Bebek Beslenmesi Biberon temizligi

• Konu Sahibi Konu Sahibi nezorbirsefreeee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
N

nezorbirsefreeee

Ziyaretçi
ARKADASLAR OGLUMUN BIBERONLARI SARARIR GIBI OLDU DOMESTOS YADA BENZERI ILAC KULLANMADIM BIRSEY OLUR DIYE NEYLE TEMIZLIYORSUNUZ BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIM YANLIS SEYLER KULLANMAK ISTEMIYORUM ŞİMDİDEN COK TESEKKUR EDRIM a.s.:uhm:

ya arkadslar soru sordum cevap vermek cokmu zorrrrrrr

arkadaşım ben çamaşır suyuyla ilk önce yıkıyorum sonra kaynatıyorum lekeler çıkıyor

tesekkur ederim canım cok saol

bende camasır suyuyla yıkıyorum sonrada normal yıkıyorum ve iyice duruluyorum
bence zaten ne kadar korusakta cocuklarımız kimyasalara maruz kalıyor en azından kullandığımız kaplar hijyenik olsun yapacak baska bir sey yok

ben cam biberon kullandığım için atıyorum valla makinaya sonrada kaynak suyla bi kere çalkalıyorum makinaya atma diyolar ama pırıl pırıl oluyo benim daha çok içime siniyo

merhabalar ben ise hiç bir şey kulanmıyorum.sadece çok sıcak suyla ve fırçayıla fırçalıyorum ve bezle siliyorum sonrada 10 dk kaynatıyorum.hiç lekeler olmadı şimdiya kadar.

ya ben meyve suyu sıkıp verıyorum bazen hemen yıkamaya unutuyorum o yuzden cok leke kalıyo
ıhlamur elma ve havuc suyu ıcırıyorum hemen yıkıyamıyorum oglum yanlıs kalmayı sevmıyo hemen aglıyo yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

Meyve suyu leke bırakıyor bende atıp yerine cam biberon aldım deterjanlı su ile yıkayıp iyice durulayıp sonra steril ediyorum..

Cam biberonu tavsiye ederim, diğer biberonların da zararlı olduğuna dair haberler dolaşıyor. Hatta Kanada'da yasaklandı.
Havuç suyu leke yapar ve zor çıkar. En iyisi cam biberon.

ANNEANNENİN GÜNLÜĞÜ

ya ne camasirsuyu ya, duyduguma inanamiyorum, ben sadece her bisey ictiginde ve bitirdiginde yikiyorum.. cesmeden akan sicaksuyla yikamak zararli diye duydum,oyuzden soguk suyla yapiyorum.. sicaksunun icinde olan bazi seyler bebekler icin zararliymis ben de bilmiyorum ama her hafta mutlaka kaynatirim biberonu...

bende sadece sıcak suyla yıkıyor bazen bekletiyorum.haftada birde kaynatıyorum.kimyasal maddeler zararlı olabilir.zaten makineye atmayın diyo klavuzlarında.

çamaşır suyu ve biberonmu??:1shok::1shok:
biberon fırçası ve sıcak suyla iyice fırçalayıp kaynatıyorum arada birde elme sirkesiyle çalkalıyorum.

ben biberonlari (emziksiz) makineye atiyorum 2 haftada bir de sterilize ediyorum..emzikleri ise biberon fircasiyla yikiyorum ve en gec haftada bir sterilize ediyorum..

bende sadece sıcak suyla yıkıyor bazen bekletiyorum.haftada birde kaynatıyorum.kimyasal maddeler zararlı olabilir.zaten makineye atmayın diyo klavuzlarında.

canim o söyledigin sanirim biberon markalarina göre degi$iklik gösteriyor..benim oglum icin kullandigim biberon markasi bula$ik makinesi ve buzdolabi icin uygun..o nedenle makineye rahatca atabiliyorum..

Bir akrabam var kendisi hotel yöneticisi.O da cif bulaşık deterjanı rahatlıkla kullanılabilirsin dedi.Onlara yazı geliyormuş her temizleme ürünlerin içeriği geliyormuş ve hangi ne kadar zararlı olup olmadığını açıklıyormuş.Aynı şekilde jonsan baby şampuanı bebek yutsa bile korkma dedi içindeki maddeler zararlı vermiyorlar vucut onları atıyormuş.

su okuduklarima inanamiyorum.titizlikmi pirpiriklik mi arkadaslar bebegin agzina giren bir biberon hic camasir suyuyla yikanirmi yaa?Allah askina camasir suyu mikrop oldurmez sadece beyazlatir.arti bebek agzina alacak bunu.hatta oyleki cevremde cesmede sadece duru suyla yikayip direk verenler varr.veya sabunlu suyla calkalayip soguk suyla durulayip verenler.azicikta mikroba bagisiklik kazansin maksat.aamaa yani camasir suyu biberon ve bebekk...
ben kaldi ki camasirlarini baby matik kullaniyorum.normal matikler giysisin dokusunu bozar dusuncesiyle.siz onun beslenme aracina camasir suyu bulastiriyonuz..nekadar durularsaniz durulayinn hadi bi kalintii kaldi?Allah korusun yaaa yemek borusunun durumunu dusunemiyorum..

yurtdisindan bebek bulasiklak deterjani aldim,ne koku ne rengi var.Ama biberonlari hala eskisi gibi sadece suyla yikarim.Meyve suyu veriyorsaniz cam biberonu kulanin leke kalmiyor.Ama ek gida baslayinca hele kiymali corbalar bulasik sadece suyla yikanmiyor .Bulasiklar icin aldigim bebek deterjanla yikiyorum.

ben cam biberon kullandığım için atıyorum valla makinaya sonrada kaynak suyla bi kere çalkalıyorum makinaya atma diyolar ama pırıl pırıl oluyo benim daha çok içime siniyo

bulaşık makinesi parlatıcı kullandığı için pırıl pırıl oluyor olmasın.mutlaka detrjan yada parlatıcı kalıntısı kalıyordur. CADIARZU

ben sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkayıp bolsu ile duruluyorum sıksıkta kaynatıyorum.biberonla süt,mama v.s.veriyoruz bunlar yağlı gıdalar kaynatılsa bile yağı gitmezki yağlı kaldıkçada bakteri üretir zamanla.nasıl sadece suyla yıkıyosunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…