Bi bakar mısınız?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba arkadaşlar bana bi yardimci olun lütfen. Işin içinden çikamiyorum. 2 senedir evliyim. Kredi borcumuz falan vardi. Eşim bana pek para vermiyordu. Borcumuzdan dolayi.

Hiç sosyal bi yasantim yoktu. Ayda yilda bi giyim alisverisi yapabiliyodum.

Borcumuz bitince her ay 500 vericem sadece senin kisisel ihtiyaclarin için dedi. Yani mutfakti, evin giderleriydi falan hepsini eşim kendi hallediyor.

Şuan borcumuz bitti. Aylik geliri 4 binle 5 bin arasinda degisiyor her ay. Ev kendimizin. Araba var. Sigara falan kullanmiyoruz. Bogazina çok duskun oldugu icin mutfaga baya harciyor.

Borcumuz da olmadigina gore artik sizce bana her ay duzenli olarak ne kadar vermesi gerekiyo? Tabi ki herkesin gideri farklidir. Kimisi lukse cok duskundur. Ben oyle degilim ama mesela arkadalarimla disari cikmak isterim haftada bir kez falan. Giyim alisverisi falan yaptigim da pazardan da alirim. Normal magazalardan da.. Yani marka takintim falan yok..Kuafor falan derken sizce 500 yeterli mi? En az ne kadar vermesi gerekiyo maaşına gore?

Her ay düzenli olarak istememin sebebi şu; onceden para istedigim de gel gidelim beraber alalim ne eksigin varsa derdi. Cikarip nakip para hic vermezdi. Eksigimi alirdi ama cebimde 5 kurus olmazdi bi yere gittigim zaman falan.

Ben bu sekilde istemiyorum. Anlamissinizdir beni..Bu arada hamileyim. Bir de bebek bezi falan var. 😊

eşler arası böyle maaşlı çalışan gibi muhabbetleri sevmiyorum ben. bneim hesaplarım kartlarım eşimdedir. yedek kartım var benim onu kullanırım ihtiyacım olunca bi de nakitim olur az çok duruma göre. çalışıyorum tamam ama çalışmasamda oturup bunun konuşmasını yapmazdım sanırım. birikim yapmak için konu açmış olsanız bir nebze anlardım da bunu pek anlayamadım. ihtiyacınız olunca isteyin versin olsn bitsin:)

Toplu olarak istemeniz gayet normal. Bahsettiğinize göre siz bence sadece kendi ihtiyaçlarınız için 500 ile başlayın ama zamanla arttırın tabi. İlk başta gözünü korkutmayın. Enişte acuk cimri anlaşılan :)

eşler arası böyle maaşlı çalışan gibi muhabbetleri sevmiyorum ben. bneim hesaplarım kartlarım eşimdedir. yedek kartım var benim onu kullanırım ihtiyacım olunca bi de nakitim olur az çok duruma göre. çalışıyorum tamam ama çalışmasamda oturup bunun konuşmasını yapmazdım sanırım. birikim yapmak için konu açmış olsanız bir nebze anlardım da bunu pek anlayamadım. ihtiyacınız olunca isteyin versin olsn bitsin:)
Ihtiyacim oldugunda istedigim zaman gel gidelim beraber alalim diyip duruyordu. Bende her zaman onunla gitmek istemiyorum cebim de her daim param olsun kendim disari cikip sosyallesmek istiyorum.

Canim bebek bezini filan da eşin düşünsün bir zahmet 😎 sen ondan para isterken çocuğum için birikim yapmak istiyorum vs.dileyebilirsin ayrıca bebeğin olunca bir süre dışarda arkadaşlarla buluşma filan zor olur artık evde buluşursunuz 😊

Malesef biraz. :KK43: Borcu bitti bakalim inşallah sozunu tutar. Yani bu kadar verse iyidir diyosunuz oyle mi?
Başlangıç için yeter gibi duruyor. Açıkçası ne tür etkinliklere katilacaginizi ne kadar harcayacaginizi en iyi siz bilebilirsiniz.
Baktınız ki beklentiyi karşılamıyor o zaman cogaltirsiniz

bence kredi kartı en mantıklısı. ama onda da uçup gitmemek lazım. 500 aldın diyelim 50 liralık bişy lazım olsa gidip bi daha mı isteyeceksin. ben utanırdım heralde. kredi kartı kullan. o ödesin. 500 yeter mi bilemem ama herkesin yaşantısı farklıdır. ben çalışmıyor olsam yeterdi sanırım.

eşler arası böyle maaşlı çalışan gibi muhabbetleri
Canim bebek bezini filan da eşin düşünsün bir zahmet 😎 sen ondan para isterken çocuğum için birikim yapmak istiyorum vs.dileyebilirsin ayrıca bebeğin olunca bir süre dışarda arkadaşlarla buluşma filan zor olur artık evde buluşursunuz 😊
Yok onu zaten ben düşünemem. 😊 belirtmemin sebebi hani onu da hesaplayin diye.

bence kredi kartı en mantıklısı. ama onda da uçup gitmemek lazım. 500 aldın diyelim 50 liralık bişy lazım olsa gidip bi daha mı isteyeceksin. ben utanırdım heralde. kredi kartı kullan. o ödesin. 500 yeter mi bilemem ama herkesin yaşantısı farklıdır. ben çalışmıyor olsam yeterdi sanırım.
Haklisiniz ama mecbur kaldim buna çünkü eşim de biraz pintilik var. Ona gore kuafor de agda yapmak gereksiz evde kendim de yapabilirmisim. Kozmetcinin önunden bile gecmez mesela bin kere kavga edip oyle aldiririm ihtiyaclarimi.. Gel gidip beraber alalim diyodu kavga edip almdan dönerdik. Kredi kartini verse yine harcamami gorup gereksiz olduguni dusunecek ister istemez yine kavga cikacak. Yani her harcamami bilmek zorunda degil sıkıldım artik çok konustum bu konuyu. Sonunda boyle duzenli olmasina karar verdik. Karisi olarak hakkim neyse en az onu vermesi gerekli yani.

Ben 400/500 arası kişisel harcamalar için alıyorum eşimden.Kredi kartının eki bende ...Ev alışverişini oradan yapıyorum ama küçük meblağlari aldığım harcliktan veriyorum. Bence hergun dışarıda arkadaşları ile bulusmayan birisiyseniz 500 TL bahsettiğiniz harcamalar için yeterli .Bir ay fazla alisverisiniz olmaz diğer ay fazla olur birbirini dengeliyor.

Kredi kartı evet güzel ama kadının elinde her zaman nakit bir para da olmalı

Sigaran yok bişeyin yok eşin versin tabii ki iste.Nakit de versin kart da ek dursun.Ölçülü harcadıktan sonra kartta sıkıntı olmaz.

Ayrıca ağdaya kadar yorum yapmasına da çok irite oldum eşinin.

500 lira kisisel harcamalara yeter bence daha aziyla birikim bile yaptim arti kiyafet makyaj malzemesi sac bakimi vs onlari bile rahatlikla yapiyorum

neden çalışmadınız? neden bebekten sonra çalışmayı düşünmüyorsunuz?
neden eşinizin parasından harçlık almayı düşünüyorsunuz?
okumadınız mı?
neden neden? neden bunu kendine yapar bayanlar?
Aslinda çok haklısınız ama benim evlendikten sonra işi bırakan okumuş işi gücü olan çok arkadaşım var malesef bende onları anlayamıyorum 🤔

Back
X