Beyin yikama ve yönlendirme..

1985 yılında 18 ve 20 yaşlarında iki arkadaş uyuşturucu içip saatlerce Judas Priest müzikleri dinlemişler.. Daha sonra tüfekle ikiside intihar etmiş. Cocuklardan biri hemen ölmüş diğeri ise bir dizi ameliyat geçirsede hayatta kalmayı başarmış.

Bu dönemde, çocuklar ve gençlerin başrollerinde olduğu şiddet olayları medyanın dikkatini çekmiştir. Hala hatırlanan trajik olaylar, Columbine Lisesi ve Washington’daki sniper saldırılarıdır.

Gençlerden birinin annesi intihar ettikleri gün vakit geçirdikleri odaya girmiş içeride uyuşturucuları vs görmüş.Bunlarla birlikte birde albüm.. “Heroes end and saints in hell” (Kahraman kalmadı ve azizler cehennemde) ve “Better by you, better than me” (Sayende daha iyi, benden daha iyi)

1986 meydana gelen bir olay da davanın gelişimini etkilemiştir. 1986’da bir genç intihar etmiştir ve ailesi Ozzy Osbourne’un albümünü dinlemesinin çocuğun intiharında etkili olduğunu öne sürmektedir. Çocuğun ailesi, intihar eden diğer çocukların ailesiyle bağlantı kurar ve heavy metal şarkıların içerisine gençleri olumsuz etkileyen subliminal mesajlar yerleştirildiği konusunda dava açmaya karar verirler

1985’de intihar eden gencin ailesi Judas Priest ve grubun kalanına dava açarlar.

Subliminal mesajlar konusunda uzmanlaşmış bilim adamları davaya tanık olarak cagırılır..

Judas Priest’in bir şarkı içerisine, “Do it” (Hadi yap/Yap şunu) şeklinde subliminal bir cümle yerleştirdiği ortaya çıkar. Priset bunu inkar etse de subliminal mesajın varlığı kanıtlanır..

Daha net (yer/mekan/yıl/isim vb) bilgiler vermek adına.. Önce kendi kelimelerimle yazdıgım dava konusu olayı.. İnternetten cümleleri değiştirmeye çalışarak yazdım.. Sonra bana kopyalamayın falan demeyin gerekli birşeydi bu.. Yinede özetle kendi cümlelerimle yaptıgım anlatımıda tekrarlıyım..

Yakın tarihlerle bir ülkede dava konusu olmuş bir olay var. Ergenlık cagında 2 cocuk müzik dinleyip alem yapıyormuş. 2si birde bir sebeple tüfekle inhitar ediyor.Bunun üzerine cocukların ailellerinden biri nereden aklına geldiyse.. Cocukların inhitar öncesi sürekli dinledikleri ünlü bir müzik grubunun şarkısı subliminal mesaj içerip içermediği konusunda araştırmaya gönderiyor. Araştırma sonusunca şarkının subliminal mesajlar içerdi kanıtlanıyor. Her ne kadar grup üyeleri inkar etsede şarkının - duyduğumuz ama duyduğumuzun farkına bile varamayacak bir şiddetle -yap sunu yap sunu şeklinde subliminal mesajlar içerdiği işin pirleri tarafından kanıtlanıyor.. Mahkemede durumu kabul ediyor ancak.. Grup üyeleri ceza almıyor çünkü mahkemenin verdıgı bu kararın yanında şu karar var.Evet şarkı bu şekilde subliminal mesajlar içeriyor fakat.. Cocuklar intihara meyilli olmasaydı böyle bir olay yaşanmazdı.

Daha düz bir dille alıntısını yaptıgım yazıda söylendiği gibi cocukların intiharına tek etken bu şarkıda geçen sözler olmadığı kararına varılıyor..

Biraz karıştı sanırım ama umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır.. Araştırmak isteyen için bunun gibi örnekler bolca var internete.. Daha öncede yazmıştım buraya ricam suki.. bilmeden etmeden araştırmadan yook yaaaa ben etkilenmem vs gibi doğru olmayan cümleler kurmamanız. ( araştıranlar zaten durumun ciddiyetinin farkında olacagından bu gibi cümleler kurmaz.)

siz konunuz uzmanı olmalısınız. hemen yanlış düşündüğümü yazıverdiğinize göre...

ben bilgilerim konusunda, kendi düşüncelerimi, değerlendirmelerimi yazdım. görüşümü belirttim. bana göre mantıklı/mantıksız bulduğum yerleri yazdım.

konu hakkında biraz bilgim var, merak etmeyin. beynin işleyişini de az buçuk biliyorum.
sadece bu kadar basit olsaydı bu dedikleriniz, insanlara her konuda istediğimiz şeyleri kolayca empoze edilebilirdik.

söylediklerinizin kaynağını söylerseniz, oradan araştırmaya başlayayım. zaman kaybetmeden, beni yanlış, sizi doğru yapan kaynaklardan hemen seve seve doğru bilgi sahibi olayım. gidip de bana netten linkler vermeyin ama... yanlış düşündüğümü gösteren bilimsel bir kaynak gösterin bana lütfen...

cinsellik insanın doğasında var, evet. bunu kimsenin inkar ettiği yok. tv ve bu görselleri göremeyen bebeğin, altı değişirken pipisiyle oynaması, ve bundan haz duyması örnek verilebilir daha öncesinde... daha öncesine gidersek, oral dönemde emerek haz duyması gibi... bu görsellerden öncesi var, o yaratılışında zaten var, bunu inkar etmiyorum ki...

çocuklarla ilgili bu fotoların ve sex konusunun bu kadar bağdaştırılmasını doğru bulmadığımı söyledim. bunları değerlendiren kişilerin hepsi yetişkindir.
yetişkin ve çocuğun bakış açısı da birbirinden çok farklıdır. çocuk küçük yaşında gördüğü nesneleri biz yetişkinler gibi algılamaz. bilinçaltına görüntüsünü kaydetse bile, bunu büyüdüğünde ortaya çıkaracak, ortaya çıkardığında da bunu sadece izlediği çizgi filmlere dayatmak bana anlamsız geliyor. o görüntüler dışında birçok yerde de bunları görüyorlar çünkü...

çocukluğunda hiç çizgi film izlemeyen yetişkinler, bu engin bilgilere küçük yaşta nasıl sahip olmuşlar acaba? yine bu görseller aracılığıyla mı?

kurdugunuz cümlelerden konunun uzmanı olmasamda sizden fazla bilgiye sahip oldugum acıkca anlaşılıyor kusura bakmayın . siz dusuncenızı söylediniz bende düşüncemi söyledim. KONUYU polemik haline getirmeye calısıcagınızı bilseydim alıntı yapmaya tenezzul etmezdim..

Size samimi bir önerim herhangi bir konuda araştırma yapmaya karar verirseniz. Kimseden bilgi almayın.. siz araştırmanızı kendiniz yapın.. Böylece dogruyu yalnısı daha rahat seçer. Yönlendirilmemiş olursunuz :52: bb.

konu hakkında netten alıntılar yerine, kendi düşüncelerimizi yazsak daha iyi olur bence. paylaşılan bilgiler sadece nette bulunuyor diye, bilimsel kaynak değeri göstermeyelim onlara. görseller de üstünde oynanmadığı sürece bana inandırıcı geliyor. birçoğu doğrudur ama zoraki birşeyler üretilmeye çalışanlar da var içlerinde.

ben uzun bir süredir, okuduğum ve izlediğim her şeye %100 doğrudur gözüyle bakmıyorum. bu gizli mesajlar dışında, çok daha alenen verilmeye çalışılan mesajlar var.

beynin bir şeyi bilinçaltına yerleştirebilmesi için önce algılaması lazım.
25. kare olayında bahsedilen görüntülerin birçoğu algılanmıyor bile bence. apaçık, aleni bir şekilde gördüklerimizin ne kadarı dikkatimizi çekiyor, ne kadarını algılıyoruz ki; çaktırmadan bize verilmek istenen şeyleri hemen bilinçaltımıza alıp hayatımıza onlarla yön verelim?
bu tür çalışmalar-deneyler yapılıyordur belki ama bunların denenmesi %100 başarılı olduğu anlamına gelmiyor.

birçok ebeveyn, ekranlardaki ünlüler, elinde sigaralarla çocuklarının yanında duruyor, çocuklar bunları değil de 25. karedeki sigara görüntülerinden mi sigaraya başlayacak? hiç sanmıyorum...

beynin bir şeyi bilinçaltına yerleştirebilmesi için önce algılaması lazım. demişsiniz bende size bunun üzerine..

Ne yazıkki yalnış düşünüyorsunuz.. Beynimiz dogum&ölüm ile ilgili görselleri-sesleri vs. ön planda algılıyormuş. Bu nedenle sex objeleri genellikle kullanılıyor.. Çünkü beyin sexi dogum ile bagdaştırdıgından direkt algılıyor.. Algılıyor siz farkında değilsiniz zaten olayın özüde bu.. Algıladıgınızın farkına varmadan bilinc altınıza yerleşiyor olması.. Konu etraflıca araştırmanızı öneririm. Söylediklerimde haklı olduğumu anlayacağınızdan eminim..

demişim.. sizde bunun üzerine.. Evet beynin bir şeyi bilinç alttına yerleştirmesi için önce algılaması lazım doğru. Ama subliminal mesajın olayıda bu.. algılıyoruz fakat algıladıgımızın farkına varmıyoruz demişim..

siz konunuz uzmanı olmalısınız. hemen yanlış düşündüğümü yazıverdiğinize göre...

ben bilgilerim konusunda, kendi düşüncelerimi, değerlendirmelerimi yazdım. görüşümü belirttim. bana göre mantıklı/mantıksız bulduğum yerleri yazdım.

konu hakkında biraz bilgim var, merak etmeyin. beynin işleyişini de az buçuk biliyorum.
sadece bu kadar basit olsaydı bu dedikleriniz, insanlara her konuda istediğimiz şeyleri kolayca empoze edilebilirdik.

söylediklerinizin kaynağını söylerseniz, oradan araştırmaya başlayayım. zaman kaybetmeden, beni yanlış, sizi doğru yapan kaynaklardan hemen seve seve doğru bilgi sahibi olayım. gidip de bana netten linkler vermeyin ama... yanlış düşündüğümü gösteren bilimsel bir kaynak gösterin bana lütfen...

cinsellik insanın doğasında var, evet. bunu kimsenin inkar ettiği yok. tv ve bu görselleri göremeyen bebeğin, altı değişirken pipisiyle oynaması, ve bundan haz duyması örnek verilebilir daha öncesinde... daha öncesine gidersek, oral dönemde emerek haz duyması gibi... bu görsellerden öncesi var, o yaratılışında zaten var, bunu inkar etmiyorum ki...

çocuklarla ilgili bu fotoların ve sex konusunun bu kadar bağdaştırılmasını doğru bulmadığımı söyledim. bunları değerlendiren kişilerin hepsi yetişkindir.
yetişkin ve çocuğun bakış açısı da birbirinden çok farklıdır. çocuk küçük yaşında gördüğü nesneleri biz yetişkinler gibi algılamaz. bilinçaltına görüntüsünü kaydetse bile, bunu büyüdüğünde ortaya çıkaracak, ortaya çıkardığında da bunu sadece izlediği çizgi filmlere dayatmak bana anlamsız geliyor. o görüntüler dışında birçok yerde de bunları görüyorlar çünkü...

çocukluğunda hiç çizgi film izlemeyen yetişkinler, bu engin bilgilere küçük yaşta nasıl sahip olmuşlar acaba? yine bu görseller aracılığıyla mı?

konu hakkında biraz bilgim var, merak etmeyin. beynin işleyişini de az buçuk biliyorum. demişsiniz..

yani siz söylediğiniz gibi şunu biliyor olsaydınız (beynin bir şeyi bilinçaltına yerleştirebilmesi için önce algılaması lazım.) Ben size şunu söylememiş olurdum zaten..

Ne yazıkki yalnış düşünüyorsunuz.. Beynimiz dogum&ölüm ile ilgili görselleri-sesleri vs. ön planda algılıyormuş. Bu nedenle sex objeleri genellikle kullanılıyor.. Çünkü beyin sexi dogum ile bagdaştırdıgından direkt algılıyor.. Algılıyor siz farkında değilsiniz zaten olayın özüde bu.. Algıladıgınızın farkına varmadan bilinc altınıza yerleşiyor olması.. Konu etraflıca araştırmanızı öneririm. Söylediklerimde haklı olduğumu anlayacağınızdan eminim..

Sizin bana yazdıgınız yazıdan sonra.. Ben ne dedimde bu üye bana böyle bir cevap verdi diye yeniden yazışmalarımızı okuduğumda yukarıda açıkladığım durumu farkettim.Siz online ve konuda değilsiniz ama açıklama gereği duydum.. sanırım yeterince acıklayıcı ve net oldu.. Siz benden cok biliyor olun.. ama dğru biliyor olun. Ne bilip ne bilmediğinizi biliyor olun. Ben size samimiyetimle yazmışım zaten okuyunca belli oluyor. Ama siz neden böyle alınganlık yapmışsınız anlamadım. Yerinizde olsam böyle tepki vermezdim.. Madem birşeyler paylaşmak amacımız birbirimizin yalnışlarını düzelttiğimizdede böyle fevri cümleler kurmayalım.. Amacım doğru anlamak ve doğru anlaşılabilmek.. iyi sabahlar.

Son düzenleme:
kurdugunuz cümlelerden konunun uzmanı olmasamda sizden fazla bilgiye sahip oldugum acıkca anlaşılıyor kusura bakmayın . siz dusuncenızı söylediniz bende düşüncemi söyledim. KONUYU polemik haline getirmeye calısıcagınızı bilseydim alıntı yapmaya tenezzul etmezdim..

Size samimi bir önerim herhangi bir konuda araştırma yapmaya karar verirseniz. Kimseden bilgi almayın.. siz araştırmanızı kendiniz yapın.. Böylece dogruyu yalnısı daha rahat seçer. Yönlendirilmemiş olursunuz :52: bb.

:9::9: gece gece güldürdünüz beni.
amacım polemik yapmak değil tabii. ben düşüncemi yaptım. Allah razı olsun, tenezzül edip alıntı yaptınız. gözüme uyku girmeyecekti yoksa...

siz daha yazdıklarımı bile doğru dürüst anlamadan, bana yanlış düşünüyorsun diye yazıyorsunuz.
subliminal mesaj hiç yoktur, demiyorum, subliminal mesajlardan önce apaçık verilen mesajlar var diyorum. subliminal mesajlar korkulacak kadar insanı etkilemez diye düşünüyorum(düşünmeme izin verdiniz mi, diye soramadım, kusura bakmayın)
bunu bile anlayamamışsınız ki, bir de cevap yazmışsınız...

ömrüm araştırmalarla geçiyor merak etmeyin. araştırma kaynaklarım da hiçbir zaman öncelikli olarak netteki bloglar olmuyor. bilimsel kaynaklardan, bilim adamlarının yazdıkları kitapları, ünv kütüphanelerindeki tezleri dikkate alırım... (kendi tezim de var ama ilginizi çekecek bir konuda değil, yoksa size de gönderirdim.bilgiye nasıl ulaştığımı daha iyi anlardınız)

şu konu içinde, bilimsel açıdan kaynak olarak görebileceğim tek şey, ilk konuda verilen kitap ismidir. onu okuyarak, evdeki kendi kaynaklarımla kendi değerlendirmemi kendime yaparım artık...

evimde kütüphanemi görseniz, bilgi kaynaklarına nasıl ulaştığımı görürdünüz ya, neyse diyorum.
samimi önerinizi biraz da kendiniz uygulayın lütfen...

beynin algısında, algısal seçicilik diye çok temel bir gerçek de vardır, beyin öyle gördüğü herşeyi hemen bilinçaltına almaz, endişe etmeyin...

konu güzel bir konu, gereksiz yere daha fazla uzatmayayım...

Son düzenleme:
:9::9: gece gece güldürdünüz beni.
amacım polemik yapmak değil tabii. ben düşüncemi yaptım. Allah razı olsun, tenezzül edip alıntı yaptınız. gözüme uyku girmeyecekti yoksa...

siz daha yazdıklarımı bile doğru dürüst anlamadan, bana yanlış düşünüyorsun diye yazıyorsunuz.
subliminal mesaj hiç yoktur, demiyorum, subliminal mesajlardan önce apaçık verilen mesajlar var diyorum. subliminal mesajlar korkulacak kadar insanı etkilemez diye düşünüyorum(düşünmeme izin verdiniz mi, diye soramadım, kusura bakmayın)
bunu bile anlayamamışsınız ki, bir de cevap yazmışsınız...

ömrüm araştırmalarla geçiyor merak etmeyin. araştırma kaynaklarım da hiçbir zaman öncelikli olarak netteki bloglar olmuyor. bilimsel kaynaklardan, bilim adamlarının yazdıkları kitapları, ünv kütüphanelerindeki tezleri dikkate alırım... (kendi tezim de var ama ilginizi çekecek bir konuda değil, yoksa size de gönderirdim.bilgiye nasıl ulaştığımı daha iyi anlardınız)

şu konu içinde, bilimsel açıdan kaynak olarak görebileceğim tek şey, ilk konuda verilen kitap ismidir. onu okuyarak, evdeki kendi kaynalarımla kendi değerlendirmemi kendime yaparım artık...

evimde kütüphanemi görseniz, bilgi kaynaklarına nasıl ulaştığımı görürdünüz ya, neyse diyorum.
samimi önerinizi biraz da kendiniz uygulayın lütfen...

beynin algısında, algısal seçicilik diye çok temel bir gerçek de vardır, beyin öyle gördüğü herşeyi hemen bilinçaltına almaz, endişe etmeyin...

konu güzel bir konu, gereksiz yere daha fazla uzatmayayım...

Bakın şöyle yapalım.. Ben sizin bu cocukca bakk ben cook biliyorum gereksiz .. kütüphane olayınızı hiç okumadım var sayayım :52: Tamam siz benden cok biliyorsunuz diyim... ikimizde gebeyiz hassasız susalım uzatmayalım.. Ok? iyi sabahlar.

Son düzenleme:
ben uzun bir süredir, okuduğum ve izlediğim her şeye %100 doğrudur gözüyle bakmıyorum. bu gizli mesajlar dışında, çok daha alenen verilmeye çalışılan mesajlar var. ...

Bakın şöyle yapalım.. Ben sizin bu cocukca bakk ben cook biliyorum gereksiz .. kütüphane olayınızı hiç okumadım var sayayım :52: Tamam siz benden cok biliyorsunuz diyim... ikimizde gebeyiz hassasız susalım uzatmayalım.. Ok? iyi sabahlar.

alıntılarında kaçırdığın cümlemi tekrar yazdım, iyice okuyun. siz yazdınız diye, hemen vay be, ne bilgin bir üyeymiş bu Seyyllaa, biraz akıl versin bana gece gece diye düşünemeyeceğim... hiç kusura bakmayın...
sadece 1-2 cümleye takılmayın, yazdıklarımın tümünü okuyun, anlayın, sonra beni yönlendirin...
siz subliminal mesajlarla hemen etkilenir, vay be beni nasıl da kontrol ediyorlar, diye bakarsınız olaylara,

ben de, Allah akıl fikir vermiş, okuduğumu bir de kendi bildiklerimle değerlendireyim, ona göre konu hakkında kimseden izin almadan, kendi düşüncemi belirteyim diye düşünüp yazarım...
bana araştırmayı nasıl yapacağımı öğretmeye kalkarsanız, ben de kütüphanemi yazarım. neresi çocukluk Allah aşkına...

bir de benden bilgili olabilirsiniz bu subliminal mesaj konusunda, ben önceki mesajımda sizden kaynak istemiştim. araştırma ruhu tavan yapmış bir üye var karşınızda, kaynak tavsiyenizi hâlâ bekliyorum...

gebelik bir hassasiyet yapmıyor bende, merak etmeyin, konuyu daha uzatmak isterseniz özel mesaj atın, konuyu bu şekilde daha fazla kirletmek istemiyorum çünkü..

alıntılarında kaçırdığın cümlemi tekrar yazdım, iyice okuyun. siz yazdınız diye, hemen vay be, ne bilgin bir üyeymiş bu Seyyllaa, biraz akıl versin bana gece gece diye düşünemeyeceğim... hiç kusura bakmayın...
sadece 1-2 cümleye takılmayın, yazdıklarımın tümünü okuyun, anlayın, sonra beni yönlendirin...
siz subliminal mesajlarla hemen etkilenir, vay be beni nasıl da kontrol ediyorlar, diye bakarsınız olaylara,

ben de, Allah akıl fikir vermiş, okuduğumu bir de kendi bildiklerimle değerlendireyim, ona göre konu hakkında kimseden izin almadan, kendi düşüncemi belirteyim diye düşünüp yazarım...
bana araştırmayı nasıl yapacağımı öğretmeye kalkarsanız, ben de kütüphanemi yazarım. neresi çocukluk Allah aşkına...

bir de benden bilgili olabilirsiniz bu subliminal mesaj konusunda, ben önceki mesajımda sizden kaynak istemiştim. araştırma ruhu tavan yapmış bir üye var karşınızda, kaynak tavsiyenizi hâlâ bekliyorum...

gebelik bir hassasiyet yapmıyor bende, merak etmeyin, konuyu daha uzatmak isterseniz özel mesaj atın, konuyu bu şekilde daha fazla kirletmek istemiyorum çünkü..

Yahu arkadaş.. nereden yazmışım ben size.. Bıktırdınız sabah sabah... Kirletiyorsunuz ama.. Ukalalık yapıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Uzatmayalım dedim güzelce el uzattım hala destan yazıyorsunuz bir rahat bırakın artık yahu.. Hakkımda ne düşündüğünüz umrumdamı sanıyorsunuz.. ? Sizinle uğraşmak zorundamıyım yahu ben? size kaynak vermek zorundamıyım? sizi bu kadar önemseyeceğimide nereden cıkardınız? Ukalalığınız hat safhada.. uzak durun.. Gebelik sizde ne yapıyor bilmem ama polemik yaratmaya meyilli oldugunuz acık. Ukalalıgınıza değinmişmiydim?

Sonrada bir laf ettimmi ceza alıyoruz. Yahu bitir diyorum.. tamam diyorum bak sen daha bilgilisin ikimizde hamileyiz susalım diyorum su gelen yoruma bir bakın.Resmen insanın agzından kötü birşey çekelemek için durmuyorlar.. İnsanlar ne kadar saldırgan böyle anlamak zor. Neyse bir daha karşılaşmamak ÜMİDİYLE.

Son düzenleme:
Yahu arkadaş.. nereden yazmışım ben size.. Bıktırdınız sabah sabah... Kirletiyorsunuz ama.. Ukalalık yapıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Uzatmayalım dedim güzelce el uzattım hala destan yazıyorsunuz bir rahat bırakın artık yahu.. Hakkımda ne düşündüğünüz umrumdamı sanıyorsunuz.. ? Sizinle uğraşmak zorundamıyım yahu ben? size kaynak vermek zorundamıyım? sizi bu kadar önemseyeceğimide nereden cıkardınız? Ukalalığınız hat safhada.. uzak durun.. Gebelik sizde ne yapıyor bilmem ama polemik yaratmaya meyilli oldugunuz acık. Ukalalıgınıza değinmişmiydim?

Sonrada bir laf ettimmi ceza alıyoruz. Yahu bitir diyorum.. tamam diyorum bak sen daha bilgilisin ikimizde hamileyiz susalım diyorum su gelen yoruma bir bakın.Resmen insanın agzından kötü birşey çekelemek için durmuyorlar.. İnsanlar ne kadar saldırgan böyle anlamak zor. Neyse bir daha karşılaşmamak ÜMİDİYLE.

hakaret etmeden de yorum yazabilirsiniz.
ben de yıllardır bir tek sizin ile maalesef bu şekilde yazıştım.
bundan sonra size tek cevabım olmayacak. kib ten derdinizi anlatırsınız.

Son düzenleme:
hakaret etmeden de yorum yazabilirsiniz.
ben de yıllardır bir tek sizin ile maalesef bu şekilde yazıştım.
bundan sonra size tek cevabım olmayacak. kib ten derdinizi anlatırsınız.

O dediğinizi çoktan yaptım ben..(kib)

Tüm cümlelerinizden ukalalık ve asagılama akıyor.. Birde ' hakaret etmeden' diyerek iftira atıyorsunuz. Ben size sizin dilinizle cevap vermedim. Veremeyeceğimdem değil buranın dingonun agırı olmadıgını bilmediğimden.. Bugün veya yarın sizde öğreniceksiniz eminim. Bu cümlelerinizle.. Sizinle anlaşmak imkansız allah çevrenizdekilerin yardımcısı olsun..

Eki Görüntüle 633461

bu resim, görsel algıda çocuklar ve büyükler arasındaki algılama farkını gözler önüne seriyor.

çocuklar bu resimde sadece yunusları görüyorken, büyükler baktıklarında bir çift görüyor. yunusları göremeyen yetişkin sayısı da az değil.

eğer bir çocuk, konuya eklenen fotoların çoğunda olan görüntüleri reelde görmemişse, küçük yaşta onları o şekilde anlamdıramaz. (bilinçaltına kaydedip büyüdüğünde ona yönelmesi mantıksız geldi bana. çok yoğun şekilde bu tür uyarıcılarla başbaşa bırakarak, yine de az miktarda başarı sağlanır.)
çocuklar bir şekilde cinsellik içerikli yayınlarla denk geliyorlar. büyüdükçe o bahsedilen görüntüleri cinsellikle bağdaştırarak anlamlandırırlar, bilinçli olduktan sonra görüntülerde hayal gücünü kullanmak yerine, açıp aleni olanları görür zaten.
her tehditten çocukları korumamız imkansızdır. evden tv leri yasaklamakla olacak iş değil. çocukları korumak istiyorsak, onlara birçok ilgi alanı yaratmalı, enerjilerini doğru yerlere yönlendirmeli, onları başıboş bırakmamalıyız. araştıran, sorgulayan çocuklar yetiştirmeye önem vermeliyiz. bence en büyük sorunumuz bu...

Aynı fikirdeyim sizinle. Burada önemli olan algı... Çocuklarla yetişkinlerin algısı bir değil. Bu subliminal mesaj olayı bana biraz abartı gibi geliyor açıkçası... Mesela önceki sayfalardaki çizgi filmlerdeki ve reklamlardaki gösterilen şekilleri ben açıkçası kırmızı çember içine alınmasa fark edemezdim, ayrıca bazıları photoshop da olabilir.

bu subliminal mesaj konularına bende inanmıyorum yani inanıyorumda insanlar üzerine bu kadar etki ettiklerine inanmıyorum, söz konusu çizgi filmler özellikle mickey mause ve disney çizgi filmleriyle büyüdük biz, söz konusu mesajların eskiden beri çizgi filmlere yerleştirildiği söyleniyor 20-25 yıllık çizgi filmlerden kesitler gördüm bu konuyla ilgili ama şükür sapık değilim 27 yaşımda evlendim daha öncesinde kimseyle cinsel ilişki yaşamak konusunda bir kaygım olmadı heryerde sex yazmasına rağmen sex sex sex diye gezmedim oratıklarda, yani bizde o çizgi filmlerle büyüdük fakat çoğumuz sapık olmayacak kadar cinsellik yaşadık çoğumuz normaliz yani

artı illumanite gelince o tam bir saçmalık zaten, bahsedilen örgüt bir suç ve bela örgütü olmayıp 1776 yılında dönemim Katoloik kilisesine karşı kurulmuş bir cemiyet olduğu bilinmektedir, bu cemiyet katolik kilisesinin ozamanda yasaklığını bilgi ve bilim alanında faaliyetler yürütmektedir, zaten anlamı aydınlanmadır, tabi dönemim insanları ve kilisesi dinin bilimi yasakladığını söledikleri için cemiyet din dışı olmuş ve katoloik kilisenin varlığını sürdürmesini istememiştir ve bu yönde çalışmalar yapmıştır,
o yıllarda aktif olarak çalışmış bu cemiyet unutulmuşken DAN BROWN nın melekler ve şeytanlar kitabıyla gündeme gelmiştir ve kanımca bazı kişiler cemiyetini ismini kullanıp ünlülüklerine ünlülük katmak istemişlerdir bence herşey reklamdan ibarey lady gaga bilmem başka santaçılar bu örgütün adı sayesinde sürekli gündemde olmaktadırlar, bence konu sadece reklamdan ibaret

ve ayrıca şunu düşünmekteyim bir şeyin anlamı bilmedikten sonra bin kere o şeyin şeklini görün ne olduğunu anlamazsanız,
örneğin bundan 8-10 yıl önce üçgen veya tek göz işaretini gördüğünüzde aklınıza illumunati diye bir örgüt gelmezken şimdi o işaretleir ne zaman görseniz aklınıza o örgüt gelmektedir.
oysa her tek göz illunati demek değildir, babanem bana küçükken tek gözlü canavar diye bir hikaye anlatırdı babanemin illümunati üyesi olduğunu hiç sanmıyorum,
yani aslında olay ALGIDA SEÇİCİLİKten ibaret bence beyin neyi bilirse onu görür alır görüntülerin içinden

İSMAİL adında biriyle flörte başladığınız çevrenizde bir sürü ismail adından kişi oldğunu fark edersiniz mesela
yada FORD marka bir otomobil aldığınızda gözünüz trafikte hep aynı model araçlar olduğunu görür ve biz aldık herkes almış dersiniz oysaki o araçlar zaten hep ordaydı

neyse çok konuştum benim naçizene fikirlerim bunlar hepsi kendi fikrimdir bir yerden alıntı değildir

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 633461

bu resim, görsel algıda çocuklar ve büyükler arasındaki algılama farkını gözler önüne seriyor.

çocuklar bu resimde sadece yunusları görüyorken, büyükler baktıklarında bir çift görüyor. yunusları göremeyen yetişkin sayısı da az değil.

eğer bir çocuk, konuya eklenen fotoların çoğunda olan görüntüleri reelde görmemişse, küçük yaşta onları o şekilde anlamdıramaz. (bilinçaltına kaydedip büyüdüğünde ona yönelmesi mantıksız geldi bana. çok yoğun şekilde bu tür uyarıcılarla başbaşa bırakarak, yine de az miktarda başarı sağlanır.)
çocuklar bir şekilde cinsellik içerikli yayınlarla denk geliyorlar. büyüdükçe o bahsedilen görüntüleri cinsellikle bağdaştırarak anlamlandırırlar, bilinçli olduktan sonra görüntülerde hayal gücünü kullanmak yerine, açıp aleni olanları görür zaten.
her tehditten çocukları korumamız imkansızdır. evden tv leri yasaklamakla olacak iş değil. çocukları korumak istiyorsak, onlara birçok ilgi alanı yaratmalı, enerjilerini doğru yerlere yönlendirmeli, onları başıboş bırakmamalıyız. araştıran, sorgulayan çocuklar yetiştirmeye önem vermeliyiz. bence en büyük sorunumuz bu...

ben baktım baktım yunus göremedim burda

çiftin gri olan yerlerinde yunus var ..ben ikisini de gördüm:9::9::9::9:
hem cift hem yunus...dahiyim ben:6:46::118::118:

Son düzenleme:
ben baktım baktım yunus göremedim burda

$20080505144903.webp

küçük yaştaki çocuklar sadece yunusları görüyormuş bu resimde.

bu subliminal mesaj konularına bende inanmıyorum yani inanıyorumda insanlar üzerine bu kadar etki ettiklerine inanmıyorum, söz konusu çizgi filmler özellikle mickey mause ve disney çizgi filmleriyle büyüdük biz, söz konusu mesajların eskiden beri çizgi filmlere yerleştirildiği söyleniyor 20-25 yıllık çizgi filmlerden kesitler gördüm bu konuyla ilgili ama şükür sapık değilim 27 yaşımda evlendim daha öncesinde kimseyle cinsel ilişki yaşamak konusunda bir kaygım olmadı heryerde sex yazmasına rağmen sex sex sex diye gezmedim oratıklarda, yani bizde o çizgi filmlerle büyüdük fakat çoğumuz sapık olmayacak kadar cinsellik yaşadık çoğumuz normaliz yani

artı illumanite gelince o tam bir saçmalık zaten, bahsedilen örgüt bir suç ve bela örgütü olmayıp 1776 yılında dönemim Katoloik kilisesine karşı kurulmuş bir cemiyet olduğu bilinmektedir, bu cemiyet katolik kilisesinin ozamanda yasaklığını bilgi ve bilim alanında faaliyetler yürütmektedir, zaten anlamı aydınlanmadır, tabi dönemim insanları ve kilisesi dinin bilimi yasakladığını söledikleri için cemiyet din dışı olmuş ve katoloik kilisenin varlığını sürdürmesini istememiştir ve bu yönde çalışmalar yapmıştır,
o yıllarda aktif olarak çalışmış bu cemiyet unutulmuşken DAN BROWN nın melekler ve şeytanlar kitabıyla gündeme gelmiştir ve kanımca bazı kişiler cemiyetini ismini kullanıp ünlülüklerine ünlülük katmak istemişlerdir bence herşey reklamdan ibarey lady gaga bilmem başka santaçılar bu örgütün adı sayesinde sürekli gündemde olmaktadırlar, bence konu sadece reklamdan ibaret

ve ayrıca şunu düşünmekteyim bir şeyin anlamı bilmedikten sonra bin kere o şeyin şeklini görün ne olduğunu anlamazsanız,
örneğin bundan 8-10 yıl önce üçgen veya tek göz işaretini gördüğünüzde aklınıza illumunati diye bir örgüt gelmezken şimdi o işaretleir ne zaman görseniz aklınıza o örgüt gelmektedir.
oysa her tek göz illunati demek değildir, babanem bana küçükken tek gözlü canavar diye bir hikaye anlatırdı babanemin illümunati üyesi olduğunu hiç sanmıyorum,
yani aslında olay ALGIDA SEÇİCİLİKten ibaret bence beyin neyi bilirse onu görür alır görüntülerin içinden

İSMAİL adında biriyle flörte başladığınız çevrenizde bir sürü ismail adından kişi oldğunu fark edersiniz mesela
yada FORD marka bir otomobil aldığınızda gözünüz trafikte hep aynı model araçlar olduğunu görür ve biz aldık herkes almış dersiniz oysaki o araçlar zaten hep ordaydı

neyse çok konuştum benim naçizene fikirlerim bunlar hepsi kendi fikrimdir bir yerden alıntı değildir

bence gerçekten önemli kaynaklardan araştırsanız fikriniz değişebilir illimunati hakkında
ayrıca bu örgütün çok güçlü olduğu ve bi çok sanatçının da bu sayede başarıya ulaştığı onlara hizmet ettiği biliniyo
zaten o sanatçılara bakarsanız çoğu örnek olması gereken davranışlar sergileyeceği yerde sapkın vaziyette
çoğu uyuşturucu seks alkol vb batağında
sanatçıların sadece reklam yapmak için bu örgüte üye olduğuna inanmak pek çok şeyi görmezden gelmek demektir bence
ayrıca özellikle yurt dışında pek çok sanatçı sadece ıllımunati değil çeşitli tarikatlara da üye ve insanları da kendi içine çekmeye çalışıyor
bunların çoğunun amacı da insanları birleştiren en önemli unsur olan dini yok etmek insanları dinden uzaklaştırmak zaten

İlluminati ile ilgili konunun başında söylemiştim, çok bilgi kirliliği var.
İnternetten süzmeden okuduğunuz söylentilerden farklı amaçları var
bu topluluğun. Tarikat değiller. Katolik kilisesinin, dogmatik dayatmalarına
karşılar. Efla'nın dediği gibi aydınlanmadır kelime anlamı. Sadece bilime
ve bilimsel verilerle ispatlananlara inanlar tarafından kurulmuştur. Şimdilerde
ortada dolaşan söylentilerin aksine varlık kanıtları yoktur. Çünkü insanlar
ne toptan dini öğretileri reddediyor ne de bilime karşı duruyorlar.

İlluminati toplumu etkilemeye çalışmamıştır zaten. Kiliseye karşı tavır almıştır.
Belli ritüelleri uygulamaz. Bilimsel çalışır.

Bu konu,geçmiş yıllarda reklam hileleri gibi isimlerle gündeme geliyordu.
Açıkçası,yakın zamanda gündeme gelene kadar,ben de sadece reklamla sınırlı sanıyordum.

Geçmiş sayfalarda weiss ve chloen değinmişler : Sex sells.
Seks öğesi,pazarlanan ürüne arzu duyulması açısından kullanılıyor.
Bazı reklamlarda gizli,bazılarında ise açıkça empoze ediliyor.
Örneğin dondurma,çikolata,parfüm reklamlarında açıkça vurgulanır.
İçki,sigara,meşrubat reklamlarında ise buzdaki gölgeler veya dumandaki yazılar gibi anlamlar eklenir.

Çizgi filmlerdeki gizli sex yazılarına ben de çok anlam veremiyorum.
Belki çocukları çizgi filme bağlamak ve filme bağlı ürünlerin satışını arttırmak için yapılıyor olabilir.

Yalnız çok bariz yerleştirmeler olduğu gibi,çok zorlama çıkarımlar da yapıldığını düşünüyorum.

İlluminati toplumu etkilemeye çalışmamıştır zaten. Kiliseye karşı tavır almıştır.

canım sen bu bilgiyi kitaptan mı okudun neten mi bilmiyorum ama
ilk kuruluşundan bahsediyosun
şimdiki amaçlarının ne olduğunu bilemezsin sadece ilk ortaya çıkışlarına bakarak
konuyu araştırdıkdıkça ne kadar derin olduğunu farkediyosun
ben tarikat lafını benim yazdıklarımdan çıkardıysan ben ünlülerin üye olduğu başka tarikatları kastettim mesela en bilineni scientology tarikatı
yeni bi din oluşturup misyonerlik faaliyetleri gösteriyolar
tuhaf bi inanışları var ve pek çok ünlü isim buna üye ve kabul ediyolar zaten üye olduklarını

bence gerçekten önemli kaynaklardan araştırsanız fikriniz değişebilir illimunati hakkında
ayrıca bu örgütün çok güçlü olduğu ve bi çok sanatçının da bu sayede başarıya ulaştığı onlara hizmet ettiği biliniyo
zaten o sanatçılara bakarsanız çoğu örnek olması gereken davranışlar sergileyeceği yerde sapkın vaziyette
çoğu uyuşturucu seks alkol vb batağında
sanatçıların sadece reklam yapmak için bu örgüte üye olduğuna inanmak pek çok şeyi görmezden gelmek demektir bence
ayrıca özellikle yurt dışında pek çok sanatçı sadece ıllımunati değil çeşitli tarikatlara da üye ve insanları da kendi içine çekmeye çalışıyor
bunların çoğunun amacı da insanları birleştiren en önemli unsur olan dini yok etmek insanları dinden uzaklaştırmak zaten

insanları dinden uzaklaştırmanın kime ne faydası var peki ??

bu dediklerine aynen katılıyorum bende yukarıda benzer şeyler yazdım zaten

yani şuanda sadece bir şehir efsanesinden ibret olduklarını düşünüyorum ben
zaten olsa ne fark eder olmasa ne fark eder, onların söylemleriyle yaptıklarıyla dinini terk edecek biri zaten dinini güzle yaşayan biri değildir bence

Back
X