• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biktim artik...

Berrin 90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
414
315
18
35
Sadece dertlesmek icin yaziyorum. 6 aylik evligim 3 ayindan itibaren esimin isleri dilayisiyla buyuk bir maddi cokuntu yasadik. Esim uzun suredir is bulamiyor. Kira odememk icin esyalari kv evlerine biraktik. Tek cikisimiz kendi isimizi yapmak onun icinde birikmis az miktar paramizi duzgun degerlendirmlyz. Baska sehirde olan annemlere geldik bi suredir burda neler yapabikiriz bakiyoruz. Esimle severek evlendim ailesiyle tanisildi. Taninda. Sorusturuldu. Her sey iyi sorun cikmadi. Cunku agizlari var dilleri yok. Evlendik kv benim oldugum sehre gelin diye tutturdu. Biz de onlara yakin yerdeyiz. Ayda bir zaten gidiyoruz. Onlar gelmiyor bu arada altlarinda araba oldugu halde. Gelip gitmeler sadece bizden bekleniyor. Esyalarimizi falan kendimiz almisiz yardim etmediler. Etmek zorunda da degilller ama para istiyorlar. Ustelik borclu oldugumuzu bildikleri halde. Inanin aramaya korkuyorum gel diyicekler. Ogullarina surekli buraya gel diyorlar. Ustelik bir ay once 10 gun falan yanlarinda kaldi esim. Ben ogullarini gondermeyen gelin oldum. Alakasi yok kendi gitsin ama beni goturmesin istiyorum. Bu gun gorumcem ariyor. Bebek var mi diyor. Bu nasil. Is yok ev bile yok bir ihtiyaciniz var mi diye sormuyor. Oglum dayisini ozledi diyor. Bir de hamilemiyim diye soruyor. Cok sinirleniyorum....... Dedigim gibi dertlesmek icin yazdim cozum falan yok biliyorum esim de bana sen konus ailemle diyor. Konustum daha once ama farkeden bir sey olmadi ki

Sen baya daralmışsın.dua et için ferahlasın emin ol şuan herkes ayni durumda.bir işe girsen sende hem kafan dağılır hemde maddi olarak rahatlarsınız

Annenizin memleletinde is kurun yada is bulun iyi kotu calisin sonra planlayin hayatinizi.ancak esinizin ailesini de ihmal etmeyin iletisimi kesmeyin.

Cok daraldim evet tesekkur ederim mesajlariniz icin is ariyorum ins bulurum

İş kurmak için son para harcanmaz. İş kurmak için, en az yatıracağınız kadar paranın köşe de kalması gerekir. Girin bi işe çalışın madem paranız vardı bı kaç ay hazırdan kirayı öderdiniz, üç beş alacağınız dönemlik işler bulup eşyaları falan bırakmanıza gerek kalmazdı.

Sorunlu insanlarmış gerçekten.Daha evliliğin başlarında bu kadar sıkıntı kolay değil. Allah her konuda yardımcın olsun umarım en kısa zamanda herşeyi yoluna koyarsınız.

Kendi işinizi yapmakta kolay degil canm yani ne iş yapmayı düşündüğünüzü bilmiyorum ama kirası gideri olan bi işi hemen tutturmakta kolay degil.daha kötü olmamak için iyi düşünün.Allah kolaylık versin

Elinizdeki üç kuruşu da iş kurarak çar çur etmeyin. Her şey yolunda gitse dahi yeni kurulmuş bir iş en az bir sene doğru düzgün gelir getirmez.
İdareten işler bulun ikiniz de, hayatınızı yoluna koyun sonra şartlarınızı yavaş yavaş iyileştirirsiniz. Dibe vurmuşken mükemmeli aramayın.

Antepteydik kiralar çok paha
İş kurmak için son para harcanmaz. İş kurmak için, en az yatıracağınız kadar paranın köşe de kalması gerekir. Girin bi işe çalışın madem paranız vardı bı kaç ay hazırdan kirayı öderdiniz, üç beş alacağınız dönemlik işler bulup eşyaları falan bırakmanıza gerek kalmazdı.
Antepteydik kiralar çok pahalı orda bizde eşyalar kV lerde beklesin biz is ayarlayalım dedik. Hangi şehirde olacağımız bile belli değildi. Eşim kendi memleketine olmak istedi ama ben kV demlerin olduğu şehirde yaşamak istemedim. Uzun zamandır is arıyoruz bulamadık görüştüğümüz yerler donmuyor

Allah sabır versin.Cnm benim aklıma bir çözüm yolu geldi gibi.Sen de çalışıyor musun? Büyük şehirde mısınız?Eğer çalışmıyorsan sende işe gir ve küçük bir şekilde her türlü bir güzel geçinirsiniz emin ol.Ailelerin kimseye faydası yok kendi başınıza yuvayı kurun bence.Tabi bu şartlar size uyarsa.

Back
X