Bi sonu yok mu

Yok diyeceksin
Borc vermek veya yardım etmek için borc alınmaz.
Borc alınacaksa baban alacak
Bişey deme sadece yok de

Eğer sizi zorlanmayacaksa verin diyeceğim ama sizin de durumunuz zormuş . Bilemedim .

Canım aileye yardım etmek uygun şartlarda normal karşılanabilir.Ama her sıkısıklıkta @Senanlatkaradeniz öder rahatlığı iyi bir şey değil.Ki zaten sizin durumunuz da ortada. Şuanki pozisyonda yardım edecek imkanınız yok gibi.

Alınacak gücenecek bir şey yok , ailenize durumunuzu anlatın ve yardımcı olamayacağınızı söyleyin bence.Siz onlara para vermediniz diye darılacak halleri yoktur herhalde?
Bilmiyorum soğuk davranabilirler..

Annen baban kardeşin çalışıyor mu? İşleri maaşları nedir? Eve toplam gelen para ne? Uzar da uzat sorular ama evin geliri önemli bence. Eğer gelirleri yoksa, sadece baba çalışıyorsa (kardeş okuyorsa falan) belki bir miktar yardım edilebilir. O da belki.

Ama ben olsam vermezdim sağlık falan söz konusu değilse. Çünkü evin ayrı, çocuğun var, eşin var. Kendinden başka düşünmen gereken insanlar var yani. Ablamın eşi annemi dolandırdı, çok zor durumdaydı ekonomik olarak ama ben yardım etmedim. Çünkü düğün öncesi ve sonrası yaşanan büyük bir gerginlik halen devam ediyordu, dolandırılacağını bile bile, uyarılmış olmasına rağmen bildiğini yaptı, sonuçlarına da katlandı. Çok ağladı, hesapları hep eksiye düştü. En son bir gayrimülkü vardı sattı, borçlarını kapattı. Ama gene ne yaptı biliyor musun? O paradan bir miktar damadına verdi hemen. Kendisini bilmem kaç milyar dolandıran adama... E ben bu kadına ekonomik destek çıksam ne olur? O paraları da kendi harcamayacak onlara verecekti zaten... Niye desen e onlar açken (aç oldukları falan yok, sadece harcamayı çok seviyorlar) ben nasıl tok olayım der. Ama ben düşük yaptığımda bana geçmiş olsun diye bir mesaj bile atmaz, haber bile yollamaz.

Her neyse, neden söyledim: benimki naparsam yap akıllanmaz. Peki ya seninkiler? Bunu göz önünde bulundur bence.
Kardeşim çalisiyor memur ama yüklü ev kredisi var annem babam çalismiyor..

Edit:Aynen kızlar dediğim gibi benden istediler bi de saçma sapan kıyaslamalar yapip beni sinir etti şu sunu yapiyor bu bunu yapıyor diye...velhasıl eşimle tartıştım annemle tartıştım arada kalmaktan yoruldum bu arada bebeğime annem bakıyor..

Back
X