Bi Bakarmısınız?

Pink_U

Eğrilere eş misin dünya
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
841
2
116
Diğer
Arkadaşlar bana Turkcell 5955 ten şu msj geldi:
"Telekomunikasyon kurumunun talebi gereğince hat sahibine ait TCKimlik numarasını bu mesajı cevaplayarak göndermeniz gerekmektedir.Turkcell".
Acaba nedir bi bilgisi olan varmı:uhm:

canım banada geldi bu akşam ama ben cebap yazmadım
bence araştırmadan yazma..gerekirse turcell e sorarız

turkcell müşteri hizmetlerini siz arayıp gerekli bilgiyi verseniz daha mantıklı...bu tarz oyunlar çok fazla oynanmaya başladı...dikkat edin derim..

arkadaşlar,turkcell müşteri hizmetlerini konuyla ilgili arayıp,bilgi aldım...
merak etmeyin,turkcellin kendi uygulamasıymış...
telekominikasyon emrini yerine getiriyorlarmış..diğer gsm operatörleri de benzer mesajlar yolluyorlarmış...yani sorun yokmuş...

Ben vodafone hattı kullanıyorum bana da geldi. Bi tanıdığım müşteri hizmetlerini arayıp sormuş doğruymuş. Ben cevapladım.

Cevaplamazsanız hattınız kısıtlanacak bence bu uygulamayı ciddiye alın derim !

arkadaşlar biraz önce turkcell müşteri hizmetlerini aradım ve doğruymuş TC nosunu göndermemiz gerekiyomuş yoksa hattımız kısıtlanacakmış.

bu müşteri temsilcileri de bir tuhafmış yaaa,ben feridun isimli beyle görüştüm,tüm sorularıma yanıt verdi...kısıtlama falan olmayacak dedi...şimdi de kısıtlama var diyorlar,bizimle kafa mı buluyor bunlar...

en iyisi acele etmeyelim ben tereddütte kaldım.sağolun ilgilendiğiniz için arkadaşlara.s.

arkaslar bende turkcelın eskı bır musteri temsilcisi olarak cvp vereyım...
boyle bır olay var..butun gsm kurumları telekomınıkasyonun emrıyle gercekceklestırmekte bu olayın yapılma sebebebı hattınızla ılgılı degil telefonunnuzla ılgılı ..hatırlarsanız daha once kacak telefonlar kapatılmıstı ve şimdi dolayısyla tc numaralarıyla gsm seri numaralarını eslıyo olabilirler hattınızla ılgılı bır durum degil cıhazla ılgılı rahat olabilirsiniz
cıhazın yasal sahıbıyle eslesmesi yanı cıhazın bir kısıye ait olması ve calınma kaybolma v.s gibi durumlarda kolay bulunabilmesi içn yapılmakta..umarım yardımcı olabilmişimdir..

arkadaslar kıstlamadan bahsetiğiniz nedir tam anlıyamadım ama su sekılde belirteyım hatla ılgılı bır kısıtlama yoktur cunku turkcell gercektestırmıyor işlemı içiniz rahat olsun hattan bagımsız olarak dusunun..
telekomınıkasyonun turkcelle olan bilgi guncelemesi her an degişebilir yanı suan yoksa bile bilgı guncellenıp kısıtlama bahsettığınız buysa cıhazla hatın kullanılmaması arasında olabilir.. hattın cıhazla esmesi sonucu kısıtlama olmaz farlı bi hat takıllığında kısıtlama gerceklesebilir..

canım bana temsilcinin söylediği telefonun gerçek sahibi olup olmadığı anlamak. yani bu kaçak telefonlarla kaçak kullanımlarla ilgiliymiş. Valla ben temsilcinin yalancısıyım

canım bana temsilcinin söylediği telefonun gerçek sahibi olup olmadığı anlamak. yani bu kaçak telefonlarla kaçak kullanımlarla ilgiliymiş. Valla ben temsilcinin yalancısıyım

o zaman tahmın ettiğim gibi doğru..kacak telefonları kapatmak için..
söyle soyleyım daha once aldığınız cıhazı alırken aldığınız yer kaydedıp telekominasyona bildiriyor boylelıkle cıhazın sahıbı belli oluyor..şimdi bu cıhazın hala sıze kayıtlı olup olmadığını sızın kullanıp kullanmadığınızı veya baskasının kacak kullanıp kullanmadığını anlamak adına tc numaranızla kontrol edilıyor tamamen cıhazınızın guvenlığını saglamak adına yapılıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…