- 15 Mart 2012
- 1.297
- 3.424
- 358
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Bi arkadaşım aklıma geldi okuyunca.sevgilisi doğulu kendisiyle aynı okulda yaşadığım şehirdeler.sevgilisi son sınıfta memleketine dönücekti.arkadaşım oraya gitmeyi kabul etmiş.hatta kapanmasını çok istiyodu ama baskı yapmıyodu.arkadaşımda hep içinde olduğunu bigün kapanıcağından falan bahsediyodu.ki çok bakımlı bi kızdır.hatta bununla da kalmayıp başka bi meslek tercih edicekti.bu kadar fedakarlığa rağmen nolduğunu söyleyim.tanışmadan önce arkadaşım bi kaç arkadaşıyla gece dışarı çıkıyo.iğrenç bi ortam oluşuyo arkadaşlarından kaynaklı.kendisi dahil olmadan eve gidiyolar.giderken dengesizin biri kendi evine çağırıyo.arkadaşımda kavga edip arabadan iniyo.çocuk diş bilediği için sağda solda konuşuyo.ve sevgilisi de bunu duyuyo.aylar önce olmasına rağmen kızı dinlemeden ayrılıyo.bu kadar fedakarlıktan sonra onun düştüğü konum hep aklıma geliyo benim.
Siz bu kadar fedakarlığı yapmazsınız zaten anladığım kadarıyla ama dediğim dedik değilsiniz sanırım ilişkide.kabul etseniz mutsuz olcaksınız mutsuz ediceksiniz.kaldı ki bekar kardeşleri varmış sizden daha iyi durumdalar.ben ailemden başka bi yerde düşünemezdim erkek arkadaşımla aynı şehir olsa bile.çok zor bi durum gerçekten.
Bunun için dünden beri uğraşıyorum..Mecbur değil orda yaşamaya ama beni mecbur bırakıyor kabul edemiyorum..
Neden peki ? kültür farkı mı ?
ayrılcağını anladığı an yalandan ıkna olur .böylelerını çok görüyoruz eldekınden olmamak ıcın şimdi evet der sonra sert adam olur dediğinide yaptırır.insan seveceği insani seçebilir mi..evet bu konu yüzünden ayrılmak istiyorum..Körü körüne seviyorum herseye katlanırım diyen bi tip değilim..Bu konularda gözüm açıktır ama ikna etmeye çalışıyorum ne kadar başarılı oluurm onu bilmiyorum işte..
Bence de kesinlikle çok mantıklı! Yine de bir orta yol bulamaz, bir çözüm üretemezse zaten harcanacaksınız demektir. Aslında ileride aile ile sizin aranızda kaldığı zaman alacağı tavrı da gösterecek bu. Çok önemli. Umuyorum tatlıya bağlanır her şey...Mesela şunu söyle ailenle yakin olursak kultur uyuşmazligimizdan dolayi sorunlar yasariz ama uzakta olursak ayda yilda bir gorustugumuz icin onlar bana ben onlara sabirli ve kibar oluruz de. Yüz göz olmazsınız yani. Ben asla o şehirde yapamam de. Kesin kararli oldugunu görsün
Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
Sevgilim diş hekimi İstanbul da çalışıyordu askere gidene kadar geçici birinin yanında.
Askerlik bittikten sonra yine İstanbul'da kendi işini kurucaktı.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
dünden beri tartışıyoruz..
Ailesi çok kalabalık 3 ablası var bekar ve ben hıc bılmedıgım kulturlerıne alışık olmadığım bı sehıre gıdemem kendımde o cesaretı bulamıyorum..Gözlemlediğim kadarıyla uzunca kalmayı seven insanlar ailesi..bi ablası evlendıgınde uzunca sure yanında kaldırlar sasırmıstım hemde yenı evlılerdı.
Bi abisi var ankarada yasıyor hıc umrunda değil ailesi karısı pek yanaşmıyor zaten anladığım kadarıyla ona gıdıp uzun uzadıya kalamıyolar..
ama sevgilim ailesine çok bağlı anenm babam yaslı onları bırakamam dıyor..
ya cıldırıcam kızlar kım aılesını bırakır zaten bende bişey demiyorum zaten..Hasta olurlar gelirler ama bı ıhtıyacları olduğunda bız gıderız tatıle gelırler ama dip dibe olmak ıstemıyorum.
zaten babamla aram erkek arkadaşımı ogrendıgınden berı bozuk annem o kadar uzağa gıtmeme basından berı karsı bı kızım var sen yapamassın rahata alışıksın ben senı tanıyorum dıyor..
Bı yandan sevgılımle bunun dışında hıc bı problemiz yok ufak tefek anlaşmazlıklar dışında sırf bu yüzden aramızın bozulmasını da ıstemıyorum ama kesın tavrımı kavga etmeden koymam lazım nasıl yapıyım bı akıl verın bana..
evet geç kaldın :=)canan tan'ın "piraye" romanı referans gösterildi mi? geç mi kaldım?
çok net yapamazsın ait olmadığın bir yerde. sevdiğim adamın peşinden her yere giderim hikayesi ve gereksiz romantikliğine girmeye gerek yok diye düşünüyorum.Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
Sevgilim diş hekimi İstanbul da çalışıyordu askere gidene kadar geçici birinin yanında.
Memleketi doğuda bu arada. Kasım başında İstanbul 'da ki evini kapattı eşyalarını sattı memlekete döndü askere gidicem diye..
Şimdi bedelli askerlik çıkınca bu fikir aklına yattı ve ben gitmiycem ödiycem parayı demeye başladı. Buraya kadar sorun yok..
Biz sevgilimle daha öncelerde evlendikten sonra yaşayacağımız yer konusunda tartısmlar yasadk. O memleketınde yaşamak istemişti bense batıda yaşıyorum kabul etmemiştim. O kadar uzakta yapamam İstanbul ikimiz içinde daha iyi ailelerimiz bi uçak mesafesi yakınımızda olur ben daha rahat iş bulabilirim diye kabul etmişti ve bu konu kapandı sanıyodum.
Şimdi ise memlekette ailesinin yanında tutturdu askerede gitmiyceksem daha yeni kapattım evimi eşyalarımı sattım bır daha donmıycem ıstabula burda kurucam işimi demeye..
Ailesi çok kalabalık 3 ablası var bekar ve ben hıc bılmedıgım kulturlerıne alışık olmadığım bı sehıre gıdemem kendımde o cesaretı bulamıyorum..Gözlemlediğim kadarıyla uzunca kalmayı seven insanlar ailesi..bi ablası evlendıgınde uzunca sure yanında kaldırlar sasırmıstım hemde yenı evlılerdı.
Bi abisi var ankarada yasıyor hıc umrunda değil ailesi karısı pek yanaşmıyor zaten anladığım kadarıyla ona gıdıp uzun uzadıya kalamıyolar..
ya cıldırıcam kızlar kım aılesını bırakır zaten bende bişey demiyorum zaten..Hasta olurlar gelirler ama bı ıhtıyacları olduğunda bız gıderız tatıle gelırler ama dip dibe olmak ıstemıyorum.
zaten babamla aram erkek arkadaşımı ogrendıgınden berı bozuk annem o kadar uzağa gıtmeme basından berı karsı bı kızım var sen yapamassın rahata alışıksın ben senı tanıyorum dıyor..
Bı yandan sevgılımle bunun dışında hıc bı problemiz yok ufak tefek anlaşmazlıklar dışında sırf bu yüzden aramızın bozulmasını da ıstemıyorum ama kesın tavrımı kavga etmeden koymam lazım nasıl yapıyım bı akıl verın bana..
İSTEMİYORSAN İSTEMİYORSUNDUR.YAPACAK BİRŞEY YOK.SEN NASIL ARAN BOZULMASIN İSTİYORSUN.O DA BOZMAMAK İÇİN ÇABA SARFETSİN.Kızlar bilenler bilir 4 yıllık bir ilişkim var.
İSTEMİYORSAN İSTEMİYORSUNDUR.YAPACAK BİRŞEY YOK.SEN NASIL ARAN BOZULMASIN İSTİYORSUN.O DA BOZMAMAK İÇİN ÇABA SARFETSİN.
ayrılcağını anladığı an yalandan ıkna olur .böylelerını çok görüyoruz eldekınden olmamak ıcın şimdi evet der sonra sert adam olur dediğinide yaptırır.
Bence de kesinlikle çok mantıklı! Yine de bir orta yol bulamaz, bir çözüm üretemezse zaten harcanacaksınız demektir. Aslında ileride aile ile sizin aranızda kaldığı zaman alacağı tavrı da gösterecek bu. Çok önemli. Umuyorum tatlıya bağlanır her şey...
Eger anne ve ailene bağlısan uzak yerde yapamassn erkekler daha kolay adapte oluyorlar uzak şehirlere ama kadınlar için çok zor bi durum işin ucunda mutsuz olmak var... sevgiline net kararını söle uzadıkça uzar bu konu oda kararlıysa ayrılın gitsn şahsen ben böle yapmştm aynı şeyi yaşadm iş cıddıye binince istanbulda yapamam demişti ozmanlar çok üzülmüştüm ama şimdi öle mutluyumkii ailemi ve eşimin ailesinin yanı başındayım her zorlukta koşarlar şükür....
çok net yapamazsın ait olmadığın bir yerde. sevdiğim adamın peşinden her yere giderim hikayesi ve gereksiz romantikliğine girmeye gerek yok diye düşünüyorum.
ruh hali değişken adamlar ziyadesiyle zorluk çıkarabiliyor..
İSTEMİYORSAN İSTEMİYORSUNDUR.YAPACAK BİRŞEY YOK.SEN NASIL ARAN BOZULMASIN İSTİYORSUN.O DA BOZMAMAK İÇİN ÇABA SARFETSİN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?