Biberon süt,tuvalet eğitimi,beşikte sallanma sorunları.

4mira2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
240
187
53
26
Merhaba arkadaşlar.
Oğlum şuan 32 aylık. Ama hala bebeklik alışkanlıklarından vazgeçiremedim. Artık aşırı derecede zorlanmaya başladım. Zaten çok hiperaktif ve yaramaz bir çocuk. Üstüne bide hala bu süreçleri bırakamaması beni iyice yıprattı. Desteksiz büyütüyorum. Ve yenidoğan döneminden de daha çok zorlandığım bir süreçteyim.
Yenidoğduğunda sütüm azdı ve aptamil ile takviye yapıyorduk. Öyle öyle derken gitgide mamaya ve biberona çok alıştı. 8 aylıkken memeyi tamamen bıraktı. Ek gıda,mama öyle devam ettim. Ek gıda yada şuanki normal yemek yeme sürecinde bir sıkıntımız şükür hiç olmadı yemek yemesi güzel. 2 yaşından sonra aptamili kestim, içimin çocuk devam sütüne başladım. Şuan uyku öncesi sonrası 180 cc içiyor. Gece uykusunda da uyanıp bir biberon içiyor bazen 2 bile olmaya başladı artık. Gece beslenmesi daha da çok zorluyor beni. Ki uyumadan doyurup yatırıyorum. Çok kez denedim vermemeyi onun yerine su vermeyi, ama illa biberon ve içinde süt olacak. En son biberona sabır taşı sürmeyi denedim, iğrenir belki diye daha sonra biberonum ve sütün artık onun için pis olucağını söyledim. Direkt kustu sabır taşının tadını alınca. Ve ağlama krizi başladı süttt diye. Dayanamadım biberonu yıkadım geri verdim. Sütten dolayı zaten hele gece altını çok ıslatıyor gece 2 kez bazen altını aldığım oluyor ona rağmen yatağa geçtiği günler oluyor. Ve biliyorum ki tuvalet eğitimi için sütü artık bıraktırmam gerek. Çünkü bu şekil gece heralde 5-6 kere tuvalete kaldırmam lazım. Ona rağmen yine denedim 3 ay önce tuvalet eğitimini. Ve basarısız oldum lazımlığı,klozete oturtamadım bile korkuyorum diyip çok ağladı. Altında bez olmadığını bilmesine rağmen yine altına yapmayı tercih etti. Bu ay tekrardan denedim lazımlığa bazen korkmadan oturabiliyor. Ama asla yapmadı. Yine altına yapmayı tercih etti. Yine başarısz oldum. Uyku konusuna gelirsekde hala beşikte sallanarak uyumayı seviyor. Bazı yaşıtlarının artık yatakta yatmasını geçin odalarını ayırdığını gördükçe ben ne yapıyorum artık diyorum. İlk ayakta sallayıp uyuyunca kendi yatağıma koyup uyumayı denedim bu seferde gece yarısı kalkıp beşik salla salla diye krize girip ağlıyor. Beşiğindede işte bi süt istediğinde kalkıyor içene kadar sallamamı istiyor sonra uyuyunca istemiyor bi daha sabah kalkıyor.
Böyle işte kızlar her sürecde başarısızlık napcam bilmiyorum. Kreş öneriyolar, ama tuvalet eğitimini ilk tamamlamam lazım. Benden başkasının çocugumun özel bölgesini görmesini istemiyorum. Zaten tamamlasamda kreşe verebilirmiyim bilmiyorum suan sanırım bende hazır değilim 3 yas kucuk gelıyor kres ıcın. 4 yasında veririm diye dusundum hep kendimce. Önerileriniz varsa alırım kızlar yada benle aynı sorunları yaşayanlar..

Bazı yaşıtlarının artık yatakta yatmasını geçin odalarını ayırdığını gördükçe ben ne yapıyorum artık diyorum
Ben sizin ne yaptığınızı söyliyim kararlı davranmıyorsunuz. Kararlı olmadan hiçbir düzenini değiştirmeye kalkmayın saydıklarınızın hepsinin ayrı ayrı alışma süreci var o süreçleri aştığınız halde olmuyorsa inatlaşmadan pes edin daha sonra tekrar deneyin.

Haklısınız sanırım

Gün içinde de süt içiyor mu? Bazı çocuklar miktar arttıkça bağımlı gibi oluyorlar. Sizin kararlı davranmanız gerek, üstelik erken çocukluk çağı çürüklerine de davetiye geç saatte içilen sütler. (Benim dişler bu yüzden gitmiş bu arada). Kararlı olun, eşinizden destek alın, o kalkıp çocuğu oylamada sakinleştirmeye yardımcı olmuyorsa varsa teyze, anneanne onlardan talep edebilirsiniz. Ama kararlılık şart.

Önce gece beslenmesini kesin,sonra tuvalet eğitimine başlayın en sonda sallamayı bitirirsiniz kolay olmuyor ama pes ettiğinizi bilirse süreç cok uzar. Size de yazık artık rahat etmiş olmanız lazım.
Evet öncelik olarak bende şuan ilk sıraya gece beslenmesini koydum. Ama krize girip ağlamasına hiç dayanamıyorum. Hele gece yarısı sütt diye ağlayınca vermezsem çocugu aç bırakcakmışım gibi hissediyorum vicdan yapıyorum. Ama aslında artık sağlığı için bunu kesmem gerek. Bunun için çabalıycam. Onu strese sokmadan bunu halletmem gerek. Kararlıyım artık

Bu konu vesilesiyle gece beslenmesini kesme konusunda ben de tavsiye isterim. Kızım 16 aylık. Gece 1 kere mutlaka kalkıyor. Kalkma saati erken olursa 2.ye kalktığı bile oluyor. Suyla falan da hiç kanmiyor ve çok sinirleniyor. Yavaş yavaş mamanin ölçüsunu azaltıp suyu artırmayi denedim bu defa daha fazla uyanmaya basladi. O mamayı içene kadar ağlıyor ve asla sakinlesmiyor

Uyku zamanı içiyor. Öğle uykusundan önce,sonra. Akşam uykusundan önce,gece kalkıp yine içiyor ve uyanınca da.. Tabi bu saydıklarımda bazen bir biberon bitirebiliyor, bazen iki yudum çekip bırakadabiliyor. Alışkanlık haline gelmiş bizimkisi. Su niyetine galiba illa çekip bırakcak. Kararlılık konusunda evet gece beslenmesine öncelik verip kafaya koymuş durumdayım şuan. Eşimden çok destek yok ne yazık ki, ben anlamam diyip geri çekilen tiplerden. Eşimin ailesi burda ama hiçbiriyle görüşmüyorum. Kendi ailemde uzakta oturuyor ne yazık ki yardım alabileceğim kimsem yok. Ama artık halledicem. Varmı bir öneriniz bıraktırırken nasıl bir yol izlemeliyim

Allah yardımcımız olsun. Asla zamanla bırakır diyip geçiştirmeyin. Ben hep ağlamasına kıyamadım ve öyle yaptım ve şuan daha da zorlaştı. 3 yasına girecek nerdeyse, bu durumdayım. Zamanla bırakmıyolar, iyice alışıyolar

Amin valla evet ama nasıl uykuya geri döndürecegimi bilemiyorum valla ben de şaşırdım napacagimi gündüz mama içmiyor hiç, ama gece illa uyanıyor ve kanmıyor

Önce konuşun gün içinde anlatın. Gece içmeyeceksin diye. En az 3 gece üst üste aynı kararlılığı sürdürün.

Amin valla evet ama nasıl uykuya geri döndürecegimi bilemiyorum valla ben de şaşırdım napacagimi gündüz mama içmiyor hiç, ama gece illa uyanıyor ve kanmıyor
Sadece gece kalkınca mı istiyor? Uyku öncesi yada sonrası

Sadece gece kalkınca mı istiyor? Uyku öncesi yada sonrası
Sadece gece veriyorum. Gündüz ortada termos, biberon vs görürse inat ediyodu tok olmasına rağmen. Sabah kalkar kalkmaz ortadan kaldırıyorum biberonu mamayı falan o şekilde alıştı çözdük bunu. Ama gece direkt mama için kalkıyor yani

Anladım sizin durumunuz çok daha iyimiş o zaman umarım bi şekil çözersiniz gece beslenmesinide, yoksa büyüdükçe daha çok istiyolar

Anladım sizin durumunuz çok daha iyimiş o zaman umarım bi şekil çözersiniz gece beslenmesinide, yoksa büyüdükçe daha çok istiyolar
Bizde pek işe yaramadı ama en azından siz gündüzleri deneseniz suyu arttırıp mama ölçüsünü azaltma fikrini? Belki sizde yarar. Yani mesela yarın uykuya geçişinde 5 ölçek suya 4 ölçek mama koyun. Sonra 3. Seyreltin yavaş yavaş, suyun tadına alışır belki bu sekilde

Çok kişi bu şekilde bıraktırdığini söylüyor. Kimde ise yarayacagi belli olmaz denemekte fayda var

Gece verdiğininizi ml olarak azaltmayı deneyin bir de bitti diyince mecbur geri uyuyacak.

2 yaşına kadar aptamil içti, şuan içimin çocuk devam sütünü veriyorum yani normal süt bu ölçek vs yok. Ama bundada hani biberona yarı süt koyup yarı suyla denedim fayda etmedi

Çok denedim gerçekten bunu. Bitti diyip tekrar süt diye ağlıyor, geri yatmıyor
Telaşlanmayın. Bi şekilde bitmeli. Yatmadan önce ve kalktıktan sonrayı yine tiksindirme yapabilirsiniz bence. Biberon pis oldu filan diye. Sarılın. Kitap okuyup sarılıp uyuyacaz diyin uyku konusunda da. Kalkar huysuzluk yapar ama sallanma da bitti bunu kabul etmeli. Tabi hepsi aynı anda olmasın sırayla. Ama çok uyku desteği var. Çok karışmış zorlaşmış uyku mevzusu. Kesintisiz uykuya onun da ihtiyacı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…