• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi Fikir Verin Lütfen Kızcelerrrrr

Böyle saçma şey mi olur?

Düğünde takılan altınlar gelin ve damada aittir.

Kayınvalide ve kayınpedere değil.

İki gün sonra akrabalarından birinin düğünü olunca elini kolunu sallayarak git, neden takı takmıyorsun diyene senin taktığını kayınvalidem aldı sanada o takacak dersin.

Valla artık bu insanlar iyice saçmalamaya başladı, düğünü kendileri yapsın ee tamam yaptık, yetmediiiiiiiiii altınlarıda bana ver.

Oldu canım başka.

parayı aldılar ama altınları verdiler

o gün direk otele gittik altınlar kaldı

onlar söyledi ne kadar olduğunu aldıklarını sanmıyorum bize verdiler yanı kısaca..

Öyle bi adet yok
Ama günümüz insanı işlerini geleni yaptırmak için ' bizde adet böyle ' diyo
Senin ailen de bi adet uydursun bakayım
Nasıl borçların altından kalkacaksınız o zaman

Ailesi dese bile eşin de cahil değil, anne sen altınlarını babaanneme mi verdin ? diyemiyo mu
Ben senin oğlunum, bir sürü borcumuz var hangi 20 çeyreğin adetinden bahsediyosun ? diyemiyo mu

arkadaşım öyle bir adet yok.
kimbilir eşinin ailesi ne dediler de eşin böyle dedi.:19::19:

kim işine gelirse adet! çıkartıyor.:47:

cnm senin yerinde olsam elimi belime koyar sizin karşınızda enayi yok derim ohh ne güzel hem kız alacaklar hem altınların üstüne yatacaklar
uyanık olunn eşinizin ailesinin oyununa geliyorsunuz çok üstüne gelirlerse onların taktığı set falan varsa onu ver onlara hayırlarını görsünler
altın evlenen kişilere yaptıkları masrafları karşılasınlar diye yardım amacıyla takılır türklerde yabancılarda ise bu yeni evlenenlere ihtiyacı olan eşyaları alma şeklindedir bizler altına değerverdiğimizden altın takıyoruz yani eşlerimizin ailelerine verilsin diye altın takma adeti yok

İnsanı evlendiğine pişman eder anne babalar. Çok kızıyorum para ve altın muhabbetine ÇOK.!!!! :47::47::47: Verme ya ne demek. Senin hakkın her bir tanesi.

Takilar sizde kalmali ne adeti allah icin... onlar bize takildi vermicez de. Restini cek lutfen.

Ben seni de anlamadım eşim ailesine düşkün diyosun, kaynanamla iyiyiz diyosun. Ee böyle dediklerine he he dersen zaten ömür boyu da iyi olursunuz ama sen mutsuz olursun.

20 altın borçmuymuş? İnandın mı buna:27: Madem öyle takmasalarmış göstermelik mi takmışlar deseydin keşke eşine.

10 altın sizinkilere onda bizimkilere verirsin konu kapanır yeni aile olan biziz yardım edilecek taraf bizken biz yardım ediyoruz böyle şeyler en baştan konuşulurdu hayal kırıklığına uğrattın beni de:19:

İyi niyet olsaydı senin tarafına vermeyi de söylerlerdi sonuçta her anne baba evladını evlendiresiye kadar dünya düğüne gidip altın takıyo gıcık oldum:kkk:

bazı yörelerde kşm ne takmışsa yazılır ve aynısını siz de takmak zorundasınızdır ama bu şekilde geline takılan altınları ben taktım diye almak gibi bi adet yok burayı uydurmuşlar

ne saçma iş yaaa düğünde takılan gelinle damatta kalır kim ne takmış bakarsınız sizde onu takarsınız borç ödemek de neymiş çok komikler yaaa :1::1::1::1::1::1: verme canım altınlarını sizin onlar he eşin illa vericez derse bende anneme babama vericem o zaman dersin ona yanaşmazsa sende verme sakın sonra başın çok ağırır

Bu da gelinden altınları almak için yeni adet mi?
Ne garip insanlar var.
Çocugum evlendi onlarla bir şeye yatırım yapar diye düşüneceklerine,
hemen nasıl dalavere yapsak da altınları alsak derdindeler.
Ha bir de bunlar kendilerine anne-baba diyorlar !

Hadi bir şeye ihtiyaçları olsa neyse, takanlara geri vereceklermişmiş.
Benim bildiğim senin çocuğuna takarlar, yarın bir gün de onun çocuğu evlenir sen de ona takarsın .

Ayrıca güzel düşünmüşsün, sen de annenlere ver.

Son düzenleme:
Back
X