Olurmu canım yurt dışından gelenlere bide düşük uçret tatil. Yurt dışında akrabası olan yaşadı oda ucuza geliyor. Onların obez popolarını görmekten Gına geldi.iyi yaptın ben bu rıkçılığı yaşamış biri olarak normal davranıyorum kendilerine hatta Allah aşkına görgüsüzlük abidesi parasız alamanlar ve hepatit aids taşıyıcısı evrim sürecinin tamamlayamamış ruslar gelemsinler arkaşaşım yaaaa benim ülkem turizme bel bağlamışsa vay halime yani ... Gelmesinler nolur uzak dursunlar zaten o türkmenler ruslar falan çoğu çocuk bakıcısı ayağına burada fuhuş kaçakçılık ne varsa yapıyorlar... en son acarkente girmişler. benim bir çoook zengin akrabamın banka hesaplarını 0 lamışlar dı zamanında gelmesin hiçbiri
obez popo iğrenç; hiç biryere sığmayan göbek, DD değil EE kuptaki inekten hallice rus hatunu göğüsleri, iğğğrenç erkek memeleri biradan şişkolamaktan çıkmış, pis dövemeler ve kas yığını rus erkekleri hepsi iğrenç ya...Olurmu canım yurt dışından gelenlere bide düşük uçret tatil. Yurt dışında akrabası olan yaşadı oda ucuza geliyor. Onların obez popolarını görmekten Gına geldi.
obez popo iğrenç; hiç biryere sığmayan göbek, DD değil EE kuptaki inekten hallice rus hatunu göğüsleri, iğğğrenç erkek memeleri biradan şişkolamaktan çıkmış, pis dövemeler ve kas yığını rus erkekleri hepsi iğrenç ya...
bir de lüks tatil köylerindeki tangalı turistler var iğrenç ötesi ... ben şikayet ediyorum (gidecek oarayı bulduğum yazlarda) ... bana ne yaaa bu kadar da olmaz abi bikinini giy gel otur...
işte onları dedim ya ilk msj da aslında orada o kdar kapalı yaşıyor ki bazı almancılar için diyorum yani ya da gurbetçiler diyeli oaynı durum başka ülkeler için de geçerli çünkü adamlar mantalite olarak da davranış giyim kuşam olarak da 80 lrede bile kalamımamış...Yaaa bir dön bak dimi aynaya. Sonra gel Türk leri beğen me. Ama bizim bazı Almancılar diye tabir edilenler varki daha sinir oluyorum onlara. Gelip burda ay burda şu kötü bu kötü diye kendi vatanını yerip almanyaya övgüler.
İnsanları kıyaslamalar. Çıktığı kabuğu beğenmeyenler. Sonra otur iki sohbet et o kişi ile. Siyaset yok. Sanat yok. Genel kültür yok. İyide sen o harika almanyada neyin Nirvana sına ulaştında burdakileri beğenmiyor sun.
Ama bak bunları o almancılara diyorum yuzlerine dillerini biliyorum da allahtan :)
Salvar giymek ne zamandan beridir ayilik olduburcubahar0635 ?
Ya da doner yemek ne zamandan bu yana kroluk? Tespitleriniz oylesine asagilayici ki okuyunca guzel memleketimin saf ve temiz insanini sirf yermek amacli yazdiginizi dusundum. Herkes ulkesinde yabanci istemiyor olabilir, ama bu irkcilik yapmayi gerektirmez. Koylu gibi dolasiyorsa ne olmus yani? Kime ne zarar vermis? Ne gibi eksisi dokunmus?
Herkes kendi ekmeginin derdindeyken bu denli sert mizacta yorum yapmaniza anlam veremedim dogrusu. Zamaninda Hitler'in yaptigi kafatasci zihniyet sizi de etkisi altina almis olmali..
İrkciligin her turlusune karsiyim! Ulkemdeki multeciyi de ezmem, baska bir ulkede de ozgurce yasamak isterim! Kimse kimsenin hakkina parasina malina mulkune goz dikmiyorsa medeniyet bunu yapmayi gerektirir.
Günaydin arkadaslar.. Fazla uzatmadan meseleye gireyim. Ben almanyada yasayan ögretmenlik okumus; üniversiteyi kisa süre önce bitirmis 25 yasinda biriyim. O kadar yorulmus ve bikmis haldeyim ki anlatamam.
Üniversite bittigi icin staj dönemindeyim suan. Burada sistem biraz daha degisik. Bir bucuk sene staj döneminden sonra tekrar sinavlara girmek gerekiyor. Haftanin 4 günü okulda; 1 günüde seminerde oluyorum. Öyle yerlere düsmüsüm ki aklim almiyor. Irkciligin bukadar yogun oldugunu hic hissetmemistim.
Seminerde tek türk benim. Bir azerbaycanli bir de rus var. Sadece 3 yabanciyiz ve dislaniyoruz malesef. Sürekli asalayici bakislar ve sözler. Ücümüzde cok mutsuzuz..
Okul deseniz ayni. Ögretmenler odasina giriyorum herkese günaydin diyorum; yüzüme bile bakmayanlar var. Ders plani cikarip verdiler. Bende ona göre derslere girdim. Bir ögretmenin haberi yokmus bana demedigi kalmadi. Benim sucum neyse. Tüm sinifin önünde kavga etti benimle. O kadar zoruma gitti ki zor tuttum kendimi.
Bir sorum oluyor söylüyorum ilgilenen cevaplayan yok. Ama alman stajerler bisey sorsun aninda ilgileniyorlar. Anlamiyorum niye bu irkcilik...
Arkadaslarimla konusuyorum duyduklarim beni daha da sinirlendiriyor. Hepimiz ayni durumdayiz, istenmeyen, basarisiz olmamiz icin ellerinden geleni yaptiklari "türkler".. arkadasim okuldaki ilk gününde ögretmenler odasina girer girmez, okul müdürü "olamaaaz simdide türkler ögretmenler odasina mi girdi" diye bagirarak cikmis. Yüzünede bakmamis.
Cok mutsuzum huzursuzum. Bir bucuk sene bu irkciliga nasil katalanirim bilmiyorum. Icimdeki heves istek hepsi gitti. Aslinda cocuklari seven bu isi yapmak isteyen biriydim. Ama suan sadece buralari terk edesim var. Ne yapsam bilmiyorum. Sadece caresiz hissediyorum. 5 sene okudum cabaladim simdi bu yasadiklarim büyük bir hayal kirikligi
Dua edin bana nolur. Rabbim bana sabir ve dayanma gücü versin..
yaa özür dilerim ama aynı düşünüyorum. yani oha artık arkadaşlar şalvarla Türkiye'de herhangi bir yerde devlet dairesine girince kimse sizinle siz diye konuşmaz yaaa bağıra bağıra (anlamaytacağını düşünerek) sen diye konşulurlar, minibüsçüler minibüslerine almaz, istanbulda hemen hemen hiç bir yerde adam muamelesi görmezsiniz. neden çünkü görgünüzün eksik olduğu, temizliğinizin eksik olduğu, hırsız olduğunuz ile ilgili ön yargılar vardır.Canım evinde giy şalvarını uçaklarda sokaklarda da gezmenin bi adabı var uçağa şalvarla binilir mi.Normal mi yani bu.Döner yemek kıroluk değil, lafları cımbızla çekip alma.Otobüslerde ketçap mayonezli dönerleri yiyip ellerini oralara siliyolar diyorum sen döner yemek kıroluk diyosun.Okuma yazmanı biraz geliştir bence.
Kendi yazdıklarınla çelişiyosun.Herkes ülkesinde yabancı istemeyebilir ama bu ırkçılığı gerektirmez diyosun.Irkçılığın kaynağı bu zaten iyi de.
Köylü gibi dolaşıyolar evet orası almanya o tiplerin sokaklarda çekirdek çitleme muhabbetini medeniyetsizliğini kaldırmıyo işte türkiye gibi.Bana ne soruyosun kardeşim orda türkleri istemiyolarsa ordaki türkler kendilerine soracaklar neden orda istenmediklerini.Her ülkenin bi sokak adabı, çalışma düzeni,aile yapısı, medeniyet düzeyi var.Demek ki türkler bunlara uyum sağlayamıyo ki istenmiyolar orda, bu kadar basit.
Valla şahsen ben hiç de hümanist falan değilim.Herkesi sevmek gibi bi misyonum yok, sevmiyorum da.Her bakkal çıkışı,sokak başı ve trafik lambalarında yapışkan suriyeli dilenci görmekten gına geldi.Bana ne faydaları var yani.Mecbur muyum çekmeye.Defolup gitsinler benim ülkemden ne halleri varsa görsünler, kim sebep olduysa buna onlar baksın, veya da madem ırkçı olmayanlar alıp evlerine beslesinler.Ben bu insanlar yüzünden sokakta 20 metrelik mesafede otuz kere arkama bakarak yürümek zorunda kalıyorum.Kimin ne hakkı var buna. Belki de almanlar da bunun için sevmiyodur türkleri.Malum,az tecavüz etmedi bizim türkler de alman kadınlarına.
Benim ülkemin insanlarinin denizde hayatını kaybeden minicik bebeklere bu kadar duyarsız olmasıni kabul edemiyorum. defolsunlar ülkemizden ne demek ya....
sanki bi Mülteciler pis. diğer irklardan de pis insanlar var... benim ona benzer konularım var.
ben almanyadaki vatandaşlarımızin dışlanma sebebi sirf neo-nazi düşünceden. yani bunun sizin sandığınız gibi uyum sağlayamadiklari için değil. açıp okuyun. öyle tv izlemekle olmaz o iş. sadece x haber grubunun da değil, yabancı kaynaklardan okuyun.
herkesin kafasına silah daya sen onu seveceksin sen bunu seveceksin diye o zman .... Avrupadakiler Türkleri sevmiyorlar naapacaksın ? tek tek zorla sevdirecek misin ?Benim ülkemin insanlarinin denizde hayatını kaybeden minicik bebeklere bu kadar duyarsız olmasıni kabul edemiyorum. defolsunlar ülkemizden ne demek ya....
sanki bi Mülteciler pis. diğer irklardan de pis insanlar var... benim ona benzer konularım var.
ben almanyadaki vatandaşlarımızin dışlanma sebebi sirf neo-nazi düşünceden. yani bunun sizin sandığınız gibi uyum sağlayamadiklari için değil. açıp okuyun. öyle tv izlemekle olmaz o iş. sadece x haber grubunun da değil, yabancı kaynaklardan okuyun.
yaa kenid adıma estağfurllah diyeyim konu kaydı biraz ve genel bir hal aldı ....Olay biraz farkli yerlere kaymis, ama destek olmaya calisanlara tesekkür ederim.
Sanki uyum saglamayan pis gezen salvar giyen biriymisim gibi konu cok farkli yerlere gelmis. Öyle degil hanimlar. Elbette her türlü kisisel bakimima temizligime dikkat ediyorum. Mesele bu degil zaten. Mesele türk olmam ve bu yüzden cok farkli muamele görmem...
Gercekten böyle durumla karsilasacagim aklima gelmezdi. Beklemezdim. Hatta cok türk ve baska yabancilarin oldugu bir yerdeyim ve yinede dislaniyorum okulda...
Okul degistirmeyi cok istedim sordum sorusturdum ama mümkün degilmis. Yasadiklarimi ispatlamasida pek kolay birsey degil acikcasi..
Tek dilegim stajimi gecebilmek. Ve bitirdikten sonra burada daha fazla kalmamak. Insallah Allahim o günleride basip eder. Cok cok kötü bir durum gercekten kimsenin yasamasini istemem..
ben size nedenini anlatıyım.
Türkler oralara göç ettiğinde gittiler kendilerine türk mahalleleri kurdular.alman halkıyla entegre olmadılar.yıllarca oralarda yaşayıp almanca öğrenme zahmetine dahi girmediler.medeniyet namına hiçbir şey öğrenmediler.çoğu kıro ve medeniyetsiz bir şekilde yaşamaya devam ederek(şalvarlarla gezeni mi dersin, otobüslerde ketçap mayonezli soğanlı dönerler yiyenleri mi ararsın, her türlü ayılık var) alman halkını da rahatsız ettiler.çocuk yapıp yapıp ürediler, devletten paralar aldılar, devleti dolandırdılar ve özet olarak çalışmaya giden vatandaşlar devlete fayda sağlamaktansa mali ve kültürel yük haline geldiler.ben şimdi ülkemde bi suriyelinin neden benden daha iyi yerlere gelmesini isteyim ki.yıllardır ben benim anam babam dedelerim bu ülkeyi kalkındırdı, vergisini verdi.elin suriyelisi gelip havadan neden benim yaptıklarıma ortak olsun ki.üstüne bi de benden iyi kazansın oldu.tabi bunların yanında çarşaflıları falan saymıyorum da.
bazıları diyo ki kılık kıyafet medeniyet midir vıdı vıdı.arkadaşım avrupa her şeyden önce bir hristiyan birliğidir.öyle olmasa onlar da gider arabistanda yaşarlardı.yani istemiyolar müslümanlığı demek ki, istemiyolar çarşafı, istemiyolar islamı.kendi gibi olmayanları istemiyolar işte neden bu zorlama anlamıyorum.yani belirli sosyo-kültürel ve dini dinamiklere sahip ülkelere gidip ben böyleyim diyemezsin anlatabiliyo muyum.ya uymak zorundasın o kültüre, ya da dışlanırsın, istenmezsin, ırkçılığa maruz kalırsın.bunu senin için söylemiyorum.türkler yıllarca böyle yaptığı için söylüyorum,çünkü o insanların gözünde sen de ne kadar eğitimli olsan da bunlardan birisin.
biz mesela bi hristiyana, hadi hristiyanı da geçtim kendi ülkemizde bi aleviye karşı bile ne kadar saygılıyız ki yani elin hristiyanının kendi ülkesinde bizi sevip saymasını bekliyoruz?
Olay biraz farkli yerlere kaymis, ama destek olmaya calisanlara tesekkür ederim.
Sanki uyum saglamayan pis gezen salvar giyen biriymisim gibi konu cok farkli yerlere gelmis. Öyle degil hanimlar. Elbette her türlü kisisel bakimima temizligime dikkat ediyorum. Mesele bu degil zaten. Mesele türk olmam ve bu yüzden cok farkli muamele görmem...
Gercekten böyle durumla karsilasacagim aklima gelmezdi. Beklemezdim. Hatta cok türk ve baska yabancilarin oldugu bir yerdeyim ve yinede dislaniyorum okulda...
Okul degistirmeyi cok istedim sordum sorusturdum ama mümkün degilmis. Yasadiklarimi ispatlamasida pek kolay birsey degil acikcasi..
Tek dilegim stajimi gecebilmek. Ve bitirdikten sonra burada daha fazla kalmamak. Insallah Allahim o günleride basip eder. Cok cok kötü bir durum gercekten kimsenin yasamasini istemem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?