• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim error verdi kızlar bi bakın

Inanmiyorum ya :D allah korumuş vermemeye calisicam değil direk yasaklayın allah korusun bi daha böyle şans yakalar misiniz bilmiyorum

Geçmiş olsun iyiki ciddiye alıp hemen cikartmissiniz.Gerçi belki kendide düşerdi ama bilemeyiz yapışkan bir madde sonuçta.
Çok dikkat etmek gerekiyor çocuklara ya..benim oğlum 2 yaşındayken boğazına lollipop kaçmıştı. Çubuğundan çıktı olduğu gibi boğazına takıldı. Gözümün önünde ölüyordu çocuk allah korudu.
Ters çevirip ayaklarından salladım,sırtına vurdum filan derken çıktı çok şükür. Bu konu vesilesi ile yazayım dedim.Anneler çok dikkatli olun.

Öncelikle geçmiş olsun. Benim kızım da küçükken bulduğu her şeyi burnuna sokardı. Ömrüm hastanenin acil servisinde geçti. Artık tanır hale gelmişlerdi bizi. En son tuvalet kağıdını tıkmıştı burnuna. Hastaneye götürmedim, günlerce ıslandıkça kağıt parçaları aktı burnundan. Çocuklar böyle işte.

Çok geçmiş olsun öncelikle,çocuklara şeker sakız verilmesine sırf bu yüzden karşıyım malesef..
Biz ömür boyu ağlayacagimiza,1 saat onlar ağlasın yapacak başka secenek yok..

Yalnız aklima gelmişken yazayım dedim.Biyerde okumuştum ne kadar doğrudur bilemiyorum ama çocukların burnuna herhangi birşey sokmasinin psikolojik bir durumla ilgisi olduğunu okumuştum. İlgi bekleyen çocuklar yaparmış bunu.
Dediğim gibi emin değilim doğruluğundan.
Bence oyun olsun diye yada meraktan yapıyor da olabilirler.

Geçmiş olsun iyiki ciddiye alıp hemen cikartmissiniz.Gerçi belki kendide düşerdi ama bilemeyiz yapışkan bir madde sonuçta.
Çok dikkat etmek gerekiyor çocuklara ya..benim oğlum 2 yaşındayken boğazına lollipop kaçmıştı. Çubuğundan çıktı olduğu gibi boğazına takıldı. Gözümün önünde ölüyordu çocuk allah korudu.
Ters çevirip ayaklarından salladım,sırtına vurdum filan derken çıktı çok şükür. Bu konu vesilesi ile yazayım dedim.Anneler çok dikkatli olun.
.Gerçi belki kendide düşerdi ama bilemeyiz yapışkan bir madde sonuçta.
Çok dikkat etmek gerekiyor

Yapışkan bi madde olduğu için korktum zaten, yani çıktığındada taş gibiydi hani sanki saatlerce buzlukta durmuş gibi..

Az çok çocuk konusunda bilgim vardır, ilk cocuğumda değil, millet akıl alır ama bu konuda beynim durdu..

Yapışırmıydı, kayar düşrmiydi zamanla hala onu düşnüyorum..

Yapışkan bi madde olduğu için korktum zaten, yani çıktığındada taş gibiydi hani sanki saatlerce buzlukta durmuş gibi..

Az çok çocuk konusunda bilgim vardır, ilk cocuğumda değil, millet akıl alır ama bu konuda beynim durdu..

Yapışırmıydı, kayar düşrmiydi zamanla hala onu düşnüyorum..
Bende bilmiyorum ne olurdu..ama bildiğim birşey varsa oda şu çocuklara şeker yada sakız vermemek en güzeli. Allah korusun hepsini.

Yalnız aklima gelmişken yazayım dedim.Biyerde okumuştum ne kadar doğrudur bilemiyorum ama çocukların burnuna herhangi birşey sokmasinin psikolojik bir durumla ilgisi olduğunu okumuştum. İlgi bekleyen çocuklar yaparmış bunu.
Dediğim gibi emin değilim doğruluğundan.
Bence oyun olsun diye yada meraktan yapıyor da olabilirler.
Zaten kacgündir burnu akıyor, aktıkçada asit tahriş ediyor,kaşındırıyor..
Sildikçe yara yapıyor..
Eli bikaçgündür sürekli burnunda zaten..

Yani ilgisizlikten değilde aşırı ilgidende şımarıp neyapacaklarını şaşırıyorlar :)
Biz her saniye birlikteyiz, bütün vaktimi ona harcıyorum zaten :işsiz:

Az evvel kızım, "anne sakız burnuma girdi" diye yanıma geldi..
Bakıyorum birşey yok, dokunuyorum sertlik filan yok, elimi sokuyorum birşey gelmiyor..
Heralde düşürdü biyerlere oynarken burnuna girdi sandı dedim..
Yinede mendili aldım bi fış yap bakim dedim, yaptıkça yaptıkca bi tuhaflık sezdim.
Yatırdım burnuna oksijenli su damlattım baya bi, tekrar fış yaptırınca kocaman bi sakız çıktı :KK57:

Allahım, hala şoktayım..
Hayır nekadar ileri gitmiştiki okadar zor çıkardım?
Ya farketmeseydim, damla filan damlatmasaydım ne olabilirdi? Sakız bu sonuçta, nereye kadar ileri gidebilirdi, sonucu ne olurdu?
Kendiliğinden kayar gelirmiydi aşağı yoksa daha kötüsümü olurdu?

3 yaşında, sakız delisi..Enazından çocuklarınıza sakız verirken bu olay aklınızda bulunsun..

Ben bundan sonra vermemeye gayret göstercem, verincede çok dikkatli olcam..

Buarada olayın kahramanı sakızda bu aşağıda gördüğünüz..

Eki Görüntüle 1962909
Çok geçmiş olsun ama o yasta çocuğun agzinda sakızın ne isi var di. Sizden habersiz falan aldiysa evde saklayin sakizlarinizi hatta hiç almayin. Yok siz verdiyseniz zaten çok büyük hata. Bile bile lades demissiniz. Vermeyin bundan sonra. Çok tehlikeli.

Çok geçmiş olsun ama o yasta çocuğun agzinda sakızın ne isi var di. Sizden habersiz falan aldiysa evde saklayin sakizlarinizi hatta hiç almayin. Yok siz verdiyseniz zaten çok büyük hata. Bile bile lades demissiniz. Vermeyin bundan sonra. Çok tehlikeli.
Kızım 3 yaşında ve sakız çiğnemeyi seviyor..
Asla yutmaması gerektiğini defalrca kez anlattım ve hiç yutmuyor, yutsada boğazında kalmaz ama mideye zarar sonuçta..

Burnuna'da bile isteyemi soktu nasıl yaptı bilmiyorum ama sakızdan bahsediyoruz sonuçta..
Bu yaştakı kız çocuklarının en sevdiği şey..

Sizin çocuğunuz varmı bilmiyorum ama insanın başına gelince öyle herşeyi yasaklamak çok kolay olmuyor malesef..

Bundan sonra daha dikkatli olacağız inşallah,ki bidaha burnuna sokacağını düşünmüyorum, bir musibet bin nasihattan iyidir :KK66:

Ki o bendende çok korktu zaten..

Kızım 3 yaşında ve sakız çiğnemeyi seviyor..
Asla yutmaması gerektiğini defalrca kez anlattım ve hiç yutmuyor, yutsada boğazında kalmaz ama mideye zarar sonuçta..

Burnuna'da bile isteyemi soktu nasıl yaptı bilmiyorum ama sakızdan bahsediyoruz sonuçta..
Bu yaştakı kız çocuklarının en sevdiği şey..

Sizin çocuğunuz varmı bilmiyorum ama insanın başına gelince öyle herşeyi yasaklamak çok kolay olmuyor malesef..

Bundan sonra daha dikkatli olacağız inşallah,ki bidaha burnuna sokacağını düşünmüyorum, bir musubet bin nasihattan iyidir :KK66:
Bir tane karnimda var ama iki tane yeğenini buyuttum. Biliyorum zor ama istediği kadar delirsin almazsaniz en fazla iki uç ağlayacak. Uç yasinda çocuk asla yutmamasi gerektiğini de anlamaz. Zaten odunuz kopmuş sizi daha fazla üzmek istemem ama bu tip maddeler yüzünden çok fazla çocuk olumu yasaniyor. Doktor tavsiyesi dişinda verilmemeli. Zaten doktorlar da en fazla gunde on dakika ve ebeveyn gözetiminde tavsiye ediyorlar. Yani bir saniye bile o sakiz cignenirken gözünüzü ayimayacaksiniz. Çok üzücü bizim bir aile dostumuzun torunu boyle bir problem yüzünden babasinin yaninda melek oldu. Yani düşünün gözünün önünde müdahale edecek zaman bile bulamadi adam. O yüzden çok ama çok korkuyorum. Birakin ağlamaktan yerlere atsin kendini gerekirse ama sagligi yerinde olsun.

Bir tane karnimda var ama iki tane yeğenini buyuttum. Biliyorum zor ama istediği kadar delirsin almazsaniz en fazla iki uç ağlayacak. Uç yasinda çocuk asla yutmamasi gerektiğini de anlamaz. Zaten odunuz kopmuş sizi daha fazla üzmek istemem ama bu tip maddeler yüzünden çok fazla çocuk olumu yasaniyor. Doktor tavsiyesi dişinda verilmemeli. Zaten doktorlar da en fazla gunde on dakika ve ebeveyn gözetiminde tavsiye ediyorlar. Yani bir saniye bile o sakiz cignenirken gözünüzü ayimayacaksiniz. Çok üzücü bizim bir aile dostumuzun torunu boyle bir problem yüzünden babasinin yaninda melek oldu. Yani düşünün gözünün önünde müdahale edecek zaman bile bulamadi adam. O yüzden çok ama çok korkuyorum. Birakin ağlamaktan yerlere atsin kendini gerekirse ama sagligi yerinde olsun.
Çok haklısın, kötü birşy olacaği varsa her türlü başka bahaneylede olur, sakız sonuçta diyoruz ama bu tür olaylar çok duyar olduk son zamanlarda..

Bizimde bazen anneler olarak kolayımıza geliyor, oyalamak için verip gönderiyoruz..
Zaten buraya konu açmamın nedeni birazda bunu duyurup farkındalık yaratmaktı..

Hemen arkasından tekrar istedi verdim ama bişekilde unutturmaya gayret göstercem, enazından eve almayım bidaha..

Tşk ederim iyi niyetin için:KK66:

Düzenleme: Karnındakini hayırlıca kucağına alman dileğiyle..

Doktor verdi oğluma

Ne sakız çiğnemiyor mu diye çığlık atmıştı

Çiğnesin geniz akıntısı için iyidir östaki borusu vs hava alır demişti

Prof dr kbb uzmanı

Biz de öğretmiştik mecburen sakız çiğnemeyi 3 yaşında yoktu daha
Bilmiyordum sayenizde ben de öğrendim Teşekkürler

Sakiz cok buyuk cignerken genzinemi kacti ki, olabilirmi bilemedimo_O
Küçük burun deliğindende bunu sığdırdığıysa pes :KK45:
Gecmis olsun canim

Sakız çok büyük daha küçük verin verirseniz.Benim de kuzenim burnuna kiraz çekirdeği kaçırmış.annesi panik yapmış yanıma getirdi.evli değildim o zaman.hayretler içinde kaldım nasıl kaçırmış olabilir niye.Bende fış yap diyerek çıkarmıştım..

geçmiş olsun geçen benim kız da krem yedi derhal hastaneye götürdük.serum takıldı dünde yag çözücüyü ikizinib gözüne sıktı deliricem artık :(

Ben de şunu öğrendim. Çocuk bişey diyo sa Ekstradan emin olmak için çaba harcamaya gerek yok. Onlar yetişkinler gibi değiller ve son derece dürüstler. Ben kızım ne derse desin, saçma da olsa yabana atmamam gerektiğini öğrendim. Benim kızım aylarca "anne kulağım soylemiyor"" demişti. Ne saçma bi tabir deyip çocukluğuna verdim.aylar sonra tesadüfen bi muayenede kizimin iki kulağında da sıvı dolduğunu onunda basınç yaptığını öğrendik. Meğer çocuğun anlatmak istediği buymus

Back
X