Bi bakarmısınız sizce haksısmıyım?

Benimde babam yıllar önce vefat etti. Annemin (1tane) erkek kardeşime vereceğini belki de vermesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.
Hiçte içerlemek aklımdan geçmedi ki kalkıp onda da payım var neden sadece ona verecekmiş diye

Ne değişik kafalar var yaa, bir de avukat istiyor kadın ölmeden miras davası açacak

Konu sahibi anneniz su an miras kalan evde mi oturuyor?

Ya aslında haklı konu sahibi turna.diğer yazdıklarına baksana.kardeş madde kullanıyor ve bugüne kadar maddi manevi çok zarara uğratmış ailesini

İyi de mallar annenin üzerine değil. Herkes 1 hisse almış tapuda ortak anladığım kadarıyla.

Hem kardeş ipsiz sapsızın biriyse konu sahibi çok haklı. Rahmetli babanın yıllarca çalışıp didinerek yaptığını çar çur edecek potansiyel oluyor bu insanlarda.

Anne evsiz kalırsa madde bağımlısı kardeş mı bakacak?

Son olarak şartlar eşitse eğer maddi olarak annemin benim hakkımı da sırf erkek diye kardeşime vermesini istemezdim ben.

Sen kendi payını alırsın
annen Allah gecinden versin rahmetli olursa yasal mirasçısı olacağın için
o zmaan dava açarsın kesin kazanırsın da diyemem

Şartlar eşit değil :)

Ya aslında haklı konu sahibi turna.diğer yazdıklarına baksana.kardeş madde kullanıyor ve bugüne kadar maddi manevi çok zarara uğratmış ailesini
İyi de yine de birşey yapamazsın.
Bunların hepsini söylersin,kardeşe ve anneye tatlı veya acı dille anlatırsın. Hesabı kitabı onlar yapacak.
Eğer çok rahatsızsa bu kardeşten, anneyle kardeşle aramı bozmaktansa ya hiç Yok gibi davranırım ne haliniz varsa görün derim, yada kardeşi ihbar ederim iyileşsin bir an önce diye başka yolu yoksa.

Yine de bunun için nolursa olsun yaşayan anneye dava açmam...

O zaman can feda kardeşe ama burada durumlar farklı.
Durumları sonradan açıkladı ama.

Konuyu açarken kardeşin madde bağımlısı olduğunu söylese herkes hakverecektir. Sadece sorumsuz dedi. Kardeş Sorumsuz diye anneye dava açmak çok büyük haksızlık olur anneye.

Alıntı yapmadan yazdığınız için detayları göremedim kusurabakmayın o zaman dediklerim için. Konunuzu düzenleyerek bunları eklerseniz daha faydalanacağız bilgiler gelebilir.

Ama sizin şu an yapacağınız en azından kardeşi vazgeçirmek. Anne işi biraz zor. Bunca olana rağmen vermek istiyorsa verir hiç uğraşmayın. Ama kardeşi akıllandırın kendine yatırım yapsın.

annen kendı payını tumuyle erkek kardese mı vermek ıstıyor ?

Tabiki annem hayatta iken dava açamayacağım böyle bişey çok saçma
Ama kardeşim tedaviyi hep
yarım bırakıyor.
Benim kafamda bitirmem gerek diyor.
Böyle bunun gibi bi sürü olaylar var.
Ama annem de kız kardeşim de kör sanki
olayın için de değilmiş gibiler sağlıklı
düşünemiyorlar.
Tabiki babam o evi ne zorluklarla aldı.
Bunun için bizler de bi çok şeyden mahrum kaldık.Neden bu durum da annem benim
hakkımı ve ablamın hakkını erkek kardeşe
versin.
Kız kardeşim verir .O onun sorunu ben tatlılıkla tabi ne kadar başarılı olurum bilmiyorum .
Annem ve kız kardeşime yanlışlar yol izlediklerini söylemek istiyorum .

@defne Evet.Annem kendi hakkını
tümüyle vermek istiyor.
Bekar kız kardeşim de verecekmiş.
Üstelik oturdukları bi tek o ev var.

Siz kendi hakkinizi her durumda alabilirsiniz.
Fakat onlarin payi uzerinde soz hakkiniz yok malesef.
Oyle istiyorlarsa versinler. Ama belli ki pisman olacaklar sonradan.

@defne Evet.Annem kendi hakkını
tümüyle vermek istiyor.
Bekar kız kardeşim de verecekmiş.
Üstelik oturdukları bi tek o ev var.
Kız kardeşiniz ile konuşun anneniz ile birlikte hareket Edip böyle birşey yaparsa anneniz evsiz barksız kalir

Anneniz kendi hissesini sağlığında devretse de Allah gecinden versin ölümünden sonra dava açabilirsiniz.size annenizden kalacak 1/4 hisseyi de kardeşinize devrettiyse tabi.yani annenizin mirasından size de kalması gerektiği için kanun böyle bir koruma hakkı veriyor.bunu söyleyin annenize ve kardeşler arasında sonradan dava konusu olacağını söyleyin.ama anneniz sizin 1/4 lük hissenizi saklı tutup kalanını devredebilir tabi tamamını da sağlığında devredebilir fakat o öldükten sonra miras hakkınızın bu şekilde devredildiği ile ilgili dava açarsınız.bir avukata danışın en güzeli.kardeşinize ise müdahale edemezsiniz.

Annen bilmiyor mu kardesinin sorumsuz oldugunu?

Konus annenle.

Herseyi ona verme satip yer ilerde sokakta kalirsin bak..de.

Baska da diycek birsey yok

Siz haklısınız. Anneniz ve kardeşiniz erkek kardeşinize iyilik yapmıyor tam tersi kötülük yapıyor. Hazıra alıştılararak, başkasının hakkını yemenin normal olduğunu göstererek.
Ne olacak aldığı gibi satıp heba edecek.
Kız kardeşiniz özellikle kendini böyle maddi bir güvenceden mahrum ederek büyük hata ediyor.

yapacak birsey yok da ben konu sahibine cikismayi dogru bulmuyorum. cunku o anne ve kiz kardes hissesini erkek kardese hibe edip iki gun sonra konu sahibinin ve ablasinin kapisinda aglayacaklar. cok gorduk ve duyduk bu hikayeyi. Ama asil tehlike anne yasarken herseyi erkek kardese vermesi. o zaman yapacak bisey yok cunku. bi tanidigimiz amca hayattayken tum mallari ogluna yapmisti. kimseye de soylememis. olunce kizlar ortaligi yikti ama giden gider. oglan daha cenaze sogumadan satti savdi. Nefret ediyorum erkek meraklisi kadinlardan. ister sevgilisi ister kocasi ister oglu babasi vs vs olsun. b.klarinda boncuk var gibi hep onlar kiymetli. ama boyle kiymet verilen erkeklerin de hic biri bi halta yaramiyor o da ayri bi tartisma konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…