bez babetler bez ayakkabilar nasil temizlenir?

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
merhaba benim bir sorum olacakti ben bez krem babetlerimi ve diger bez spor ayakkabilarimi temizlemek icin makineye atmayi dusunuyorum birsey olurmu?olmazsa kac derecede nasil bi programla ve nasil bi deterjanla yikamam gerekir ?onerilerinizi bekliyorum sevgilerle

eski bir yastık kılıfı içerisine koyarak makinaya atabilirsin veya bez torba ya da çamaşır filesini sıkıca bağlayarak. bide bez ve keten ayakkabılar çekme yapabiliyor bence ya soğuk suyla ya da 30 da yıkamalısın. kolay gelsin.

ben beyaz renkli bez spor ayakkabımı atmıştım makinaya bazı yerlerinde sararmalar oldu.ama neden kaynaklandığını bilmiyorum.ariel deterjan kullandım ve makinayı 20 dereceye ayarlamıştım. bir de babetinin üzerinde herhangi bir metal parça varsa atmamanı öneririm.benim ayakkabının bağcıkların geçtiği yerdeki yuvarlak metallerin yanları paslı gibi oldu.

[SUP][/SUP]
eski bir yastık kılıfı içerisine koyarak makinaya atabilirsin veya bez torba ya da çamaşır filesini sıkıca bağlayarak. bide bez ve keten ayakkabılar çekme yapabiliyor bence ya soğuk suyla ya da 30 da yıkamalısın. kolay gelsin.
ama biseyin icine koysam temiz olmazki bagcik yerleri temizlensin istiyorum conversimi atmistimbtam temizlenmiyor ama yine idare eder:(progmda sikma olmalimi olmamalimi?

ben beyaz renkli bez spor ayakkabımı atmıştım makinaya bazı yerlerinde sararmalar oldu.ama neden kaynaklandığını bilmiyorum.ariel deterjan kullandım ve makinayı 20 dereceye ayarlamıştım. bir de babetinin üzerinde herhangi bir metal parça varsa atmamanı öneririm.benim ayakkabının bağcıkların geçtiği yerdeki yuvarlak metallerin yanları paslı gibi oldu.
haklisin cnm aticaklarim converse esimin tigerleri bide keten babetlerim onlarda zimba yok..sen sikma yapmismiydin?o sararmalar sanirim metalletdeki paslardan oldu::(

merhaba benim bir sorum olacakti ben bez krem babetlerimi ve diger bez spor ayakkabilarimi temizlemek icin makineye atmayi dusunuyorum birsey olurmu?olmazsa kac derecede nasil bi programla ve nasil bi deterjanla yikamam gerekir ?onerilerinizi bekliyorum sevgilerle

Ben daha dün bütün ayakkabılarımı elden geçirdim, çamaşır makinesine güvenemedim o yüzden büyük bir leğene elimin dayanamadığı sıcaklıkta kaynar su ve bir ay bardağı renkli deterjanı koydum içine de bütün deri olmayan ayakkabılarımı atıp beklettim bir süre, sonra ayakkabıları durularken soğuk su kullandım ve her taraflarını lavabo fırçası boyunda bir fırçayla ve sıvı sabunla temizledim yeni gibi oldular ama kurutucuya attım ben bide bu ayakkabıları salak gibi 5-6 çift birden sonuç olarak bir tane ugg tarzı ev botumun tabanı koptu diğerlerinde hasar yok ama sanki küçülmüşler gibi geliyor.:1:

Ben daha dün bütün ayakkabılarımı elden geçirdim, çamaşır makinesine güvenemedim o yüzden büyük bir leğene elimin dayanamadığı sıcaklıkta kaynar su ve bir ay bardağı renkli deterjanı koydum içine de bütün deri olmayan ayakkabılarımı atıp beklettim bir süre, sonra ayakkabıları durularken soğuk su kullandım ve her taraflarını lavabo fırçası boyunda bir fırçayla ve sıvı sabunla temizledim yeni gibi oldular ama kurutucuya attım ben bide bu ayakkabıları salak gibi 5-6 çift birden sonuç olarak bir tane ugg tarzı ev botumun tabanı koptu diğerlerinde hasar yok ama sanki küçülmüşler gibi geliyor.:1:
ya elimle yikamam cok zor cunku sag elim serce parmagimdan yeni ameliyat oldum sikma ve fircalamayi yapamam:((ama kurutucunum yipratmasina sasirdim bnim kurutucum yok :((mecbur balkonda kurutucam:(
evet canım ben sıkma da yapmıştım ama bunun sararmada bir etkisi oldu mu bilmiyorum
sanmam cnm sikma belki ayakkabiyi ezik buzuk yapar seninkinin nedeni paslanmis bagcik yerleri olabilir:(leke cikartici denedinmi bnde simdi leke cikartici koysammi die dusunuyorum

ben beyaz converse lerimi camasır makinasına attım 5dk yıkadım bir çıkardım ki paramparca olmuslar:(

aaa nasil olur bn hep atiyorm bisey olmuyor ama simdi bez babetlerim ve yeni aldigim bez ayakkabilarima bisey olur diye korkuyorum yoksa conversimi hep atiyorum sasirdim valla yanlis mi yikadin yoksa sakin yanlis anlama ama disardan orginal olmayanlar bozuluyor diye duymustum:(

leke cikartici denedinmi bnde simdi leke cikartici koysammi die dusunuyorum[/QUOTE

evet yaa bu neden benim aklıma gelmedi :D ben de deniyim.

Makıneye asla ayakkabı atmam.13 tl ye Boyner'den bı sprey aldım.Onu sıkıyorum beze,bezle ayakkabıyı siliyorum.Açıkta 3 gün bekliyor ve kar gibi beyaz oluyor.Renkli lacoste ayakkabılarıma da uyguluyorum.

Back
X