Diyorum kendime takma umursama onlar bir soylerse sen iki soyle ama olmuyor.Insan fitratinda olmayan biseyi yapamiyor.Kendimden nefret etmek istemiyorum cok yoruldum ancak toparlanmam lazim.dediginiz gibi bir eve girip uzunca bir sure daha dayanmam lazim ama nasil dayanirim bilemiyorum.Çok üzüldüm çaresizliğinize, Allah yardımcınız olsun. Hemen kötü de olsa 1+1 de olsa bir ev alın. eşinize maaşımla evi ödeyeceğim, çocuğum için yatırım olur deyin. Ev borcu azalınca da ben orada yaşayacağım dersiniz. Bir umudunuz olur en azından. 7 yıl önce bunu yapmış olsaydınız şimdi bir eviniz olurdu, zararın neresinden dönerseniz kardır.
Çaresizliği iyi bilirim. Boşan demek kolay. Boşansanız kira ver, bakıcı parası ver, fatura öde, onu öde bunu öde. İnsan gibi yaşamanız için en az 3-4 bin para lazım.Türkiye şartları belli, o paraları kazanmak öyle kolay değil, yığınla ünv. mezunu genç nüfus işsizken kimse size gel sana 4 bin lira maaş vereyim demez. O kadar çok insan sırf bu yüzden eşini, kv yi vs çekmek zorunda kalıyor ki. KPSS şansınızı sürekli deneyin, o da bir umut sizin için. Yaşınız genç daha. Pes etmeyin, 35,40 yaşına geldiğinizde özgür bir kadın olmak istiyorsanız (boşanmak anlamında söylemiyorum) ya hemen bir ev alın ya da KPSS ye canla başla çalışın.Diyorum kendime takma umursama onlar bir soylerse sen iki soyle ama olmuyor.Insan fitratinda olmayan biseyi yapamiyor.Kendimden nefret etmek istemiyorum cok yoruldum ancak toparlanmam lazim.dediginiz gibi bir eve girip uzunca bir sure daha dayanmam lazim ama nasil dayanirim bilemiyorum.
Resti çekeyim çekeyimde nasıl çekeyim
Alkolik bir babam ve onun elinde heba olmuş hastalıktan yataklara düşmüş bir annem var.
Okutmaya çalıştığım benim gibi evliliği kaçış olarak görmesini istemediğim bir kız kardeşim,okulu lisede bırakmış kanı deli askerlik çağında birde erkek kardeşim var.Hafta sonu izinde çekilip annemin evine gittiğimde bütün üzüntümü stresimi geri alarak geliyorum bu eve.Çünkü babam öyle bir babaki benim ağzı hala süt kokan kızıma olmadık lafları küfürleri konuşuyo,adamın normal konuşması bu şekilde.Dedim ya asgarı ücretle ayakta durmaya çalışyorum 2 gözde olsa bir ev tutayım hiçbişeyim olmasın peki ya kızımı ne yapacağım.O evden çıkmam boşanmam demektir.Geri dönüşü olmaz.Çünkü kaynana ve kayınbabanın eşime söyleyeceği tek laf var.Seni bırakanın seni terkedenin peşinden gidecek kadar gurursuzmusun sen! Ve bu laf o kadar işleyecekki eşime geri dönmek istesede dönmeyecek çünkü onları çok iyi tanıyorum ben.İşte bu yüzden ya tükeniyorum tıkanıyorum.
Evet kaynanayla oturmaya zorlamak boşanma gerekçesi olarak mahkemede kabul ediliyor.Şimdi diyeceksinizki sende hiçbirşeye gelmiyorsun.Ancak kendime bir destek bulamadığım için bişey yapamıyorum.Baba evine gidemem babamın hali zaten ortada kendi başıma ayrı bir ev açamıyorum aldığım para ortada.Ancak kızımı verirsem onlara ayrı bir ev açıp kendi başıma yaşayabilirm.Özel sektördeyim birazcık iş garantim olsaydı eğer kızımla beni geçindirecek paralara çalışabilseydim emin olunki saniye beklemezdim.KPSS benim için biraz umuttu.Direk doğuyu tercih ettim eğerki gelmiş olsaydı şu anda boşanıyor olurdum.Neden çocuk yaptınız diye yazan arkadaşlar insan bile bile hayatını bu duruma sokmaz değilmi.Eğer geleceğimi görebilseydim çocuk yapmaktan ziyade böyle bir adamla evlenmezdim.Boşanın nafaka alırsınız. Daha iyi bilen vardır ama aynı ev mahkemede boşanma gerekçesi olarak sunuluyor. Maaşınız varmış nafaka alırsınız bakıcı yardımı da alırsınız belki. Ya da kreşe verirsiniz. 1+1 evde yaşarsınız kızınızla.
O zamnda kızıma bakmamakla tehdit ederler canım.Çünkü fazlaca tehlikelilerMaaşınızdan ne kadar veriyorsunuz ? Vermeyin. Kızıma birikim yapıcam falan diyin.
Teşekkür ederim yargılamadan çaresizliğimi anladığın için.Dışardan herşey kolay gözüküyor ancak kolay değil işte.Özel sektöre ne derece güveneyim.Hadi kendimi geçtim ancak kızı ne yapayım.Babam bu durumda olmasaydı eğer 1 dakika dahi düşünmezdim çeker giderdim.Ama baba baba değilki içkiden başını kaldırmıyor,hergün kavganın küfürün haddi hesabı yok evde.Böyle bir ortama küçücük sabiyi nasıl sokayım,onun vicdan azabını nasıl kaldırayım.Bu ev alma olayında çok haklısın.En azından bişeylere sahip olursam güvenebileceğim tutunabileceğim bir şey olur.Eni sonu bitecek zaten ancak ne kendime ne kızıma zarar vermeden bitsin istiyorumÇaresizliği iyi bilirim. Boşan demek kolay. Boşansanız kira ver, bakıcı parası ver, fatura öde, onu öde bunu öde. İnsan gibi yaşamanız için en az 3-4 bin para lazım.Türkiye şartları belli, o paraları kazanmak öyle kolay değil, yığınla ünv. mezunu genç nüfus işsizken kimse size gel sana 4 bin lira maaş vereyim demez. O kadar çok insan sırf bu yüzden eşini, kv yi vs çekmek zorunda kalıyor ki. KPSS şansınızı sürekli deneyin, o da bir umut sizin için. Yaşınız genç daha. Pes etmeyin, 35,40 yaşına geldiğinizde özgür bir kadın olmak istiyorsanız (boşanmak anlamında söylemiyorum) ya hemen bir ev alın ya da KPSS ye canla başla çalışın.
Güçlü olun çocuğunuz için ayakta durmak zorundasınız, sizin gibi bir gelecek yaşamaması için mücadele etmek zorundasınız. Sizin için çok içten dua ettim bu gece. Umarım istediğiniz gibi bir hayata en kısa zamanda kavuşursunuz.
Evet eşimin işine geliyor.Onun için farkeden bişey olmadıki1+ 1 bir eve çıkarsınız. Artık çalışan annelere bakıcı desteği de var.
Eşinizin işine geliyor , yoksa erkek olsa zaten kendisine ailesine ayrı bir hayat kurar.
Hergün bıkmadan usanmadan anlatın , güzel yanlarından söz edin.
vuuuuu ikinci çocukmu?İpimi kendime kendime çekeyim o zaman ben.gerçekten çok sıkıntılı bi durum ama bence ikinci çocuk yapın bence kayınvalideniz kendi sizin evden gitmenizi ister yaşlandım kafamı dinleyim diye düşünür. ben oğulları evlenince hemen yanına yerleşen biçok kayınvalidenin 2.3. çocuktan sonra evden kaçıp bi daha da uğramadıklarına şahit oldum.
Kendime zaten anlam veremiyorum ben niye iyi olmaya çalışıyorum.Niye çirkef şirret olamıyorum.Onlar benden bıksınlar ama yapamıyorum işte.Akşam bulaşıkları toplarken hepsini tek tek yere attığımı düşünüyorum niye düşünüyorum ki yapsana dedlilikse deli desinler demiBence delirmenin vakti gelmiş de geçiyor.
Kendime zaten anlam veremiyorum ben niye iyi olmaya çalışıyorum.Niye çirkef şirret olamıyorum.Onlar benden bıksınlar ama yapamıyorum işte.Akşam bulaşıkları toplarken hepsini tek tek yere attığımı düşünüyorum niye düşünüyorum ki yapsana dedlilikse deli desinler demi
Evet artık o dediğini yapıcam.Ben evi ayıramıyorsam eğer onlar bizi kovsunlar.Kendimden ödün vermiycem.Kızımada bakmayacaksa vericem özel bir okula hiç olmazsa maaşı oraya veririm onlara vermektenseKazandığınız parayı vermeyin, kızım için biriktiriyorum deyin demiş biri. Bana mantıklı geldi. Ama ona da 'çok tehlikeliler, kızıma bakmazlar' demişsiniz. Bunlar bu kadar zorbaysa ne işiniz var o evde? Biraz cesaret yahu. Odada bas bas bağırın kayınvalidenize, herkes evdeyken kavga edin. Nasıl bir sabır bu? Anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?