Beyinde kist, beyin kanaması riski, beyinde kemik büyümesi

Gerekirse gider hastanede sabahlarım ya. Yeter ki hallolsun bu iş. Çok teşekkür ederim. Sabahtan bir arayayım Hacettepeyi. Bir de benim öğrenim gördüğüm üniversite zaten, belki yardımcı olurlar.
Bizim de acilen randevu almamiz gerekiyordu çocuk nörolojiden, elimde iki telefon birini kapatmadan digerinden ariyordum. Doktorun aciliyeti belirten imzali bir kagidiyla sekretere randevuya gittik yine de degisen bir sey olmadi. Dilerim süreci en sağlıklı sekilde atlatırsınız.

Bizim de acilen randevu almamiz gerekiyordu çocuk nörolojiden, elimde iki telefon birini kapatmadan digerinden ariyordum. Doktorun aciliyeti belirten imzali bir kagidiyla sekretere randevuya gittik yine de degisen bir sey olmadi. Dilerim süreci en sağlıklı sekilde atlatırsınız.
Ama ben sabah erkenden gitmeyi düşünüyorum, sitede de öyle yazıyor zaten. Belki alabilirim, bilemiyorum. 🙏

Ben ankarada değilim şuan Milana. :( annemin, kardeşimin hastalığının üzerine bir de bu çıkınca okuldan izin aldım. Şuan doktor araştırıyoruz İstanbul'da. Çapa, Gata gibi köklü hastaneleri önerdiler bize. Özeldeki doktor da kist konumu itibariyle riskli, tecbüreli bir doktorun yapması şart dedi. Bakalım.. Kendisi isim vermek isterse konuya gelir zaten. Teşekkür ederim yorumun için. ❤️
Bizim yakin bi aile dostumuz defalarca ameliyat oldu 10 senedir ara ara ama şimdi tam toparladi adam normal hayatina döndü.Biz hep ölecek sandik eşi cocuklarim babasiz kalacak sandi durumu mucize giniydi.Doktoru istanbulda ondan baskasina gitmem güvenmem der hep ogrenip ismini yazayim size doktorun.Gecmis olsun..

Merhaba hanımlar, umarım günleriniz güzel geçiyordur.

Evet aynen başlıkta gördüğünüz gibi. Hayatım 1 dakikada alt üst oldu. Tepetaklak. Kendimi boşlukta hissediyorum çok fazla. Nedenini anlatayım hemen. Benim canım, iki gözümden sakındığım sevdiğim dediğim insan bir misafirlik ziyareti esnasında nöbet (?) geçirip yere yığıldı. 1 2 dakika bilinci yerine gelmedi. E adam fayansın üstüne düşünce o esnada kaşı da patladı. Neyse ne yaptıysam hastaneye götrüremedim. Ondan 2 gün sonra benim randevum vardı, ancak o zaman gideceğini söyledi. Yoğundu, hayatından sanki çok daha önemliymiş gibi. Neyse o gün gittik. Önce tomografi çekildi, sonra apar topar yatışı yapıldı. Bir gün kaldık. Bunun sonucunda beyninde 6 cmlik büyük bir kist ve kemik büyümesi çıktı. Beyin cerrahına gönderildik. Tabi doktorun konuşması daha da yıktı bizi. Doktor büyük bir kistinin var olduğunu ve zarar gördüğünü söyledi. Normalde ameliyat söz konusu olmayıp sadece takip gerekirken bizim durumumuzda tam tersiymiş. Ben dayanamadım Çapaya, Gataya götürdüm rica minnet. Orada da aynı şeyi söylediler. Hatta herhangi bir ufak kafa darbesi anında beyin kanaması riskinin çok yüksek olduğunu ve bayılma nöbetlerinin bu kiste bağlı olabileceğini söyledi. Bizimki ancak o zaman olayın ciddiyetinin farkına vardı. Ama bu ameliyatın riskleri de çok, beyin kanamasının riskleri de. Olacağı varsa bir şekilde olur ameliyat için ne gerek var diyor. Ama şöyle bir durum var, kendisi sürekli dağ başında dağ tepe gezdiği için büyük risk altında. Ufak bir travma beyin kanamasına sebep olabilir. Beyin kanamasının risklerine girmek dahi istemiyorum. Şimdi sizden bir isteğim var, bu olayları yaşayan, yakının başına gelen dıdısına birşey olan ne varsa lütfen söyleyin. Ve mümkünse köklü devlet (Çapa, Gata, Numune gibi) hastanelerinden doktorlar önermeniz. Yardımlarınızı bekliyorum. Belki sizin verdiğiniz bir isim bir insanın hayatını ona geri verebilir, teşekkür ederim.

Teyzem Çapa da beyin ameliyat oldu; gözünün arkası hizasından başının arkasına kadar dev bir tümörü vardı. Ameliyatına 12 doktorluk bir ekip girdi, 7,5 saat mikroskop altında yapıldı. Çok büyük riskleri vardı felç, sinir sisteminin zarar görerek konuşma, görme ya da başka yetilerini yitirmesi gibi , ama olmazsa ölecekti.Ameliyatı oldu ve hiç bir hasar kalmadı, iki ay hastanede yattı, halende bu ameliyatla ilgili bir sorun yaşamış değil. O zaman özel bir doktor seçimi yapmadı, nörolojide kontrolleri yapıldı ve hastanede ki 12 doktordan oluşan bir ekip yaptı ameliyatı. Yani diyebilirim ki Çapa bu konuda iyi, aynı yerde kuzenimde anevrizma ameliyatı oldu, hayli deneyimliler bu konuda, acil şifalar dilerim

Çok geçmiş olsun...
Bebekte olsa beyin kanaması durumunu bizde yaşadık. Beyin cerrahi dalının en iyisi memet özektir eğer maddi sıkıntınız yoksa bir araştırın. İkinci olarak da uğur türe...
Daha 2 ay önce bir tanıdığımız başarılı beyin tümörü ameliyatı oldu.

Back
X