BIKTIM ARTIK(SÜREKLİ EVLADINA LAF SOKAN BABA)

Bi an babamla illskimi düşündüm
Tabi ki herkes farklı da..
Babamla sadece bu sebepten gorusmuyor olmayı isterdim keşke bana laf sokuyör diye küsmüş olsaydik o zaman affetmek çok kolay olurdu

33 Yaşındayım, temel sorun babamın beni hep hakir görmesi, özellikle benden kariyer anlamında beklentileri vardı ve benim onun beklentilerini sağlayacak kadar iyi bir işim olmadı.Zamanında bana iyi yatırım yapıldı, dersaneler, kurslara gittim, iyi bir ünvmezunuyum ve babam der ki 2000lira sabit gelir bu çabanın sonucu olmamalıydı, bunu çok çirkin şekilde laf çakarak yapıyor, mesela
-(oğlumuz için ilerde kolej araştırdığımızı söylediğimizde)oğlunuzu koleje vermenize gerek yok, alinin de oğlu gitti şimdi şu kurumda çalışıyor(benimle aynı kurum)
-(oğlum biraz sakin, bu çocukta liderlik ruhu yok dediğimde cevaben)O şimdi belli olmaz, ben de senden neler ummuştum neler buldum
Bunları laf aralarında söylüyor...Çok çıldırtıcı bir durum, ben artık dün söylediği laftan sonra babamla görüşmek de istemiyorum,çünkü sürekli diken üstündeyim, değersiz görülüyorum, adam yerine konmuyorum, hala çocuk gibi görüyor beni...
daha iyibir iş isterdim ama olmadı işte...2000yerine 4000 kazandıran bir işimolabilirdi, şimdi bu yaşta müdür olabilirdim(henüz müdür olmama 6 yılım var), daha iyi bir evliliğim olabilirdi vs...
sizce ben ne yapıyım, babamla görüşmemekararım doğru mu, ben hayatımda istemiyorum bu babayı, zamanında evet iyi yatırım yaptı, maddi çok desteği oldu ama bunu hep başıma kakıyor...ben artık babamla görüşmek istemiyorum.Hatta hayalimde başka bir baba yaratıp 'benim babam bu,o değil'bir varsayımla artık kafamda öz babamı silmek istiyorum...Çünkü kimse hakir görülmeyi hak etmez...Ve adam odunum da odunum ben artık değişmemdiyor...Çok konuştum, annemi de araya kattım, bana denilen şu ki bu adam böyle böyle kabul et

Canim geçmiş olsun. Üzüldüm. Benim Papağanlarim vardı. Dişi olan yumurtladi, yavruları oldu ve onlara çok ama çok güzel baktı. Sevgi, sabir ve destek verdi. Sonra ne fark ettim biliyor musun. Kuşu annem yerine koymuşum. Annem beni sever ondan eminim ama sabır, destek yok ve bireysellesmeme ozgurlesmeme hep mani oldu hep engel oldu vs. Tabi bunları nereden öğreniyorum terapiye gidiyorum düzenli. Şimdi daha barışık bir insanım. O yüzden şu hayali baba ihtiyacını çok iyi anlıyorum.Bu baba Seni belki hasta etmez ama mutsuz eder.

Başarı dediğin nedir bu arada. Daha iyi bir maaş mi? Daha iyi bir ev mi? Daha zengin bir koca mi? Altında araba olması mi? Nedir yani. Babanın başarı kriterleri senin başarı kriterlerin olmasın. Sen kendi istediklerine göre yaşa. Herkesin bir kapasitesi bir yetkinligi vardir. Ve en önemlisi kendi istekleri. Sen kendi kapasitenin içinde kendi isteklerini gerçekleştirerek mutlu olursun.

Kenini zorlayarak olmayanı olduramadigin gibi üstüne babanı mutlu etmeye çalışarak hiç bir başarı mutluluk kazanmasın.

Sana önerim babamla oturup rahatsızlıklarını konuşmak, seni sevdiğini bildiğin içinde seni kırmamak için sözlerine dikkat edeceğine inandığını soyle

eve gittiğimde babama söylediğim iki şey var:merhaba ve iyi akşamlar, babamla konuşmuyorum, oraya sadece annem için giidyorum

Şimdi çok emin değilim ama, baban sana sokup durduğu için arana mesafe koymuşsum ama. Önce o mesafeyi kaldır. Babana seni özledim de, baba kız vakit geçirelim de. Birlikte bişeyler yapın. O sana laf sokmaya devam eder. Sen de neden böyle düşünüyorsun diye sor sakinca. O da ben seni seviyorum ondan iyiliğin için yapiyoruma kadar konuyu taşırsa lafı sen de ama hem hiç bir işe yaramıyor bu soylediklerim hem beni çok uzuyor. Sebepleri aç beni değersiz hissettiriyor ve beni sevmediğini düşündürüyor vs de. En sonunda hep böyle davrandığının için elimde olmadan senden uzaklaşıyorum de. Aramız çok iyi değil ben aslında seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum de bitir.

Al işte ,aynı bir baba modeli daha.
Bende çocukluğumdan beri babamın yanında hep kasılmışımdır,kendimi hiç rahat hissedememişimdir.
Ya kızar, ya bağırır, ya sitem eder, hiçbir şey yapmasa bile surat yapar. Sürekli eleştirir; eşimin ailesini, beni, evimi, kazandığım parayı. İnanın ona ziyarete gitmeyi bırakın, telefonda halini hatrını sormak bile bana külfet oluyor. Ararken on dakika düşünüyorum çünkü. Acaba kızgın mı, bir şey der mi , konuşur mu falan filan... Anlamıyorum gerçekten anlamıyorum

Canım sen farklı bir bireysin
Sen X sin baban Y
Bırak istediğini söylesin fikrinizi söylemekten vazgeçmeyin, babanızın yanında gelecekle ilgili çocuğunuzla konuşmayın
Demekki huyu bu... Ben oldum olası böyle büyükleri sevemedim benimseyemedim, Allah razı olsun ailemden böyle değiller, ama hırslı olan bireylerin çocukları üzerinde ki etkilere şahit oldum.

daha iyi bir babaya sahip olabilirdin......
yapacak birşey yok gerçekten..aileni seçemezsin..tamam senin için herşeyi yapmış Allah razı olsunda bukadar başa kakılmasına gerek yok..

Maaşını neden biliyor baban? Ailem bir gün olsun kaç para kazandığımı sormamıştır, sorsalar da söylemem zaten. Kime ne benim gelirimden giderimden...Mesafeni koru, müdahale ettirtme kendine.

Okuyunca üzüldüm.. Evet bazı babalar maalesef hep böyle. Sizin babanız bu durumu yaşatan tek kişi değil.
Babanız sonuçta. Atsanız atılmaz satsanız satılmaz hesabı.. İlişkinizi kesmeyin onu zorda olsa böyle kabul edin..

Babanızı silmek mi?ne için laf sokmuş diye öylemi çok tuhaf bu yaşta bir insansınız nasıl yani diyesim geldi!! Bugün kandil kardeşim, bu kadar emek var okutmuş etmiş nedir bu düşmanlık annesiniz birde!!
Laf soktu diye ana baba silinirmi?yerinizde olsam böyle acımasız olup babamın gönlünü kırmam babanızın sizin için güzel hayalleri varmış olmamış içinde kalmış belliki,ancak siz bu söylediğinizi uyguladığınız takdirde babanızı tezini doğrulamış tam bir hayal kırıklığı olmuş olacaksınız.

Babanızı silmek mi?ne için laf sokmuş diye öylemi çok tuhaf bu yaşta bir insansınız nasıl yani diyesim geldi!! Bugün kandil kardeşim, bu kadar emek var okutmuş etmiş nedir bu düşmanlık annesiniz birde!!
Laf soktu diye ana baba silinirmi?yerinizde olsam böyle acımasız olup babamın gönlünü kırmam babanızın sizin için güzel hayalleri varmış olmamış içinde kalmış belliki,ancak siz bu söylediğinizi uyguladığınız takdirde babanızı tezini doğrulamış tam bir hayal kırıklığı olmuş olacaksınız.
bunu sürekli yapıyo, değersizim, sadece tabi bunlar değil, işim olmadığı dönemde evden kovdu, iş buldum ayrı eve çıktım,iştençıkarsan öl daha iyi dedi,bu eve ancak misafir olarak gelirsin dedi, yediğimi içtiğimi hesapladı, aynı evdeyken baskı yaptı, çocuk tacizinden hüküm giymiş yeğeni bile benden daha değerli, o akrabasını silemedi mesela.çcukluğumda bukonuları açmamıştım, bize zararı olan insanın düğününe gitti.sen olsan üzülmez misin, ben iğreniyorum

bunu sürekli yapıyo, değersizim, sadece tabi bunlar değil, işim olmadığı dönemde evden kovdu, iş buldum ayrı eve çıktım,iştençıkarsan öl daha iyi dedi,bu eve ancak misafir olarak gelirsin dedi, yediğimi içtiğimi hesapladı, aynı evdeyken baskı yaptı, çocuk tacizinden hüküm giymiş yeğeni bile benden daha değerli, o akrabasını silemedi mesela.çcukluğumda bukonuları açmamıştım, bize zararı olan insanın düğününe gitti.sen olsan üzülmez misin, ben iğreniyorum
Canım kardeşim hiç birimiz mükemmel değiliz bizlerinde anne babalarının hataları var hepimiz kırılıyoruz, sen haklısın kırılmakta ama silmek olmaz bugün babanın canı acısa sen üzülürsün ciğer bu, senin canın yansa baban üzülür, burada ana baba düşmanları çok bu beni çok üzüyor, onlar kötü diye bizde kötü olmak zorunda değiliz.. Hiç bir şeyin hatırı yoksa ekmeğinin hatırına susmalı gerekirse konuşmamalı ama silmek,hakaret etmek çok yanlış!!bu benim fikrim saygı duyulur duyulmaz mühim değil ancak bir gerçek var kendi evlatlarımız bir gün bize aynısını yaptığında ki üzüntüyü düşünmek gerek
Kin iyi bir şey değil kin tutma unut yüce rabbimin adaletine bırak...

Maaşını neden biliyor baban? Ailem bir gün olsun kaç para kazandığımı sormamıştır, sorsalar da söylemem zaten. Kime ne benim gelirimden giderimden...Mesafeni koru, müdahale ettirtme kendine.
Yine çok aydınlatıcı bir yorum nil teyzeden akıl fışkırıyor mübarek

Benim babamda sürekli laf sokar başımıza kakar yaptıklarını ama evlendikten sonra durum biraz düzeldi siz evlisiniz çocuğunuz var onca yıl önce olan seyleri konuşması üzücü gerçekten ama görüşmemek için bir sebep değil bence

ben bekarım
benim babamda böyleydi... üstelik hiçbir dershaneye gitmedim.. sadece bilgisar bölümü okumazsam birşey olamam deyip lise sonra muhasebe kursuna gittim onun dışında tüm kurslara kendi çalıştığım paramla gittim ama babam senden hayır gelmez bizegözümden düştün millet ne akıllı güzel kızın var diyor ama bir işin bile yok vs. çok şey derdi ozamanlar küçüktüm de ağlardım sürekli (küçük göründüğüm için liseden sonra iş bulmakta çok zorlandım) sonra 1 yılda çöktğm resmen daha sonra üniv.e gittim geldim
şuan düzeldi çok şükür, ama hala aklımda söyledikleri

demekki babanla o kadar da samimi olmaman lazım. niye oğlunla ilgili düşüncelerini paylaşıyosun ki. meraba meraba sohbeti bu seviyeden yukarı çıkarma. ve hayır böyle kabul edeceksin lafına katılmıyorum. büyük de olsa herkes yerini bilecek

eğer daha okul yıllarında babana karşı çıkabilseydin böyle olmazdı. ne biliyim kendi istediğin bölümde okuyup kendi istediğin işi yapmayı aşılasaydın,ona hayal kurma izni vermeseydin böyle olmazdı. ben sırf babama inat üni yi 3.sınıfta bıraktım. istediğim işte çalışıyorum. ölüp bitiyo benim için. önemli olan mutlu olmakmış bunu anladı. kısacası ona bir ders vermelisin bence

33 Yaşındayım, temel sorun babamın beni hep hakir görmesi, özellikle benden kariyer anlamında beklentileri vardı ve benim onun beklentilerini sağlayacak kadar iyi bir işim olmadı.Zamanında bana iyi yatırım yapıldı, dersaneler, kurslara gittim, iyi bir ünvmezunuyum ve babam der ki 2000lira sabit gelir bu çabanın sonucu olmamalıydı, bunu çok çirkin şekilde laf çakarak yapıyor, mesela
-(oğlumuz için ilerde kolej araştırdığımızı söylediğimizde)oğlunuzu koleje vermenize gerek yok, alinin de oğlu gitti şimdi şu kurumda çalışıyor(benimle aynı kurum)
-(oğlum biraz sakin, bu çocukta liderlik ruhu yok dediğimde cevaben)O şimdi belli olmaz, ben de senden neler ummuştum neler buldum
Bunları laf aralarında söylüyor...Çok çıldırtıcı bir durum, ben artık dün söylediği laftan sonra babamla görüşmek de istemiyorum,çünkü sürekli diken üstündeyim, değersiz görülüyorum, adam yerine konmuyorum, hala çocuk gibi görüyor beni...
daha iyibir iş isterdim ama olmadı işte...2000yerine 4000 kazandıran bir işimolabilirdi, şimdi bu yaşta müdür olabilirdim(henüz müdür olmama 6 yılım var), daha iyi bir evliliğim olabilirdi vs...
sizce ben ne yapıyım, babamla görüşmemekararım doğru mu, ben hayatımda istemiyorum bu babayı, zamanında evet iyi yatırım yaptı, maddi çok desteği oldu ama bunu hep başıma kakıyor...ben artık babamla görüşmek istemiyorum.Hatta hayalimde başka bir baba yaratıp 'benim babam bu,o değil'bir varsayımla artık kafamda öz babamı silmek istiyorum...Çünkü kimse hakir görülmeyi hak etmez...Ve adam odunum da odunum ben artık değişmemdiyor...Çok konuştum, annemi de araya kattım, bana denilen şu ki bu adam böyle böyle kabul et

babamda aynısı istesen şimdi eczacı olurdun da doktor olurdun da. aman artık kafama takmıyorum çok şükür türkiye şartlarında düzgün bir işim var babam için çekici olmasa da :p

hiçbir anne baba evladını yatırım yapılacak ve o yatırımın karşılığı beklenecek bir meta gibi görmemeli. babanız bu konuda çok net yanlış yapıyor.
ben olsam bu kadar lafa gider borçlanır ne kadarsa yaptığı masraf götürür önüne koyar al baba diyetin derdim.
görüşmek istememek kısmına katılıyorm ben de de farklı bi çeşit baba var ama gerek inancımız gerekse vicdanımız gereği maalesef silip atamıyoruz.
yapmak gereken tek şey tavrı çok net koymak.

Back
X