Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kusura bakmayn ama cahilce bir davanis camasir suyu ile hic bebek biberonu yikkanir mi arkadaslar yanlis yazdiniz galiba cok tuhaf ben camasir suyunu sadece WC de kullaniyorum ona ragmnen kokusu iki gun gitmiyo biberin yikanir mi ya hic hijen olcaz diye bu kadar abartmayin camasir suyu bakterileri iice toluo bunuda ilio musunuz ? ben kizimin biberonunu mutlaka aksam yatmadan once kaynatirim biberon sepetinede utulenmis bir bezle kuralar koyarim mama yapmadan oncede mutlaka bi icini calkalariim ben burda bulamadim cam biberon bu sene Turkiyey gittigimde alicam en ii cam biberon ve cam rende arkdaslar bebkler icin Allah hepimizin yavrularni kourusun
hanımlar kulaklarıma inanamadım
çamaşır suyunu mutfak temizliğinde kullandığımda kokusu bütün gün gitmiyo
çocuk nasıl o kaptan su içer
ilk altı ay biberonu sıksık yenilemek en iyisi bence
önce fırçalayıp sonra kaynatabilirsiniz herkesin steril makinesi olmayabilir
mümkün olduğunca erken çocuğu bardağa alıştırmakta bence en iyisi
benim en iyi akadaşım çamaşır suyu -tatlicadiarzu- ama daha minnacık bebekleri kimyasallarla tanıştırmak kesinlikle yanlıştır. kıyafetlerini bile organik deterjanlarla yıkamak gerekirken beslenme malzemelerini kimyasallarla yıkamak tehlikelidir. :1ninca:aman canım vazgeç çamaşır suyundan
plastıkler tabıkı saglıklı olmaz cam en iisi valla bıberon fırcası var ılk once guzel bı sekılde yıkıorum daha sonra kaynatıorum misss gibi zaten pırıl pırıl parlıo bulasık makınesıne attıgınızdada ekstra kaynatmaya gerek yok bence cunku kac derece sıcaklıkta yıkanıo kaynatılmıs sayılıo zten sadece calkalarsınız ıcını yeterlı ben oyle yapıorum
benim kızım 4 aylık, sıvı sabunla yıkayıp her kullanımdan önce kaynatıyorum en az 5 dk. ..yaşına kadar yapmam gerekiyor mu? bir de ek gıdalara başlayınca herşeyi nasıl kaynatacağız...kaşıklar rendeler mama kapları...sırf bu yüzden ek gıdaya nasıl geçicem bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim...
bizim evde bebeğimin biberonlarından babassı sorumlu. çok dikkatli ve titiz bu konuda. önce sıcak su ile calkalar 2kez sonra fırca ile temizler. daha sonra steril eder haftada 1 kezde kaynatır.
ayrıca steril makiasınsa temizlendikten sonrakapağı acılmadığı sürece 6 saat korur.
kimyasal asla kullannmadık kullanılmazda zaten sıvı sabun camasır suyyu bunlar cok tehlikeli bebeklerimiz çok hassas . ben camasırlarını bile yıkarken sabun tozu kullanıp 2kez durulama yapıp ardından makınayı birde deterjansız boş çalıştırıyorum ve her yıkamadan önce deterjan kalıntısı lalır diye deteryan gözunude yıkıyorum.
siz tabaklarınızı camasır suyu ile yıkar mıısınız?
Arkadaslar cocuklarimizi gozumuzden. Sakinirken nasil camasir suyuyla biberon yikiyorsunuz. Normal bir deterjanla bile birbardak yikadiginizda 2 dakika durulamaniz lazim mis ki deterjandan arinsin ki siz camasir suyu veeee biberon diyorsunuz.ben buhar makinasina koyuyorum arada.bulasik makinasina koyuyorum sirke dokuyorm.nukun biberon deterjani var onunla yikiyorum.kaynattigim suya sirke yada limon suyu dokup biberonu guzelce yikiyorum.piril piril oluyor.caydabliklarinizdaki kirec lekelerini bile cikartiyor limon suyu ve sirke biberon icindr hem saglikli hemde piril piril yapiyor.
biberon temizligi sadece kaynatilarak yapilir. Tek yontem bu. sonucta rengi icin degil saglikli olmasini istiyoruz. Ve hergun bulasik makinesine atiyoruz. Ve kullanmadan once tekrar keteldaki kaynar suyla bir yikiyorum.
Ayrica meyve sularini ve cay ben hic biberonla vermedim hep kasikla.