- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
benimde hala alışamadığım bir konu ,insanlar işini o kadar pratikleştiriyor ki
geçen gün taze fasülye yapmıştım o günde dışarıda yedik yemeği fasülyeyi attım buzluğa 2-3 hafta sonra ısıttım yedim tadında da bi değişiklik yoktu , birde sigara böreği sarıp atıyorum ben aylarca dursa bişi olmuyo şimdilik bunları yapıyorum ilerleticem sanırım yavaş yavaş
Biberlerin tadı acılaşıyor, belki de içi çiğ olduğu için bana öyle geliyor.
Güzel bir yöntem, ya bunu deneyeceğim bugün ya da içini önceden kavurup atacağım buzluğa.
Canım fasülye sulu değil mi nasıl attın buzluğa ? :44:
Sarmanın üzerine salça sos döktükten sonra bir iki kuru soğanı yarım santim kalınlıkta halka halka doğrayıp sarmaların en üzerine koyun. Onun üzerine de halka halka limon koyun daha bi güzel oluyo. Soğanla limon salça sos birleşince harika oluyo. Biz bazen evde tencerenin dibine sarmanın altına koyduğumuz boş yaprakları bile yerizişte canım o için çiğden attığımız için oluyo ben onu farkettim..biberleri yıkayıp kesip atıyorum..
içinide hafif pişirip atıyorum yapıcam zaman doldurup pişiriyorum...
bide bi arkadaşdemiş ya salçalı sos diye inan cok güzel oluyo
hatta ben sarmayada yaparım salçalı sos...
bide salça az koyup domates rendelediğimde oluyo üzerine..
tabi herkesin damak zevki
Sarmanın üzerine salça sos döktükten sonra bir iki kuru soğanı yarım santim kalınlıkta halka halka doğrayıp sarmaların en üzerine koyun. Onun üzerine de halka halka limon koyun daha bi güzel oluyo. Soğanla limon salça sos birleşince harika oluyo. Biz bazen evde tencerenin dibine sarmanın altına koyduğumuz boş yaprakları bile yerizLezzet direk oraya geçiyo çünkü.
Anamm çok canım çektii
akşama eşim evde olmıcaktı işten çıkınca miskinlik yaparım diye düşünüyodum ama gidip yaprak sarcam galibaaaAğzımı sulandırıyorsunuz
Sarmaları tencereye dik dik dizin, üzerine iri halka kesilmiş soğan ile kalın dilim domates koyun öyle pişirin. Çok canım çekti
Köfte olayını çokça yoğurup hazırladıktan sonra yine istediğiniz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.
poğaça,kurabiye yaptığımda fazlasını pişmiş haliyle poşetleyip buzluğa koyuyorum.poğaçaları misafir gelmeden 1 saat önce çıkarıp çözülünce 100 derecede ısıtıyorum.kurabiyeleri sadece çözdürmek yeterli oluyor.
arnıyarıklık patlıcanları alacalı soyup 15-20 dk. tuzlu suda bekletin.acısı gider.sudan çıkarıp sıkın.tüm haliyle fritözde veya tavada kızartın.bir tabağa havlu kağıt koyun.üzerine kızarttığınız patlıcanları dizin.tamamen soğuyunca 4-5 tanesini bir poşete koyarak dondurucuya koyun.kullanacağınız zaman çıkarıp çözülmesini bekleyin.çözülünce ortasını yarıp içine etli harcı doldurup yapabilirsiniz.çalışan bayanlar için çok pratik oluyor.ayrıca kızartma işi koku ve yağ olduğu için bir gün eviniz kirleniyor..her defasında koku ve yağ kirliliğinden kurtulmuş oluyorsunuz.
bamya, taze fasulye,börülce gibi sebzeleri susuz olarak tencereye koyun.1-2 doğranmış domates ekleyip hafif kavurun.(bamyayı fazla karıştırmayın)Hafif renkleri değişince ocaktan alın.soğuyunca yemeklik olarak ayırıp poşetleyin.dondurucuya koyun.(çiğ koyarsanız kokuyor.)
Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.
Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor.
* Mercimek, soğan, patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak, baharatını, tereyağını, nanesini ekleyin.
* Hamsiyi mevsimi geçmeden unlayıp kağıt tabaklara hamsi tava yapar gibi sıralayıp dondurun. İşten gelince tabaktan doğru tavaya, ortasına iki kaşık sıvıyağ ile hamsi tavanız hazır.
alıntıdır.
Tatlim bende calistigim icin ozellikle evliligin ilk aylarinda benzer sorunum olmustu.
Dolma sarma malesef tadi bozuluyo
Pirincli bulgurlu patatesli her yemegin tadi degisiyo.
Sana tavsiyem bezelye , soklanmis taze fasulye, yufkali seyler, bi de kofte dondurucuya koy.onlarin tadi bozulmuyo
ben yazın baklagil pek sevmem,sadece soğuk ayran çorbasında kullanırım
kışa hazırlarım onları
ayrıca evde nohut yok
ben soğuk ayran çorbasını kare kesilmiş erişte , yarma vs haşayıp yaparım
içine 1 avuç nohut atarım
nanesini yakar hoppp miğdeye hem buz gibi oluyo hem ferahlatıyo ohhhh
olsada içsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?