Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağol bebeğim, çok şükür korudu Rabbim, beterinden saklasın..Canım çok geçmiş olsun Allah korumuşşş kıyamam![]()
Geçmiş olsun iyiki ciddiye alıp hemen cikartmissiniz.Gerçi belki kendide düşerdi ama bilemeyiz yapışkan bir madde sonuçta.
Çok dikkat etmek gerekiyor çocuklara ya..benim oğlum 2 yaşındayken boğazına lollipop kaçmıştı. Çubuğundan çıktı olduğu gibi boğazına takıldı. Gözümün önünde ölüyordu çocuk allah korudu.
Ters çevirip ayaklarından salladım,sırtına vurdum filan derken çıktı çok şükür. Bu konu vesilesi ile yazayım dedim.Anneler çok dikkatli olun.
.Gerçi belki kendide düşerdi ama bilemeyiz yapışkan bir madde sonuçta.
Çok dikkat etmek gerekiyor
Bende bilmiyorum ne olurdu..ama bildiğim birşey varsa oda şu çocuklara şeker yada sakız vermemek en güzeli. Allah korusun hepsini.Yapışkan bi madde olduğu için korktum zaten, yani çıktığındada taş gibiydi hani sanki saatlerce buzlukta durmuş gibi..
Az çok çocuk konusunda bilgim vardır, ilk cocuğumda değil, millet akıl alır ama bu konuda beynim durdu..
Yapışırmıydı, kayar düşrmiydi zamanla hala onu düşnüyorum..
Zaten kacgündir burnu akıyor, aktıkçada asit tahriş ediyor,kaşındırıyor..Yalnız aklima gelmişken yazayım dedim.Biyerde okumuştum ne kadar doğrudur bilemiyorum ama çocukların burnuna herhangi birşey sokmasinin psikolojik bir durumla ilgisi olduğunu okumuştum. İlgi bekleyen çocuklar yaparmış bunu.
Dediğim gibi emin değilim doğruluğundan.
Bence oyun olsun diye yada meraktan yapıyor da olabilirler.
Çok geçmiş olsun ama o yasta çocuğun agzinda sakızın ne isi var di. Sizden habersiz falan aldiysa evde saklayin sakizlarinizi hatta hiç almayin. Yok siz verdiyseniz zaten çok büyük hata. Bile bile lades demissiniz. Vermeyin bundan sonra. Çok tehlikeli.Az evvel kızım, "anne sakız burnuma girdi" diye yanıma geldi..
Bakıyorum birşey yok, dokunuyorum sertlik filan yok, elimi sokuyorum birşey gelmiyor..
Heralde düşürdü biyerlere oynarken burnuna girdi sandı dedim..
Yinede mendili aldım bi fış yap bakim dedim, yaptıkça yaptıkca bi tuhaflık sezdim.
Yatırdım burnuna oksijenli su damlattım baya bi, tekrar fış yaptırınca kocaman bi sakız çıktı![]()
Allahım, hala şoktayım..
Hayır nekadar ileri gitmiştiki okadar zor çıkardım?
Ya farketmeseydim, damla filan damlatmasaydım ne olabilirdi? Sakız bu sonuçta, nereye kadar ileri gidebilirdi, sonucu ne olurdu?
Kendiliğinden kayar gelirmiydi aşağı yoksa daha kötüsümü olurdu?
3 yaşında, sakız delisi..Enazından çocuklarınıza sakız verirken bu olay aklınızda bulunsun..
Ben bundan sonra vermemeye gayret göstercem, verincede çok dikkatli olcam..
Buarada olayın kahramanı sakızda bu aşağıda gördüğünüz..
Eki Görüntüle 1962909
Kızım 3 yaşında ve sakız çiğnemeyi seviyor..Çok geçmiş olsun ama o yasta çocuğun agzinda sakızın ne isi var di. Sizden habersiz falan aldiysa evde saklayin sakizlarinizi hatta hiç almayin. Yok siz verdiyseniz zaten çok büyük hata. Bile bile lades demissiniz. Vermeyin bundan sonra. Çok tehlikeli.
Bir tane karnimda var ama iki tane yeğenini buyuttum. Biliyorum zor ama istediği kadar delirsin almazsaniz en fazla iki uç ağlayacak. Uç yasinda çocuk asla yutmamasi gerektiğini de anlamaz. Zaten odunuz kopmuş sizi daha fazla üzmek istemem ama bu tip maddeler yüzünden çok fazla çocuk olumu yasaniyor. Doktor tavsiyesi dişinda verilmemeli. Zaten doktorlar da en fazla gunde on dakika ve ebeveyn gözetiminde tavsiye ediyorlar. Yani bir saniye bile o sakiz cignenirken gözünüzü ayimayacaksiniz. Çok üzücü bizim bir aile dostumuzun torunu boyle bir problem yüzünden babasinin yaninda melek oldu. Yani düşünün gözünün önünde müdahale edecek zaman bile bulamadi adam. O yüzden çok ama çok korkuyorum. Birakin ağlamaktan yerlere atsin kendini gerekirse ama sagligi yerinde olsun.Kızım 3 yaşında ve sakız çiğnemeyi seviyor..
Asla yutmaması gerektiğini defalrca kez anlattım ve hiç yutmuyor, yutsada boğazında kalmaz ama mideye zarar sonuçta..
Burnuna'da bile isteyemi soktu nasıl yaptı bilmiyorum ama sakızdan bahsediyoruz sonuçta..
Bu yaştakı kız çocuklarının en sevdiği şey..
Sizin çocuğunuz varmı bilmiyorum ama insanın başına gelince öyle herşeyi yasaklamak çok kolay olmuyor malesef..
Bundan sonra daha dikkatli olacağız inşallah,ki bidaha burnuna sokacağını düşünmüyorum, bir musubet bin nasihattan iyidir![]()
Çok haklısın, kötü birşy olacaği varsa her türlü başka bahaneylede olur, sakız sonuçta diyoruz ama bu tür olaylar çok duyar olduk son zamanlarda..Bir tane karnimda var ama iki tane yeğenini buyuttum. Biliyorum zor ama istediği kadar delirsin almazsaniz en fazla iki uç ağlayacak. Uç yasinda çocuk asla yutmamasi gerektiğini de anlamaz. Zaten odunuz kopmuş sizi daha fazla üzmek istemem ama bu tip maddeler yüzünden çok fazla çocuk olumu yasaniyor. Doktor tavsiyesi dişinda verilmemeli. Zaten doktorlar da en fazla gunde on dakika ve ebeveyn gözetiminde tavsiye ediyorlar. Yani bir saniye bile o sakiz cignenirken gözünüzü ayimayacaksiniz. Çok üzücü bizim bir aile dostumuzun torunu boyle bir problem yüzünden babasinin yaninda melek oldu. Yani düşünün gözünün önünde müdahale edecek zaman bile bulamadi adam. O yüzden çok ama çok korkuyorum. Birakin ağlamaktan yerlere atsin kendini gerekirse ama sagligi yerinde olsun.
Bilmiyordum sayenizde ben de öğrendim TeşekkürlerDoktor verdi oğluma
Ne sakız çiğnemiyor mu diye çığlık atmıştı
Çiğnesin geniz akıntısı için iyidir östaki borusu vs hava alır demişti
Prof dr kbb uzmanı
Biz de öğretmiştik mecburen sakız çiğnemeyi 3 yaşında yoktu daha