Bide bana akıl verirmisiniz?

Diyorum kendime takma umursama onlar bir soylerse sen iki soyle ama olmuyor.Insan fitratinda olmayan biseyi yapamiyor.Kendimden nefret etmek istemiyorum cok yoruldum ancak toparlanmam lazim.dediginiz gibi bir eve girip uzunca bir sure daha dayanmam lazim ama nasil dayanirim bilemiyorum.

Çaresizliği iyi bilirim. Boşan demek kolay. Boşansanız kira ver, bakıcı parası ver, fatura öde, onu öde bunu öde. İnsan gibi yaşamanız için en az 3-4 bin para lazım.Türkiye şartları belli, o paraları kazanmak öyle kolay değil, yığınla ünv. mezunu genç nüfus işsizken kimse size gel sana 4 bin lira maaş vereyim demez. O kadar çok insan sırf bu yüzden eşini, kv yi vs çekmek zorunda kalıyor ki. KPSS şansınızı sürekli deneyin, o da bir umut sizin için. Yaşınız genç daha. Pes etmeyin, 35,40 yaşına geldiğinizde özgür bir kadın olmak istiyorsanız (boşanmak anlamında söylemiyorum) ya hemen bir ev alın ya da KPSS ye canla başla çalışın.
Güçlü olun çocuğunuz için ayakta durmak zorundasınız, sizin gibi bir gelecek yaşamaması için mücadele etmek zorundasınız. Sizin için çok içten dua ettim bu gece. Umarım istediğiniz gibi bir hayata en kısa zamanda kavuşursunuz.

Cnm. Eşin alışmış bir kere, ailesi tarafından teşvik edilmediği sürece çıkmaz ayrı eve. Unut.
Yapman gereken tek şey ; gideceğim diyeceksin . Ya ayrı ev, yada ben yokum hayatından çıkarım. Bu kadar. Başka çaren yok.
Allah yardımcın olsun, kolay gelsin. Sevgiler...

Boşanın nafaka alırsınız. Daha iyi bilen vardır ama aynı ev mahkemede boşanma gerekçesi olarak sunuluyor. Maaşınız varmış nafaka alırsınız bakıcı yardımı da alırsınız belki. Ya da kreşe verirsiniz. 1+1 evde yaşarsınız kızınızla.

Maaşınızdan ne kadar veriyorsunuz ? Vermeyin. Kızıma birikim yapıcam falan diyin.

Evet kaynanayla oturmaya zorlamak boşanma gerekçesi olarak mahkemede kabul ediliyor.Şimdi diyeceksinizki sende hiçbirşeye gelmiyorsun.Ancak kendime bir destek bulamadığım için bişey yapamıyorum.Baba evine gidemem babamın hali zaten ortada kendi başıma ayrı bir ev açamıyorum aldığım para ortada.Ancak kızımı verirsem onlara ayrı bir ev açıp kendi başıma yaşayabilirm.Özel sektördeyim birazcık iş garantim olsaydı eğer kızımla beni geçindirecek paralara çalışabilseydim emin olunki saniye beklemezdim.KPSS benim için biraz umuttu.Direk doğuyu tercih ettim eğerki gelmiş olsaydı şu anda boşanıyor olurdum.Neden çocuk yaptınız diye yazan arkadaşlar insan bile bile hayatını bu duruma sokmaz değilmi.Eğer geleceğimi görebilseydim çocuk yapmaktan ziyade böyle bir adamla evlenmezdim.

Teşekkür ederim yargılamadan çaresizliğimi anladığın için.Dışardan herşey kolay gözüküyor ancak kolay değil işte.Özel sektöre ne derece güveneyim.Hadi kendimi geçtim ancak kızı ne yapayım.Babam bu durumda olmasaydı eğer 1 dakika dahi düşünmezdim çeker giderdim.Ama baba baba değilki içkiden başını kaldırmıyor,hergün kavganın küfürün haddi hesabı yok evde.Böyle bir ortama küçücük sabiyi nasıl sokayım,onun vicdan azabını nasıl kaldırayım.Bu ev alma olayında çok haklısın.En azından bişeylere sahip olursam güvenebileceğim tutunabileceğim bir şey olur.Eni sonu bitecek zaten ancak ne kendime ne kızıma zarar vermeden bitsin istiyorum

1+ 1 bir eve çıkarsınız. Artık çalışan annelere bakıcı desteği de var.

Eşinizin işine geliyor , yoksa erkek olsa zaten kendisine ailesine ayrı bir hayat kurar.

Hergün bıkmadan usanmadan anlatın , güzel yanlarından söz edin.

Evet eşimin işine geliyor.Onun için farkeden bişey olmadıki
Adamın tuzu kuru.Niye sorumluluk alsın ki

Evliliğin ilk zamanlarında çok iyiydik.Ne zaman hamile kaldım doğum iznine çıktım işler değişti.Zerre vicdanı olmayan insanlarla bir arada yaşadığımı anladım.Kızım 2 yaşına gelince çalışmaya başladım tekrar sırf bir arada vakit geçirmemek için.Çalıştığım parayıda onlara verdim ki bana bulaşmasınlar diye.Evde hiçbir şekilde söz hakkım olmaz hep karar verirler bende olunca duyarım.7 senedir birgün bile televizyon karşısında uzandığımı bilmem.Herkes yayılır yatar ben uzanırsam saygısızlık olur.Eğer biryere gideceksem eşime değil kaynanama haber vermek zorundayım eğer kendi başıma yaparsam o gün hayat zindan olur bana.Daha bir sürü şey işte.Dün izinliydim sabah 8 den aksam 10 a kadar oturduğumu hatırlamıyorm hem iş yaptım hem ağladım.

gerçekten çok sıkıntılı bi durum ama bence ikinci çocuk yapın bence kayınvalideniz kendi sizin evden gitmenizi ister yaşlandım kafamı dinleyim diye düşünür. ben oğulları evlenince hemen yanına yerleşen biçok kayınvalidenin 2.3. çocuktan sonra evden kaçıp bi daha da uğramadıklarına şahit oldum.

Durumum yok bahanesine sığınıyor. Anasından ayrılamayan bir adamın baş bahanesi.. Sen artık ayrı eve çıkalım mı diye sormayacaksın canım, sordukça alacağın cvp aynı. Direk kendin bişeyler yapacaksın ister gel ister gelme demeyi de ihmal etmeyeceksin tabi. Baktı iş ciddi, tıpış tıpış gelecektir.

Kazandığınız parayı vermeyin, kızım için biriktiriyorum deyin demiş biri. Bana mantıklı geldi. Ama ona da 'çok tehlikeliler, kızıma bakmazlar' demişsiniz. Bunlar bu kadar zorbaysa ne işiniz var o evde? Biraz cesaret yahu. Odada bas bas bağırın kayınvalidenize, herkes evdeyken kavga edin. Nasıl bir sabır bu? Anlayamıyorum.

vuuuuu ikinci çocukmu?İpimi kendime kendime çekeyim o zaman ben.

net ol ben lüx istemiyorum de azıcık asım agrısız basım de ve istediğini göster

Bence delirmenin vakti gelmiş de geçiyor.
Kendime zaten anlam veremiyorum ben niye iyi olmaya çalışıyorum.Niye çirkef şirret olamıyorum.Onlar benden bıksınlar ama yapamıyorum işte.Akşam bulaşıkları toplarken hepsini tek tek yere attığımı düşünüyorum niye düşünüyorum ki yapsana dedlilikse deli desinler demi

Bence öyle değil ama karşı çıkarak başla. Mesela yapmak isteyip de izin vermedikleri bir şeye hayır de karşı dur. Sorun çıkarırlarsa da devam et. Kararlı dur.

Herhangi bir şeyde. Mesela para biriktirmek.

Evet artık o dediğini yapıcam.Ben evi ayıramıyorsam eğer onlar bizi kovsunlar.Kendimden ödün vermiycem.Kızımada bakmayacaksa vericem özel bir okula hiç olmazsa maaşı oraya veririm onlara vermektense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…