biktim bu irkciliktan

Ben katiliyorum, onceki mesajlarimda da buna benzer seyler yazdim. Kimse kimseyi ulkesinde agirlamak zorunda degil ki.
Sen kendi ulkeni batir, b.k et sonra kurulu mis gibi duzeni olan insanlarin ulkesine kapak atmaya calis??!? Adamlar kurduklari sosyal duzeni, refahi kel alaka insanlarla paylasmak zorundalar mi? O zaman Almanya Turklere, Filistinlilere, Hintlere Pakistanlilara, Afrikalilara , ulkesinde mutlu olmayan herkese kucak acsin, buyrun gelin kardes kardes yasiyalim desin???? Tum dunya nufusu Almanya'ya goc etsin , onlar da hepimiz insaniz gerekcesiyle herkesi buyur etsin????

Canım hiç üzülme . Türkiye de yok mu bunlar ? Türk , Kürt , Çerkez , Laz .. Hatta artık Antalyalı , Malatyalı , İstanbullu, Trabzonlu hele İzmirli olmak bile dışlanma sebebi Türkiye nin başka iline gittiğin zaman Bence onların dar zihniyetleri ..İnsana insan olarak bakamamak ve bir kaç kişinin oluşturduğu olumsuz durumdan yaptığı genellemeler yüzünden oluyor.

Almanya zaten kendisi buyur etti ve hala ediyor yahu.. cherry almanyada yasadigin halde böyle konusman cok tuhafima gidiyor. Almancan ne durumda tamamen ögrendin mi merak etmisimdir hep`? Hem Kim ülkeye kapak atmak istedi ki o zamanlar ? Cogu aileler biraz calisip geri dönme niyetindeydi. Ama bu isler öyle kolay olmuyor ne yazikki. Zamaninda almanya cagirdi türkleri. Almanya ve baska avrupa ülkelerine kapak atmak isteyenlerin cogu suan türkiyede oturuyor

Douxcum ben genel olarak insanlar neden ulkesinde yabanci istemeze degindim. Istemezse istemezler, insanlarin ulkelerinde yabanci istememe, ulke imkanlarini baskalariyla paylasmama istememe haklari var, buna fasizm , irkcilik diyemeyiz.

Ben de kendi ulke sartlarini begenmedigi icin goc edenlerdenim, tek farkim nitelikli , egitimli bir insan olmam ve yeni yasaya gore muhendis acigini kapatmak amaciyla calisma vizesi kolayligi saglanan insanlardanim. Yani mesajimda anlattigim gocmenlerden bir farkim yok, kapagi bir sekilde attim Hatta kapagi cok organize bir sekilde attim, once yuksek lisans sonra is seklinde, neyse

Pffffff kelimelerin cogunu ve "r" harfini soyleyemiyorum zaten Almancam berbat buraya hic gelmeyelim

Bizimkilere bir sey diyemem, daha daha onceki postumda dedim ki bizimkiler iyi yapmis. Uyanik Hanslar bizimkileri calistirip kullanip sonra da geri postalayacaklarmis amam tutmamis Iyi olmus oyle yagma yok

Anaaa... E almanyada almandan çok yabancı var ya bunlar şaşırmış mı.Ay çok şaşırdım. :S Ne desem bilemedim ya. Diplomanız türkiyede geçiyorsa türkiyeye dönün dicemde, üç beşş manyak içinde türkiyeye kesin dönüş mü yapılırmış. Allahh yardımcınız olsun ya

Zaten basli basina en buyuk sorunlardan biri bu.. Okuyan avrupali turk sayisi cok cok az.. Turkiye'dekiler bi universite kazanmak icin neler yapiyorlar. Bizim burda okula girisler serbest. Misal Belcikada universiteye giris sinavi yok. Istedigin bolume girebilirsin. Istenilen tek belge lise diplomasi. Lakin hic bi caba yok kimsede.. Ve o cabalayaman insanlarda zaten o irkciliklarla karsilasmiyorlar. Tabi karsilasmazlar, makam mevki kapma cabasinda degilsin ki sana niye irkcilik yapsinlar. En alt ve zararsiz kesim olarak yasiyorsun ulkede.

Burada gecen sene bi arastirma yapilmisti ve Belcika'yi birakipta Turkiye'ye tasinan Turklerde ozellikle yuksek okumus universite bitirmis insanlarin bariz cogunlukta oldugu dikkat cekmis. Sebep? Cunku tamda o insanlar irkcilikla karsilasiyor! O kadar emek vermis okumus bitirmis diplomayi eline almis ama hak ettigi ilgiyi ve saygiyi gormuyor. Sadece ismine bakip is gorusmesine dahi cagirmiyorlar. Isyan edilesi bir durum. O insanlarda avrupa diplomamla turkiyede beni el ustunde tutarlar, 2 - 3 yabanci dilim de var diyip tasiniyorlar. Sasilacak bir durum degil cunku bende dusunmuyor degilim yani..

Cok tesekkur ederim tebrik ettigin icin. Benim cabalamamin bir sebebide akli basinda olan, cocuguyla her daim ilgilenen anne ve babaya sahip olmam. Eger en basta, ta orta okuldayken annem babam ogretmenimin ''ogutlerini'' dinleyip beni dusuk bolume gonderselerdi belki bugun egitim yetersizliginden dolayi hukuk okuyamazdim.. Ailede cok is bitiyor! Ayrica etrafimda ve okulumda okuyan kiz sayisi erkek sayisina gore daha fazla. Erkeklerde okuyan cok az.. Bende asil ona uzuluyorum. Fabrika köselerinde sürünüyorlar..

Velhasil mevzu derin arkadasim :)

Bu sözlerin her bir satırının altına imzamı atıyorum.

Ortadoğulu sıfatından nefret ediyorum ya, kabul etmiyorum Asyalıyız biz soyumuz sopumuz belli Cengiz Han'ın Atilla Han'ın torunlarıyız. Yabancılarla sohbet ederken ben Asyalı olarak tanımlıyorum kendimi konu geçerse.

Valla şekerim genetiğe hiç girme bence:) Araştırmalara göre bozkırda yaşayan dedelerimizle genetik benzerliğimiz, Anadolu'nun yerleşimcileri, ilk sahipleri + Ortadoğu genetiğinden çok çok daha az. Genetik benzerlik en çok Kırgız ve Kazaklardaymış sanırım. Atalarımızla kültürel tek noktamız dilimiz.

Kültür olarak da Ortadoğuluyuz, Orta Asya Türk kültürüyle 1 mg benzerliğimiz yok nerdeyse. İslam'ın kabulunden beri Arap ,Ortadoğu kültürüne geçme ve Orta Asya Türk kültüründen uzaklaşma var. İslam ülkeleri az çok benzer kültür taşıyor. Türkiye Ortadoğu zihniyetinin ve genetiğinin parçası.

O yüzden ne genetiğe ne kültüre girme bence neresinden tutsak elimizde kalır zira:)

Manevi olarak reddediyorum bütün bunları işte Benim gerçek kültürüm Asyadaki Türklerin kültürüdür. Neyse ki soyumuzun sopumuzun oralara dayandığı bir gerçek

Niye üstüme alınmama şaşırdın ki benim kullandığım kelimeleri birebir kullanarak yorum yapmışsın sonra da şaşırıyosun.Niye istemediklerini daha önce anlattım, hiçbi faydaları yok türklerin onlara çünkü.Sebebi bu.Onların alın teriyle kurdukları her şeyi devletlerini sömürmekten başka işe yaramıyolar.Onlar vergi veriyo bizimkiler kendilerine sakat olmadıkları halde sakat maaşı bağlatıp orayı sömürüyolar akıllarınca.Nerde olduğunu hatırlamıyorum geçenlerde bi araştırma okudum alman hükümetine türklerin verdiği zarar yaptıkları dolandırıcılıklar 60 küsür milyon doları bulmuş bu zamana kadar.Kaynağı bulursam yazıcam.

Ha bu arada ayyy evet bu sevgi bana nasip olmuyo ağlıcam çok kıskandım

Manevi olarak reddediyorum bütün bunları işte Benim gerçek kültürüm Asyadaki Türklerin kültürüdür. Neyse ki soyumuzun sopumuzun oralara dayandığı bir gerçek

Bence Ortadoğulu sıfatından nefret etme.
Şu anda savaşlar var ama 60 yıl önce de buralar hep tarlayken dünyanın anasının münasip yerlerine koyanlar 2 Avrupalı 1 Rus diktatördü. Herkesin günahları var kimse masum değil.

Kültüre gelirsek herkesin iyi yanları kötü yanları var. Ortadoğulular çok sıcakkanlı, enerjisi aurası yüksek insanlar. Evet beleşçi avantacı ve tembeller. Avrupalılar daha çalışkan ve disiplinli doğrudur. Ama insanlarda bir gariplik var, mal gibiler. Çok donuklar, ölmüş gömenleri yok kıvamındalar. Kültürde iyi kötü olamaz bence. Ortadoğu kültürü tembellik ve avantacılık tarafını kesersek gayet güzel bir kültür, en çok da yemekleri. Kebap başlı başına yediğim tüm yemeklere b.k yedirir. Avrupa'da yiyecek hiçbir şey yok gerçekten.

Türk olmanın tek şikayetçi olduğum yanı AB'de çalışma iznine ihtiyacım olması. Onun dışında gayet memnunum. Batı Avrupalı doğup mal yaşayıp mal ölmek istemezdim sanırsam. (ya da isterdim yaktın beni çalışma izni)

Heheheehh Yine de, Asya candır

Aklimda yorumlar kalmisti kimin yazdigi degil. O yüzden sasirmistim.
Türklerin hicbir faydalari yokmuymus? Bunu kendi gözlerinle gördünmü acaba böyle konusuyorsun?
Off neyse ugrasamam...nasil olsa herkes istedigi gibi görüyor olaylari. Öyle bilin madem...

Metroya bindiğim bir gün oturulacak yerlerin çoğunu turist arapların kapladığını ve herkesi kendilerine dönüp baktıracak kadar sesli konuştuklarını görünce tuhaf olmuştum ki ırkçı biri de değilim . Bir arkadaş doğru söylemiş çoğunluk varsa burası bizim ne işleri var burda moduna giriyorlardır.
Siz zaman tanıyın biraz düzelecektir mutlaka.

Canim cok üzüldüm sana,,,, sana diyecegim su asla kendini ezdirme,,,, tepkini goster! ! Sansina cok kötü insanlara denk gelmissin benim cevremdeki almanlar cok iyiler, ,, almanlar tepki gorduklerimi korkarlar Herseyin bir kurali var bunu onlara anlatin

Çok katılıyorum akidem. Ben de güzel ülkemde kamuya açık alanda Türkçeyi duymamaktan rahatsızım. Metroda, otobüste belli bir güruhun milleti kendine baktıracak derecede resmi dilimiz haricinde bir dilin konuşulduğunu duyunca hoşlanmıyorum. Daha neler yazarım da şimdi hümanistlikten nasibini almamış diye bana da kızarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…