Bıktım artık otlakçılardan!!!

En nefret ettiğim insan tipi ..

Haftalık almayın , alısverısınızı aylık yapın kendı evınızde cocugunuza yetıcek şekilde bir çetele oluşturun

haftalık demıssınız ya : mesela 1 hafta ne yıycek cocugunuz kararlayın dıyet lıstelerı gb ..
o hafta karar verdıgınız yıyceklerı cocugunuza yetıcek kadarını bır kaba , sarın hazır sekılde kayınvalıdenızın evıne bırakın .. kayınvalıdenıze de açıkca durumdan cok rahatsız oldugunuzu anlatın ..

Kimse kimseyi salak yerıne koymasın, kayınvalıdenız de dur demeyı bilsin ..
ayrıca sen hakkını yedırırsen kımse dur bu senın hakkın yemıyeyım demez bu zamanda ..

hergün bebeğinizin yemek tepsisini menüsünü hazırlayıpta gidin. başka şansınız yok gibi görünüyor.
ona da az çok bir miktar para verin. istediğini alsın mutfağına

Son düzenleme:
hergün bebeğinizin yemek tepsisini menüsünü hazırlayıpta gidin. başka şansınız yok gibi görünüyor.
ona da az çok bir miktar para verin. istediğini alsın mutfağına

Para vermeyi çok denedik. Almıyor. Almaz. Onun için pazar alışverişini falan yapıp götürüyorum. Sebzesi-meyvası, çayı şekeri, pirinci falan.
Geçen gün kendi evimde yemeğim yoktu inanın. Ekmek bile kalmamış evde. Eşim geç gelecekti bebeği bırakıp dışarı da çıkamadım. Yemeden yattım öyle. Hiçbirşey de söylemedim.
Getirdiğini yiyor demesinler diye her zaman yemeğe kalmıyorum orda. Ama benim gösterdiğim dikkate karşılık milletin pişkinliği beni çıldırtıyor:52::84:

o zaman iki çeşit alıcaksın mesela uygun ekonamik fiyattan 2şer kilo alıp bırakıyorsan bebeğin için olanları 250 gram şekilnde haftada bir bırakıcaksın.

2 çeşit peynir al. bu bebeğe bu size diye . herşeyi iki ayrı poşet paket yaptır.
bebek içn dolapta bir raf yada çekmece ayırt.

Para vermeyi çok denedik. Almıyor. Almaz. Onun için pazar alışverişini falan yapıp götürüyorum. Sebzesi-meyvası, çayı şekeri, pirinci falan.
Geçen gün kendi evimde yemeğim yoktu inanın. Ekmek bile kalmamış evde. Eşim geç gelecekti bebeği bırakıp dışarı da çıkamadım. Yemeden yattım öyle. Hiçbirşey de söylemedim.
Getirdiğini yiyor demesinler diye her zaman yemeğe kalmıyorum orda. Ama benim gösterdiğim dikkate karşılık milletin pişkinliği beni çıldırtıyor:52::84:

ee alır mı tabi almaz para göze batar çünkü hem taşıma derdi var...
ayrıca özür dileyerek sunu söyleyeceğim çok pasifsiniz belki mecbur olduğunuz için diicem ama o kadarınada gerek yok yanil siz aldığınızı bile yiyemiyorsunuz el laf edecek diye..bu kadar azilmeye değmez söyleyin onlarda hiç olmazsa ona göre davranıs bunları kızın diye yazmıyorum sadece yazdığınız seye üzüldüm aç yattım yazmışsınız ya yesenizde yemesenizde nasılsa bu sorun dile geldiğinde size derlerki gelip yeseydin ne yattın öyle nerde kaldı bu fedakarlığınız. çekinmeyin hi. parayı kimse ağaçtan toplamıyor olmadı eşinize söyleyin o dile getirsin nede olsa onun ailesi konu tatlı tatlı devam ederse siz araya girersiniz kötü olursa hiç değilse 1e 1 canınız sıkılmaz

ya kendi evinize toplu olarak alıp beslenme şeklinde her gün k.validenize götürün ,
ya da k.valideniz çocuğunuza bakmasın bir bakıcı tutun , maddi olarak aynı hesaba gelecek sanırım..

bence de günlük götürün çok saçma bişey kayınvalideniz fazla iyi niyetli olabilir...durumları köü mü neden kendi ayrıyetten almıyo acaba

çocuğun günlük yiyebileceği mitarda hergün tupper kaplarına koyup çantasına koy
çocuk dediğin nekadar yiyiebilirki zaten 2-3 kaşık hemen doyar
öyle kilo kilo alıp oraya koyma
hem bitikçe taze alırsın daha iyi olur hem sadece çocuğunun yediğinden emin olabilirsin
kyainvaldenin evindede hiçmi peynir yağ bal yokki direk senin getirdiklerini koyuyor ortaya onu anlamadım
bu kadın evine alışveriş yapmıyormu onlardamı senin getirdiklerinden geçiniyorlar

çocuğun günlük yiyebileceği mitarda hergün tupper kaplarına koyup çantasına koy
çocuk dediğin nekadar yiyiebilirki zaten 2-3 kaşık hemen doyar
öyle kilo kilo alıp oraya koyma
hem bitikçe taze alırsın daha iyi olur hem sadece çocuğunun yediğinden emin olabilirsin
kyainvaldenin evindede hiçmi peynir yağ bal yokki direk senin getirdiklerini koyuyor ortaya onu anlamadım
bu kadın evine alışveriş yapmıyormu onlardamı senin getirdiklerinden geçiniyorlar

Evleri uzak olduğu için çocuk kayınvalide de kalıyormuş. O yüzden günlük koyamam diye yazmış yukarıda..

siz en iyisi günlük yetecek miktarlarda hazırlayıp verin ellerine,başka türlü başedemezsiniz. Eşiniz konuşsa bile annesi hayır diyemez bence,yinede çıkarır başkasının önüne

Allahtan dürüst kadın kaynananda,sana söylüyor böyle böyle oldu diye..Bide söylemese misafirlerine yedirse çocuguna ucuzları yedırse sende bunu bılmesen dahada fena olurdu..Ya kaynanana bakıcı parası ödüyomuş gibi farzedip sineye cekıceksın ya hergun 10 tl verıceksın kahvaltılık ve yemeklık malzeme al anne dıceksın yada kocan sert bı dılle uyarıcak annesını.Sen daha fazla araya gırme bence kotu olursun.

şaşırdım vallahi bayanlar size.. nasıl yani ufak kaplara sadece çocuğun yemesi için günlük versin diyorsunuz.. sağolsun kadın çocuğa bakıyor ve gelenede gelme diyemez e evde olanıda çıkarmamazlık olmaz. ya para vereceksin kadının eline yada sadece kuru gıdsını alacaksın bence.. ne ölye çimcik çimcik götürülürmü çocuğum yiyeceği kadar bence çok ayıp... veya görümcenle olduğunuz bir ortamda laf çarpıt belki anlar. o şekilde götürmen bence valideyide üzebilir.

Bence aldığınız o gıdaları kimin yediğini düşünmeniz, gözlemlemeniz yanlış, hatta ayıp.
Kayınvaliden çocuğunu bakıyorsa evine maddi anlamda yardımcı olmanız gerekir zaten, ama ondan sadece benim çocuğum yesin başkası yemesin demek olmaz.
Eğer çocuğuna her şeyin en iyisini yedirmek istiyorsan, başkası onlardan yemesin diyorsan kendin bakacaksın çocuğuna.
Kayınvaliden evde ne varsa misafire ikram eder ne yapsın.
Gelen kişiler otlakçı mıdır değil midir bilemem, ama onlar da ikram edilen bir şey varsa yemiyecek değiller sonuçta.

Ama konu sahibinin bahsettiği şey neden ortaya konduğu ya da neden yenildiği değil ki. Her akşam yemek saatinde gelinmesi ve kimsenin maddi destek vermemesi. Yemek saatinde misafirliğe gidilmez bir kere bu çok basit bir görgü kuralıdır. Bende olsam sinirlenirdim açıkcası...

Bence aldığınız o gıdaları kimin yediğini düşünmeniz, gözlemlemeniz yanlış, hatta ayıp.
Kayınvaliden çocuğunu bakıyorsa evine maddi anlamda yardımcı olmanız gerekir zaten, ama ondan sadece benim çocuğum yesin başkası yemesin demek olmaz.
Eğer çocuğuna her şeyin en iyisini yedirmek istiyorsan, başkası onlardan yemesin diyorsan kendin bakacaksın çocuğuna.
Kayınvaliden evde ne varsa misafire ikram eder ne yapsın.
Gelen kişiler otlakçı mıdır değil midir bilemem, ama onlar da ikram edilen bir şey varsa yemiyecek değiller sonuçta.

aynısını düşündüm konuyu okurken...

Bazı arkadaşlara garip gelmiş olabilir ama öyle insanlar var ki hergün bir komşusuna ya da akrabasına gidip evindeki harcamaları (yiyecek,elektrik v.s.) en aza indirmeye çalışırlar. Özellikle kış aylarında ısınma için harcadıkları parayı bu şekilde minimuma indirirler =) Öğlen komşularında yedikleri yemek ya da akşam içtikleri çay bile onlar için kardır. Bu insanların tek amaçları vardır o da daha fazla para biriktirmek =)))

Kayınvalidenin evine gelenler de bu bahsettiğim gruba dahil oluyorlar galiba. Bu yüzden de haklısın. Yoksa elbette insan peynirin, balın tüketilmesine kızmaz.

bakıcıya versen bebeğini aklın kalacak en azından iyi bakıldığını biliyosun
ayrıca bi de para vereceksin yedikleri
içtikleri helali hoş olsun demen gerek
bunu sorun etmeni yadırgadım ben
annene bıraksan aynı şeyi sorun eder miydin bence etmezdin
üstelik çocuğuna baktığı için senin maddi anlamda destek de olman gerekir
ben olsam aylık mutfak giderini karşılardım teklifsiz

bakıcıya versen bebeğini aklın kalacak en azından iyi bakıldığını biliyosun
ayrıca bi de para vereceksin yedikleri
içtikleri helali hoş olsun demen gerek
bunu sorun etmeni yadırgadım ben
annene bıraksan aynı şeyi sorun eder miydin bence etmezdin
üstelik çocuğuna baktığı için senin maddi anlamda destek de olman gerekir
ben olsam aylık mutfak giderini karşılardım teklifsiz

çok doğru: çocuğuna gönül rahatlığıyla bakan birinin olması "paha biçilemez".gerisi boş ve saçma takıntılar

Canım çocuğa okula gönderir gibi günlük hazırlıklarla bu iş olmaz gibime geliyor.
Bence eşiniz annesiyle bu konuyu tatlı dille görüşsün.Çocuğa alınan şeyleri ortaya çıkarmasın.Eve gelen aile bireylerinede çocuğun yiyeceklerini yemelerini yasaklasın.Başka türlü olmaz bu iş.

Benim kaynımın maaşı çok cüzi.Bazen çocuk için meyve,bal,peynir vs alır annesinin dolabına koyar çocuk geldiğinde yedirilsin diye.Bizler oraya gittiğimizde ise bu yiyeceklerin kimin olduğunu bilir elimizi dahi sürmeyiz.Zaten kayınvalidemde alacak olanlara kızar."İstiyorsanız bakkaldan alırsınız,bu kızımın yiyeceği"der ve vermez.Yani demem o ki iş yine kayınvalidede bitiyor gibi.Kayınvalide otoriter davranırsa iş çözülür.

Back
X