biktim bu kizdan!

Canım benim kardeşim daha 15 yaşında (ben 23) ama asla ve asla taviz vermiyorum kendisine.
Aramız çok iyidir, birbirimizi çok severiz ama yapması gereken bir şey olunca öyle "yapar mısın"
ya da "yap" falan demiyorum,, "xxx bu hemen yapılacak" diyorum ben önce biraz mırın kırın etse
de paşa paşa kalkıp yapıyor. Başta pis tarafımı görmediğinden yapmıyordu,, o an elinde ne varsa
el koyuyordum (laptop, kumanda vs) kalkıp mecburen yapıyordu,, artık ikiletmeden yapıyor. Kötü
bir niyetim olmadığını, haklı olduğumu bildiği için küsse de 5dakika sonra hemen yılışmaya başlıyor:1:
Bence sen de abartmamak koşuluyla biraz sertçe uyar kadeşini, hatta yaşına bakmadan ceza yöntemi
uygula. ileride vurdumduymaz, rahat, tembel olmalarından çok daha iyidir:34:

hah i$te aynisini iki kiz karde$imede yaptim, gel görki 17 ya$indaki her ne kadar i$ten nefret etsede senin dedigin gibi yapinca yapiyor ama bu laftan sözden anlamiyor bamba$ka bir$ey bu hiç görmedim ben böyle birini bu ya$ima kadar

Benimle saç başa giremezdi işte.
En fazla bi kez. :27:
Kardeşime uyguladığım politikayı dış ülkelere uygulamıyoruz valla.:ssz:
Herkes üzerine düşeni yaparsa çok mes'ud ve tatlı bi abla oluveriyorum.:23:

o girer inan bana, utanma diye bir$ey yokki 3 ya$indaki çocuk saçini çekiyor diye oda var gücüyle onunkini çekiyor, 2 ya$indaki çocuk tokat atiyor diye oda ona atiyor!

İş sadece ev işi yapmamayı aşmış bana kalırsa pek normal değil sanki davranışları.
Bir doktora götürseniz:44:

İş sadece ev işi yapmamayı aşmış bana kalırsa pek normal değil sanki davranışları.
Bir doktora götürseniz:44:

gerçekten hiç aklima gelmemi$ti bu bencede normal degil bu kizin hareketleri burda anlatsam sabaha bitmez sadece bugün çok sinirlendigim için açtim konuyu yani her zamanda böyle aslinda...
doktora gitmekte hiç aklima gelmedi annemle konu$acagim bir psikologa götürsek çok iyi olur :)

off ne olacak bunlarin hali, bizimkide sabahki bula$iklari makinaya atiyor ama öglen bula$igi beni bekliyor, tabi o gün bagirirsam sinir krizi geçirirsem yapiyor :(

kusura bakmam zaten biliyorum ama bu evlenemez kim bunu çekerki, daha anlatmadigim birçok $ey var :(

merak etme canım yarın evlenince senden benden iyi ev hanımı olur...:) çok gördük duyduk böylelerini sözüm meclisten dışarı ELİNDEN KÖR EŞEK YEM YEMEZ denilen kızların zamanı gelince evini barkını ele alınca titiz bi kadın olup çıktıklarına çok şahit oldum :)

Sen elinden geleni yapiyorsun canım.
Eger onun da bir seyler yapmasını istiyorsan blgisayarda veya tv.başında bulunmadığı bir zamanda karşına oturttur ve onunla sakin.bir ses tonuyla hafif öğüt havasında ama sinirlendirmeyecek şekilde konuşabilirsin.
Iletişim adına çok şey okudum. 3 ovgu 1 nasihat yöntemini uygula.
Önce ona beceriklî olduğunu ve istese bir çok seyin ustesinden gelebilecegini söyleyin.
2. olarak evin onun gibi birine ihtiyacı olduğunu tek başınıza bu evin üstesinden gelemeuek kadar güçsüz olduğunuzu soyleyin. (Biraz acindirarak biraz da överek)
Son olarak da ondan yardım etmesini sabah o işleri yapmasını bunun sizi mutlu ve memnun edeceğini ve daha az yorulmaniza neden olacagindan belki bos gününde onunla abla kardeş yemeğe veya kafeye gidebileceğinizi anlatın. ve bu süreç icerisinde kavga etmeyin.
Bazen okudugum kitaplar iseyariyor umarım anlatabilmisimdir canım. :) :34:

Sen elinden geleni yapiyorsun canım.
Eger onun da bir seyler yapmasını istiyorsan blgisayarda veya tv.başında bulunmadığı bir zamanda karşına oturttur ve onunla sakin.bir ses tonuyla hafif öğüt havasında ama sinirlendirmeyecek şekilde konuşabilirsin.
Iletişim adına çok şey okudum. 3 ovgu 1 nasihat yöntemini uygula.
Önce ona beceriklî olduğunu ve istese bir çok seyin ustesinden gelebilecegini söyleyin.
2. olarak evin onun gibi birine ihtiyacı olduğunu tek başınıza bu evin üstesinden gelemeuek kadar güçsüz olduğunuzu soyleyin. (Biraz acindirarak biraz da överek)
Son olarak da ondan yardım etmesini sabah o işleri yapmasını bunun sizi mutlu ve memnun edeceğini ve daha az yorulmaniza neden olacagindan belki bos gününde onunla abla kardeş yemeğe veya kafeye gidebileceğinizi anlatın. ve bu süreç icerisinde kavga etmeyin.
Bazen okudugum kitaplar iseyariyor umarım anlatabilmisimdir canım. :) :34:

tatli dillede söyledim olmuyor ha olsada bir gün oluyor, mesela dün i$e gitmeden abgirarak dedimki bak bir hafta oldu sana söyleyeli benim zamain oldugunda mutfak dolaplarinin yarisinin içini sildim ama $imdi zamanim yok ak$am eve geldigimde tertemiz olmazsa gebertirim dedim, vee eve geldimki ne bula$ik var (pisligiyle makinaya koyulan tavalari saymasam) ne daginiklik vede dolaplar silinmi$, ama bugün bir$ey demedim diye bula$iklar beni bekliyor, ben hergünmü dicem? böyle arada demiyorum baski yapmamak için ama o zaman hiçbir$ey yapmiyor

hakikaten ergenliğine yeni girmiş bir kız gibi davranıyor...en azından ben oyle sanmıştım..ama 22 yaşındaymış yahu..işte evde birden fazla kız olunca biri birinden bekliyor hep işleri.kardeşiniz de bu duzende gidiyor anladıgım kadarıyla..nasıl olsa ablam var diye dusunuyor..ben sorunları oldugunu dusunuyorum..yani ergenliğini gecmiş artık..o yasta insanlar cocuk sahibi oluyor..kardeşinizle oturup adam akıllı konusmayı deneyin..ya da anneniz babanız konussun..bu kadar sinirlenmeyin..aklı basında bir insanla konustugunda bazı seyleri halledebilirsiniz..aklı basında degilse bilemeyecegim...:19:

benımde erkek kardesım aynen böyle, gercı o 19 yasında ama pek degısıcenı sanmam.. öyle kabul edeceksın napabılrsın kı ;)

bence çok baski yapin, biz baski yaptik ama yetmedi demekki :(

tatlım baskı yapmakla düzelse keşke, daha beter oluyor, baskı yaptıkça inatlaşıyor,
bence sende çok yıpratma kendini, elbet birgün evlenicek ozaman aklı başına gelir,
yumurta pişirmeyi bilmeyenler bile zora gelince senden benden daha hamarat evhanımı oluyor:)

leyya, siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz, hatta fedakar davranıyorsunuz.
Bırakın o da kendi üzerine düşeni kendi yapsın, yapmıyorsa yapmasın.
Sizde yapmayın. Anneniz gelene kadar biraz az iş yapın hepsi bu.
Haklısınız ama kardeşinizin boğazına bu kadar sarılamayın.

Gözlerinizi kapatın, Allah korusun kardeşinizin artık evde olmadığını, nefes almadığını düşünün.
Değmez bu saydığınız nedenlerden dolayı kardeşinizi üzmeye.
Siz anne değilsiniz. Bu kadar yüklenmeye hakkınız yok.
Bu kadar kavga olursa evde yanlış yapmaya iter onu.
Evet size göre yaşı küçük değil ama kişiliğe bağlı bu, belki hala ergen hissediyordur kendisini belkide sizle inatlaştığı için yapmıyordur.

Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz ki.. Buna hakkımızda yok zaten.

22 yaşında olduğuna göre kardeşiniz bence artık maalesef ki bu ergenlik afra tafrası değil karakteri böyle oturmuş. Hem çalışıp hem de evin tüm işini siz yapamazsınız ki
o yaştaki insana da bilgisayarını alın desem olmayacak bende bir çözüm bulamadım. Anneniz evde olduğunda da mı böyle?

yaaa genelde ilk çocuğa her şey yaptırılır,ikinciye kıyılamaz.

nasılsa ilk çocuk öğrenmiştir işleri bide ikinciye uğraşılmaz,öğretmek ve yaptırmak için

benim annem öyle yaptı yani ve ben hiç memnun değilim bu durumdan,şuan ben ne iş olsa yaparım,yemek bulaşık,perde,halı,koltuk silme.. her şeyi kısaca

bakkala bile ben gidicem nerdeyse 25 yaşındayım yaaa bakkala ufak çocuklar gidiyo,bizimki mıymıy yaaa cnm istemiyo..

ne istiyo ki senin canın

ama şimdi annem de dert yanıyo niye böyle oldu bu diye.sen yaptın diyince de alınıyo ama herkes söylüyo sen yaptın böyle diye ama işte.

Allahtan çok düşüncelidir yani yapmaya meyilli genel olarak da bide ben evde olmayıp geç filan gelsem baya bi yardım etmeye çalışır yani hakkını yemiyim sıpacığımın:27::27:

hem daha 14 yaşında daha büyiycek ama yatağını filan bile çoğu zaman toplamıyo ki bunları çoook önceden yapmalıydı

yani yetiştirilme tarzı ve sorumluluk diyorum ben:34:

Son düzenleme:
hakikaten ergenliğine yeni girmiş bir kız gibi davranıyor...en azından ben oyle sanmıştım..ama 22 yaşındaymış yahu..işte evde birden fazla kız olunca biri birinden bekliyor hep işleri.kardeşiniz de bu duzende gidiyor anladıgım kadarıyla..nasıl olsa ablam var diye dusunuyor..ben sorunları oldugunu dusunuyorum..yani ergenliğini gecmiş artık..o yasta insanlar cocuk sahibi oluyor..kardeşinizle oturup adam akıllı konusmayı deneyin..ya da anneniz babanız konussun..bu kadar sinirlenmeyin..aklı basında bir insanla konustugunda bazı seyleri halledebilirsiniz..aklı basında degilse bilemeyecegim...:19:

ya bunda vicdan diye bir$ey yok acima hissi yok, ya üstelik ablam var diye güvenmeside çok komik çünkü ben i$ten ak$am geliyorum ve yinede bir çok i$ beni bekliyor :((
laftan sözden iyi sözden kötü sözden anlamiyor kendisini hep hakli çikariyor

benımde erkek kardesım aynen böyle, gercı o 19 yasında ama pek degısıcenı sanmam.. öyle kabul edeceksın napabılrsın kı ;)

o karde$in en azindan erkek, benimki kiz oldugu halde böyle kim çekerki bunu böyle, bence evlenmez annemde öyle dü$ünüyor

tatlım baskı yapmakla düzelse keşke, daha beter oluyor, baskı yaptıkça inatlaşıyor,
bence sende çok yıpratma kendini, elbet birgün evlenicek ozaman aklı başına gelir,
yumurta pişirmeyi bilmeyenler bile zora gelince senden benden daha hamarat evhanımı oluyor:)

yok yok bunda hiç umut yok, bu kendisi için belki yapar zor durumda olunca ama ba$kasi için kilini kipirdatmaz

leyya, siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz, hatta fedakar davranıyorsunuz.
Bırakın o da kendi üzerine düşeni kendi yapsın, yapmıyorsa yapmasın.
Sizde yapmayın. Anneniz gelene kadar biraz az iş yapın hepsi bu.
Haklısınız ama kardeşinizin boğazına bu kadar sarılamayın.

Gözlerinizi kapatın, Allah korusun kardeşinizin artık evde olmadığını, nefes almadığını düşünün.
Değmez bu saydığınız nedenlerden dolayı kardeşinizi üzmeye.
Siz anne değilsiniz. Bu kadar yüklenmeye hakkınız yok.
Bu kadar kavga olursa evde yanlış yapmaya iter onu.
Evet size göre yaşı küçük değil ama kişiliğe bağlı bu, belki hala ergen hissediyordur kendisini belkide sizle inatlaştığı için yapmıyordur.

Hayatta herşeyi kontrol edemeyiz ki.. Buna hakkımızda yok zaten.

ya ben üstüne gitmiyorumki $unu yap diyip evden çikiyorum ve eve geç geliyorum ama gelince i$ler beni bekleyince çildiriyorum ama inanki hiç öyle kavgamiz olmaz sadce ben bagirarak sorunu söylerim oda kendisini hakli çikarir her zaman bende uzatmam huzursuzluk çikmasin diye
Allah korusun ona bir$ey olursa çok üzülürüm ama inanki ben evlensem pek muhattap olacagim bir insan degil, gerçi hayatta hiç kimse onu sevmiyor zaten oda kimseyi sevmiyorki misafirden nefret eder

22 yaşında olduğuna göre kardeşiniz bence artık maalesef ki bu ergenlik afra tafrası değil karakteri böyle oturmuş. Hem çalışıp hem de evin tüm işini siz yapamazsınız ki
o yaştaki insana da bilgisayarını alın desem olmayacak bende bir çözüm bulamadım. Anneniz evde olduğunda da mı böyle?

annem oldugundada ayni ama annem "anne" oldugu için biraz daha diktatörlük yapiyor ama karde$im kendini hakli çikarma çabasinda oldugu için kur$un yer laf yemez annem aglasa bile dediginden dönmez psikopat!

yaaa genelde ilk çocuğa her şey yaptırılır,ikinciye kıyılamaz.

nasılsa ilk çocuk öğrenmiştir işleri bide ikinciye uğraşılmaz,öğretmek ve yaptırmak için

benim annem öyle yaptı yani ve ben hiç memnun değilim bu durumdan,şuan ben ne iş olsa yaparım,yemek bulaşık,perde,halı,koltuk silme.. her şeyi kısaca

bakkala bile ben gidicem nerdeyse 25 yaşındayım yaaa bakkala ufak çocuklar gidiyo,bizimki mıymıy yaaa cnm istemiyo..

ne istiyo ki senin canın

ama şimdi annem de dert yanıyo niye böyle oldu bu diye.sen yaptın diyince de alınıyo ama herkes söylüyo sen yaptın böyle diye ama işte.

Allahtan çok düşüncelidir yani yapmaya meyilli genel olarak da bide ben evde olmayıp geç filan gelsem baya bi yardım etmeye çalışır yani hakkını yemiyim sıpacığımın:27::27:

hem daha 14 yaşında daha büyiycek ama yatağını filan bile çoğu zaman toplamıyo ki bunları çoook önceden yapmalıydı

yani yetiştirilme tarzı ve sorumluluk diyorum ben:34:

bak canim sen anlattigin klasik küçük karde$ ama benim sorunum böyle degilki, ben i$e gittigim halde i$leri bana birakiyor üstelik evde kimse yok ondan hariç insan demezmi ablam hergün yemegi yapip gidiyor bende bula$igi yikiyayim bari yada gelince beraber sofrayi hazirliyalim diye? yok bu demez geberse demez sinirlerim yine tepemde!

Konuyu okuyunca güldüm bir an :D

Bence de kardeşinin karakteri bu.
Ne kadar sorumluluk da versen degişmeyecek.
Çünkü insanın içinden gelmesi gerek.

Biz de 3 kız kardeşiz.
Bir ablam var ve ben ikiz tekiyim.

Ergenlik öncesinde de, sonrasında da annemle babam bizlere hep sorumluluk vermiştir.
Biraz daha büyüyüp aklımız erince ikizimle, aslında ablamın her işini bize yaptırdıgını farkettik.
Konuştuk bundan sonra iş bölümü yapacagız ve herkes kendi işini yapacak dedik.
Anlaştık güya :)

Ama ne oldu,
İkizimle ben üzerimize düşen her görevi saati saatine yerine getirirdik,
ablam tam tersi son dakikaya bırakırdı.

Mesela atıyorum ögle yemegi bulaşıgını o gün o yıkacak diyelim,
akşama kadar yıkamazdı.
Annem yapacak olurdu yaptırmazdıkk,
hayır o yapacak derdik,
annem de kendi aranızda çözün derdi.
Sonra akşam yemegi yenir, bütün bulaşıklar topluca ya ben ya da ikizim tarafından yıkanırdı.
Bizde de vardı biraz sanırım, ikizimle birbirimize kıyamazdık, ben yapıyorsam , ikizim yardıma gelirdi,
o yapıyorsa ben yardıma giderdim.
Bu durum yıllarca devam etti...

Şimdi hepimiz de evli barklı çoluk çocuk sahibiyiz.
İkizimle benim evim düzenli tertipli,
çocuklarımız disiplinli,
ama ablamın evi yine o bekarlıgımızdaki günlerdeki gibi.
Bulaşıklar taaaa gece yatarken yıkanır, hatta uyur ertesi gün kahvaltı bulaşıgıyla yıkanır.
dolapların içleri hep üst üste atılmış kıyafetlerle doludur vs vs...
Hiç evde durmaz akşama kadar gezer...
Dogru düzgün yemek bile yapmaz :(
Çocuklar desen öylesine büyüyorlar işte :((

Üstelik ikizimle ben çalışıyoruz, ablam ev hanımı....

Demem o ki; karakteri bu, degişmez....
İlerde yapsa bile hep baştan sagma yapar...

ya kizlar bugün yine sinirimden verem oluyor henüz bagirmadim ama sanirim bugün çok bagiracagim kisaca anlatayim :14::14:

sabah 10 a yakin kalktim, çama$irlari makinaya doldurdum
yarin oruç tutacagimiz için poaça yapayim dedim ama i$e 11.45 de gidecegim için sadece hamurunu hazirladim sardim tezgaha biraktim
babamin kahvaltisini hazirladim
kahvaltimi yaptim çiktim
12 den 17 ye kadar çali$tim ve eve gelmeden önce ramazan ali$veri$ine gittim
eve geldim saat 18.30 da
hemen ellerimi yikayip poaçanin içini hazirladim iki tepsi poaça yaptim, kardê$ime kiyma kavur dedim mizmizlandiysada yapti vede sogan rendeledi üfleye püfleye
ramazan tatlisiz olmaz diyip revani yaptim
he birde ak$am yemeginide yaptim

karde$ime $unu getir ben yoruldum dedim, bana diyorki ne yaptinki? ee yemekleri yapiyorum görmüyormusun! diyorki "sanki yaptigin yemekler bir$eye benziyor!!!!!!!!!!!!!!" ya aglasam tam yeri benim yemeklerimi begenmeyen yok oysa herkes benden tarif ister!, dedim peki neden o kadar yiyorsun yaptigimi birgünde sen yap diyorki mecbur kalipta yiyorum :14::14::14::14::14::14::14::14::14: gelde sinirden ölme

bir ton bula$ik yine beni bekliyordu tepsiler legenler tavalar ne bileyim mutfak dolmu$ hem yemegin hem tatlinin hemde poaçanin bula$igi hepsini yikadim dedimki bari sende mutfagi sil banane diyor kizincada "yatmadan önce yaparim diyor" sinirden ölüyorum $u an...

Konuyu okuyunca güldüm bir an :D

Bence de kardeşinin karakteri bu.
Ne kadar sorumluluk da versen degişmeyecek.
Çünkü insanın içinden gelmesi gerek.

Biz de 3 kız kardeşiz.
Bir ablam var ve ben ikiz tekiyim.

Ergenlik öncesinde de, sonrasında da annemle babam bizlere hep sorumluluk vermiştir.
Biraz daha büyüyüp aklımız erince ikizimle, aslında ablamın her işini bize yaptırdıgını farkettik.
Konuştuk bundan sonra iş bölümü yapacagız ve herkes kendi işini yapacak dedik.
Anlaştık güya :)

Ama ne oldu,
İkizimle ben üzerimize düşen her görevi saati saatine yerine getirirdik,
ablam tam tersi son dakikaya bırakırdı.

Mesela atıyorum ögle yemegi bulaşıgını o gün o yıkacak diyelim,
akşama kadar yıkamazdı.
Annem yapacak olurdu yaptırmazdıkk,
hayır o yapacak derdik,
annem de kendi aranızda çözün derdi.
Sonra akşam yemegi yenir, bütün bulaşıklar topluca ya ben ya da ikizim tarafından yıkanırdı.
Bizde de vardı biraz sanırım, ikizimle birbirimize kıyamazdık, ben yapıyorsam , ikizim yardıma gelirdi,
o yapıyorsa ben yardıma giderdim.
Bu durum yıllarca devam etti...

Şimdi hepimiz de evli barklı çoluk çocuk sahibiyiz.
İkizimle benim evim düzenli tertipli,
çocuklarımız disiplinli,
ama ablamın evi yine o bekarlıgımızdaki günlerdeki gibi.
Bulaşıklar taaaa gece yatarken yıkanır, hatta uyur ertesi gün kahvaltı bulaşıgıyla yıkanır.
dolapların içleri hep üst üste atılmış kıyafetlerle doludur vs vs...
Hiç evde durmaz akşama kadar gezer...
Dogru düzgün yemek bile yapmaz :(
Çocuklar desen öylesine büyüyorlar işte :((

Üstelik ikizimle ben çalışıyoruz, ablam ev hanımı....

Demem o ki; karakteri bu, degişmez....
İlerde yapsa bile hep baştan sagma yapar...

hmm senin ablanla karde$im birbirine benziyor ben evde olsam zaten büyügüm diye i$lerin çogunu yaprdim sorun evde olmamam o 24 saat evde oldugu halde böyle i$ler beni bekliyor mesela bugün kahvalti bula$igini lavabonun önüne koymu$ ve güya ortaligi toparlami^oluyor ona sorsan, ben evde yokken nasil i$ yapayimki? bekliyorki 9 da eve gelip evi süpüregim veya onunla ayni miktarda i$ yapayim oysa bak yemin ederimki pazar günleri neredeyse hiçbir$ey yapmiyor "sen sanki i$emi gittin" diyor ee i$e gidince neden yapmiyorsun o zaman, gelde laf söz anlat imkansiz, verdigim i$leri yapmiyorki sorun bu...

Back
X