Bi el atin konuma hanimlar

1-2 sene daha dişini sık, para biriktir diyeceğim ama ev fiyatları yerinde durmuyor maalesef.
Annene yakın bir yerden ev alsan kızına yine annen bakmaya devam etse
Mesele sadece kira değil ki ailemin yaptığı çok zoruma gidiyor. Hele ki anne olduktan sonra daha da icerliyorum onlara. Kültür ayrımı yapmak istemiyorum aslında ama ailem doğulu ve hep kız evladı evlattan saymadilar. Yani kendi cabamla ve paramla okudum ve kendi cabamla evlendim yine de yok olmuyor. Bu gercegi kabul edemedim yıllarca ve çok canımı yaktılar. Fakat artık kabul edip yoluma bakmaliyim.

Ben sizin yerinizde olsam yakınında kreş olan bir yerde kiralık ev bakarım.En yakın zamanda taşınır kızımıda kreşe veririm.her yönden ailenizin ağzı kapanmış olur.bir süre para biriktirip sonra ev alırım.
yaz döneminde tayin istemeyi düşünüyorum. Tasinsam daha bir yıl olmadan çıkmam lazım oradan da. Yani bir sürü maddi manevi yük bana. Buna degmesi için ışte tekrar kiraya çıkmak yerine ev mi alsam diyordum

Çat çat söyleyin abimden hiç kira almadınız neden evlat ayırımı yapıyorsunuz diyin. Ayrıca o kadar masraf etmişsiniz neden taşınasınız? Onlar kiranın tamamını isterlerse siz de kiradan masrafları düşersiniz.

Vallahi şansınıza üzüldüm. Hem kendi aileniz hem de eşinizin ailesi tarafından şanssız birisiymişsiniz. Yahu, nasıl bir aile durumu gayet iyi iken kızından halen kira alır. Allah akıl fikir versin.

Vallahi güzelim yerinde olsam alırım tayinimi başka bir şehre. Kızımız da orada kreşe gönderirim ailelerden uzakta eşimle mutlu bir hayat yaşarım.

Hatta gerekirse yılda bir kere gidip gelirim ancak.

Zaten ailelerden hayır görmemişsin bundan sonra göreceğini mi sanıyorsun. Gir güzel bir şehre eşinle, orada al evini ve mutlu mesut yaşa..
Kesinlikle istediğim bu . İki tarafa da uzak olmak. Eşimin ailesi ile tamamen kestim herşeyi. Eşim arada görüşür. Kendi ailemin de yanina çalışmak zorunda olduğumdan ve bakıcıya verecek param olmadığından çocuk için geldim. Maddi durumları iyiyken insan çocuğunun niye başına kalkar durur. Geçenlerde babam düğünum için sadece 5 bin lira para harcamıştı onu yüzüme söyledi. Kardeşinin düğünü var bilezik olarak ver diye. Yanında aglamamak için kendimi zor tuttum. Ki erkek çocuklarına böyle değiller.

Çat çat söyleyin abimden hiç kira almadınız neden evlat ayırımı yapıyorsunuz diyin. Ayrıca o kadar masraf etmişsiniz neden taşınasınız? Onlar kiranın tamamını isterlerse siz de kiradan masrafları düşersiniz.
İnanın artık munakasa yapmak istemiyorum onlarla. Zamanında yaptım Çunku böyle insanlar kendilerinde hiç sorun görmez ki

Ya aslında senin ailene kızıyoruz da yapmasalar yapmazlar yani. Eşinin ailesi daha beter, nasıl dolandırdılar sizi? Altınları mı aldılar?

İkinci daha mantıklı eğer taşınacağın ili senin seçme gibi durumun varsa küçük bir il olsun inan küçük şehirde hayat daha kolay

Back
X