- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Evet hepsini direkt çiğden hazırlayıp koyuyordum, bugün de kavurup deneyeceğim bakalım. Ama biberler büyük olduğu için kızartmak sorun olacak, bibere de bi çözüm bulmam lazım fırınlasam mı acaba ? Çok zahmetli olacak böyle de :)
@Egem ; yemek pişince mi atayım buzluğa anlamadım? Gerçi pişmiş gıdanın tadına bişey olmuyor ama, nedense öyle yaparsam da ilk lezzetini bulamam gibi geliyor.
Evet hepsini direkt çiğden hazırlayıp koyuyordum, bugün de kavurup deneyeceğim bakalım. Ama biberler büyük olduğu için kızartmak sorun olacak, bibere de bi çözüm bulmam lazım fırınlasam mı acaba ? Çok zahmetli olacak böyle de :)
@Egem ; yemek pişince mi atayım buzluğa anlamadım? Gerçi pişmiş gıdanın tadına bişey olmuyor ama, nedense öyle yaparsam da ilk lezzetini bulamam gibi geliyor.
dün melekmis hepimizi gaza getirdi galiba,ben de sarma yapıcam buzluğa atıcam bugün
pirinci biraz pişirirseniz kırılmaz
ama biberin acısı uzun süre malzemeler içinde kaldığı için onlara geçiyo bence
o yüzden ona çare bulamazsınız galiba...
Biberlerin tadı acılaşıyor, belki de içi çiğ olduğu için bana öyle geliyor.biberleri niye kızartacaksınki onu çiğden atıyorum ben..:26:
Dolmayı pişirin ama tam olarak değil. Hafif çiğ kalsın.. Sonra buzluğa atın. Çıkarınca da çözdürüp borcama koyun fırına verin çok lezzetli oluyo biber dolması fırına girince..
kızlar hareketlenmeye başlamış galiba
loliss ama inan çok dua etcen
o arada fasülye nohut ıslat akşama at düdüklüye
sıvayın kızlar kolları
Merhaba hanımlar,
biber dolması doldurup (pirinç) ile, dondurucuya atmak istiyorum. Daha önce de yaptım, ancak hem pirinçleri kırıldı lapa gibi oldu, hem de biberin tadı acılaştı lezzeti bozuldu.
Çalışan biri olduğum için eve gelince hemen ocağa koyabileceğim birşeyler hazırlamak istiyorum, biberlerin tadının acılaşmaması için ve de pirinçlerini lapa olmaktan kurtarmak adına önerebileceğiniz birşey var mı?
İnternetten baktım bir sonuca ulaşamadım. Bunun yanında önerebileceğiniz başka yemekler var mı çiğden dondurucuya atabileceğim?
Bizde misafire çok önem verilir. Çeşit çeşit yemek yapılır. Öyle olunca yetişmesi zor oluyo. Annem de bu şekilde bi iki gün önceden en azından tek çeşidini hazırlamış oluyo.. Bir de fırına vermeden önce salçalı bi sos yapıp biberin üzerine dökerseniz o da ayrı bi lezzet katıyo..Biberlerin tadı acılaşıyor, belki de içi çiğ olduğu için bana öyle geliyor.
Güzel bir yöntem, ya bunu deneyeceğim bugün ya da içini önceden kavurup atacağım buzluğa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?