Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Yapıcı olmak yerine neden daha çok kavgaya sebebiyet verecek akıllar veriyorsunuz.
Ayrılsinlar diye:) değil tabii ki...insan susup bekleyecegi zamanı da bilmeli bir adım atıp konuşacağı zamanı da...yazıp göndereceği şey bir yere vardirmali insanı.blöfler laf kalabaliklariyla evlilik kurtulmuyor.insani daha da degersizlestiriyor anlamsız hamleler.simdi gönderdiği bu mesaj ve adamın cevabı üzerine evine dön bir de git yemek yap mi diyeyim .mesajı göndermeden önce akıl isteseydi belki burda hepimiz soylerdik.

Konu sahibi eğer bu evliliği devam ettirecek ve hatalı olduğunu kabul ediyorsa arar cafe tarzı biryerde konuşur anlatır derdini ama yok ben haklıyım bitsin bu evlilik diyorsa gider adliyeye acar davasını bu kadar basit

Ben konu sahibini önceki konusundada hakli bulmadim. Sirf kadin diye hakli olamaz benim nezdimde. Bayramdan 1 gün önce olay cikariyor. Esi yine iyi ve kayin ailesine bayramlasmaya gidiyor. Konu sahibi onca olay cikardi "hayir ilk bizim ailemize gidelim" diye ve adam gidiyor ve ortada aile yok. Hadi onlarda misafirlikte gitmisler diyelim, eh erken gelin. Oda yok "siz yemeginizi yiyin" diyorlar.

Eh o zaman damat tabiki evden gider. Bende kendimi enayi gibi his ederdim. Onca olay cikti ve ne icin? Tek basima ailemin yanina gittim ve ne icin? Konu sahibide orda birsey yapmayip, annesigilde kaliyor. Gecen kurban bayrami yine gitmemis konu sahibi kayin ailenin yanina.

Simdide böyle bir mesaj. Adami babaligi ile vuruyor. Yetmiyor, onun babasizligi, zengin olmamasi ile vuruyor. Sonra kendisi suclu duruma düsmemek icin bir iki süslü cümle kullaniyor. Bence adam yani asaletli davranip mesaj yolladi. Ben cok daha agir sözler kullanirdim onun yerinde olsam.

Cevabınız için minnettarım gerçekten umut oldunuz..

Burada sizi suçladıklarını gördükten sonra okudum eski konunuzu. Neden eve dönmediğinizi gerçekten anlamadım.
Gece tartışmışsınız, sabah ayrı ayrı ailelerinize gitmişsiniz, eşiniz ailenizle bayramlaşmaya gelmiş, sonra da çekmiş gitmiş.
Siz onunla gitmeseniz bile neden tek başınıza kalkıp gitmediniz? Orası sizin de eviniz değil mi, illa adamın "hadi dön" demesi mi gerekiyordu?

Büyük bir kavga sonrası valizinizi alıp gitseniz anlarım ama olayların gelişme şekline bakınca sizin orada kalmaya devam etmeniz baştan itibaren saçmalık.

Yapmanız gereken eşinizin ailesiyle bayramlaşmak, sonra evinize dönüp eşinizle ilk karşılaşmada sorununuzu konuşmaktı.

Sadece bu konuya bakınca hamile eşini arayıp sormamış vicdansız bir adam var gibi duruyor ama adam size git dememiş, tartışmak dışında bir şey de yapmamış.

Çok kısa zamanda evlenmişsiniz. Birbirinizi 1,5 senedir falan tanıyorsunuz yani.
Severek mi evlendiniz bilmiyorum ama görücü usulü ise peşinizde koşmaması çok normal. Deli divane aşıklar gibi sizi eve döndürmeye çalışmayacağı çok açıkken blöf yapmamalıydınız.

İlk kime gidileceği konusunda haklı olabilirsiniz ama konuşarak halledebileceğiniz bir mesele siz orada kalmaya devam ettiğiniz için uzamış.
Eve gitmeli, "neden geldin" diye sorarsa da "evime geldim" demeliydiniz. Aynı evdeyken mutlaka çözerdiniz sorunu.

En büyük hatanız adam ailenizle bayramlaşmaya geldiğinde onunla gitmemek. Ve aileniz de evde yok. Niye onlarla birlikte gitmediniz? Eşiniz sizin ailenizi önemseyip geliyor, ama siz kayın ailenizin bayramını kutlamaya gitmiyorsunuz. O taraftan da ara bulucu çaba gelmemesi gözlerinde olgunlaşmamış bir imaj çizmeniz. Not: Erkekçi falan değilim. Bir bayram kahvaltısı benim ailemde diğer bayram kahvaltısı eşimin ailesinde yapılır 6 yıldır.

Yapıcı olmak yerine neden daha çok kavgaya sebebiyet verecek akıllar veriyorsunuz.
Bir önceki konusunda ilk kimin ailesine gidilir kavgası vardı. Her ilişkinin kendi dinamiği içinde, koşullar göz önüne alınarak bakılması gereken şeyi eşitlik kavgasına getirdik çünkü. Konu sahibi de eşitlik istiyor ama eş babası hayatta yokken, ailelerin bir araya gelip toplandığı bir Bayram ortamı varken seçtiği adil bir durum mu? Bakış açımız yanlış. Güç savaşı değil bu.

Biz farklı şehirde yaşıyoruz. İzne ya da tatile ailelerimizin yaşadığı şehre geldiğimizde annemlerde kalırız. Daha hiç kv de kalmadık. Doğal olarak ilk ailemle bayramlaşılır. Çünkü ailemin evi dubleks ve çok rahat ediyoruz. Kv nin de işine geliyor az iş oluyor. Herkes mutlu. Ailemin evi küçük olsaydı kv nin dubleks evi olmasına rağmen ailemde kalmayı nasıl teklif edebilirdim ki? Herkes için saçma olurdu. Paşa paşa gider kv de kalır ilk onla bayramlaşırdım.

Hamile diye her yaptigina göz yumulmamali. Hamile diye insan aklini yitirmiyor degil mi? Adam bayram günü o kirginlik ile gitmis konu sahibi ve ailesinin yanina ve sonuc hic. Konu sahibi bir bayram kahvaltisindan dolayi annesinde kaliyor. Peki o zaman konu sahibi niye demiyor "ben hamileyim, cocugumu düsüneyim, ortak yol bulmaliyiz" diye?

Niye bunu zaten darbe yemis olan kocasi düsünmek zorunda kaliyor? Niye konu sahibi 13 gün esini merak etmiyor? Ve simdi böyle bir mesaj. Adami babaligi ile vuruyor. Bu adam nasil niye konu sahibine adim atsin?

Evet bende evliliğim de sizin gibiyim ve bu yonum eşimi ciddi anlamda etkiliyor, bunu farkedip kendime dur dedim.Sen dili ben dili nedir araştırdım okudum uygulamaya da çalışıyorum.Son konumu gorduyseniz eşime ailesinden dolayı yuklenmedim ve suclamadim sen soylesin sen böylesin dedikçe hiçbir faydasını goremedigim gibi kendini savunmaya geçen bı es ve hiç ondan bekledigin şeyleri duyamayan ben.Ben bu durum karşısında üzüldüm,kirildim,senden beklentim buydu dediğimde evet seni anlıyorum haklisin dedi ve uzuldugume samimiyetime inandi.Eşler o zaman empati kuruyor diğer türlü adam kendini savunmaktan empati kurmaya sıra gelmiyor:)

Bu cümleyi çok kullanırdık bi espri anında öyle ölmem ya füze at füze.. içim burkularak gülümsedim..
Cidden böyle mi hissediyor acaba?
Bence daha da beteri. Erkekci olarak niteledirildik biraz önce o ne demekse artık on yıllık evliyim ve eşimin ablasıyla zerre kadar anlaşamıyorum ki bayramdan önce de oğluma yaptıkları yüzünden evden çıkıp gelmiştim ama bayramda eşimin gitmek istememesine rağmen sorun çıkarır ablam diye annenle babana bunu yapamayız bayramlasip cikariz diye zorla götürdüm ve sonuç eve girdigimiz an misafirlerin yanında evi inleterek bağırıp çağırdı çıktı gitti gıkını çıkarmadım onbeş dakika bayramlasip çıktık eşimde bütün ailesi de beni haklı buluyor ne kaybettim sence askimunteha

Ben onceki konuda esi haksiz buldum halada oyle dusunuyorum:) konu ilk senin ailen ilk benin ailemden ziyade adamin duyarsizligi duygusuzlugu evlilikde buyuk sikinti bu esi 13 gundur evde yok hadi eve gidiyoruz demiyor hangi erkek karisinin 13 gun evde olmamasina tepkisiz kalir hakli veya haksiz farketmez en azindan gelir konusur napiyorsun sen amacin ne vs diye cocuk var ortada birde boyle ne zamana kdr gider ki o konusmuyorsa siz konusacaksiniz baska yol goremiyorum

Bakın, eşiniz zaten sizi günledir arayamayarak sizden vazgeçmişti, ya da sizden kendini haklı gördüğü için adım beklemişti. Önceki konunuzda bazı arkadaşlar ayrıl dedi, bazı arkadaşlar sizi haksız buldu adım at dedi. Siz ne yaptınız? Siz adım attığınızı mı düşündünüz? Mesajı okuyunca ben bile burdan gıcık oldum. Özür dilememişsiniz, hadi diyelim ki özürsüz barışmak istiyorsunuz, ne hal hatır sormuşsunuz ne özledim barışalım demişsiniz. Adım atmak budur, eşiniz bunun üzerine terslese diyeceğim ki evet sizi 13 gün önce terketmiş, yapacak bir şey yok. Ama şu anda inanın sizden adım beklerken aman biz barışmayalım zaten de demiş olabilir. Resmen trip mesaji bu, babalar günü bahane edilmiş, beni aramadın, hamileliğimle ilgilenmedin vs demek istemişsiniz. Madem böyleydi düşünceniz, ayrılmak için adım atsaydınız. Madem bir beklentiniz vardı, bu yazdıklarınıza cevap olarak ne gelecegini sandınız? Çok merak ettim, sizi 13 gündür aramayan adam tribinizi çekip aa evet özür dilerim ilgilenmedim mi yazacaktı?

Bitmiş resmen benm için sen önemli değilsin diyo bariz,bırak dahada yazma canm yazdığın hata!

Zeki kadınsınız valla işte sonuçta siz haklı çıktınız :)

esiniz aslan burcumu ?

Burada kim haklı, kim haksız bir tarafa koyup şunu sormak istiyorum konu sahibi size. Siz evliliğinize devam etmek istiyor musunuz? Sizden aldığım izlenime göre etmek istiyorsunuz ki böyle bir mesaj yazdınız fakat eşiniz sizin beklediğiniz gibi bir tepki ve samimiyet vermedi size. Hala sağlıklı iletişim kurmamak yönünde inatçısınız. Eğer gerçekten eşinizle barışmak istiyorsanız arayıp artık konuşmalıyız demelisiniz. ( Bu arada bir önceki konunuzda tamamen eşinizi haksız bulmuştum ama belli ki blöflerinizden sıkılmış)

Cevabınız için minnettarım gerçekten umut oldunuz..
bende doğru yaptğını düşünüyorum. birincisi herkes böyle mesaj mı atılır demişde o kadar sinirle çıkıp bir şekilde mesaj atmak kolay değil. elbette sitemler olacak mesajda. bu durumda ona aşırı alttan alan mesaj atamazdın ilk adım için zaten yeterli birşey. çünkü mesaj atman bile alttan almaktır. bide mesaj içeriğinde alsaydın alttan o zaman iyice kalkardı bi tarafı. ayrıca ortada bir çocuk var ve pişmansan tabiki bir şans daha denemelisiniz. burda yazılanları çok dikkate alma insanlar kendi evinde herşeyi çeker ama başkasına başka akıllar verir. yuvanı dağıtma çok yeni bir evlilik zamanla düzene girebilir. eğer tekrar aynı şeyler yaşanırsa çaresine bakarsın derim ben. iyi yapmışsın mesaj atmakla. eşinde hiç cevap vermeyebilirdi. bakma o da aslında çocuğu bahane ederek içini boşaltmış. sonuçta ortak çocuğunuz. sahip çıkın yuvanıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…