Bi Konuda Fikrinizi Alabilir miyim?

Hangi bölüm/Okul daha ideal?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Ekleyeceğim ankete oy verirmisinz?
Düşüncelerinizi de alabilirsem sevinirim
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara
Teşekkürler

Son düzenleme:
senın kendı ıstedıgın ne?

ben bu seçeneklerden mımarlıgı sectım..cok zevklı bı meslek bence..

bence beslenme ve diyetetik (hacettepe ve marmara) hiç eskimeyen ve kariyer olarak tırmanışa geçebilceğin bir meslek canım... şimdiden hayırlı olsun :)

Sekerim mimarlik guzel meslek ama is bulmasi cok zor. Endustri muhendisligi de keza, her yil yuzlercesi mezun oluyor.

Ben Turkiye sartlarinda kesinlikle FTR veya diyetisyenligi yi oneririm. Bir doktor arkadasim FTR uzmanlarinin deliler gibi maddi gelirleri oldugunu, akli olsa tibbin cilesini cekmeyip FTR yazacagini soylemisti bana, sasirmistim. Doktor tanidiginiz varsa FTRyi sorustur bence.

Diyestisyenlikten de mutlaka is bulursun.

Ben is bulma konusuna gore degerlendirme yaptim, en az sikinti cekecegin bolumler saglik sektorunden cikar diye dusunuyorum.

Ben muhendisim bu arada, universitedeyken mimarlikta okuyan 2 arkadasim vardi. Mimarligin cilesi cok fazla, odev, proje vs cok fazla, gercekten gonul vermediysen cekilecek dert degil bence. Benim universitemdeki mimarlik bolumunun gece-gunduz isiklari yanardi, meger insanlar geceleri proje icin sabahlarlarmis. Bu arkadaslarim calisma hayatindan istediklerini bulamadiklarini soylediler bana, maddi-manevi tatmin bulamamislar. Birisi dedi ki, okuduguna degmedini, onca cileye degmedigini dusunuyormus bazen. Karar senin tabi.

Endustriyi okumak gayet kolay bence, diger muhendisliklerle karsilastirilamaz bile. Universitede ben odev yaparken endustri muh. okuyan arkadaslarim bolca gezerdi Okurken aktif olman, stajlar yapman, Ingilizce isini mukemmel duruma getirmen, sosyal olman gerekiyor. Yaz tatillerde mutlaka calisip deneyim kazanmalisin. Yani bir saniye yerinde durmamalisin

Benim gorduklerim, duyduklarim boyle.

Hayirlisi olur umarim, gonlundeki yer, puan olur.

Son düzenleme:
Diyetetik çok revaçta bir bölüm.Eskilerin işletmesi gibi.Aklının köşesinde dursun.

Oyumu kullandım canım,ftr den yana.

hepsi farklı kategoriler. sadece diyebilirim ki bir mühendis olarak TR de mühendislik prim yapmıyor eskisi gibi. eskiden biri kızını ziraat mühedisine verse ne havalar atarmış, şimdi mühendisi adam yerine koymayacaklar. çünkü çoğu işsiz ya da düşük maaş alıyor. Kız alacaksa devlette olmalı. Endüstri mühendisliği daha da zor. Her fabrika bünyesinde çalıştırmıyor.
Mimarlık desen çok iyi bir çevre gerektiriyor ve herkesin yapabilieceği bir iş değil.
birazcık kesin kabiliyet işi. Mimarlıkta okuyan bir arkadaşım 1. sınıfın ilk dersinde "aşkın resmini çiz" "korkunun resmini çiz" gibi şeylerle başlamıştı.
Yani yeteneğin yoksa zorlanırsın.
Benim de tercihim tıp alanlarından biri olurdu sanki..

Mimarlık ve mühendislik eski haliyle değil gibi tabi ki hangi bölüm olursa olsun öncelikli olarak mezun olunan üniversite önemli ama yinede şahsen ftr-beslenme diyetetik bölümünün daha çok iş olanakları olduğunun ve şuanda ihtiyaç yönünden daha iyi bir tercih olmasının önüne geçemez.Ben ftr den yana kullandım oyumu çok iyi bir bölümHakkınızda hayırlısı olsun inşallah

senın kendı ıstedıgın ne?

ben bu seçeneklerden mımarlıgı sectım..cok zevklı bı meslek bence..
Ben tıp istiyorum ama az bi payla kazanamazsam diş yazacagım bu seçenekler hedefmden cok uzak gelirse diye dilerim gerek kalmaz

bence beslenme ve diyetetik (hacettepe ve marmara) hiç eskimeyen ve kariyer olarak tırmanışa geçebilceğin bir meslek canım... şimdiden hayırlı olsun :)
dmi dmi dobiş dobiş olduk diyetisyenlik ölmez
teşekkür ederm
zaten muhendislik dusunmuyorum okumasıda zor sonrasıda bana göre değil. Ki cok iyi bi üniden mezun olmadkça kendini geliştirmedkçe zor para kazanablmek
teşekkür ederm umarm bu seceneklere gerek kalmaz

Diyetetik çok revaçta bir bölüm.Eskilerin işletmesi gibi.Aklının köşesinde dursun.
evet diyetetik dediğiniz gbi ölmeyecek mesleklerden biri

dilerim alanından ziyade tıpın kendisi gelir hehe hayırlısı bakalm
ftr seç meslektaş olalım
hehe gecen sene deli gbi ftr istiyordum bliyomusn sonra olmadı ama ozel olmazsa hangi ünidesn? nasıl zor mu okuması

ay teşekkür ederimm saglık sektörü asla ölmez ya hani kolu olursa olsun
evet zaten böyle itü odtü vb. gelmedikçe o tarz muhendslik bölümleri yazmam yazsam gecen yıl yazardım

Dileriiimmm bir doktor adayı olabilme şansını yakalarım

Eğer tıp istiyorsanız sağlık sektörü başka bir sektör sizi mutlu edebilir mi ? bunu da düşünmek gerek:26:Kardeşim eczacılık düşünüyordu İstanbul dışında da istemiyordu alınan puanla maalesef eczacılık olmadı aklına mimarlık mühendislik soktular ama yinede tercihini sağlık sektöründen yana kullandı Marmara üniversitesi hemşirelik bölümünde okuyor şuan çokta memnun halinden hastanede olmak başlı başına mutlu ediyor çok şükürTıpsa hayaliniz bırakmayın ama bu yıl illa yerleşmek istiyorsanız Diş,Eczacılık,Ftr,Beslenme diyetetik diye gidebilirsin bence öncelik bu olmalı tabi ki seçim sizin hayat sizin sınavda başarılar dilerim şimdiden

Son düzenleme:

zaten öyle düşünüyorum tıp olmazsa diş olmazsa diyetetik tabi ailemede baglı ben 2.yılm oldugu için agzmla isteyemem ama özel tıpa yollayabilirler onunda derdi çok kalmaman gerek falan iniallah gerek kalmaz
zaten mimarlk secenegi diş diyetetkt falan olmazsa
herseyn hayrlısı yaa teşekkürlr

beslenme ve diyetisyenlik (hacettepe ve marmara) bunu oku bence tıpı boşver öğretmenlik ve tıp bana göre kitaptan başını kaldırmamak hiçbizaman diyetisyenlik (hacettepe ve marmara) tercihimdir oyum onadır eğer imkanım olsa okumak isterdim kesinlikle

Bu bolumleri cok aradin mi. Birbirleriyle alakasiz da FTR diyorum , beslenme de olabilir , + sevecegin bir bolum olsun.

Bu gecen bir kac sene icinde meslekler hakkindaki goruslerim cok degisti. Eskiden olsa endustri ile mimarligi yazmani soylerdim. Vay be kendime sasirdim.

bence mimarlık :)

Bende bu sene mimarlık icin zorluyorum kendini ilk once sevmek lazım meslegı hic bir bolum sevmeden ılgi duymadan okunmaz okunsada verimli olmaz gönlünden ne geçerse o olsun hayırlısı olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

bu bolumleri sevmesen de yaparsın ama mimarlıgı okuması da yapması da sevmeyene çile!
ve ben severek yazmıstım, o konunun bambaska bir boyutu.

hem de saglık alanını isterken yazman... yani hevesin yoksa o yola hic girme derim. ama okurken de hevese gelebilirsin tabi...
ama gecen gündüzün birbirine girecegini goze alman lazım.
zaten okulu bırakanlar ilk donemlerde ya da bazı unilerin sistemine gore 4.donemde ayrılıyorlar.
sehir planlamada da sabahlamalar projeler aynı...

tıp isteyen arkadaslarımdan eczacılık dis hekimligi vb. meslekleri tutturamayanlar vakti zamanında itu odtu gibi okulların kimya muh. okumuslardı.
genetik de aklının bir kosesinde dursun.

ama kimya muh. eskisi gibi degil maalesef. benim donemim bile mezun olunca is bulma konusunda epey sıkıntı cekti, sizin mezuniyetiniz 2020lere yakın olacak... muhendislerin degeri turkiyede her gecen gun azalıyor. (kimya ile basladım ama diger elektrik makina vb. bolumler icin de gecerli)

fakat hangi bolum okursan oku dil, sosyallik, piyasada calısmaya baslaman, mezuniyet ortalaman hepsini dengeli bicimde yurutmeye calıs.
o zaman iş sıkıntın azalıyor. tabi buna ragmen yandal yapan arkadaslarım yine piyasa kosulları yuzunden sıkıntı yaşamıstı ama kotunun iyisi bu oluyor işte.

sınava gir, bunları sonra konusuruz, tercih yapmadan once sen tekrar bir konu ac
basarılar....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…