- Konu Sahibi askimunteha
-
Ayrılsinlar diye:) değil tabii ki...insan susup bekleyecegi zamanı da bilmeli bir adım atıp konuşacağı zamanı da...yazıp göndereceği şey bir yere vardirmali insanı.blöfler laf kalabaliklariyla evlilik kurtulmuyor.insani daha da degersizlestiriyor anlamsız hamleler.simdi gönderdiği bu mesaj ve adamın cevabı üzerine evine dön bir de git yemek yap mi diyeyim .mesajı göndermeden önce akıl isteseydi belki burda hepimiz soylerdik.Yapıcı olmak yerine neden daha çok kavgaya sebebiyet verecek akıllar veriyorsunuz.
Konu sahibi eğer bu evliliği devam ettirecek ve hatalı olduğunu kabul ediyorsa arar cafe tarzı biryerde konuşur anlatır derdini ama yok ben haklıyım bitsin bu evlilik diyorsa gider adliyeye acar davasını bu kadar basitArkadaşlar eşinin bunu neden yaptığını nasil ogreniriz? Yani cok eften puften bir sebepten su an karninda bebegiyle uzulen bir anne var. Boyle iletisimsiz durarak bekleyerek nereye varabilirler. Karşılıklı hatalar yapılmış ama bunu duzeltmenin bir yolu olmali.
+1 de benden.
adama laf sokmak için fırsat kollanmış resmen.
biri bana baştan sona böyle giydirse ben hiç alttan almazdım.
konu sahibinin kocası kızım için susuyorum mesajı vermiş de konu sahibi anlamıyor
Bence olumsuz düşünmeyin eşiniz bu mesajı defalarca okuyacak bence. Eğer eşinizi seviyorsanız evinize dönün güzel bir yemek hazırlayın karşılıklı konuşun bundan sonrası için karşılıklı kararlar alın. Bir evlilik bu kadar kolay bitmemeli her insan hata yapabilir en nihayetinde ihanet yok ortada o yüzden çözülür merak etmeyin. Ama siz uzattıkça eşinizin zihnini zehirleyen çok olur buna zaman tanımayın.
Ben kaçırmışım bunuŞu kelimeyi kullanmak çok istiyorum bunun bir Türkçe karşılığı yok işte
Ayrıca kullanan birini daha görünce mutlu oldum, tam olarak cringe çünkü
Bir önceki konusunda ilk kimin ailesine gidilir kavgası vardı. Her ilişkinin kendi dinamiği içinde, koşullar göz önüne alınarak bakılması gereken şeyi eşitlik kavgasına getirdik çünkü. Konu sahibi de eşitlik istiyor ama eş babası hayatta yokken, ailelerin bir araya gelip toplandığı bir Bayram ortamı varken seçtiği adil bir durum mu? Bakış açımız yanlış. Güç savaşı değil bu.Yapıcı olmak yerine neden daha çok kavgaya sebebiyet verecek akıllar veriyorsunuz.
Ben bazı meaajlara gerçekten inanamıyorum artık. İki taraf da hatalı tamam ama Kadının 13 gündür aranmamasını gerektirecek bir hatası yok arkadaşlar yapmayın, vicdan biraz... Üstelik kayınpeder de yapmaması gerekeni yapıp gel al karını demişken. Bu resmen insafsızlık. İnsan demez mi hamile karım ne yapıyor orada bunca zaman diye.
Evet bende evliliğim de sizin gibiyim ve bu yonum eşimi ciddi anlamda etkiliyor, bunu farkedip kendime dur dedim.Sen dili ben dili nedir araştırdım okudum uygulamaya da çalışıyorum.Son konumu gorduyseniz eşime ailesinden dolayı yuklenmedim ve suclamadim sen soylesin sen böylesin dedikçe hiçbir faydasını goremedigim gibi kendini savunmaya geçen bı es ve hiç ondan bekledigin şeyleri duyamayan ben.Ben bu durum karşısında üzüldüm,kirildim,senden beklentim buydu dediğimde evet seni anlıyorum haklisin dedi ve uzuldugume samimiyetime inandi.Eşler o zaman empati kuruyor diğer türlü adam kendini savunmaktan empati kurmaya sıra gelmiyor:)Sivri dilli olmak, laf sokmadan duramamak, ima yoluyla sohbet etmek, niyet okumaya çalışmak... Tüm bunlar, hayatında olan insanlara kendini değersiz ve geri zekalı gibi hissettiriyor. Bir müddet sonra bunlara maruz kalan insanlar, sevgine ve hatta merhametine bile inanmıyorlar. Çünkü yaptığın şey, tam manasıyla üstten bakmak. İletişim yolunu kapatmak. Öyle bir bezginlik oluyor ki karşı tarafta "neden kendimi savunayım ya da konuşayım ki, nasılsa o kendi bildiğine inanacak" algısı oluşuyor.
Benim ikili ilişkilerde ciddi sorunlarım var. Farkındalığım yüksek olsa da, eyleme geçirmekte hala zorlanıyorum. Ancak gayret gösteriyorum en azından. Üzüldüm sizin adınıza. Umarım anneniz de yaptığı hatayı fark eder bir gün.
Bence daha da beteri. Erkekci olarak niteledirildik biraz önce o ne demekse artık on yıllık evliyim ve eşimin ablasıyla zerre kadar anlaşamıyorum ki bayramdan önce de oğluma yaptıkları yüzünden evden çıkıp gelmiştim ama bayramda eşimin gitmek istememesine rağmen sorun çıkarır ablam diye annenle babana bunu yapamayız bayramlasip cikariz diye zorla götürdüm ve sonuç eve girdigimiz an misafirlerin yanında evi inleterek bağırıp çağırdı çıktı gitti gıkını çıkarmadım onbeş dakika bayramlasip çıktık eşimde bütün ailesi de beni haklı buluyor ne kaybettim senceBu cümleyi çok kullanırdık bi espri anında öyle ölmem ya füze at füze.. içim burkularak gülümsedim..
Cidden böyle mi hissediyor acaba?
Bitmiş resmen benm için sen önemli değilsin diyo bariz,bırak dahada yazma canm yazdığın hata!Bu sabah içim çıkana kadar ağlaya ağlaya eşime mesaj attım artık.
Babalar gününü bahane ederek.
Zira bugün 13. Günümüz birbirimizden bi haber yaşadığımız.
Kimse bize ön ayak olmuyor.
Bizde yanaşmıyoruz orta noktaya.
Ne durumda olduğunu merak ettim ve
Dedim ki mesajımda
Her ne kadar
Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada
Yinede biz senin babalar gününü kutluyoruz kızımla
Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Babalar günün kutlu olsun
Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi
Ve sonuna da ekledim sanki kızımızın dilindeymiş gibi dedim ki
Varsın babadan kalmasın villa olmasın para ya da araba.üzülme baba, sakın takma kafana, Beşiktaşlı yaptın ya o yeter bana. Babalar günün kutlu olsun. Minik kartaliçe'n Zeynep Sıla.
Eşim fanatik Beşiktaşlıdır. Hoşuna gider diye düşündüm.
Cevap olarak şunu yazdı kendisi de
Benim tek heyecanım, tek isteğim, tek sabrım, tek duam, tek sevincim, tek mutluluğum, tek umudum, tek yaşama amacım, tek arzum Zeynep Sıla'm.
Ben bu mesajdan şunu anladım sen dış kapının mandalısın. İnceden bu mesaj yok mu sizce de? Bozuldum haliyle ama hiç uzatmadım. Sadece 'daim olsun öyleyse..' dedim o kadar ve konuşma burda bitti.
Tamamen bitmiş gibi değil mi sizce de? Artık beklemeyi de bırakmam gerekmez mi?
Bence daha da beteri. Erkekci olarak niteledirildik biraz önce o ne demekse artık on yıllık evliyim ve eşimin ablasıyla zerre kadar anlaşamıyorum ki bayramdan önce de oğluma yaptıkları yüzünden evden çıkıp gelmiştim ama bayramda eşimin gitmek istememesine rağmen sorun çıkarır ablam diye annenle babana bunu yapamayız bayramlasip cikariz diye zorla götürdüm ve sonuç eve girdigimiz an misafirlerin yanında evi inleterek bağırıp çağırdı çıktı gitti gıkını çıkarmadım onbeş dakika bayramlasip çıktık eşimde bütün ailesi de beni haklı buluyor ne kaybettim senceaskimunteha
esiniz aslan burcumu ?Bu sabah içim çıkana kadar ağlaya ağlaya eşime mesaj attım artık.
Babalar gününü bahane ederek.
Zira bugün 13. Günümüz birbirimizden bi haber yaşadığımız.
Kimse bize ön ayak olmuyor.
Bizde yanaşmıyoruz orta noktaya.
Ne durumda olduğunu merak ettim ve
Dedim ki mesajımda
Her ne kadar
Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada
Yinede biz senin babalar gününü kutluyoruz kızımla
Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Babalar günün kutlu olsun
Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi
Ve sonuna da ekledim sanki kızımızın dilindeymiş gibi dedim ki
Varsın babadan kalmasın villa olmasın para ya da araba.üzülme baba, sakın takma kafana, Beşiktaşlı yaptın ya o yeter bana. Babalar günün kutlu olsun. Minik kartaliçe'n Zeynep Sıla.
Eşim fanatik Beşiktaşlıdır. Hoşuna gider diye düşündüm.
Cevap olarak şunu yazdı kendisi de
Benim tek heyecanım, tek isteğim, tek sabrım, tek duam, tek sevincim, tek mutluluğum, tek umudum, tek yaşama amacım, tek arzum Zeynep Sıla'm.
Ben bu mesajdan şunu anladım sen dış kapının mandalısın. İnceden bu mesaj yok mu sizce de? Bozuldum haliyle ama hiç uzatmadım. Sadece 'daim olsun öyleyse..' dedim o kadar ve konuşma burda bitti.
Tamamen bitmiş gibi değil mi sizce de? Artık beklemeyi de bırakmam gerekmez mi?
Ay dayanamadımesiniz aslan burcumu ?
bende doğru yaptğını düşünüyorum. birincisi herkes böyle mesaj mı atılır demişde o kadar sinirle çıkıp bir şekilde mesaj atmak kolay değil. elbette sitemler olacak mesajda. bu durumda ona aşırı alttan alan mesaj atamazdın ilk adım için zaten yeterli birşey. çünkü mesaj atman bile alttan almaktır. bide mesaj içeriğinde alsaydın alttan o zaman iyice kalkardı bi tarafı. ayrıca ortada bir çocuk var ve pişmansan tabiki bir şans daha denemelisiniz. burda yazılanları çok dikkate alma insanlar kendi evinde herşeyi çeker ama başkasına başka akıllar verir. yuvanı dağıtma çok yeni bir evlilik zamanla düzene girebilir. eğer tekrar aynı şeyler yaşanırsa çaresine bakarsın derim ben. iyi yapmışsın mesaj atmakla. eşinde hiç cevap vermeyebilirdi. bakma o da aslında çocuğu bahane ederek içini boşaltmış. sonuçta ortak çocuğunuz. sahip çıkın yuvanızaCevabınız için minnettarım gerçekten umut oldunuz..
bence aslan ayni esim gibi çünkü.nemrut ölse adim atmaz gururundan :)Ay dayanamadımbence başak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?