Ben sizin ne yaptığınızı söyliyim kararlı davranmıyorsunuz. Kararlı olmadan hiçbir düzenini değiştirmeye kalkmayın saydıklarınızın hepsinin ayrı ayrı alışma süreci var o süreçleri aştığınız halde olmuyorsa inatlaşmadan pes edin daha sonra tekrar deneyin.Bazı yaşıtlarının artık yatakta yatmasını geçin odalarını ayırdığını gördükçe ben ne yapıyorum artık diyorum
Haklısınız sanırımBen sizin ne yaptığınızı söyliyim kararlı davranmıyorsunuz. Kararlı olmadan hiçbir düzenini değiştirmeye kalkmayın saydıklarınızın hepsinin ayrı ayrı alışma süreci var o süreçleri aştığınız halde olmuyorsa inatlaşmadan pes edin daha sonra tekrar deneyin.
Önce gece beslenmesini kesin,sonra tuvalet eğitimine başlayın en sonda sallamayı bitirirsiniz kolay olmuyor ama pes ettiğinizi bilirse süreç cok uzar. Size de yazık artık rahat etmiş olmanız lazım.Haklısınız sanırım
Evet öncelik olarak bende şuan ilk sıraya gece beslenmesini koydum. Ama krize girip ağlamasına hiç dayanamıyorum. Hele gece yarısı sütt diye ağlayınca vermezsem çocugu aç bırakcakmışım gibi hissediyorum vicdan yapıyorum. Ama aslında artık sağlığı için bunu kesmem gerek. Bunun için çabalıycam. Onu strese sokmadan bunu halletmem gerek. Kararlıyım artıkÖnce gece beslenmesini kesin,sonra tuvalet eğitimine başlayın en sonda sallamayı bitirirsiniz kolay olmuyor ama pes ettiğinizi bilirse süreç cok uzar. Size de yazık artık rahat etmiş olmanız lazım.
Uyku zamanı içiyor. Öğle uykusundan önce,sonra. Akşam uykusundan önce,gece kalkıp yine içiyor ve uyanınca da.. Tabi bu saydıklarımda bazen bir biberon bitirebiliyor, bazen iki yudum çekip bırakadabiliyor. Alışkanlık haline gelmiş bizimkisi. Su niyetine galiba illa çekip bırakcak. Kararlılık konusunda evet gece beslenmesine öncelik verip kafaya koymuş durumdayım şuan. Eşimden çok destek yok ne yazık ki, ben anlamam diyip geri çekilen tiplerden. Eşimin ailesi burda ama hiçbiriyle görüşmüyorum. Kendi ailemde uzakta oturuyor ne yazık ki yardım alabileceğim kimsem yok. Ama artık halledicem. Varmı bir öneriniz bıraktırırken nasıl bir yol izlemeliyimGün içinde de süt içiyor mu? Bazı çocuklar miktar arttıkça bağımlı gibi oluyorlar. Sizin kararlı davranmanız gerek, üstelik erken çocukluk çağı çürüklerine de davetiye geç saatte içilen sütler. (Benim dişler bu yüzden gitmiş bu arada). Kararlı olun, eşinizden destek alın, o kalkıp çocuğu oylamada sakinleştirmeye yardımcı olmuyorsa varsa teyze, anneanne onlardan talep edebilirsiniz. Ama kararlılık şart.
Allah yardımcımız olsun. Asla zamanla bırakır diyip geçiştirmeyin. Ben hep ağlamasına kıyamadım ve öyle yaptım ve şuan daha da zorlaştı. 3 yasına girecek nerdeyse, bu durumdayım. Zamanla bırakmıyolar, iyice alışıyolarBu konu vesilesiyle gece beslenmesini kesme konusunda ben de tavsiye isterim. Kızım 16 aylık. Gece 1 kere mutlaka kalkıyor. Kalkma saati erken olursa 2.ye kalktığı bile oluyor. Suyla falan da hiç kanmiyor ve çok sinirleniyor. Yavaş yavaş mamanin ölçüsunu azaltıp suyu artırmayi denedim bu defa daha fazla uyanmaya basladi. O mamayı içene kadar ağlıyor ve asla sakinlesmiyor
Amin valla evet ama nasıl uykuya geri döndürecegimi bilemiyorum valla ben de şaşırdım napacagimiAllah yardımcımız olsun. Asla zamanla bırakır diyip geçiştirmeyin. Ben hep ağlamasına kıyamadım ve öyle yaptım ve şuan daha da zorlaştı. 3 yasına girecek nerdeyse, bu durumdayım. Zamanla bırakmıyolar, iyice alışıyolar
Önce konuşun gün içinde anlatın. Gece içmeyeceksin diye. En az 3 gece üst üste aynı kararlılığı sürdürün.Uyku zamanı içiyor. Öğle uykusundan önce,sonra. Akşam uykusundan önce,gece kalkıp yine içiyor ve uyanınca da.. Tabi bu saydıklarımda bazen bir biberon bitirebiliyor, bazen iki yudum çekip bırakadabiliyor. Alışkanlık haline gelmiş bizimkisi. Su niyetine galiba illa çekip bırakcak. Kararlılık konusunda evet gece beslenmesine öncelik verip kafaya koymuş durumdayım şuan. Eşimden çok destek yok ne yazık ki, ben anlamam diyip geri çekilen tiplerden. Eşimin ailesi burda ama hiçbiriyle görüşmüyorum. Kendi ailemde uzakta oturuyor ne yazık ki yardım alabileceğim kimsem yok. Ama artık halledicem. Varmı bir öneriniz bıraktırırken nasıl bir yol izlemeliyim
Sadece gece kalkınca mı istiyor? Uyku öncesi yada sonrasıAmin valla evet ama nasıl uykuya geri döndürecegimi bilemiyorum valla ben de şaşırdım napacagimigündüz mama içmiyor hiç, ama gece illa uyanıyor ve kanmıyor
Sadece gece veriyorum. Gündüz ortada termos, biberon vs görürse inat ediyodu tok olmasına rağmen. Sabah kalkar kalkmaz ortadan kaldırıyorum biberonu mamayı falan o şekilde alıştı çözdük bunu. Ama gece direkt mama için kalkıyor yaniSadece gece kalkınca mı istiyor? Uyku öncesi yada sonrası
Anladım sizin durumunuz çok daha iyimiş o zamanSadece gece veriyorum. Gündüz ortada termos, biberon vs görürse inat ediyodu tok olmasına rağmen. Sabah kalkar kalkmaz ortadan kaldırıyorum biberonu mamayı falan o şekilde alıştı çözdük bunu. Ama gece direkt mama için kalkıyor yani
Bizde pek işe yaramadı ama en azından siz gündüzleri deneseniz suyu arttırıp mama ölçüsünü azaltma fikrini? Belki sizde yarar. Yani mesela yarın uykuya geçişinde 5 ölçek suya 4 ölçek mama koyun. Sonra 3. Seyreltin yavaş yavaş, suyun tadına alışır belki bu sekildeAnladım sizin durumunuz çok daha iyimiş o zamanumarım bi şekil çözersiniz gece beslenmesinide, yoksa büyüdükçe daha çok istiyolar
2 yaşına kadar aptamil içti, şuan içimin çocuk devam sütünü veriyorum yani normal süt bu ölçek vs yok. Ama bundada hani biberona yarı süt koyup yarı suyla denedim fayda etmediBizde pek işe yaramadı ama en azından siz gündüzleri deneseniz suyu arttırıp mama ölçüsünü azaltma fikrini? Belki sizde yarar. Yani mesela yarın uykuya geçişinde 5 ölçek suya 4 ölçek mama koyun. Sonra 3. Seyreltin yavaş yavaş, suyun tadına alışır belki bu sekilde
Çok denedim gerçekten bunu. Bitti diyip tekrar süt diye ağlıyor, geri yatmıyorGece verdiğininizi ml olarak azaltmayı deneyin bir de bitti diyince mecbur geri uyuyacak.
Telaşlanmayın. Bi şekilde bitmeli. Yatmadan önce ve kalktıktan sonrayı yine tiksindirme yapabilirsiniz bence. Biberon pis oldu filan diye. Sarılın. Kitap okuyup sarılıp uyuyacaz diyin uyku konusunda da. Kalkar huysuzluk yapar ama sallanma da bitti bunu kabul etmeli. Tabi hepsi aynı anda olmasın sırayla. Ama çok uyku desteği var. Çok karışmış zorlaşmış uyku mevzusu. Kesintisiz uykuya onun da ihtiyacı var.Çok denedim gerçekten bunu. Bitti diyip tekrar süt diye ağlıyor, geri yatmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?