bıktım böyle akrabalarımdan!

zehra64

bugünlerde geçecek...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
389
150
123
29 yaşındayım herkes dedikodumu yapıyor evde kaldı kocalmış baba parası yiyor . en yakın akrabalarım dedikodumu yapıyor. zamanında atansam bunlar olmazdı. çok üzgünüm çok. çalışıodum 600 tl ordanda sözleşmem doldu. şimdi evde kpss ye hazırlanıyorum evde dersaneye gitmiyorum aileme yük olmamak için. eski kitaplarla video izleyerek hazırlanıyorum. ama artık çöktüm ben hiç birşey yolunda gitmiyor iş arıyorum bi yandan bulamıyorum benden torpillisi önüme geçiyor hemde hiç bir mezuniyeti vasfı olmadığı halde. ama insanlar bunu bilmiyor işte sanki iş buldumda bilerek çalışmıyormuşum gibi. bana bide baba parası yiyor damgası vurdular ben bunu nasıl hazmedeyim bunu diyen yakınım biri ben bu insan eve geldiğinde hoşgeldin bile diyemem içimden. dışardan yargılamak basit bende isterdim bi yuvam işim olsun kahretsin olmuyor işte.

Hayat senin hayatın , baba senin baban..
İster bir ömür bekar yaşarsın , ister çatır çutur baba parası yersin...
Millet kendi hayatı bomboş olunca etrafa sarmayı pek seviyor. Asıl işsiz onlar.
Dış kapının dış mandallarını kafana takma.
Ötsün dursun herkes...

Benım de meslegım var atandım aynı yastayız ama evlenemedım.Benım de kolu komsu rahat bırakmıyor kızlarıyla kısksndırmalar ,evlen demeler ev de kalmıs muamelelerı bosver mılletın lafına bakacak olursak hasta oluruz.Daha sıkı calıs kpss ye ve ıse gırme ıs ve kpss aynı anda olmuyor .

O hepimizin belası canım valla.
Evli olsan da koca parası yiyor diyorlar.
Bi gün Annemin yanında yıllardır görmediğim bi komşumuz 'sen de bi ekmeğini eline alamadın' dedi. Ağzından girdim burnundan çıktım. İlk kez o gün isyan ettim bu meseleye. Annemin yanında olması çok kırmıştı beni çünkü.
Ama inan artık tınlamıyorum, hatta soranlara dalga geçerek cevap veriyorum. Dedikodumu yapanlara ise ben onlardan öndeyim ki arkamdan konuşuyorlar diyorum...
Çalış boşver sabrın sonu selamettir.

aynen ben işe girmek istemiyordum sırf kpss kazanayım aynı anda olmuyor diye. ama sınava kadar millet moral motivasyonu düşürmek için elinden geleni yapıyor bir de okadar evden çıkmadığım halde sataşıyorlar bana. yok çalışsam 30 milyar param olurmuş şimdiye neler neler duydu bu kulaklar yuva kurmayı geçtim bu sene şu sınavı kazanayım kazanmazsam acaba neler derler

O akrabalarınıza hoşgeldin dedikten sonra gözlerinin içine baka baka size ne ikram edeyim ,baba parası var yen mi? deyin.ben babamın parası yedim yedim bitiremedim size de ikram edeyim deyin.
güldürdün beni bacım bu moral bozukluğumda Allah da seni güldürsün hep

onlar hiç susmuyor ki her gün yeni bişi duyuyorum hakkımda millet özel ünide okuyor baba parası ile (bursluları kastetmiyorum) onlar yiyor olmuyor Allah korusun ben işsiz olduğum her dönem böyle diyorlar

ahhh ahh o dedikodu yapan akrabalar yok mu...
bende de var onlardan
ama kulak tıkayacağız başka çare var mı
atanırsın inşallah

Böyle gereksiz insanlar, her durumda dedikodu yaparlar canim merak etme. Evlenirsin bu sefer koca parasi yiyor derler, iş bulursun kadin kısmı çalışırmiymis derler, çocuk ne zaman yapican derler, çocugun olur ikinci cocuga baski yaparlar. Bunlarda laf dedikodu hic bitmez. Sen guzel guzel dersine calis. Bunlari kafaya takma.

onlar hiç susmuyor ki her gün yeni bişi duyuyorum hakkımda millet özel ünide okuyor baba parası ile (bursluları kastetmiyorum) onlar yiyor olmuyor Allah korusun ben işsiz olduğum her dönem böyle diyorlar
Bunların agızlarına lastik takıp dügüm atacaksın , ya da kulak tıkayacaksın...
Dedikoduyla besleniyorlar.
Emin ol mükemmel olsan bile konuşacak laf bulurlar....

Sanki dost tutmussunuz da onun parasini yiyormus gibi. Saçmalığa bakın. Elbette baba parası yiyeceksiniz. Ben de atanamadim 32 yaşına kadar annemin parasini yedim. Şimdi de koca parası yiyorum. Ama koca parası daha tatlı

Kazanırsın dıye de korkuyorlardır kıskançlar.İşe falan gırme memur olana kadar ev de ders calıs mıllet senın gelecegını kurtarmayacak.

Banada çalışıyorum dıye aılem benım paramı yıyıyormus evlen dıyorlar .Yok annem benı kullanıyormus maasımı yıyıyormus.

Canim ne kadar takma desemde takacaksın emin ol hepsi hasetlerinden konusuyor

Emin ol iyi bir kısmet buldugunu yada atandigini duysalar korkudan etekleri tutusacak bos zamanlarini seni cekistirerek geciriyorlar sabret sonucta bu yasanti senin tercihin isteyerek yasamiyorsun bunu elinden geleni yapıp Allaha tevekkül et inşallah işinde eşinde en hayırlısı seni bulurda kıskanmaya devam ederler

Benim cevremdede beni evliligede isede layık görmeyen insanlar var benim oyle makam mevki gibi derdim olmadi ama o kadar cok incindim ki insallah diyorum cok hayirli bir isim işi gücü karakteri iyi bi esik olurda iyi hicbirseyi bana yakıştıramayan akrabalarıkda sadece pismanliklariyla kalirlar

Ben de atanamadim 22 yaşındayım 2 yıllık evliyim kayın peder oglumun parasını yiyor dişlerini yaptırıyor diyo yok da kimin parasini yiyecem evlendikten sonra babamın parasini mi yiyecem... amann sizde bosverin kulaklarinizi tikayin herkes kendine baksın

Bence sende çok takıyorsun ki kafana milletin dediği ayrı bir batıyor.
Millete laf çok inanki.
Evliyim 5 buçuk senedir,son 2 senedir çalışmıyorum. Şehir değiştirdiğimiz için.

Neyse bu zaman diliminde çalışmıyorum ya kayınvalidemin komşuları, oh sende evde oturmaya alıştın, çalışmayacan mı, kocanın parasını mı yicen dediler sağolsunlar (herbiri ayrı ayrı, sanırsam bu mevzu bir ev gezmesinde konu olmuş) biri söylediğinde şokla bişey diyemedim, ama ondan sonrakilere verdim vereceğim kadar. Şimdi hiiiç ses edemiyorlar. Kime ne ki hayatınızdan. Kimin parasını yediğinizden, babanız sonuçta, onların kesesinden yemiyorsunuz.

aynen beni ne iyi biri evliliğe layık görüyorlar ne iyi bi işe lafa gelince mangalda kül bırakmıyor bu insanlar anca dedikodu bunlara işimiz düşmesin ALLAH korsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…