- 22 Ekim 2013
- 817
- 228
- 83
- 35
- Konu Sahibi KedicikMiyavv
-
Anket ekli mi su an?cepten gorunmuyor da..
Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Ekleyeceğim ankete oy verirmisinz?
Düşüncelerinizi de alabilirsem sevinirim
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara
Teşekkürler
Ben tıp istiyorum ama az bi payla kazanamazsam diş yazacagım bu seçenekler hedefmden cok uzak gelirse diyesenın kendı ıstedıgın ne?
ben bu seçeneklerden mımarlıgı sectım..cok zevklı bı meslek bence..
dmi dmi dobiş dobiş olduk diyetisyenlik ölmezbence beslenme ve diyetetik (hacettepe ve marmara) hiç eskimeyen ve kariyer olarak tırmanışa geçebilceğin bir meslek canım... şimdiden hayırlı olsun :)
zaten muhendislik dusunmuyorum okumasıda zor sonrasıda bana göre değil. Ki cok iyi bi üniden mezun olmadkça kendini geliştirmedkçe zor para kazanablmekSekerim mimarlik guzel meslek ama is bulmasi cok zor. Endustri muhendisligi de keza, her yil yuzlercesi mezun oluyor.
Ben Turkiye sartlarinda kesinlikle FTR veya diyetisyenligi yi oneririm. Bir doktor arkadasim FTR uzmanlarinin deliler gibi maddi gelirleri oldugunu, akli olsa tibbin cilesini cekmeyip FTR yazacagini soylemisti bana, sasirmistim. Doktor tanidiginiz varsa FTRyi sorustur bence.
Diyestisyenlikten de mutlaka is bulursun.
Ben is bulma konusuna gore degerlendirme yaptim, en az sikinti cekecegin bolumler saglik sektorunden cikar diye dusunuyorum.
Ben muhendisim bu arada, universitedeyken mimarlikta okuyan 2 arkadasim vardi. Mimarligin cilesi cok fazla, odev, proje vs cok fazla, gercekten gonul vermediysen cekilecek dert degil bence. Benim universitemdeki mimarlik bolumunun gece-gunduz isiklari yanardi, meger insanlar geceleri proje icin sabahlarlarmis. Bu arkadaslarim calisma hayatindan istediklerini bulamadiklarini soylediler bana, maddi-manevi tatmin bulamamislar. Birisi dedi ki, okuduguna degmedini, onca cileye degmedigini dusunuyormus bazen. Karar senin tabi.
Endustriyi okumak gayet kolay bence, diger muhendisliklerle karsilastirilamaz bile. Universitede ben odev yaparken endustri muh. okuyan arkadaslarim bolca gezerdiOkurken aktif olman, stajlar yapman, Ingilizce isini mukemmel duruma getirmen, sosyal olman gerekiyor. Yaz tatillerde mutlaka calisip deneyim kazanmalisin. Yani bir saniye yerinde durmamalisin
Benim gorduklerim, duyduklarim boyle.
Hayirlisi olur umarim, gonlundeki yer, puan olur.
evet diyetetik dediğiniz gbi ölmeyecek mesleklerden biriDiyetetik çok revaçta bir bölüm.Eskilerin işletmesi gibi.Aklının köşesinde dursun.
dilerim alanından ziyade tıpın kendisi gelirhepsi farklı kategoriler. sadece diyebilirim ki bir mühendis olarak TR de mühendislik prim yapmıyor eskisi gibi. eskiden biri kızını ziraat mühedisine verse ne havalar atarmış, şimdi mühendisi adam yerine koymayacaklar.çünkü çoğu işsiz ya da düşük maaş alıyor. Kız alacaksa devlette olmalı. Endüstri mühendisliği daha da zor. Her fabrika bünyesinde çalıştırmıyor.
Mimarlık desen çok iyi bir çevre gerektiriyor ve herkesin yapabilieceği bir iş değil.
birazcık kesin kabiliyet işi. Mimarlıkta okuyan bir arkadaşım 1. sınıfın ilk dersinde "aşkın resmini çiz" "korkunun resmini çiz" gibi şeylerle başlamıştı.
Yani yeteneğin yoksa zorlanırsın.
Benim de tercihim tıp alanlarından biri olurdu sanki..
hehe gecen sene deli gbi ftr istiyordum bliyomusn sonra olmadı amaftr seç meslektaş olalım
ay teşekkür ederimmMimarlık ve mühendislik eski haliyle değil gibi tabi ki hangi bölüm olursa olsun öncelikli olarak mezun olunan üniversite önemli ama yinede şahsen ftr-beslenme diyetetik bölümünün daha çok iş olanakları olduğunun ve şuanda ihtiyaç yönünden daha iyi bir tercih olmasının önüne geçemez.Ben ftr den yana kullandım oyumu çok iyi bir bölümHakkınızda hayırlısı olsun inşallah
ay teşekkür ederimmsaglık sektörü asla ölmez ya hani kolu olursa olsun
evet zaten böyle itü odtü vb. gelmedikçe o tarz muhendslik bölümleri yazmam yazsam gecen yıl yazardım
Dileriiimmm bir doktor adayı olabilme şansını yakalarım
Eğer tıp istiyorsanız sağlık sektörü başka bir sektör sizi mutlu edebilir mi ? bunu da düşünmek gerek:26:Kardeşim eczacılık düşünüyordu İstanbul dışında da istemiyordu alınan puanla maalesef eczacılık olmadı aklına mimarlık mühendislik soktular ama yinede tercihini sağlık sektöründen yana kullandı Marmara üniversitesi hemşirelik bölümünde okuyor şuan çokta memnun halinden hastanede olmak başlı başına mutlu ediyor çok şükürTıpsa hayaliniz bırakmayın ama bu yıl illa yerleşmek istiyorsanız Diş,Eczacılık,Ftr,Beslenme diyetetik diye gidebilirsin bence öncelik bu olmalı tabi ki seçim sizin hayat sizin sınavda başarılar dilerim şimdiden
zaten öyle düşünüyorum tıp olmazsa diş olmazsa diyetetik tabi ailemede baglı ben 2.yılm oldugu için agzmla isteyemem ama özel tıpa yollayabilirler onunda derdi çok kalmaman gerek falan iniallah gerek kalmaz
zaten mimarlk secenegi diş diyetetkt falan olmazsa
herseyn hayrlısı yaa teşekkürlr
Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Ekleyeceğim ankete oy verirmisinz?
Düşüncelerinizi de alabilirsem sevinirim
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara
Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?