bi bu eksikti :(

Daissyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
246
5
26
İzmir
kızlar şu an o kadar kötüyüm ki.
bugün sabahtan beri dişim ağrıyodu bi baktım kenarı çürümüş. babam çürümüşse dişini çekerler dedi. orta dişin 2 diş yanındaki diş yani ağzımı açtığımda o boşluk hep gözükcek. yeni diş ektirmek de baya pahalıymış. maddi durumumuz kötü zaten.

bunun yanında sivilce sorunu+tüy sorunu var yüzümde ve gözlük kullanıyorum. hepsini tedavi etmem çok zor ve masraflı olur. yakında öğretmen olcam ama bütün maaşımı bunlar için kullansam yine yetmez. napcağımı bilmiyorum ya öldürcem kendimi bu gidişle.
sizce bu sorunlarımın hepsini kaç sene içinde çözebilirim öğretmen maaşıyla? 22 yaşındayım. artık ben de gençliğimi yaşamak istiyorum

Özele gitmek zorunda değilsiniz diş için devlet hastenesine gidi orada ücret vermiyorsunuz bildiğim kadarıyla sivilce tüy ve göz içinde devlet hastanelerine gidebilirsiniz hepsi mevcut bu hastanelerde sonuçta niye küçümsediniz ki öğretmen maaşını aileler var o maaşla çoluk çocuk okutup geçinen siz bu ufak şeylerimi halledemeyeceksiniz

Bu arada insanın kendini öldürmesinin o kadarda kolay olduğunu düşünmüyorum Allah daha büyük sıkıntı dert verip aratmasın o zaman bile öldürmezsiniz kendinizi çok kızdım size çok basit birşeymiş gibi söylüyorsunuz siz bide öğretmen olacakmışsınız düşündürdü bu beni :44:

ah be canım sorunların bunlar olsun devlet hastaneleri bile artık diş polikliniklerini ayırdı ve çok deneyimli doktorları bünyesinde bulunduruyor dişlerini oraya yaptırabilirsin ayrıca dişte çürük var diye hemen dişi çekmiyorlar kurtarmaya çalışıyorlar hemen telaşlanma derim git baktır... bi çok insan asgari ücretle ev geçindiriyor senin sorunların gözlük-tüy olsun yeterki 40 tl lenslerle çözersin işini... bu kadar karamsar olma derim..

dişin çürümüş illa çekilmesi gerekmez ki .. doktor bilir tabide dolgu yada kanal tedavisi olabilir .. durumuna göre ..
diğer sorunların için ağda vs yapabilirsin yani ...illa pahalı yöntemler kullanmam gerek yok ...

haklısınız tabi ama çok küçük yaşlardan beri bu sorunları çekiyorum. hep sabrettim dua ettim ama bi türlü kurtulamıyorum. artık yaşım da küçük değil ben de normal insanlar gibi görünmek istiyorum. daha büyük sorunları olanlar da var tabi Allah'a hep şükrediyorum olumlu yönlerim için. ama bu gibi şeyleri de çok takıyorum. dediğiniz gibi öğretmen olcağım için hep insanlarla iletişim içindeyim. ve bi insanı muhatap almaları için dış görünüşün önemi çok büyük malesef.
bütün bunları devlet karşılamıyo, mesela göz ameliyatı 1500 lira filan yani bi öğretmen maaşı kadar. diş de o kadarmış galiba.

ben 50 liraya alıyorum lens 3 aylık yani .... 3 ayda 50 lira birşey değil ... öyle pahalı değil lensler

inşallah çekmezler ya yarın gidip sorayım sivilce ve tüy problemini geçici yöntemlerle çözüyorum ama genel olarak hepsi birleşince yüzümü kötü gösteriyo

Gözlüklerle çözülmüyormu probleminiz yoksa ameliyat olma zorunluluğu olan bi hastalığınızmı var siz neden bu kadar çabuk pes ediyorsunuz anlamadım Allah size daha zor tedavisi daha uzun bi hastalık verse isyan edeceksiniz nerdeyse bakın bi tanıdığımın kızı 6. Sınıfa gidiyor kemik kanseri olduğunu öğrendiler çocuğun ağrıları dinmiyor ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar şu an başka biri kemikleri kendi kendine çürüyor sebebi belli değil sonunda ne olacağıda kuzenim 1yıl önce emboli diye durumdan ölümden döndü şu anda bile sıkıntılarını yaşıyor yani bu kötü durumlar böyle gidiyo isyan etmeyin şükredin Allah'a herşeyin çaresi var çok şükür

Boşuna üzmeyin kendinizi. Benim bütün alt dişlerim çürümüştü hepsini dolgu yaptırdım. Her çürüğü çekselerdi ağzımda diş kalmazdı valla :) Gözlük yerine de lens kullanabilirsiniz zaten çok pahalı da değil.

konu dışı ama markası ne onun canım ben 40 tl günlük lens alıyorum 2 kutu 80 tl 1 aylık

benimki aylık günlük değil .. günlük hiç kullanmadım .zeıss markası benim .. her yerde yok .. büyük şehirlerde bulunuyor ... 3 ay bazen 4 aya kadar gidiyor valla ....

Bu bir tek sizin başınızda değil. Bu nedenle bukadar canınızı sıkmayın. Dişinizi çekmezler, kurtarmaya çalışırlar. Ya dolgu, ya kanal tedavisi v.b. Tüy sorunu malesef her kadının sorunu. Bende bir maymuncuk gibi hissediyorum kendimi. Çok canım sıkılıyor ama tek sorunum bu olsun. Sivilceye gelince bununla ilgili bakımlar var. Belki azaltır. Gerek diş için, gerekse cildiniz için devlet hastanelerine başvurabilirsiniz. Tahmin ettiğiniz gibi bir masraf olmaz.

Bence sen yat kalk haline şükret!!

Her çürüğü çekmiyolar, dolgu da yapılıyo
Gözlüğün nesi kötü anlamadım, ben işyerinde dinlendirici takıyorum çok ta beğenerek aldım
Tüy sorununu da kendin halledebilirsin, bu tek sende yok ki tüm kadınlarda olan ve geneli kendi hallediyo

O beğenmediğiniz öğretmen maaşıyla çok rahat alıyorum lenslerimi üstelik toric lens ki normal lenslerden pahalıdır, lazer epilasyonumu yaptırıyorum, istediğim zaman dişçiye de gidiyorum ki zaten devlet hastaneleri bir çürük diş için sizden para istemeyecektir dolgu ya da kanal tedavisi yapacaktır. Canımın istediği gibi de giyinip kuşanıyorum. Gayet gençliğimi yaşıyorum yani.Üstüne üstlük çeyizlerim için para da biriktiriyorum. Üstelik lens kullanmak istemesem göz çizdirmek o kadar da pahalı değil. 1500 lira biriktirilemeyecek bir para değil yeter ki hesabınızı bilin. Nasıl da abartmışsınız okurken inanamadım. Ve o beğenmediğiniz öğretmen maaşına şükredecek o kadar çok insan var ki bu şekilde konuşmanız çok çok ayıp. İnsanlar asgari ücretle ev geçindiriyor çoluk çocuk okutuyor.
Söylemeden geçmeyeyim bir arkadaşımın da sivilce problemleri vardı 6 ay kadar ilaç tedavisi gördü ve bebek gibi bir cildi var şu an. Üstelik bunu da devlet hastanesine giderek halletti.

Son düzenleme:

valla yaa millet ev geçindirmeye çalışıyor ....

Hakikaten durumunuza çok üzüldüm.
Yanlış anlamayın haaa karşılaştığınız sorunlardan bahsetmiyorum kendinize bu kadar acımanıza, bu kadar veryansın etmenize...
Öğretmen olacaksınız ama bir ergen gibi davranıyorsunuz . Siz ki arkanızdan gelecek nesillere örnek olacaksınız, ışık tutacaksınız.
Ne yapmayı düşünüyorsunuz ders aralarında öğrencilerinizle oturup sivilcelerinize nasıl çözüm bulacağınız hakkında mı konuşacaksınız.
Bir silkelenin yahu... bu ne karamsarlık ne bedbahtlık.
Karşılaştığınız sorunlar burada size yorum yazan bir çok kadınında karşılaştığı sorular. ve hiç biri çözümsüz değil.
Arkadaşlarında dediği gibi diş, sivilce ve tüy sorunu için devlet hastanesine gidebilirsiniz.
Tabi tüy sorunu dediğiniz vücudunuza yayılmış, başaçıkılamayacak bir durumsa.
onun dışında her kadının tüy sorunu var ve bir çoğu destek almadan kendisi çözüyor.
Kaldı ki ben gözlüğü çok sempatik bulurum ve öğretmenlere çok yakıştırırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…