• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık kıskanç insanlardan:((

superisiii

mert'in koca bebeği:))
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
844
1
46
İzmir
kızlar sizin hayatınız nasıl?Dostunuzmu çok düşmanınız mı?
Benim için herşey küçükken başladı 5 yaşındayken o zman kardeşimi kaybettim trafik kazasında:43::43:Şimdi 19 yaşındayım yokluğu o kadar koyuyo ki:43::43:Fotoğraflarına bakıp duruyorum hergün dua ediyorum ama onu bi daha göremiycem:43::43:
Ailemde daha geniş olarak sülalede herkes bizi kıskanıyo bizim kötü olmamızı istiyo babam bi kaza geçirdi hepsi de akbaba gibi eve gelip kötü kötü şeyler söyledi herşey yolunda gidince de kimse uğramadı..
Nişanlanacağım zman da nişanlımın ailesine gidip benim hakkımda ileri geri konuşmuşlar...Bi sürü olaydan sonra şimdi nişanlıyız..

Okulda da liseye kadar çok arkadaşım dostum vardı ama lisedeyken ve sonrasında hepsi birer birer kazık attı.Ben hep iyi insan olmaya çalıştım ama onlar hep kıskandılar beni:43:Ben sırf onlar iyi olsun diye onlar için herşeyi yaptım ama onlar fesatlığa devam ettiler.Bunların içinde bi tanesi vardı o kadar samimi davranıyodu ki bana kötü davranmayan sadece oydu.Fakat kıskançlar kervanına o da katıldı sırf hoşlandığı çocuk benim için biriyle kavga etti diye:43:Ben hep iyi olmaya çalıştım....Hep iyi ama bi gün kötü bi gün kaza geçirdim 8 gün komada yattım bi tane bile dostum dediğim arkadaşlarım aramamış sadece arayanlar ziyarete gelenler erkek arkadaşlarım...Bunları gören duyan komşu kadınlarda laf çıkarmışlar o erkeklerle gezip tozuyo diye.

Girdiğim her yerde benle ilgileniyolar bunları ben istemiyorum benim derdim bana yetiyoken bi de bunları yaşıyorum hayatımda nişanlımdan başka ailemden başka güvenip başımı yaslayabileceğim kimsem yok:43::43::43:

neden sizi bu kadar kıskanıyorlar sizinle dertleri ne bu insanların? valla ben de sinir oluyorum böylelerine senin biraz da duygusal dönemine denk gelmiş herhalde cnm alışmış olmaan lazım şimdiye kadar. arada bir duygu patlamaları yaşıyor insan. aklına bunları getirmemeye çalış nişanlınla ailenle mutlu olmaya bak. kimseyi kafana takma kimseyle de yüzgöz olma herkes yerini bilsin öyle herkesi karıştırma bir şey derlerse de saygısızlık etmeden cevabını ver

Off çok zor günler geçirmişsin..
Benim de öyle valla kıskanıyorlar,bemim o yüzden arkadaşım yok.
Sadeece ailem var ama insan bazen arkadaşlarıyla takılmak ister.
Bi de diğer arkadaşlar ne diycek bakalım.

canım konunu okuyunca içim yandı ya :(( durumlarımız o kadar benziyor ki :((

bana sorarsan beni sevmeyen ve kıskanan insanlar çoğunlukta. ben de senin gibi isyan ediyorum niye ben diye. 28 yaşında çalışan bir bayanım, iyi bir üni.de okuyup başarıyla bitirdim. ama etrafta daha başarılı insanlar da var, bakıyorum onların çevresi arkadaş dolu. ama ben böyle değilim. arkadaş edinsem bile bir süre sonra beni kıskanmaya başlıyor ve mesafe koymaya başlıyor.

ben de ilkokuldan beri arkadaş kazığı yiyorum. en iyi arkadaşım dediklerim bana hep kazık attı. lise-üni. döneminde zaten arkadaşsız kaldım çünkü özgüvenim sıfırdı, sessiz ve pasif biriydim, sosyal ortamlarda varlık gösteremiyordum. dolayısıyla yalnız kalıyordum.

bir de ben çoğunlukla şunu hissediyorum: yeni bir ortama girince bazı insanların bana gıcık olduğunu hissediyorum. ben muhabbet kurmaya kalkınca bi soğuk tavırlar bi havalar filan oluyo bana karşı. niye böyle davranıyorlar anlayamıyorum. iyi davranıyorum, muhabbet de kurmaya çalışıyorum ama itici geliyorum onlara sanırım. bir türlü anlayamadım:((

Bence canım senin düşünce şeklini değiştirme zamanın gelmiş. Sanırım sen ufakken düştüğün yerleri çok dövmüşler. Hep mi karşındakiler seni kıskanıyor ?
Öyle görmek istiyor olabilir misin acaba ?
Öz eleştiriye ne dersin (niz) ?

Son düzenleme:
Çok başarılı,çok güzel ve çok sevilen,takdir gören insanlar var.Ünlülerden de var,çevremizde de var.
Mutlaka dışarıya verdiğin yanlış bir sinyal vardır.
Herkes kötü niyetli veya kötü değil.
İnsan insanı sever veya sevmez.Çevremizdeki insanları özelliklerinden çok,bize yönelik tavırlarıyla değerlendiririz.
Başarı veya başarısızlık,güzellik veya çirkinlik,sevme kriteri oluşturmaz.

kızlar sizin hayatınız nasıl?Dostunuzmu çok düşmanınız mı?
Benim için herşey küçükken başladı 5 yaşındayken o zman kardeşimi kaybettim trafik kazasında:43::43:Şimdi 19 yaşındayım yokluğu o kadar koyuyo ki:43::43:Fotoğraflarına bakıp duruyorum hergün dua ediyorum ama onu bi daha göremiycem:43::43:
Ailemde daha geniş olarak sülalede herkes bizi kıskanıyo bizim kötü olmamızı istiyo babam bi kaza geçirdi hepsi de akbaba gibi eve gelip kötü kötü şeyler söyledi herşey yolunda gidince de kimse uğramadı..

Girdiğim her yerde benle ilgileniyolar bunları ben istemiyorum benim derdim bana yetiyoken bi de bunları yaşıyorum hayatımda nişanlımdan başka ailemden başka güvenip başımı yaslayabileceğim kimsem yok:43::43::43:

Kardeşin,sen 5 yaşındayken vefat etmiş.
Ben şahsen 5 yaşımı ve öncesini hatırlamıyorum.Ben 5 yaşımdayken,annemin babası vefat etmiş.
Onunla ilgili sadece 1 tek görüntü var hafızamda.Diğer görüntüler,tamamen resimlerden ve filmlerden aklıma yerleşenler.
Yaşadığın noksanlık hissi,zannedersem,ailenin sana yüklediği bir his.Kardeş başkadır,kardeşin yerini kimse tutmaz gibi sözler olabilir.

Babanın olayında ise,sülale kötü günde gelmiş.İyi günde sormaz olmuşlar.
Genellikle tam tersinden şikayet edilir.Yani iyi gün dostu çok olur.Kötü günde kimse sormaz.
Böyle zamanlarda,olayı yaşayanlar alıngan olabiliyor.Söylenen sözler yanlış anlaşılabiliyor.

Bir de girdiğim her yerde benimle ilgileniyorlar diyorsun.Demek ki ilk anda olumsuz bir elektrik vermiyorsun.Konuşunca ters giden birşeyler var.

elbette hepımızın dostları oldugu kadar duşmanlarımız da vardır .

ama butun herkes sızı kıskanıyorsa bu da bı garıp .

yaa özelestırı yapamıyorsunuz yada cok şanssız bır ınsansınız

Benim için herşey küçükken başladı 5 yaşındayken [/QUOTE
Yukarida yazmis oldugunuz cümleden sonra sorunun baskalarinda degil de siz de oldugunu düsünüyorum. Arada sirada kiskancliklari tabiki insanlar hisseder ama bu bir kisidir ya da en fazla 3-4 kisi.Bütün dünyada sizi ve ailenizi kiskaniyor deyin tam olsun.:28:

Hayatimda beni kiskananlar olmadi mi ? olmustur hepsini kafaya takmiyorum. Rahatsiz etmedigi sürece. :36: Bu kompleksten kurtulun bakin siz yanliz kalmissiniz.

Hayatımda hiç bir kimse için beni kıskandığı gibi düşüncesine kapılmadım, çevremden söyleyenler olmuştur. Ben falan kişi beni kıskanıyor çekemiyor gibi durumların bakış açısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Karşımdaki insan benden hoşlanmamış olabilir, yıldızımız barışmamıştır, elektriğimiz uyuşmamıştır, aramızda anlaşmazlıklar yaşanmıştır. Bunlar insani durumlar, kalkıp bu tür şeyleri kıskançlığa çekememezliğe yormak bana saçma geliyor.

Son düzenleme:
Neden sizi herkes kıskanıyor ?
Dünya güzeli misiniz,çok mu zekisiniz,çok mu başarılısınız ?
Herkesle bi problem yaşıyosanız problem karşı tarfta değil sizdedir,gerçekci olun lütfen

Ailenizde kaza geçirmeyen var mı? Sırayla hepinizin başına bişi gelmiş, ilginç. Allah korusun inş. öyle bir şey yaşamazsınız daha

Son düzenleme:
Allah allah niye herkes sizi kiskaniyor acaba dusuncelernz ve anlatm tarzinizdan anladigim kadariyla hic kiskanilacak bir tarafinizda yok oldukca siradan bir kadinsiniz..

bende 7 yaşındayken babamı kaybettim ve hayat benim için başladı.çok sıkıntılar çektim anlatmaya değmez.çalıştım aileme baktım.herkes oyuncakları ile oynarken ben hem çalışıp hem okumak zorunda kaldım.çok şey başardım ama birçok şey de yarım kaldı hayatımda.başarırken beni kıskananlar da çok oldu.çekememezlik çok olurdu koca koca insanlarda dahil.genç kız oldum kısıtlamaya çalışanlar oldu.nedeni ise ben çok mücadele verip her işe yetiştiğim için.artık anneme benden ötürü "kocan nerde ne zaman işten gelecek " derlerdi.hiç kimse kalkıpta ya bu kız hem okuyor hem çalışıyor bari bizde el atıp üniversite harcını yatıralım demediler.
ilk okulda bile öğretmenlerimin yardımları oldu.yazları ise çalıştım.herkes parkta oynarken ben o zamanların gözdesi puzzleler ,tasolar satardım.hemde gripin kutuları ile annemin örgü iplerini kenarından geçirip boynuma geçirir mahalledeki çocuklara satardım.kardeşimde pazarda soğuk su , ve bahçemizde yetişen meyveleri satardı.herkes bayramlarda el öpüp harçlıklarını lunaparklar da harcarken kendilerine pamuk şekeri , macun ,kağıt helvalar alırken ben ekmek alırdım.anneme alırdım.
hiç unutmam bi çocuk benden puzzle aldı içindeki oyuncağı kurmuş sıkılmış oynamaktan getirdi ben vazgeçtim al bunu dedi.o zamanda 25krş. olmaz dedim.oynamicam dedi.bende almak zorunda kaldım.

o çocuk aklıyla içime çöken acıyı bilemezsiniz.

çalışırken arkadşlarım eve gelirdi oturmaya sinemaya gidelim ,lunaparka gidelim sohbetleri olurdu.ben gelemem vardiyam var haftasonu derdim.
ve annemi odada ağlarken yakaladım.babamın ölümünden sonra ağladığını köşe bucak çok görmüştüm ama bu seferde öyle derin öyle içli tarifsiz bi duygu.

(annem 27 yaşında dul kaldı) "anne noldu niye ağlıyosun"dedim.ilk defa bana açıldı.hep saklardı bahane uydururdu.

"arkadaşların gençliklerini yaşarken gezerken sen çalışıp bize bakıyorsun."annemin bu sözü benim ne kadar değerli olduğumu hatırlattı bana.neden herkesi takayım ki dedim halbuki o ana kadar hep üzülürdüm niye herkes önüme taş koyuyor.yıkılışımızı görmek herkesi mutlu mu edecek diyordum.
ha mesaim ise sadece sabahta 7 öğlen üç e kadardı öğleden sonra gidilecekti ama ben eğlenmek yerine o paraya eve birşeyler alabilirim derdindeydim.
işyerinde benimle yaşıt olan herkes keyfi çalışır ,beğendiği elbiseyi alma derdindeydi gezme derdindeydi.bende çatı akar onun derdindeydim.logar yapılacak onun derdindeydim.

çünkü babam varken herkes yanımızdaydı.babam yokken kimse olmadı olanlarda bizi sömürmek için vardı.onlarda yok oldular zamanla.

daha o kadar çok örnek varki hayatımda sana anlatacağım ama başlık ve içeriğinden ötürü aklıma gelen kesitler bunlar.
şimdi bugüne bakarsak evliyim annemin babamı kaybettiği yaştayım iki dünya tatlısı evladım var.annem hala bekar yaşlandı anacığım bizi büyüttü.hayatını feda etti.hala analık görevi bitmedi torunlarını sevesi var :):):):)

şimdi bunları niye anlattım.zaman o kadar çabuk geçiyor ki senin psikolojini anlayabiliyorum.inan herşey unutuluyor.ne acılar sığdırıyoruz hayata ne kadar çok hırpalıyoruz kendimizi.
hiç değmez inan.
benim düşüncelerimden birisi de şuydu sende yap işe yarıyor bazen.

seni kıskananları basamak olarak gör.seni güçlendirir.her basamak seni yukarı taşır.sen değerli biri olmasan bişeyler başarmasan herhalde seni kıskanmazlar yada çekememezlik olmaz.
e baba parası da yediğini yazılarından dolayı düşünmüyorum.derler ya para milletin çenesini yorar diye.

üzülme hayat kısa

bende kardeşimi kaybettim 9 yıl önce bilirim anlarım hissettiklerini,... Bende yanlız olduğumu düşünürüm çoğu zaman ki çok geniş bir çevrem var yada vardı diyim 3 yıl önce öyle güzel bir eleme yaptım ki şimdi 3-5 tane kaldılar az olsun öz olsun yeter 1-2 tanesiyle can ciğerizdir diğerlerini pek umursama iyi olduklarını bileyim yeter... Nerde çokluk orda b...derler... Ya doğru insanları seçemiyorsundur yada belkide farketmeden sen insanları kırıyorsundur bazen hatayı kendimizde de aramak lazım...

Ben girizgahla gelişme bölümü arasında bi bağ kuramadım..

Hangimizin çevresinde kıskanç insanlar yok ki ? Vardır 3 - 5 tane ( Bunlarda genel de yaşıtlarımız ve bizim sahip olduklarımıza olamamışlarsa çekememezlik yapabilirler kimi zaman ).. Ama bahsettiğiniz gibi hepsi değildir yani.. Eğer hepsi öyle diyor isek te dönüp kendimize bakmamız gerekir..

Ayrıca nişanlına ileri geri ne anlatabilirler ki ? Anlatılabilecek birşeyleriniz yoksa.. Öyle bir anlatıyorsunuz ki tüm insanların tek derdi sizmişsiniz gibi..

Her neyse ben bu konuda elle tutulabilir tek bir yan görüyorum ' Kardeşinize Allah rahmet eylesin , size de metanet versin Rabbim '...

Bence canım senin düşünce şeklini değiştirme zamanın gelmiş. Sanırım sen ufakken düştüğün yerleri çok dövmüşler. Hep mi karşındakiler seni kıskanıyor ?
Öyle görmek istiyor olabilir misin acaba ?
Öz eleştiriye ne dersin (niz) ?

Çok başarılı,çok güzel ve çok sevilen,takdir gören insanlar var.Ünlülerden de var,çevremizde de var.
Mutlaka dışarıya verdiğin yanlış bir sinyal vardır.
Herkes kötü niyetli veya kötü değil.
İnsan insanı sever veya sevmez.Çevremizdeki insanları özelliklerinden çok,bize yönelik tavırlarıyla değerlendiririz.
Başarı veya başarısızlık,güzellik veya çirkinlik,sevme kriteri oluşturmaz.

Kardeşin,sen 5 yaşındayken vefat etmiş.
Ben şahsen 5 yaşımı ve öncesini hatırlamıyorum.Ben 5 yaşımdayken,annemin babası vefat etmiş.
Onunla ilgili sadece 1 tek görüntü var hafızamda.Diğer görüntüler,tamamen resimlerden ve filmlerden aklıma yerleşenler.
Yaşadığın noksanlık hissi,zannedersem,ailenin sana yüklediği bir his.Kardeş başkadır,kardeşin yerini kimse tutmaz gibi sözler olabilir.

Babanın olayında ise,sülale kötü günde gelmiş.İyi günde sormaz olmuşlar.
Genellikle tam tersinden şikayet edilir.Yani iyi gün dostu çok olur.Kötü günde kimse sormaz.
Böyle zamanlarda,olayı yaşayanlar alıngan olabiliyor.Söylenen sözler yanlış anlaşılabiliyor.

Bir de girdiğim her yerde benimle ilgileniyorlar diyorsun.Demek ki ilk anda olumsuz bir elektrik vermiyorsun.Konuşunca ters giden birşeyler var.

elbette hepımızın dostları oldugu kadar duşmanlarımız da vardır .

ama butun herkes sızı kıskanıyorsa bu da bı garıp .

yaa özelestırı yapamıyorsunuz yada cok şanssız bır ınsansınız

Benim için herşey küçükken başladı 5 yaşındayken [/QUOTE
Yukarida yazmis oldugunuz cümleden sonra sorunun baskalarinda degil de siz de oldugunu düsünüyorum. Arada sirada kiskancliklari tabiki insanlar hisseder ama bu bir kisidir ya da en fazla 3-4 kisi.Bütün dünyada sizi ve ailenizi kiskaniyor deyin tam olsun.:28:

Hayatimda beni kiskananlar olmadi mi ? olmustur hepsini kafaya takmiyorum. Rahatsiz etmedigi sürece. :36: Bu kompleksten kurtulun bakin siz yanliz kalmissiniz.

Hayatımda hiç bir kimse için beni kıskandığı gibi düşüncesine kapılmadım, çevremden söyleyenler olmuştur. Ben falan kişi beni kıskanıyor çekemiyor gibi durumların bakış açısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Karşımdaki insan benden hoşlanmamış olabilir, yıldızımız barışmamıştır, elektriğimiz uyuşmamıştır, aramızda anlaşmazlıklar yaşanmıştır. Bunlar insani durumlar, kalkıp bu tür şeyleri kıskançlığa çekememezliğe yormak bana saçma geliyor.

Neden sizi herkes kıskanıyor ?
Dünya güzeli misiniz,çok mu zekisiniz,çok mu başarılısınız ?
Herkesle bi problem yaşıyosanız problem karşı tarfta değil sizdedir,gerçekci olun lütfen

Ailenizde kaza geçirmeyen var mı? Sırayla hepinizin başına bişi gelmiş, ilginç. Allah korusun inş. öyle bir şey yaşamazsınız daha

Ben girizgahla gelişme bölümü arasında bi bağ kuramadım..

Hangimizin çevresinde kıskanç insanlar yok ki ? Vardır 3 - 5 tane ( Bunlarda genel de yaşıtlarımız ve bizim sahip olduklarımıza olamamışlarsa çekememezlik yapabilirler kimi zaman ).. Ama bahsettiğiniz gibi hepsi değildir yani.. Eğer hepsi öyle diyor isek te dönüp kendimize bakmamız gerekir..

Ayrıca nişanlına ileri geri ne anlatabilirler ki ? Anlatılabilecek birşeyleriniz yoksa.. Öyle bir anlatıyorsunuz ki tüm insanların tek derdi sizmişsiniz gibi..

Her neyse ben bu konuda elle tutulabilir tek bir yan görüyorum ' Kardeşinize Allah rahmet eylesin , size de metanet versin Rabbim '...

bu konuyu açarken bu şekilde yorumlar alıcağmı biliyodum..Ama beni benimle aynı duyguları yaşayanlar anlayabilir!..Ben kardeşim öldüğünde 5 yaşındaydım ama herşeyi hatırlıyorum hatta daha öncelerini bile..
Hayatta hiç bişiyi unutmam hafızam çok kuvvetlidir..Bu bana doğuştan gelen bişiy belki inanmazsınız..ben nerdeyse bebekliğme kadar herşeyi hatırlıyorum..Ki benn bunu söyledim diye gene alaya alıcak bazı arkadaşlar kimin ne dediği umrumda değil.Ben burda derdimi anlattım yorum istedim.Her türlü yoruma açığım fakat beni alaya almadığınız sürece!!:20::20:
Benim özgüvenimde tam allaha şükür..Ben sadece televizyonlarda gördüğüm dostluk kardeşlik sahnelerine çok özeniyorum ama onun hiçbirini yaşayamadım ki en yakın arkadaşım bile kuyumu kazdı...Neyse bunları yazmam gereksiz zaten herkes anlayamayabiliyo...

Bişey diycem kardeşiniz kaza geçirdi vefat etti sonra babanız kaza geçirdi toparlandı sonrada siz kaza geçirdiniz 8 gün komada yattınız. ayrı zamanlarda hep kaza geçirilmiş olması tamamen bi tesadüf mü? :26:

Bişey diycem kardeşiniz kaza geçirdi vefat etti sonra babanız kaza geçirdi toparlandı sonrada siz kaza geçirdiniz 8 gün komada yattınız. ayrı zamanlarda hep kaza geçirilmiş olması tamamen bi tesadüf mü? :26:

kardeşim babaannenmlerle köye giderken trafik kazası geçirdi.Babamda sarhoş birine çarptı bi ay hapishanede yattı..Bende dersaneye giderken servis kaza yaptı.. Oldu mu şimdi yeterince açıklayıcı oldum mu??Bunların hepside aynı sene olmadı isterseniz tarihlerini de yazayım.

Hayattaki tek zenginliğim dostlarım. O TV lerde gördüğünüz dostluk kardeşlik sahnelerinden daha muhteşemini yaşıyorum, hergün iyiki varsın diyerek, hergün Allaha şükrederek ( :nazar: 41 kere maşallah diyeyim, Allahım korusun dostluklarımı) Hele bir dostum eşimden daha iyi tanır beni. Neredeyse can dostuma seni seviyorum dediğim kadar, eşime demiyorum.

Ama illa kızdığın şeyler olur, illa birşeyi yanlış anlarsın, illa bir fikir ayrılığı olur. Ama geçer bunlar, hiç uzun sürmez.

Acaba diyorum siz, dostluk değince dikensiz gül bahçesimi bekliyorsunuz ? Çünkü hiçbir insan ilişkisi dikensiz gül bahçesi değildir. Özveri had safhadadır, elindekini kaybetmekten korktuğun için özen sonsuzdur.

Back
X