- Konu Sahibi KedicikMiyavv
-
benım kardesım mımar izmirde unı bıtırdı ılk ıse basladı 1500 tl almıstı :)
suan uc fırma deyıstırdı hep ısler ıslerı actı sımdı calıstıgı yerde 7.500 tl mass ,range rover araba ,ve sırket ev kırasını karsılıyor
yanı kendını gelıstırmen le alakalı her ne ıs olursa olsun oturdun yerde sayarsan maasın da konumunda durumunda aynı olur
kardesım durumu bu
evet getirisi cok da olabiliyor az da.
ancak kardesine şu soruyu sormak lazım meslegini seviyor mu?
maalesef mimarlık sadece kendini gelistirmekle degil severek yapılacak bir meslek. yoksa tasarımda kalem dahi oynatamaz...
eger konu sahibinin hicbir hevesi yoksa tıptan sonra nereye geldim ben ya, bitmez bu çile diyecekse yazması zaman kaybı...
o yuzden sınavdan sonra bir mimar konusması ofisini gormesi hatta bolumu gezmesi, nelere ilgisi oldugunu kesfetmesi bakımından yararlı olur.
(sizden alıntı yaparak yazdım ama asıl yorumum konu sahibine. parayı gorunce herkesin gozleri faltası gibi acılmasın diyekardesiniz verdigi emegi sabrı kimse vermek istemeybilir mesela )
valla cok sevıyor hatta ozelde calısma gel kpss hazırlan dıyırum ama ıstemıyor ben devlette yapamam dıyor
devlet dusunurse sanırım maası 5 bın tl cıvarına dusucek bıde cumartesı pazar calısmıcak
calıstıgı yerden baya mesut cok calısıyor yurt dısına syda bır ıkı ayda bır bu sene gıtmeye basladı
yanı sevıyor :)
Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Ekleyeceğim ankete oy verirmisinz?
Düşüncelerinizi de alabilirsem sevinirim
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara
Teşekkürler
evet getirisi cok da olabiliyor az da.
ancak kardesine şu soruyu sormak lazım meslegini seviyor mu?
maalesef mimarlık sadece kendini gelistirmekle degil severek yapılacak bir meslek. yoksa tasarımda kalem dahi oynatamaz...
eger konu sahibinin hicbir hevesi yoksa tıptan sonra nereye geldim ben ya, bitmez bu çile diyecekse yazması zaman kaybı...
o yuzden sınavdan sonra bir mimar konusması ofisini gormesi hatta bolumu gezmesi, nelere ilgisi oldugunu kesfetmesi bakımından yararlı olur.
(sizden alıntı yaparak yazdım ama asıl yorumum konu sahibine. parayı gorunce herkesin gozleri faltası gibi acılmasın diyekardesiniz verdigi emegi sabrı kimse vermek istemeybilir mesela )
eh fena degilYapına ve becerilerine uygun olanı seç bence.Maşallah puanların iyi galiba :) Hayırlısı olsun hakkında inş.
Endüstri mühendisliğinin çok geniş bir pazarı var. Ve özellikle yurt dışı eğitimleri ve stajları ile fazlasıyla destekleniyor.
Ama önemli olan senin ne istediğin?
Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara
Teşekkürler
Teşekkürler
Teşekkürler
''Ftr'' mikardeş aklını kullan sakın bulaşma diyim al sen kalemini defterini otur masa başında . ftr ler sıyırıyor bilgin olsun herkes bu bölümden çok yakınıyor bi kaç sene sonra da açıkta kalanlar olacak doğu bölgesi hariç 5sene okuyupta değmez bu maaş için ama kendin dal merkezi açmayı düşünürsen o ayrı ama özellerde şartları kötü izmir gbi yerde maaşlrı 3000 tl devlette de 2000 tl özel hasta olayı çok nadir belki 1 yada 2 tane osteopatların bile hastası yokmuş. Bence mimarlığı düşün derim
haha mimarlk yok ya dşnmüyorum pek zaten:)gazi üniversitesinde mimarlık okuma da hangisini seçersen seç
tabi Türkçem 35 civarı oluyor matematik 35-36 Feni yükseltemiyorum 33lerde kaldı sosyalde 20 falan..Netlerini sorabilir miyim acaba sakıncası yoksa bende giriyorum da sinava merak ettim :)
haha mimarlk yok ya dşnmüyorum pek zaten:)
tabi Türkçem 35 civarı oluyor matematik 35-36 Feni yükseltemiyorum 33lerde kaldı sosyalde 20 falan..
Senin nasıl netler?
çalışma kosullarını tahmin ettim, o yuzden ısrarla SEVİYORSANIZ mimarlıgı secin diyorum herkese :))
bu arada kardesiniz kac yıllık mezun bilemiyorum ama kendi ofisini acmayanlara gore en az 5-7yıllıkmış gibi maaşı, buna ragmen daha uzun seneler calısıp da o kadar yukselmeyenler de var. takdir ettim azmini hevesini ve en onemlisi -calısmalarını gormemis olsam da tahmin edebiliyorum- yaratıcılıgını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?