Bıktım artık otlakçılardan!!!

siz odanıza ufak bir buzdolabı alın çocuğunuzun yiyeceklerini oraya koyun.hani otellerde varya mini onlardan işte
kaynanan çocuğa baktığı için evede ayrıca üç beş orta halli bişeyler alırsın.tepki gösterirsede dersin anne bak sende görüyosun işte torunun yiycane millet gelip bitiriyo sen de iyi niyetinden sesini çoıkaramıyorsun falan diye.ne şiş yansın ne kabap.millet odanıza girip buzdolabını karıştırmaz heralde olmazsa kilit taktırırsın

Yok artık, daha neler...

imkanlar kısıtlı olsa da olmasa da yeme içmenin hesabı yapılmaz...
aynen katılıyorum...
bilmiyorum ayıp geliyo bana da böyle ben çocuğa alıyorum millet yiyo falan...
eğer gönül rızasıyla yedirirsen azalmaz artar...
ama kanaatkar olmamanın cezasıdır elin daralması ben böyle düşünüyorum yani.

Tabii, bekarsınız, öğrencisiniz. Öylemi. Bizde geçtik o yollardan. Aileden uzaklarda çok kenetlendik öğrenci arkadaşlarımızla kalabalık sofralarda...Neyse..Evlenin asgari ücretle 4 kişilik aileyi geçindirmeye çalışın bu memlekette de ozaman kutlayayım sizi

Tabii, bekarsınız, öğrencisiniz. Öylemi. Bizde geçtik o yollardan. Aileden uzaklarda çok kenetlendik öğrenci arkadaşlarımızla kalabalık sofralarda...Neyse..Evlenin asgari ücretle 4 kişilik aileyi geçindirmeye çalışın bu memlekette de ozaman kutlayayım sizi

Kıracak bişi söylediysem çok üzgünüm amacım o değildi...sadece yeme içmenin hesabını yapmadım en parasız kaldığım zamanlarda bile o yüzden yazdım bunları...ki şükürler olsun böyle en ummadığım anda para gelir elime parasız kaldığımda,buna bağlıyorum o yüzden yazdım ben...
Tabiki zordur asgari ücretle geçinmek hemde 4 kişilik aileyi geçindirmek Allah yardımcınız olsun ama düşüncelerimi söyledim.belki de dediğiniz gibi herşey pembe olduğu,hala arkamı toplayacak birileri olduğu için böyle düşünüyorumdur....
Amacını aşan şeyler söylediysem üzgünüm...

Bıktım artık otlakçılardan!!!
Ben çalışıyorum. Çocuklarıma kayınvalidem bakıyor. Allah razı olsun ondan, eksik olmasın iyiki bakıyor.
Ama ben etrafındaki yiyici, otlakçı tayfasından bıktım usandım. Çocuklarım onun evinde dengeli beslensinler, gıdasız kalmasınlar diye eşim de ben de habire alır dururuz oraya. Buz dolabını doldururuz. Bir gün elimiz boş gitmemişizdir. Fakat bizim çocuklarımıza aldığımız şeyleri gelen giden ortak olup bitiriyor. Ayıptır söylemesi balık alıp akşam yemeğine gideriz. Bir bakmışsın balığı seven bütün sülalesi orda. Ciğerci kedileri gibi üşüşmüşler sofraya bizim kısıtlı bütçemize kendimize kadar aldığımız yemekten güdük kadar tabaklara paylaştırılmış ve biz doymadan o sofradan kalkmışız. Birgün çocuğumuza kahvaltılık almıştık. Anlarsınız ya işte yavrumuz yesin diye peynirin tereyağın en iyiisinden, balın en kalitelisinden. Fazla paramız yok ama ona kadar aldık işte. Kayınvalideme bu peynir, bal çocuğun ona kadar aldık dedim üstüne basa basa. Bunda gücenecek darılacak bir durum yok. Bizim çocuğumuzun onların torunlarının sağlığı için alındı bu gıdalar. Aman yarabbim o gün ve ondan sonra birkaç gün daha kahvaltı sofralarına görümcemden ve sanki cebinde akrep varmış gibi elini cebine sokmaya korkan cimri kocasından tutun, kaynının çocukları, eltisi, v.s v.s akrabaları doluşmuşlar sofraya. Kayınvalidemde mahçup olamamak için çıkarmış bizim aldıklarımızı sofraya. Bir hafta geçmedi bitmiş çocuğun yiyecekleri. Ee nooldu anne, çabuk bitmiş dedim. Dedi kızım işte böyle böyle. Nasıl tepemin tası attı anlatamam. Saygıda asla kusur etmeyen bir gelinimdir. Ağzımı açıp tek kelime söylemedim. Ama eşimle konuştum. Bundan sonra ya günlük alıcaz offyaaa bilemiyorum ne yapıcaz... Ona da annenle konuş dedim. Çocuğun beslenmesinin önemli olduğunu aktar dedim. İnşallah konuşur.

valla bu şekilde izah ettiğin aile profiline bu çözüm geldi aklıma.öyle bi anlatmışsınki bir buzdolabı aldığında gücenecek bir aileye benzemiyolar diye düşündüm.kaldıki burada yazdıklarına bakılırsa bnm "yok artık daha neler" diyesim geldi.
elbetteki amacım eşinin ailesine saldırmak değil ama yazdığın şeyler normal bir ailenin yapacağı şeyler değil.
bu arada yardımcı olmak için sorununuzu okumuş, vakit ayırıp kendine göre çözüm önerileri sunmuş diğer arkadaşlarada daha hoş bir üslupla cvp verebilirsin...

kimse başına böyle birşey gelmeden laf etmeniz yanlış bırakın yesinler,helal hoş olsun diyebilmek kolay, bazı şeyleri anlamak için empati yapmak yetersiz kalır bizzat yaşamak lazım,para ağaçtan toplanmadığı gibi kolayda kazanılmıyor.ben harçlıklarımı bile düşünerek önceden hesap yaparak harcıyorum.. dediğim gibi paranın hesabını bilmeyen çok zengin insanlar olsaydınız laf etmezdiniz elbet..fakat tüm sülaleyi doyurmaya mecbur olmadığınız gibi güç yettirememeniz de normal..üstelik hele hele varlıklı olan bu insanların küçücük çocuğun rızkına göz dikmesi elbette yanlış..madem kayınvaliden iyi tatlı dille anlat annecim mecburiyetten çalışıyorum tamam sizede yük oluyorum ama maddi olanaklarım sınırlı diye eşinde durumun farkıdaysa ne ala!onada söyle ailenin kurmadığı otoriteyi o kursun!varsın o görümceni uyarsın onlar kardeş bi müddet sonra unutulur..ama böyle giderse sen biryerde patlarsın..olmadı görümcenin yanında kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı yap..anne çocuğa aldım peynirler bitti kimseye verme demedimmi gibi laflar etsen mesela..

valla bu şekilde izah ettiğin aile profiline bu çözüm geldi aklıma.öyle bi anlatmışsınki bir buzdolabı aldığında gücenecek bir aileye benzemiyolar diye düşündüm.kaldıki burada yazdıklarına bakılırsa bnm "yok artık daha neler" diyesim geldi.
elbetteki amacım eşinin ailesine saldırmak değil ama yazdığın şeyler normal bir ailenin yapacağı şeyler değil.
bu arada yardımcı olmak için sorununuzu okumuş, vakit ayırıp kendine göre çözüm önerileri sunmuş diğer arkadaşlarada daha hoş bir üslupla cvp verebilirsin...

Sizi üzdüysem kusura bakmayın. Üslup, sadece yıllardır çocuğuma bakmış birisinin kendi evinde ayrı bir buzdolabı alıp koymamın,üstelik de kapıyı kitlemenin o insanlara karşı(kayınvalide ve peder) ne denli ayıp olduğunu düşündüm. O yüzden verdiğim fevri tepkiydi

Sizi üzdüysem kusura bakmayın. Üslup, sadece yıllardır çocuğuma bakmış birisinin kendi evinde ayrı bir buzdolabı alıp koymamın,üstelik de kapıyı kitlemenin o insanlara karşı(kayınvalide ve peder) ne denli ayıp olduğunu düşündüm. O yüzden verdiğim fevri tepkiydi

bebek olayı çok masraflı hakikatten.
çünkü artık hiç birşey eskisi gibi değil.
eskiden herşey doğaldı ve herkes doğala rahatça ulaşıyordu.
şimdi doğal ürünleri ya köylü kendi yetiştirdiği için yada zengin yiyebiliyor.
marketten organik adı altında alınan yiyecekler ise ateş pahası!!!
bebeklerin ise hergün sebzeleri meyveleri kuzu kıymaları tereyağ zeytin yağları vb var
ki onların bünyesi hassas olduğundan en özeli en doğalı olmalı..
bebeği olanlar bilir bunların fiyatının ne kadar olduğunu. (bez, giyim, sağlık kontrolü, devam sütleri, kaşık mamaları,oyuncaklarını, yıkanan çamaşır ütü su elektrik, üşümsesin diye doğalgaz, elektrikli ısıtıcı vb bu masrafları hiç saymıyorum bile...)
biz anne babası olarak bile yemeyiz onun yiyeceklerini.
eve gelenlere de tembihleyemem tabi yemeyin diye..
ama zaten annemde yemez. hatta ben ısrar ederim sende ye şu filancadan diye.
biz çok yemişiz torunum yesin der..

Kişinin sizi anlaması için ya aynı şeyleri yaşaması gerekir.
yada maksimum empati kurmaya çalışması gerekiyor.
buda biraz yaş ilerleyince oluyor sanırım.
açık iletişim için çaba sarfedin bencede.
ayrı buzdolabı çok uygun değil gibi ama ayrı bir kahvaltı seti büyük bir saklama kabı alabilirsiniz.
üzerinede bebeğinizin adını yazın ve izah edin..

Son düzenleme:
bence de çouğa ayrı al ve günlük hazırla ver.

onlara da uygun olanlardan al.
sülalenin toplanıp yemesi hoş değilama,kayınvaliden bakmasa bakıcı parası vereceksin benim gibi.

o yüzden onunda memnuniyeti için uygun şeylerden size aldım,bu da çocuğun kahvaltısı diye bırak.

benim kardeşimin eşi de annem buraya gelince işten çıktığı gibi gelir,ama hergün.
yemeklerini yer giderler.

ama kendi evine 6 yıldır sayılıdır gittiğimiz.

sürekli otlakçılık yapanlar da hoş olmuyor maalesef.
herkesin hesabı kendine.

Kayınvaliden yese hak veririm. Ancak görümcenin yaptığı hoş değil.

Konu para olsa direkt katı kural koyarsın, ancak yiyecek oldu mu insan duraklıyor. (göz hakkı vs) Sert tepki versen etik olmaz, cimri konumuna düşersin.

Bana en iyi çözüm olarak kayınvalidenin çocukların yiyeceklerini saklaması fikri geldi. Hani çocuğuna küçük miktarda kaliteli bal, peynir, süt, sebze, meyve falan alırsın. Kayınvalidene de emeğinin karşılığı olarak sen evde ne yiyorsan ondan alırsın.(makarnasıydı, bakliyatıydı, unuydu, çayıydı, şekeriydi, tavuğuydu falan) Bence kendi yemeğini ayrı yapsın, çocuklara besleyici şeylerden küçük miktarda ayrı hazırlasın. Çocukların yiyeceklerini kapalı kaplarda buzdolabında saklasın, zaten onların yediği bir gıdım şey. Görümcen çok yüzsüz değilse bunları da karıştırmaz herhalde. Kayınvalidene de emeği karşılığı aldığın normal yiyecekleri de umursamazsın hem o zaman. İster yer, ister yedirir. Zaten çocuklarına ait değil.

Ancak bunları söylerken düşünceni güzel bir üslupla ifade etmeni öneririm. Aksi taktirde haklı olduğun halde kırıcı konuma düşebilirsin. Kayınvalidende bir hata görmüyorum ben açıkçası, acıdım kadıncağıza çaresiz kalmış.

Son düzenleme:
biraz haksızlık etmişsin kayınvalidene aldığımız yiyecek sofraya konuyor çocuğuma alıyorum herkes yiyor diye eğer böyle düşünüyorsan baktırmayacaksın tutacaksın parayla kadın vereceksin en aşağı 600-700 evinde kadına baktıracaksın.hadi sen yiyeceği alıyorsun tamam o yemek nerede pişiyor çocuğun evde neyle ısınıyor çocuğun daha farklı masrafları olmuyormu yani evde bir yiyecek almayla her şey bitiyormu.gecenlerde senın gene baska konunu okumustum kayınvalidene atıp tutuyordun şimdi görümcenlere eve gelip gidenlere söylenmeye başlanmışsın bana olayları abartıyormuşsun gibi gelmeye başladı.

biraz haksızlık etmişsin kayınvalidene aldığımız yiyecek sofraya konuyor çocuğuma alıyorum herkes yiyor diye eğer böyle düşünüyorsan baktırmayacaksın tutacaksın parayla kadın vereceksin en aşağı 600-700 evinde kadına baktıracaksın.hadi sen yiyeceği alıyorsun tamam o yemek nerede pişiyor çocuğun evde neyle ısınıyor çocuğun daha farklı masrafları olmuyormu yani evde bir yiyecek almayla her şey bitiyormu.gecenlerde senın gene baska konunu okumustum kayınvalidene atıp tutuyordun şimdi görümcenlere eve gelip gidenlere söylenmeye başlanmışsın bana olayları abartıyormuşsun gibi gelmeye başladı.

Kaynvalidenin evine ait bütün faturaları eşim ödüyor canım... Onun için çok fazla abarttığımı sanmıyorum

siz de bütün yorumlarımı okuyup, yorum yazınız lütfen. Çok rica ediyorum

Ben sizin diğer konularınızı da biliyorum :6:
Kayınvalideniz baksa hata bakmak istemese hata.Yedirse hata yedirmese hata..
Hayır bu kadar gözünüze batıyor yaptıkları neden çocuğunuza ısrarla baktırıyosunuz anlamıyorum.:19:
Kayınvalidenizi görümcenizi burda bu kadar rezil etmeniz çok anlamsız.

Ben sizin diğer konularınızı da biliyorum :6:
Kayınvalideniz baksa hata bakmak istemese hata.Yedirse hata yedirmese hata..
Hayır bu kadar gözünüze batıyor yaptıkları neden çocuğunuza ısrarla baktırıyosunuz anlamıyorum.:19:
Kayınvalidenizi görümcenizi burda bu kadar rezil etmeniz çok anlamsız.

Lütfen yorumlarınızı saygı çerçevesinde yapınız

Saygısızlık belirtisi hiç bir şey yazmadımki.
Sadece yorumumu yazdım her üye gibi ben.
Sanki o insanları kıtlıktan çıkmış hayatlarında hiç yiyecek görmemiş birileri konumuna sokuyorsunuz burada.
O ev onların.Gelenine gidenine karışamazsınız..
Oğlum gelinim almış diye ikram ediyorlars,z gelenlere bile otlakçı diyorsunuz..Neden?Herkesin evinde vardır o sofrada olanlardan br bardak çay da herkesin evinde var..Kimse kimsenin evine yeme için gitmez araları kötüyse.
Çok ayıp cidden..

Bizde de yeme içmenin hesabı yapılmaz, ayıp sayılır. O yüzden konuyu ilk okuduğumda tuhaf geldi kusura bakma. Önceki konunu ben de hatırlıyorum kayınvaliden çocuğuna bakmak istememişti önceleri sonra kabul etti. İki çocuğuna birlikte bakıyor anladığım kadarıyla. Neyse öncelikle kayınvalidenin değerini bil, bir kayınvalidenin çocuğuna bakması çok büyük bir olay, kimse kolay kolay kabul etmiyor. İnan bana çok güzel birşey. Zorla da olsa kabul etmiş.
İkincisi bakıcı tutsan senin evinde bakacak, o aldıklarından daha fazlasını tüketecek belki de. Televizyonu açacak, kendine çay kahve yapacak, elektrik, su vs harcayacak.
Eğer herşeyin hesabını yapacaksak bakıcı sana daha masraflı gelecek.
Diyeceksin ki kayınvalidemin de faturalarını biz ödüyoruz, alışveriş yapıyoruz diye ama kayınvaliden çocuklara bakmasa da eşin bir şekilde yapar bunları ailesini zor durumda bırakmaz.
Son olarak kayınvaliden zaten zorla kabul etti çocuklara bakmayı, kadının kalbini bu nedenlerle kırarsan vazgeçebilir.

Bizde de yeme içmenin hesabı yapılmaz, ayıp sayılır. O yüzden konuyu ilk okuduğumda tuhaf geldi kusura bakma. Önceki konunu ben de hatırlıyorum kayınvaliden çocuğuna bakmak istememişti önceleri sonra kabul etti. İki çocuğuna birlikte bakıyor anladığım kadarıyla. Neyse öncelikle kayınvalidenin değerini bil, bir kayınvalidenin çocuğuna bakması çok büyük bir olay, kimse kolay kolay kabul etmiyor. İnan bana çok güzel birşey. Zorla da olsa kabul etmiş.
İkincisi bakıcı tutsan senin evinde bakacak, o aldıklarından daha fazlasını tüketecek belki de. Televizyonu açacak, kendine çay kahve yapacak, elektrik, su vs harcayacak.
Eğer herşeyin hesabını yapacaksak bakıcı sana daha masraflı gelecek.
Diyeceksin ki kayınvalidemin de faturalarını biz ödüyoruz, alışveriş yapıyoruz diye ama kayınvaliden çocuklara bakmasa da eşin bir şekilde yapar bunları ailesini zor durumda bırakmaz.
Son olarak kayınvaliden zaten zorla kabul etti çocuklara bakmayı, kadının kalbini bu nedenlerle kırarsan vazgeçebilir.

Yanlış anladınız beni. Ben kayın valideme birşey demiyorum ki. Etrafındaki konu komşu çocuklarım için ayırdığımız kısıtlı bütçeye ortak olmaya çalışıyorlar. Bu durumdan kayınvalidem kendisi de şikayetçi bana dert yanar durur. Ama istese de hayır diyemiyor onlara işte...
:82:

rica et sende şekerim bak aannnnneciim :D bunlar bu bebein nolur olur olmaz uluorta çıkarmayın de
haftada 1 alacağın bi peyniri 2 3 defa almak ay sonu kaça patlıo biliyorsunuzdur neden rızkını el yesin yaa ortak mı kazanıosun gune mı çağırıyosun...

Çocuğuna bakılıyorsa sadece çocuğunun yemesi için birşeyler alman çok garip ve açıkcası ayıp geldi bana.Benimde kızıma eşimin halasının kızı bakıyor bi kaç aydır okul zamanına kadar. bizde arada toptan alışveriş yapıyoruz artık kim yiyor bilemem...hiçte düşünmedim bunu aç bırakacak değil...Helali hoş olsun..

Yanlış anladınız beni. Ben kayın valideme birşey demiyorum ki. Etrafındaki konu komşu çocuklarım için ayırdığımız kısıtlı bütçeye ortak olmaya çalışıyorlar. Bu durumdan kayınvalidem kendisi de şikayetçi bana dert yanar durur. Ama istese de hayır diyemiyor onlara işte...
:82:

O zaman kayınvalideniz o insanlara sofra kurmayacak, gerçekten bazı insanlar var hep başkalarında yemek yer asla evine davet etmez.
Bizimde bir komşumuz vardı küçükken, her akşam bize gelirlerdi sofraya sığamazdık hiç, hele mühim bir misafirimiz gelmişse onlar da olurdu mutlaka.
İnsan birşey diyemiyor malesef.
En iyisi o insanlar gelecek sofra falan kurmayacaksınız, bir iki saat oturup kalkarlar onlar gittikten sonra yiyeceksiniz.
Offf ya böyle planlar kuracağımıza karşılarına çıkıp açık açık söylesek, halk olarak ayıp olmasın diye öğretilerek büyüyoruz sonra da böyle problemler yaşıyoruz.
Neden bunları ben düşünmek zorundayım ki, bir gün yüzlerine söylesek rahat etsek olmaz mı.
Ben yavaş yavaş öyle bir insan olucam galiba.

Back
X