bi sorum var

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
889
123
Ogretmen arkadaslarima bi sorum olacak.hani su okullarda durumu musait olmayan cocuklara mont ayakkabi falan veriyolarya bu ogrencileri ogretmenmi belirliyo yoksa gelir duzeyine gore idaremi aydinlatirmisiniz beni

ben ücretli yapmıştım bi köyde orda bana müdür ögrencilerinden maddi durumu iyi olmayanlara ver demişti çuval içinde spor ayakkabılar montlar gelmişti. durumu iyi olmayan ögrencilerime vermiştim , ertesi gün vermediğim ögrencilerin velileri gelmişti benim çocuguma neden vermedin diye bide onlarla tartışmıştım , ögretmenler belirliyor.

Bugun sole bisey oldu.durumumuz kotu degil kiradayiz ama istedigimizi alabiliyoruz allaha sukur.ama esimin maasi kagit ustunde asgari ucret gozukuyo okula kayit yapilirken onu yazmistik.bugun ogretmen aradi yardim kabul edermisiniz diye.yok dedim allaha sukur durummuz kotu degil.esim maasinin ustunu eldrn aliyo calistigi yer ole gosteriyok.kayit sirasindaki formu ole doldurdugumuz icin bole oldugunu soledi.ams uzuldum acikcasiy

üzülücek bişey yok takmayın.

Ogretmen arkadaslarima bi sorum olacak.hani su okullarda durumu musait olmayan cocuklara mont ayakkabi falan veriyolarya bu ogrencileri ogretmenmi belirliyo yoksa gelir duzeyine gore idaremi aydinlatirmisiniz beni
Öğretmen belirler sınıf öğretmenleri idareye sunar diye biliyorum.

İdare öğretmene sorar. Ama ben ortaokul olduğum için okul sınıf mevcutları çok yoğun degil sorarak filan ancak öğrenebiliyoruz daha doğrusu o da çok belirleyici olmuyor. Ailede bi sürü kişi çalışıyor kadın gelip bi çift ayakkabı verilecek onun pazarlığını yapıyordu benimle. Bazen de sınıf bazında belirlenen öğrenci sayısından fazla geliyor o zaman gelir durumu çok belirleyici olmayabilir orta halli olan öğrencilere de verilebiliyor.

öğretmen idareye ailelerin gelir durumunu bildirir son karar idarenindir

İki hafta önce müdür bizlere sordu,siz sınıflarınızı velilerinizi daha iyi biliyorsunuz,durumu iyi olmayanları belirleyin,ona göre yardım yapalım dedi.Ben de kendi sınıfımdan 3 öğrenci belirledim,idareye isimlerini verdim,onlara yardımda bulunduk.

Nebileyim cok uzuldum.acaba ogretmen cocugumu eksiklimi goruyor diye.allaha sukur maddi sikintimiz yok.acaba o formu inceleyiptemi karar verdi yoksa cocugumu o sekilmi gozlemledim diye uzuluyorum.
evet beslenme çantası, giyinişinden vs, ögretmenler tabiki anlıyor, ben öyle anlıyordum ve her ögrencimin maddi durumu hakkında bilgim vardı, bende tam tersi maddi durumu iyi olan veliler uyanıklık yapıp benım çocugumada verın diye baskı yapmaya çalışmıstı bana , siz tam tersi rahatsız olmussunuz taktir ettim sizi, evet asgari ücret alması etkilemiş olabilir.

yaa cocugumun herseyini fazlasiyla yapiyorum.cok fazla icerledim.esimde diyoki okul idaresi ogretmenden ogrenci secmesini istemistir oda elindeki belgeleri incelemistir sende asgari ucret yazdigin icin degerlendirmesine girmissindir dedi.boyle olabilirmi sizce.ogretmenede gelirimizin asgari ucretten fazla oldugunuda isverenin bole gosterdigini acikladim.cok icerledim valla bole bi imajmi cizmisim diye

Büyük bir okul değilse öğretmen müdür hepsi yardıma ihtiyacı olanı bilir zaten

Nebileyim cok uzuldum.acaba ogretmen cocugumu eksiklimi goruyor diye.allaha sukur maddi sikintimiz yok.acaba o formu inceleyiptemi karar verdi yoksa cocugumu o sekilmi gozlemledim diye uzuluyorum.
Üzülmeyin canım, belki durumları sıkışık diye bir konuşma geçmiştir başka öğretmenlerle aralarında ordan aklında kalmıştır. Neyseki sizi arayıp sormuş biz direk öğrenciyi çağırıp veriyoruz ayakkabı yada mont gibi şeyleri... Ya öyle olsaydı demekki daha çok üzülecektiniz... Çocuğunuzun ayakkabısı çok eski değilse, montu varsa, muhtemelen formlara bakarak aramıştır sizi. Benimde bir öğrencimin formunda aylık gelir 700 tl yazıyordu ona ayakkabı ayarlamıştım ki bi arkadaşım yok daha geçen ay arabalarını yenilediler dedi, bende rezil olacaktım öğrencinin babasına, zaten kabul etmezdi muhtemelen.. Sizi arayınca öğretmende utanmıştır eminm,... Olmadı bir gün arayıp sorun yada okula gidin konuşun, içiniz rahat eder

Cok dusundum bu aksam aramayi esim izin vermedi.cogumun herseyi yeni.neyini gordude boyle bi karar verdi anlamadim.zaten bizi tanimiyo bile daha bu ilk yilimiz.normal sartlarda gecinen bi aileyiz.ki yardima kalmadan anneanne babane olsun elinden geldigince cocuguma biseyler aliyolar.ailelerimizinde arkamizda oldugunu anlatmaya calistim ama.ama nasil goruyo bizi anlamadim oturdum agladim bu aksam

okulun diğer öğrencilerin maddi durumu nasıl..

bazen idareciler geliyor ve diyor ki arkadaşlar her sınıftan 3-5 tane öğrenci ismi yazın yardım alabilecek diye. Bazen aklımıza isim gelmiyor, tam durumlarını bilmediğimiz için aklımızda kalan ufak tefek detaylar varsa ona göre isim yazıyoruz kağıda... Diğerlerinin durumu daha iyiyse babanın işinden dolayı adı yazılmıştır çocuğun, yani kıyafet eksikliğinden değil... Ben de çok üzüldüm sizin üzülmenize yaa, gerçekten çok üzüldüm. Üzülmeyin lütfen. eşinizin haberi olmasın arayın yada gidin konuşun, bir eksiklik mi gördünüz acaba çocuğumda, yanlış anlaşılma neden oldu diye sorun.

Bunda ağlayacak nr var Allah aşkına ? Sanırsın dilenci muamelesi gordunuz.
Oyle imaj dediğiniz ne ? O montu ayakkabıyı alan çocukların imajı nasılmış ?

Asgari ücret gorup yardıma dahil etmek istemişlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…