- 15 Mart 2012
- 1.297
- 3.424
- 358
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Zaten asıl mesele kültür farklılığı. Birde hiç bilmediğin bir şehir. Bizimde kültürler çok farklı, eşimin ailesinin olduğu yerde yaşamıyoruz, uzaktayken bunca şey yaptılar birde yakın olsa aman Allahım... Şöyle sor, onca zaman İstanbulda yaşadın orada sende rahat edemezsin falan filan de... Yada bedellinin parasını ödeyip bir iki yıl çalışsın ara biriktirsin. İlla kendi işini kuracaksa, ve memleketinde kuracaksa orada kalıcı olur. Sen canını sıkma, bence onca zaman tek yaşamış biri ailesinin yanında rahat edemez zaten.
Ama ailem çok iyi sıcak kanlılar sana hep destek olurlar zararlar olmaz oluyor o zaman da. yaşamadığı için anlamıyor yaşasa belkıde anlıycak ama iş işten geçtikten sonra neye yarar..Mesela şunu söyle ailenle yakin olursak kultur uyuşmazligimizdan dolayi sorunlar yasariz ama uzakta olursak ayda yilda bir gorustugumuz icin onlar bana ben onlara sabirli ve kibar oluruz de. Yüz göz olmazsınız yani. Ben asla o şehirde yapamam de. Kesin kararli oldugunu görsün
Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
Sevgilim diş hekimi İstanbul da çalışıyordu askere gidene kadar geçici birinin yanında.
Askerlik bittikten sonra yine İstanbul'da kendi işini kurucaktı.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
dünden beri tartışıyoruz..
Ailesi çok kalabalık 3 ablası var bekar ve ben hıc bılmedıgım kulturlerıne alışık olmadığım bı sehıre gıdemem kendımde o cesaretı bulamıyorum..Gözlemlediğim kadarıyla uzunca kalmayı seven insanlar ailesi..bi ablası evlendıgınde uzunca sure yanında kaldırlar sasırmıstım hemde yenı evlılerdı.
Bi abisi var ankarada yasıyor hıc umrunda değil ailesi karısı pek yanaşmıyor zaten anladığım kadarıyla ona gıdıp uzun uzadıya kalamıyolar..
ama sevgilim ailesine çok bağlı anenm babam yaslı onları bırakamam dıyor..
ya cıldırıcam kızlar kım aılesını bırakır zaten bende bişey demiyorum zaten..Hasta olurlar gelirler ama bı ıhtıyacları olduğunda bız gıderız tatıle gelırler ama dip dibe olmak ıstemıyorum.
zaten babamla aram erkek arkadaşımı ogrendıgınden berı bozuk annem o kadar uzağa gıtmeme basından berı karsı bı kızım var sen yapamassın rahata alışıksın ben senı tanıyorum dıyor..
Bı yandan sevgılımle bunun dışında hıc bı problemiz yok ufak tefek anlaşmazlıklar dışında sırf bu yüzden aramızın bozulmasını da ıstemıyorum ama kesın tavrımı kavga etmeden koymam lazım nasıl yapıyım bı akıl verın bana..
senı alana kadar evet der aldıktan sonra zorla memleketıne götürür .Erkekler kandırmasını çok ıyı bılırler boşuna anlaşabıleceğını düşünme ben olsam geleceği düşünür onun memleketınde yapamayacağım kararını verdıkten sonra bu ılıskıyı bıtırırdım.Ama Aşkın gözü kördür malesef şimdi ondan ayrılamam yapamam dersın ozamanda evlendığınde bu tür durumlara katlanıcaksın.
E bende ailemi birakmak istemiyorum ayni senin gibi dusunuyorum ben de burada kuracagim hayatimi diyin.
Niye hep kadin ayak uydurmak zorunda? Erkekte anasinin dibinde... Sanki bizi dogurup besleyip buyutmediler.
Benim evlendikten sonra yediğim kazık bu.
Aman şanslısın şimdiden gördün uyanık ol.
Demek ki adam dün konuşulandan cayabiliyor.
Verdiği sözü tutma konusunda sakat..
valla zor olur be canım
aynı kültürdeki ailelerle bile anlaşılamıyor ki farklı kültür daha zor
ikna olmuyorsa bırak gitsin
hem adam diş hekimiymiş her yerde iş bulabilir çalışabilir , bu durumda önemli olan senin iş bulabileceğin bir yer olması
Bende ona bunu söylüyorum .
Bu kararı sen tek basına veremessın madem benı sevıyorsun ikimiz içinde ortak yolu bulacaksın dıyorum..
Ki aileni at demiyorum sonuçta sağlıklılar elden ayaktan dusmedıler ki oyle bile olsa 3 bekar ablası var evde.gelmek ıstesınler gelsinler ama dıp dıbe yapamıycagımı düşünüyorum..
Bende ona bunu söylüyorum .
Bu kararı sen tek basına veremessın madem benı sevıyorsun ikimiz içinde ortak yolu bulacaksın dıyorum..
Ki aileni at demiyorum sonuçta sağlıklılar elden ayaktan dusmedıler ki oyle bile olsa 3 bekar ablası var evde.gelmek ıstesınler gelsinler ama dıp dıbe yapamıycagımı düşünüyorum..
Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
Sevgilim diş hekimi İstanbul da çalışıyordu askere gidene kadar geçici birinin yanında.
Askerlik bittikten sonra yine İstanbul'da kendi işini kurucaktı.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
dünden beri tartışıyoruz..
Ailesi çok kalabalık 3 ablası var bekar ve ben hıc bılmedıgım kulturlerıne alışık olmadığım bı sehıre gıdemem kendımde o cesaretı bulamıyorum..Gözlemlediğim kadarıyla uzunca kalmayı seven insanlar ailesi..bi ablası evlendıgınde uzunca sure yanında kaldırlar sasırmıstım hemde yenı evlılerdı.
Bi abisi var ankarada yasıyor hıc umrunda değil ailesi karısı pek yanaşmıyor zaten anladığım kadarıyla ona gıdıp uzun uzadıya kalamıyolar..
ama sevgilim ailesine çok bağlı anenm babam yaslı onları bırakamam dıyor..
ya cıldırıcam kızlar kım aılesını bırakır zaten bende bişey demiyorum zaten..Hasta olurlar gelirler ama bı ıhtıyacları olduğunda bız gıderız tatıle gelırler ama dip dibe olmak ıstemıyorum.
zaten babamla aram erkek arkadaşımı ogrendıgınden berı bozuk annem o kadar uzağa gıtmeme basından berı karsı bı kızım var sen yapamassın rahata alışıksın ben senı tanıyorum dıyor..
Bı yandan sevgılımle bunun dışında hıc bı problemiz yok ufak tefek anlaşmazlıklar dışında sırf bu yüzden aramızın bozulmasını da ıstemıyorum ama kesın tavrımı kavga etmeden koymam lazım nasıl yapıyım bı akıl verın bana..
aslen Karadenizliyim..Siz de aslen doğulumusunuz?
Değilse doğulu biriyle çok zorlanırsınız..
Kendimden biliyorum..
Bunun için dünden beri uğraşıyorum..Mecbur değil orda yaşamaya ama beni mecbur bırakıyor kabul edemiyorum..Emrivaki çok kötü bir şey,sakın boyun eğme.
Bundan baska bi sorun yok mu? Bu en önemli sorun zaten... Bu arada aileden uzakta olsaniz, yine yapamazsiniz, benden söylemesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?