Bi konuda benden 'karma karışığım'

Merhaba arkadaşlar
Kısmen tanıyorsunuzdur beni ama bilmeyenler için önce bir girizgah yapayım

Ben çalışıyorum, kızım 15 aylık. Annem bakıyor, sağ olsun çokta memnunum
Fakat bugün annemin doktor kontrolü vardı, varis sebebiyle
Benim işlerim bu ara yoğun, bu yüzden eşim izin aldı. Annemin doktora gitmesi gerektiği için

Şimdi aldığım habere göre
Doktor ameliyat demiş ama lazerle, şimdi olmazsa ilerde lazerle de olamazsın demiş
Hiç bilgim yok

Varis sebebiyle lazer ameliyatı nasıl olur ? Riskleri nelerdir ?
Ameliyattan sonra hasta ne kadar dinlenmeli ?
Neler yasak, hareket olarak ?

Ona göre izin ayarlamaya çalışacağım, tüh ya geçen hafta 1 hafta izin kullanmıştım geçen yıldan kalma diye yoksa yanardı
Bu yıldan 2 hafta iznim duruyor yani ama 1 hafta ayrı 1 hafta ayrı kullanmamız gerekiyor rutinde

Eğer benim iznim kafi gelmezse, eşimle aynı zamanlı izne çıkmasak mı diyorum
1 hafta ben 1 hafta o
Sonra yine 1 hafta ben 1 hafta o
Usulü yapsak, 1 ayı tamamlarız en fazla
Ya da artık hiç mi çocuk bakamaz duruma gelir

Uzattım yapım gereği 40 soru üretebiliyorum her durumda ( daha bu hastalık genetik mi, bende de olacak mı gibi sorular var da es geçiyorum konuda onları ) :KK53: üşenenler kırmızı yazıyı okusa yeterli

Anneme acil şifa için dua ederseniz sevinirim
Herkese çok teşekkür ederim

Valla canım bu konuda bir bilgim yok
Ama eşimde lazerle gözden olmuştu 2 gün kızardı geçti
Lazer konuları basit işlemler sanırım oluyor görselde
Anneciğine şifalar diliyorum bu arada .....

Valla canım bu konuda bir bilgim yok
Ama eşimde lazerle gözden olmuştu 2 gün kızardı geçti
Lazer konuları basit işlemler sanırım oluyor görselde
Anneciğine şifalar diliyorum bu arada .....
Çok sağ ol
Evet sanırım fazla büyüttüm gözümde
Ama adı ameliyat olunca ve bacağıma bile lazer uygulamadığım için tamamen Fransızım :KK53:
Canım çok tatlı değildir ama sevdiklerim söz konusu olunca böyle oluyorum

Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Annenizin ilk bir hafta ayakta durmaması ve ağır kaldırmaması gerekir. Bu konuda, insanlar iki şeyi birbirine karıştırabiliyor, siz yapmayın, annenize de yaptırmayın: Bir insan bu ameliyattan sonra rahatlıkla ayakta durabiliyor ve ağır kaldırınca kötü bir şey hissettmiyor, yani yapmaması gerekir denilen şeyleri esasen yapabiliyor. Dolayısıyla, temkin azalıyor. Halbuki mesele, yapmaya muktedir olamamak değil, yapmamak gerekliliği. O yüzden, 15 aylık bebeğinize ilk bir hafta kesinlikle bakmaması gerekir bana sorarsanız. Ondan sonrası sorun değil. Bir de, muhakkak 3 hafta varis çorabı giymesi gerekiyor, burada da mesele şu; çorabı, sabah yataktan hiç kalkmadan, yani bacaklarını indirip dikey pozisyona getirmeden önce giymesi gerekiyor. Bunun dışında, bir sıkıntı yok. Zor bir işlem değil. Tekrar geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar
Kısmen tanıyorsunuzdur beni ama bilmeyenler için önce bir girizgah yapayım

Ben çalışıyorum, kızım 15 aylık. Annem bakıyor, sağ olsun çokta memnunum
Fakat bugün annemin doktor kontrolü vardı, varis sebebiyle
Benim işlerim bu ara yoğun, bu yüzden eşim izin aldı. Annemin doktora gitmesi gerektiği için

Şimdi aldığım habere göre
Doktor ameliyat demiş ama lazerle, şimdi olmazsa ilerde lazerle de olamazsın demiş
Hiç bilgim yok

Varis sebebiyle lazer ameliyatı nasıl olur ? Riskleri nelerdir ?
Ameliyattan sonra hasta ne kadar dinlenmeli ?
Neler yasak, hareket olarak ?

Ona göre izin ayarlamaya çalışacağım, tüh ya geçen hafta 1 hafta izin kullanmıştım geçen yıldan kalma diye yoksa yanardı
Bu yıldan 2 hafta iznim duruyor yani ama 1 hafta ayrı 1 hafta ayrı kullanmamız gerekiyor rutinde

Eğer benim iznim kafi gelmezse, eşimle aynı zamanlı izne çıkmasak mı diyorum
1 hafta ben 1 hafta o
Sonra yine 1 hafta ben 1 hafta o
Usulü yapsak, 1 ayı tamamlarız en fazla
Ya da artık hiç mi çocuk bakamaz duruma gelir

Uzattım yapım gereği 40 soru üretebiliyorum her durumda ( daha bu hastalık genetik mi, bende de olacak mı gibi sorular var da es geçiyorum konuda onları ) :KK53: üşenenler kırmızı yazıyı okusa yeterli

Anneme acil şifa için dua ederseniz sevinirim
Herkese çok teşekkür ederim

Senin ilacın bende dermişim :)) Benim annem oldu lazerle varis ameliyatı, öyle bayıltma, kesme biçme yok. Ben 2 gün gelemedim büroya pazartesi-salı, çarşamba yine kızıma bakmaya devam etti. Gayet memnun hiç şikayeti yok. İnşallah atlatırsınız bir an önce, çok geçmiş olsun.

Çok sağ ol
Evet sanırım fazla büyüttüm gözümde
Ama adı ameliyat olunca ve bacağıma bile lazer uygulamadığım için tamamen Fransızım :KK53:
Canım çok tatlı değildir ama sevdiklerim söz konusu olunca böyle oluyorum

E bu durum çok normal hassasiyetini anlarım çünkü söz konusu olan ANNeciğin...
ALLAHIM korusun onları BENİMDE SEVGİM DEPREŞTİ canım ANNECİĞİM:21::21:

Tekrar geçmiş olsun canım :KK5:

Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Annenizin ilk bir hafta ayakta durmaması ve ağır kaldırmaması gerekir. Bu konuda, insanlar iki şeyi birbirine karıştırabiliyor, siz yapmayın, annenize de yaptırmayın: Bir insan bu ameliyattan sonra rahatlıkla ayakta durabiliyor ve ağır kaldırınca kötü bir şey hissettmiyor, yani yapmaması gerekir denilen şeyleri esasen yapabiliyor. Dolayısıyla, temkin azalıyor. Halbuki mesele, yapmaya muktedir olamamak değil, yapmamak gerekliliği. O yüzden, 15 aylık bebeğinize ilk bir hafta kesinlikle bakmaması gerekir bana sorarsanız. Ondan sonrası sorun değil. Bir de, muhakkak 3 hafta varis çorabı giymesi gerekiyor, burada da mesele şu; çorabı, sabah yataktan hiç kalkmadan, yani bacaklarını indirip dikey pozisyona getirmeden önce giymesi gerekiyor. Bunun dışında, bir sıkıntı yok. Zor bir işlem değil. Tekrar geçmiş olsun.
Çok sağ olun
Epey bilginiz var sanırım
O çoraptan annemde de var ama artık ameliyatlık demişler, ayağını indirip giyiyordu uyarayım annemi

Haklısınız ben doğumdan sonra şıp diye kalktım
Yatmayı sevmeyen hasta muamelesinden sıkılan biriyim diye
Ama sonra dikiş kısmı sızma yapmıştı, doktor bana 'oturmayı öğren' dedi :KK53:
Annem dinler ama genel anlamda doktor tavsiyelerini, şükür
1 hafta zaten kesin izin alırım, sonrasında olmadı eşim izin alır diyorum bende
Tekrar teşekkürler çok aydınlandım

Senin ilacın bende dermişim :)) Benim annem oldu lazerle varis ameliyatı, öyle bayıltma, kesme biçme yok. Ben 2 gün gelemedim büroya pazartesi-salı, çarşamba yine kızıma bakmaya devam etti. Gayet memnun hiç şikayeti yok. İnşallah atlatırsınız bir an önce, çok geçmiş olsun.
Sen bi bana değil BDV de hemen her konuya ilaç gibisin :KK53:
Yaa sevindim, deneyip gören memnun olan birini gördüğüme
Kızın ne kadarlıktı benimki 15 aylık ve yerinde durmaz bazende kucak ister ben yokken annemden bekler o kucaklamayı da hani onu taşıyamaz bence annem ameliyat sebebiyle en az 1 hafta ara vermemiz lazım
Amin inşallah çok sağ ol

Ben de gecmis olsuna geldim tatlim
Anneciginin cok uzun sure bakima muhtac olacagini sanmam, hemen olur biter tez zamanda kalkar insallah
Izin konusunu iyi dusunmussun esinle donusumlu kullanirsaniz hic degilse annene faydali olur bir sure dinlenir ve daha cabuk iyilesir
Ama emin ol bir ay surmez olsun olsun 10 gun

Ben de gecmis olsuna geldim tatlim
Anneciginin cok uzun sure bakima muhtac olacagini sanmam, hemen olur biter tez zamanda kalkar insallah
Izin konusunu iyi dusunmussun esinle donusumlu kullanirsaniz hic degilse annene faydali olur bir sure dinlenir ve daha cabuk iyilesir
Ama emin ol bir ay surmez olsun olsun 10 gun
Hoş geldin çok sağ ol

Bende yorumlara bakarak
1 hafta ben 1 hafta eşim = 15 güne karar verdim şu an
Ablam da anneme gider gelir yardım edebilir böylece

Geçmiş olsun. Varis olayını bilmiyorum ama şu yazdıkların içimi baydı resmen. Ben de milyon kez aynı duruma düşmüş bunun çaresizliğini tepeden tırnağa yaşamış biri olarak ben bile gerildim izin mevzusuna.
Şu durumda bence en mantıklı eşinle dönüşümlü izin almanız. Biz öyle yapıyoruz..
Keşke çalışma ve iş yerinde empati durumlarımız daha iyi olsa.

Geçmiş olsun. Varis olayını bilmiyorum ama şu yazdıkların içimi baydı resmen. Ben de milyon kez aynı duruma düşmüş bunun çaresizliğini tepeden tırnağa yaşamış biri olarak ben bile gerildim izin mevzusuna.
Şu durumda bence en mantıklı eşinle dönüşümlü izin almanız. Biz öyle yapıyoruz..
Keşke çalışma ve iş yerinde empati durumlarımız daha iyi olsa.
Çok sağ ol İpek

Aslında biz geçen hafta eşimle beraber izin kullanmamış olsak bu kadar sorun olmazdı ( Bu izin geçen yıldan kalma ne olur ne olmaz diye ayırmıştım -kızım için- , ama yıl geçti ve artık kullanılmaz denmesin diye ilk aylar kullanayım dedim )

Anlayışlılar müdürlerimiz, aynı firmanın farklı şubelerinde olduğumuz için daha rahat oluyor izin ayarlamamız
Ama işte insanoğlu şıp diye ameliyat deyince doktor afalladım şimdi
Yani belki istesek yine verirler ama ben doğru bulmuyorum yüz bulunca astarını istemeyi. Eşimle dönüşümlü 1 hafta + 1 haftaya karar verdim

Kalan diğer 1 haftalık izinlerimizi beraber kullanırız artık ne yapalım
Allah sağlık sıhhat versin yeter ki hepimize

Çok sağ ol

Aslında biz geçen hafta eşimle beraber izin kullanmamış olsak bu kadar sorun olmazdı ( Bu izin geçen yıldan kalma ne olur ne olmaz diye ayırmıştım -kızım için- , ama yıl geçti ve artık kullanılmaz denmesin diye ilk aylar kullanayım dedim )

Anlayışlılar müdürlerimiz, aynı firmanın farklı şubelerinde olduğumuz için daha rahat oluyor izin ayarlamamız
Ama işte insanoğlu şıp diye ameliyat deyince doktor afalladım şimdi
Yani belki istesek yine verirler ama ben doğru bulmuyorum yüz bulunca astarını istemeyi. Eşimle dönüşümlü 1 hafta + 1 haftaya karar verdim

Kalan diğer 1 haftalık izinlerimizi beraber kullanırız artık ne yapalım
Allah sağlık sıhhat versin yeter ki hepimize
canım ya bunlar güzel ve iyi günler yine.
Bir kreşe, anaokuluna başlasın bu sefer de hayat çalışmayan kadınlar üstüne kurulu. Ayda kaç etkinlik var sayamıyorum bile. Yani bu da yeni bir şey annelerin etkinliklere katılması. Yok doğum günü, öğretmenin doğum günü bilmem ne...
Biz çalışan annelerin bu kadar toleransı olmuyor ama bunları anlatmak mümkün değil. Çalışmayan anneler için eğlence resmen. Ben de çok zor durumda kalıyorum bu tür durumlar için. Kızıma diyorum "baban gelsin bu sefer."
"anneee yaaa babalar gelmiyor" diyr bana.

canım ya bunlar güzel ve iyi günler yine.
Bir kreşe, anaokuluna başlasın bu sefer de hayat çalışmayan kadınlar üstüne kurulu. Ayda kaç etkinlik var sayamıyorum bile. Yani bu da yeni bir şey annelerin etkinliklere katılması. Yok doğum günü, öğretmenin doğum günü bilmem ne...
Biz çalışan annelerin bu kadar toleransı olmuyor ama bunları anlatmak mümkün değil. Çalışmayan anneler için eğlence resmen. Ben de çok zor durumda kalıyorum bu tür durumlar için. Kızıma diyorum "baban gelsin bu sefer."
"anneee yaaa babalar gelmiyor" diyr bana.
Anneler mi katılıyor
Çok şaşırdım
Ben çalışmasam da hoşlanmam ki : )
İnşallah bana öylesi denk gelmez

Annem benim veli toplantılarıma gelirdi bi
Yeni ve gereksiz icatlara karşıyım :D

Anneler mi katılıyor
Çok şaşırdım
Ben çalışmasam da hoşlanmam ki : )
İnşallah bana öylesi denk gelmez

Annem benim veli toplantılarıma gelirdi bi
Yeni ve gereksiz icatlara karşıyım :KK70:
Maalesef o eskidenmiş.
Şimdi hafta geçmiyor ki bir şey çıkarmasınlar.
Tamam çok güzel ama yani herkesin şartları uygun olmuyor ki. Birinin iş yeri yakın bir saat izin alıp gidiyor ama ben taa nerede çalışıyorum. Gitmesem çocuk üzülecek. Çocuğu göndermesen olmaz.. Şu günden mayısa kadar 3 etkinlik var sınıfta. Ne yapmak lazım peki??

Maalesef o eskidenmiş.
Şimdi hafta geçmiyor ki bir şey çıkarmasınlar.
Tamam çok güzel ama yani herkesin şartları uygun olmuyor ki. Birinin iş yeri yakın bir saat izin alıp gidiyor ama ben taa nerede çalışıyorum. Gitmesem çocuk üzülecek. Çocuğu göndermesen olmaz.. Şu günden mayısa kadar 3 etkinlik var sınıfta. Ne yapmak lazım peki??
Bilmem ama bence hoş değil
Çalışmayı geç
Annesini kaybetmiş çocuklar da var yani
Ben bazı şeyleri anlamıyorum gerçekten

Back
X