Bi okur musunuz

nrmn1987

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
95
21
288
35
Gaziantep
Merhaba bnm eşimle ciddi sıkıntılarım var sürekli kardeşlerine para gönderiyor. Öyle az buz değil ayda 700 lira civarı ortalama.7 yıllık evliyim ilk günden beri aynı sıkıntımız var.bende çalışıyorum emeğim boşa gidince çok üzülüyorum tartışsak da kavga etsek de hep aynı konuşsak da aynı borca sokunca vazgeçer dedim Araba aldık onu ödüyoruz eskiden göndermeye devam ediyor bıktım hiç taktiği yok beni bi de kızım var ne yapsam bilmiyorum yüzüne bile bakmak istemiyorum artık.

Merhaba bnm eşimle ciddi sıkıntılarım var sürekli kardeşlerine para gönderiyor. Öyle az buz değil ayda 700 lira civarı ortalama.7 yıllık evliyim ilk günden beri aynı sıkıntımız var.bende çalışıyorum emeğim boşa gidince çok üzülüyorum tartışsak da kavga etsek de hep aynı konuşsak da aynı borca sokunca vazgeçer dedim Araba aldık onu ödüyoruz eskiden göndermeye devam ediyor bıktım hiç taktiği yok beni bi de kızım var ne yapsam bilmiyorum yüzüne bile bakmak istemiyorum artık.
Süreklilik arz etmese yada sizin ve çocuğnuzun geleceğinden çalmasa sorun olmaz bence. Her ay her ay gönderilen para benim de canımı sıkardı ve resti çekerdim.
Eşinin ve senin gelirin ne kadar ?
Sen de her ay onun gönderdiği kadar parayı ailene ver daha iyisi birikim yap. İşin zor.

Süreklilik arz etmese yada sizin ve çocuğnuzun geleceğinden çalmasa sorun olmaz bence. Her ay her ay gönderilen para benim de canımı sıkardı ve resti çekerdim.
Eşinin ve senin gelirin ne kadar ?
Sen de her ay onun gönderdiği kadar parayı ailene ver daha iyisi birikim yap. İşin zor.

Sadece bununla kalmıyor ki en ufak bişey için bile eşimi arayıp ona yaptırıyorlar tüm gereksiz harcamalarını. Zaten artsa ben de karışmam. Araba borcu ödüyoruz. Ekşi hesaptan çekip yapılıyor bunları. Hep eksideyiz.siz olsanız olmayan parayla yardım edermiydiniz başkalarına. En kötü tarafı da söylediklerimin umrumda bile olmaması.

Esin çok yanlış yapıyor senin maaşına mi güveniyor yani.bir ekonomi planı yapın.artik seninle giderlerimiz aynı olacak deyin.onun giderleri arasinda kardeşlerine gönderdiği para da olsun.sen de eşinin gideri kadarını asla ona verme kendine ayır.y a da sen de kendi ailene gönder aynı miktar para.herkes ayrı bir aile evlendikten sonra ailelere verilen para bana çok saçma geliyor.basta kvnlerin kabul etmemesi lazım gururlu biri olsalar etmezler

Esin çok yanlış yapıyor senin maaşına mi güveniyor yani.bir ekonomi planı yapın.artik seninle giderlerimiz aynı olacak deyin.onun giderleri arasinda kardeşlerine gönderdiği para da olsun.sen de eşinin gideri kadarını asla ona verme kendine ayır.y a da sen de kendi ailene gönder aynı miktar para.herkes ayrı bir aile evlendikten sonra ailelere verilen para bana çok saçma geliyor.basta kvnlerin kabul etmemesi lazım gururlu biri olsalar etmezler

Sadece bununla kalmıyor ki en ufak bişey için bile eşimi arayıp ona yaptırıyorlar tüm gereksiz harcamalarını. Zaten artsa ben de karışmam. Araba borcu ödüyoruz. Ekşi hesaptan çekip yapılıyor bunları. Hep eksideyiz.siz olsanız olmayan parayla yardım edermiydiniz başkalarına. En kötü tarafı da söylediklerimin umrumda bile olmaması.
Onlar kullanmaya eşinde kullandırılmaya alışmış. Ne demek eksiden yiyo, pess..çocuğunun rızkını yedirecek kadar saftirik olmasa kimsede cesaret edemez.

Aynen öyle geçen hafta kardeşine söyledim kibarca borcumuz var maddi sorunlari çok yansıtmasaniz dedim borç alıp gönderiyor dedim arabayı satacak dedim ödeyemiyor uzun çok borca girdik dedim hiç fayda etmedi

Bu konu yüzünden evimde huzur yok yıllardır vazgeçmedi bi türlü artık nefret noktasına getirdi sürekli olunca insan çekemiyor artık.

Keşke sende bunca yıl 700 tl atsaydın hesap açıp, kendine ait birikimin olurdu.
Eş tarafı alışmışsa ona buna para istemeye ara bizimde borcumuz var zor yetiştiriyoruz abiniz söyleyemiyor krediden çekip yolluyor artık para istemezseniz sevinirim de.
De yani 700 tl az değil.

Sizin ve çocuğunuzun rızkını har vurup harman savuruyorsa siz de onun gibi davranın.Çok ciddiyşm her ay onun gönderdiği miktarı kenara koyun.Maddi durum yerinde ise tabi ki anneye kardeşe hatta bir yabancıya bile yardım edilir ama sizin durumunuzda emeğiniz ve geleceğiniz sömürülüyor.

eksiden harcayan kocaya araba almak ne kadar doğru ?
Yarın evinize haciz gelse kardeşi yardım eder mi ? ( Allah korusun ama bunu da düşünmek lazım )
Siz çalışacaksınız onun ailesi yiyecek ! :KK20:
Şu Japon sistemini çok seviyorum ya bütün para eve geliyor kadının eline diziyorlar .
O aylık yada belli bir süre için tüm aile plan yapıyorlar artan parayı anne veya eş bölüştürüyor .
Sizin de ( aslında herkesin) yapması gereken bu .
:sopa:Kasımpaşalı olmak zor değil ;)
Ekonomik devrim yapın evde harçlıkları belirleyin kendi harçlığıyla ne yapıyorsa yapsın eşiniz
...

Aynen öyle geçen hafta kardeşine söyledim kibarca borcumuz var maddi sorunlari çok yansıtmasaniz dedim borç alıp gönderiyor dedim arabayı satacak dedim ödeyemiyor uzun çok borca girdik dedim hiç fayda etmedi
Yuh ya soylemissiniz bir de hala yapması utanmazligini gösterir.esin de saf heralde

Valla sana güveniyor sanki öyle şey mi olur herkesin evi barkı var geçim derdi çoluğu çocuğu var sen biraz çık işten evde yan gel yat gönderecek 700 tl kalıyor mu bu devirde tek kişi ile ev gecindirsinde aklı başına gelsin
Bi olur iki olur her ay olmazki haşa seni keriz yerine koyuyorlar

Valla sana güveniyor sanki öyle şey mi olur herkesin evi barkı var geçim derdi çoluğu çocuğu var sen biraz çık işten evde yan gel yat gönderecek 700 tl kalıyor mu bu devirde tek kişi ile ev gecindirsinde aklı başına gelsin
Bi olur iki olur her ay olmazki haşa seni keriz yerine koyuyorlar
Kızıma bakmak için geçen yıl ücretsiz izin almıştım. O zaman araba borcu yoktu maaşı eve yetmiyordu ama gene aynı şeyi yapıyordu eskiden ondan bundan alıp gönderiyordu. İşe başlayınca bari aldığım boşa gitmesin diye araba aldım hala devam ediyor bunalttı beni hem de cok

Back
X