Bi akil verebilirmisiniz?

Bu yaşta kpss çalışmak zor,
Özelde öğretmenliği zorlayın derim.
Gittiği yere kadar, gitmezse iş kurarsınız
Aynen canım, dün kpss kitaplarına bakarken bile içim daraldı. Bi arastirayim almancadan girebilicegim özel okulları olmazsa. Saol cevabın için canım.
Güzellik salonu zaten biraz pahalı olucak benim için ama bu tarz işlerde isim yapmış bi ablam var, onun yardımıni almayı düşünüyorum eğer iş ciddilesirse. Yemek sektörü öyle gerçekten zorunluluk tek kelimeyle, ama sadece yemeğe odaklanamam sanırım, pek becerikli deilim cunku:)
Fırın dediğim öyle büyük bisiy de il aslında ufak kahvaltilik atistirmalik tarzı şeyler. Müşteri çekimini nasıl yaparım hiç fikrim yok ama açmayı düşündüğüm yerde sorun olmaz sanırım. Gerçi var orda bu tarzda bi kaç yer ama bilemedim. Kreş, oyun okulu + yabancı dil olur diye düşündüm. Yabancı dil önemli ya aileleri çekebilir diye düşündüm hemde kendi alanım, severek yaparım.
Açmayı düşündüğüm yer iyi bi yer aslında maddi olarak yani ama geçim derdi her yerde var tabi. Yemek fikrini dusuneyim o zaman, bu konuda çok fikir var gibi.

Yalnız 3 sektörde birbirinden farklı, hele güzellik salonu için ciddi para lazım alet edevat epey pahalı
Evet canım ya bende farkettim ama kafam çok karışık ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıkan fikirler bunlar. Güzellik salonu pahalı gerçekten

Evet canım ya bende farkettim ama kafam çok karışık ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıkan fikirler bunlar. Güzellik salonu pahalı gerçekten

Ciddi hijyen gerekiyo biliyorsun denetim vs yapılıyor, yanına uzman ortalığı temizleyecek bir ya da daha eleman alacaksın bunların maaşı sigortası vs

Yeni bir işe girerken sanki 3 ay hiç kâr etmeyecekmiş kazanamayacakmıs gibi geride paran olması lazım çünkü her halükarda elemanlara maaş sigorta verilecek elektrik su gibi sabit giderler verilecek

Cesaret para ve vizyon isteyen birsey açmak istediğin yeri iyi analiz etmen lazım talep olur mu, orta ve alt gelir grubunun yaşadığı bir yerde güzellik salonu lüks olabilir ama daha elit bir yerde rutindir mesela gibi gibi

Ben memurum bu arada belki de ondan bu ürkeklik bilemedim

Bende memur çocuğuyum canım, ürkeklik bende de hat safhada:) Açmayı düşündüğüm yer elit bi yer canım ama ışte param yeterli olurmu bilmiyorum, maliyet analizi yapmak lazım ki sertifika falan almam gerek, aletlerin fiyatları, çalışanların maaşları, acicagim yere dair masraflar falan baya ağır bi yük ama korkarak da hiçbir şey yapamam ki. Bi noktada cesaret gerek.

Açıkçası kitap kafe daha bir sıcak geldi bana his sadece, hangi sektör olursa olsun şimdiden hayırlı kazançlar dilerim şansın bol olsun

Neden ozel ders vermeyi hic dusunmediniz ki? Benim bi arkadasim sinif ogretmeni kucuk bi cocuga ozel ders veriyor yanilmiyorsam gunde 2 saat falan ve ayde bin kusur para aliyor.
Bi de sizinki almanca yaani daha avantajli 4-5ogrenci bulsaniz oooohoo

Açıkçası kitap kafe daha bir sıcak geldi bana his sadece, hangi sektör olursa olsun şimdiden hayırlı kazançlar dilerim şansın bol olsun
Çok teşekkür ederim canım, inşallah hayırlısı olur.
Kendi isini kur derim.
Genel fikir bu yönde sanırım.
Neden ozel ders vermeyi hic dusunmediniz ki? Benim bi arkadasim sinif ogretmeni kucuk bi cocuga ozel ders veriyor yanilmiyorsam gunde 2 saat falan ve ayde bin kusur para aliyor.
Bi de sizinki almanca yaani daha avantajli 4-5ogrenci bulsaniz oooohoo
Özel ders verdim canım, şu anda da bi tane öğrencim var yaz çalışması yaptık beraber ama bunları ek olarak dusunebilirim. Tam zamanlı calusabilicegim bi iş gerek bana artık.

Arka sayfada kalmışım:)
İnternet üzerinden napilabilir peki sizce? Yani haber sitesi mesela nasıl olur? Ürün satışı fikri biraz uzak geldi çok fazla ciddi firma var, haberde de öyle gerçi ama. Bilmiyorum ışte başka fikirler üretmeye çalışıyorum.

Bence eğiim vereceğin bi yer aç hem her zaman iş var çocuk kreş yaşları epey düştü hem dil
hemde kreş süper olur

birde fırın tarzı şeyleri 2.eleden de alabilirsiniz çok temiz satan yerler var yada sıkışıp satan veya işi bırakıp 2.ele verilen makineler var arştırın derim çevrenizden yada size yardımcı uygun ev hanımlarıda bulabilrsiniz ilk açtığınızda en azından ev yemekleri olur ne bilim boşnak böreği yaparlar bu tarz şeyler.ayy ben bile heycanlandım sizin yerinize sadece iyi düşünün iyi hesap yapın iyi arştırun gerisi gelcektir eminim.

Bence eğiim vereceğin bi yer aç hem her zaman iş var çocuk kreş yaşları epey düştü hem dil
hemde kreş süper olur
Bende öyle düşündüm, aileler yabancı dile eğitimde çok önem veriyorlar neticede heryerde lazım ve küçük yaşta daha kolay öğrenmek unutulmuyorda.

Ay canım benim ya çok tatlisin:) hayırlısı inşallah, aslında bu fikirler arasında beni de en çok heycamlandiran o iş ama her gün açılıp kapanan yerler var ya o beni düşündürüyor biraz.

Aslında aynen öyle fırın tarzı yerler çok açılıp kapanıyor
ama araştırıp açarsan çok iyi iş yaparsın kreşte

tşk ederim sende çok tatlısın:) hayırlısı olsun inş.arkam tam sağlam olsun derseniz tabiki o zaman devlet kps girer araya.öbür türlü risk tabi özel sektörde herkesin işten çıkma olasığı çok yüksek kimsenin garantisi yok.

Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum..
Ama sana şunu söylemek isterim; DENE! İlk denemede batacağım diye adım atmaktan korkmaman gerekiyor. Hem başaramasan da, denedim ama yapamadım demek ki bu değilmiş yapmam gereken dersin.
Önemli olan ileride keşke yapsaydım, keşke deneseydim ya da yapsaydım başarabilir miydim dememen.
Gerekiyorsa yardım al, sana yardımcı olabilecek birileri elbet vardır

Aslında aynen öyle fırın tarzı yerler çok açılıp kapanıyor
ama araştırıp açarsan çok iyi iş yaparsın kreşte
İnşallah canım, burda yazılanları not alıyorum. Bi karar verebilirim umarım. Belirsizlik çok kötü.
Ekim gibi kpssye çalışmaya basliycaktim ama doğu görevinin düşüncesine bile katlanamiyorum bazı problemlerim yüzünden. Hayırlısı artık, karar vermeliyim biran önce.
Canım ne güzel yazmissin, denemek istiyorum aslında ama sorular kafamda büyüyor ya yanlış kararsa ya yapamazsam ya elimdeki herşeyi kaybedersem... Riski göze almak lazım ama sanırım o konuda iyi değilim. Birde kararsızlık var tabiki, deneyeyim ama hangisini gibi.

Canım,
ben şu anda arkamda ailemin desteği olmadan, iş nedeniyle şehir değiştirmek üzereyim.
Sırf denemek için, yapamazsam yapamadım ama denedim diyeceğim çünkü.
O nedenle önce kendine inan, kafandaki karışıklık öyle geçecek ancak.
Elindeki herşeyi kaybetmemek için de dikkatli hareket edersin, daha özenli, daha kesin kararlar ve de adımlarla..
Başarırsın sen herşeyi, o güç içinde çünkü! öperim çok

Canım 5 yıl önce serbest bi çalışan olarak kimsenin desteği olmadan şehir değiştirdim ve kendime sıfırdan bi hayat kurdum. Allaha şükür hala düzenim devam ediyor ama işlerim eskisi kadar iyi değil, bi iş değişikliği yapmam gerek. Bende kalıcı her zaman yapicagim uzmanlasabilicegim bi iş olsun istiyorum. Aslında gözüm karadır ama önce sağlam bi karara ihtiyacım var, bi tercih yapmalıyım. En azından yol haritami cizebileyim.

En güzeli kendi işinin başında severek çalışmak. İzin alma derdin yok.hesap verme derdin yok hatta birde düzgün bir iş kurarsan kazanabileceğini ortamda çok yüksek de kazanırsınız.ama özel sektör öğretmenlik mi devlet mi dersen.tabiki devlet derim özelde heran ıssız kalabilirsiniz.

Devlette öğretmenlik için uğraşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…