- 6 Mart 2019
- 255
- 296
- 53
- Konu Sahibi Sekerportakalizeze
Merhaba hanımlar ben 8 yıllık evliyim. Ev almak konusunda fikirlerinize ihtiyacım var ama ondan önce anlatmam gerekenler var ben memurum.evlenirken herşeyimizi birlikte yaptık bunun yanında ailesi tarafından 60 bin lira dolandırildik. Hepsini 3 yılda ödedik ve malesef başımıza çok kötü olaylar geldi ve eşim 3 yıl çalısamadi ve bir yıldır da iş arıyordu yeni bir ise girdi. Son bir yıldır annemlerin evinde kiraciyiz ve 500 lira ödüyoruz fakat ailem durumumu bildiği halde bunu cok yüzüme söyledi. Ki abim yıllarca kira ödemeden oturdu bunun yanında abimin aldığı evin parasının yarısını onlar verdi. Bunun haricinde iki evleri daha var ve diğer kardeşlerim memur bekarlar. Yani ihtiyaçları yokken surekli söylediler ve esim ise girdiği için büyük ıhtimal kiranin tamamını isteyecekler . Bu arada annemlerin evine girmeden önce 10 bin lira masraf yaptım. Boya ankastre vb. Ama artık onların lafına ve yaptiklari evlat ayrimina katlanmak istemiyorum ve faizler düşmüsken ev almak istiyorum . önümde iki seçenek var sizce hangisi
1. Su an 6 bin gelirimiz var ve 80 binlik arabamız var . Arabayı satıp üstüne kredi ile 200 binlik 2+1 ev alayım isyerimin yakınından diyorum. 3 yaşında kızım var ve annem bakıyor. Eğer taşınirsak araba olmadığı için ben gidemem annem de gelemem dedi. mecbur krese vereceğim ve kresler çok uzak . Servise vermem lazım o da 1 saat 45 dk arası sürüyor. Çocuk için nasıl olur bilmiyorum.
2. Bu sene başka ile tayin alma durumum olabilir ve eğer olursa burada ev alırsam orada yine kirada olacağım. Onun yerine bi sene daha dişimi sıkıp ev almayaym ve para biriktireyim ya da emnevim tarzı bi yere gireyim. Ne dersiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler
1. Su an 6 bin gelirimiz var ve 80 binlik arabamız var . Arabayı satıp üstüne kredi ile 200 binlik 2+1 ev alayım isyerimin yakınından diyorum. 3 yaşında kızım var ve annem bakıyor. Eğer taşınirsak araba olmadığı için ben gidemem annem de gelemem dedi. mecbur krese vereceğim ve kresler çok uzak . Servise vermem lazım o da 1 saat 45 dk arası sürüyor. Çocuk için nasıl olur bilmiyorum.
2. Bu sene başka ile tayin alma durumum olabilir ve eğer olursa burada ev alırsam orada yine kirada olacağım. Onun yerine bi sene daha dişimi sıkıp ev almayaym ve para biriktireyim ya da emnevim tarzı bi yere gireyim. Ne dersiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler