- 7 Nisan 2016
- 260
- 62
- 13
- 42
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
benimde annem böyle ama napalım? işte böyleler,kabullenmen lazım aslında .....biliyorum çok sinir bozucu,onları değiştiremiyoruz....belki annenize durumun farkında mı bilmiyorum ama söyleseniz ve telkin etse?33 Yaşındayım, temel sorun babamın beni hep hakir görmesi, özellikle benden kariyer anlamında beklentileri vardı ve benim onun beklentilerini sağlayacak kadar iyi bir işim olmadı.Zamanında bana iyi yatırım yapıldı, dersaneler, kurslara gittim, iyi bir ünvmezunuyum ve babam der ki 2000lira sabit gelir bu çabanın sonucu olmamalıydı, bunu çok çirkin şekilde laf çakarak yapıyor, mesela
-(oğlumuz için ilerde kolej araştırdığımızı söylediğimizde)oğlunuzu koleje vermenize gerek yok, alinin de oğlu gitti şimdi şu kurumda çalışıyor(benimle aynı kurum)
-(oğlum biraz sakin, bu çocukta liderlik ruhu yok dediğimde cevaben)O şimdi belli olmaz, ben de senden neler ummuştum neler buldum
Bunları laf aralarında söylüyor...Çok çıldırtıcı bir durum, ben artık dün söylediği laftan sonra babamla görüşmek de istemiyorum,çünkü sürekli diken üstündeyim, değersiz görülüyorum, adam yerine konmuyorum, hala çocuk gibi görüyor beni...
daha iyibir iş isterdim ama olmadı işte...2000yerine 4000 kazandıran bir işimolabilirdi, şimdi bu yaşta müdür olabilirdim(henüz müdür olmama 6 yılım var), daha iyi bir evliliğim olabilirdi vs...
sizce ben ne yapıyım, babamla görüşmemekararım doğru mu, ben hayatımda istemiyorum bu babayı, zamanında evet iyi yatırım yaptı, maddi çok desteği oldu ama bunu hep başıma kakıyor...ben artık babamla görüşmek istemiyorum.Hatta hayalimde başka bir baba yaratıp 'benim babam bu,o değil'bir varsayımla artık kafamda öz babamı silmek istiyorum...Çünkü kimse hakir görülmeyi hak etmez...Ve adam odunum da odunum ben artık değişmemdiyor...Çok konuştum, annemi de araya kattım, bana denilen şu ki bu adam böyle böyle kabul et
her gittiğimde laf sokacak yani,kusura bakma artık bünyem kaldırmıyor, sakin bir yaşam istiyorumbenimde annem böyle ama napalım? işte böyleler,kabullenmen lazım aslında .....biliyorum çok sinir bozucu,onları değiştiremiyoruz....belki annenize durumun farkında mı bilmiyorum ama söyleseniz ve telkin etse?
seni o kadar iyi anlıyorum ki,çünkü dedim ya annem böyle tel de bile yapar bunu,aramaya çekinirim,tartışma çıkmasın diyede susarım, ama bazen tartıştığımda oluyor,bir türlü yaranamadım sana diye...... alıştım artık,özellikle babam vefat ettiğinden bu yana düşünüyorum o da ölürse diye.....nasıl yaralar açtıklarının farkında değiller...şu dünyada kendimi kanıtlamak için sadece anneme ,o kadar uğraştım ki ama olmuyor hep bir eksiklik var ona göre.....bende vazgeçtim artık buyum ben....baba daha zor bir karakter tabi,onunla tartışma bile yapamazsın,sadece şunu anlatmak istiyorum yoklukları o kadar zor ki....bir gün gelipte arkana baktığında onu üzdüğün günler için kahroluyorsun......her gittiğimde laf sokacak yani,kusura bakma artık bünyem kaldırmıyor, sakin bir yaşam istiyorum
evet evet tam dediğiniz gibi, yoruldum kendimi kanıtlama durumundan, sürekli bir mücadele halindeyiz, ben artık durulmuş bir hayat istiyorum ve beni olduğu gibi seven insanlarseni o kadar iyi anlıyorum ki,çünkü dedim ya annem böyle tel de bile yapar bunu,aramaya çekinirim,tartışma çıkmasın diyede susarım, ama bazen tartıştığımda oluyor,bir türlü yaranamadım sana diye...... alıştım artık,özellikle babam vefat ettiğinden bu yana düşünüyorum o da ölürse diye.....nasıl yaralar açtıklarının farkında değiller...şu dünyada kendimi kanıtlamak için sadece anneme ,o kadar uğraştım ki ama olmuyor hep bir eksiklik var ona göre.....bende vazgeçtim artık buyum ben....baba daha zor bir karakter tabi,onunla tartışma bile yapamazsın,sadece şunu anlatmak istiyorum yoklukları o kadar zor ki....bir gün gelipte arkana baktığında onu üzdüğün günler için kahroluyorsun......
ben herşeyi doğru ya da yanlış konuşabileceğim insanlar görmek isterdim karşımda, onu dersem kızar, bunu dersem kızar olayı zaten diken üstünde tutuyo insanı, aile huzur bulduğun yer olmalı ama değil malesefOğlum sakin,oğlumda liderlik ruhu yok ne demek. Bu şekilde anlaşılmazki bu. Lider demek yırtık demek değil.
Hem bunu neden babanıza söylüyorsunuz biliyorsunuz yapısını.
Görüşmeyin yada seyrek görüşün.
ben fikrimi hangi konu olursa olsun, onunla paylaşmadığım sürece kafam rahat,hani sizin hakkınızda ileri sürdüğü tezler için fırsat yaratmamaya bak ve seyrek görüş bence......evet evet tam dediğiniz gibi, yoruldum kendimi kanıtlama durumundan, sürekli bir mücadele halindeyiz, ben artık durulmuş bir hayat istiyorum ve beni olduğu gibi seven insanlar
iananır mısın eve gittiğimde babamla hiç konuşmuyorum,mutfağa gidip annemle takılıyorum, her ne ara laf sokuyorsa artık yine de kısıtlı zamanda laf sokmasını beceriyoben fikrimi hangi konu olursa olsun, onunla paylaşmadığım sürece kafam rahat,hani sizin hakkınızda ileri sürdüğü tezler için fırsat yaratmamaya bak ve seyrek görüş bence......
eve gittiğimde babama söylediğim iki şey var:merhaba ve iyi akşamlar, babamla konuşmuyorum, oraya sadece annem için giidyorumben fikrimi hangi konu olursa olsun, onunla paylaşmadığım sürece kafam rahat,hani sizin hakkınızda ileri sürdüğü tezler için fırsat yaratmamaya bak ve seyrek görüş bence......
Bunlarda haklısınız birşey diyemem ama benim tek takıldığım nokta siz de çocuğunuza babanızın size yaptığı gibi yapmayın.ben herşeyi doğru ya da yanlış konuşabileceğim insanlar görmek isterdim karşımda, onu dersem kızar, bunu dersem kızar olayı zaten diken üstünde tutuyo insanı, aile huzur bulduğun yer olmalı ama değil malesef
Bunlarda haklısınız birşey diyemem ama benim tek takıldığım nokta siz de çocuğunuza babanızın size yaptığı gibi yapmayın.
Böyle şeyler yüklemeyin. Tamam çocuğa söylemiyorsunuzdur ama sizde bu şekilde düşünmeyin.
hayırTek çocukmusunuz siz?
hep seni gözlerinde oturttukları bir yer var,bu kişilikte ebeveyn, bu yere ulaştıysan sorun görmüyor,ama ulaşamadıysan çek bir ömür eleştrilerini...yazık ediyorlar halbuki,olduğun gibi kabullenemiyorlar,seçimlerde sonuçlarıda bizim.......anlasalar keşke.....çalıştığım süreçte; bir öğretmenden iyi maaş alıyordum,annem ben seni hep öğretmen olarak görmek isterdim der yine alkış yerine, eleştirmeyi seçerdi....yani ne olursa olsun tatmin yok....ne oldu sayesinde çok anlayışı,evladını sürekli eleştirmeyen bazen olduğu gibi kabullenen bir anne oldum...bana tek getirisi bu!ayrıca anneme anlattıklarım üzerinden kendi yorumunu yapıyo
sonra ne oldu, işi neden bıraktınız, daha doğrusu çalışmamak insanı kötü hissettirmiyor muhep seni gözlerinde oturttukları bir yer var,bu kişilikte ebeveyn, bu yere ulaştıysan sorun görmüyor,ama ulaşamadıysan çek bir ömür eleştrilerini...yazık ediyorlar halbuki,olduğun gibi kabullenemiyorlar,seçimlerde sonuçlarıda bizim.......anlasalar keşke.....çalıştığım süreçte; bir öğretmenden iyi maaş alıyordum,annem ben seni hep öğretmen olarak görmek isterdim der yine alkış yerine, eleştirmeyi seçerdi....yani ne olursa olsun tatmin yok....ne oldu sayesinde çok anlayışı,evladını sürekli eleştirmeyen bazen olduğu gibi kabullenen bir anne oldum...bana tek getirisi bu!
işi bebek düşüncesinden(tedavi gerekiyordu) ve eşimin çalışma artık dediği için bıraktım,işimede geldi açıkçası.....ilk 2 ay mis gibiydi,dinlendim ,sonrasında bir 6 ay zorlandım ama şimdi memnunum,ev hanımı olmak; insanın tabiatıyla da alakalı diye düşünüyorum,çünkü evcimenim aslında....kötü hissetmedin ,eşimin geliri yeterli bize ,olmasaydı belki zorlanabilirdim!sonra ne oldu, işi neden bıraktınız, daha doğrusu çalışmamak insanı kötü hissettirmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?