bıktım bu para mevzundan

Parayı ailen mi vermişti ki sana bu kadar sıkıntı yapıyorsun. Benim eşim de esnaf paraya sıkıştığı zaman kendi birikimimden verdim hep. Bunu ailem de biliyor, saklama gereği hissetmedim.
yok ailem vermedi eşimin parası ama beni isterken işte ev alıcaz falan denmişti onlarda o yüzden söz veridler niye almadılar diye bana yüklendiler nişan döneminde

yok ailem vermedi eşimin parası ama beni isterken işte ev alıcaz falan denmişti onlarda o yüzden söz veridler niye almadılar diye bana yüklendiler nişan döneminde

O zaman paranın hesabını vermenize gerek yok. Ailene biraz daha para biriktirmemiz gerekiyor bizim için dua edin, en kısa zamanda ev alalım de.
Esnaflık zor iş. Bir ayı bir ayını tutmuyor maalesef. Benim eşim para hesabı bilmez, her şeyin en iyisini alır. Bütün kazancım dükkanın borçlarına gitti. Kenarda biraz daha birikmişim var eşimin haberi yok. Bilse o da gitmişti çoktan. Artık çalışmıyorum senin eline bakıyorum dedim. Şimdi biraz daha dikkatli harcıyor. Eskiden, kasada 50 lirası var diyelim, öğle yemeği için o 50 lirayı harcardı. 10 lirayla yemek yiyeyim 40 lira kenarda dursun demezdi. Dükkanın harcamalarından kısılmaz ama yediğinizden, giydiğinizden, gezmenizden mecbur kısacaksınız. Eşinle konuş artık ufak ufak ev için biriktirelim de. Allah en kısa zamanda size de ev sahibi olmayı nasip etsin inşallah.

amin inşallah eim şu anda memur oldu en kısa zanandada bu dükkandan kurtuşuğ evimizi almayı planlıyoruz bakalım herşeyden önce benim için eşim önemli o mutlu olunca bende oluyorum oda beni mutlu etmek için uğraşıyo eminim hepsi zamanla olacak ama işte beni isterken ev alcaz denildiya bizimkiler ondan takıldı kaldı bizimkilerde ne paralar eritti yani rabbim nasip ederse her türlü olur sağlık versin yerine gelir o paralar

para boşa harcanmadı eminim eşiminde elinden bşe gelmiyoki boğazınamı çökeyim nşye harcadın diye elinden gelse en güzelini alır yapar zaten

bak ne güzel eşinden eminsin ve yanlış bişey yapmadığı için arkasındasın maşallah takdir ettim sizi :) işte gene bu şekilde annenlere açılmalısın

Bana da altınları verme, bozdurma derlerdi .ahh ahh dinleseydim keşke ....İnşallah pişman olmasın.Ayrıca evet esnaflık zor batak gibi debelenip duruyor esnaf.

Hım eşin devlet memuru olduysa sıkıntı yok işi garantilemiş, ödersiniz borçları alırsın gül gibi evinizi inş.

canım bizim aileler de diyolar ya takılma boşver.
çok da sert tepki verme yarın onlara da işin düşebilir maddi olarak.
ne biliyim bi şekilde geçiştir işte.

Bana da altınları verme, bozdurma derlerdi .ahh ahh dinleseydim keşke ....İnşallah pişman olmasın.Ayrıca evet esnaflık zor batak gibi debelenip duruyor esnaf.
evet banada öle diyolar ama artık yrı gayrı mı var bende belki pişman olurum ilerde ama yok yani başka çaremiz yok şuan için

canım bizim aileler de diyolar ya takılma boşver.
çok da sert tepki verme yarın onlara da işin düşebilir maddi olarak.
ne biliyim bi şekilde geçiştir işte.
aynen hiç terslemem yapım değil haklısınız evet diyorum ama işin aslını bilmiyolar neyse zamanla inşallah alınca hem biz hem onlar rahatlar

Hım eşin devlet memuru olduysa sıkıntı yok işi garantilemiş, ödersiniz borçları alırsın gül gibi evinizi inş.
çok şükür rabbime memurluğu oldu ben onu en zor zamanlarında yanlız bırakmadım inşallah oda beni pişman etmez ileride zaten bir seneye kadarda lojman falan çıkarsa aslında daha kolay işte planlr yapıyoruzda can sıkıcı dışarıdan gelen akıllar kimse istemez hazir parasını altının harcamayı

Esinize sakin soylemeyin ailenizin,para duruyormu,ev alin falan filan dedigini,ne pesine dustuler bu kadar,karismasunlar dese haklidir cunku.bunu duymamak icin soylemeyin esinize.ailenizde sizin iyiliginiz icin dusunuyor bunlari ama,fazlada darbogaz etmemek lazim,sonucta siz alip siz oturacaksiniz.simdilik,acelesi yok anne,simdiki.evdende memnunuz diyip kapatin bence herdefasinda konuyu.

eşimin hiç haberi yok ben üzülüyorum işte eşşimde aileme değer verir benden çok gidip gelmek ister bugün mesela onun d
eşimle bu konuda nişanlılık dönemin bir kaç kez tartıştık ailemin baskısıyla baktım bu benim hayatım ailemede alıcaz edixcez dedim öylelikle şimdi kiraya çıktık eşimde memnun değil zaten en uygun zamanda lamka istiyoruz ama onun durmunu en iyi ben biliriyorum kendi annesi babsı bile bilmiyor nasıl bu sıkıntıda birde ben üzeyim benim aileme benden çok gidip gelmek istiyo söylesem zaten tüm düşüncesi değişir bugün bile onun ailesine değil benim ailemin yanıan gidiyoruz ve benden çok istiyor

Ay canim ya sende kendimi gördüm resmen:)
Benimde annem rahmetli çok kızardı dugundeki takilan altinlari paralari verme kozim sakin derdi ohh ohh canim annem 2.5sene oldu vefat edeli hic rahat birakmazdi beni her saat basi arardi onlar versin sen verme derdi kayinvalidemleri kast ederdi ama iş esnaflik olunca evdeki hesap çarşıya uymuyo malesef bizim kuruyemis dukkanimiz var 22bilezigim gitti diget ceyrek altinlar vsde cabasi abimden babamdanda aldik bi kere 3 bi kere 4milyar saolsun abim babam laf etmezde niye böyle oluyo niye yürütemiyosunuz baska bişimi var alkol kumar falan onlari soruyo yok çok şükür kötü aliskanliklari ama anlatamiyorum abimle babama sen gene kuttulmussun cnm memur olmuş esin inş daim olur sikintilariniz gider benim eşimin öyle memur olma gibi bi alternatifi yok malesef düzelir ins bu esnaflik isini yürüten.varmi rahat bi şekilde çok merak ediyorum..

Para konularınıza ailelerinizi karıştırmayın, sordukları zaman açıklama yapmayın, Çok bunaltırlarsa, lazımdı kullandık dersiniz. Para sizin olduğuna göre, ister benzin döküp yakarsınız, ister ev araba alırsınız. Onlar iyiliğinizi düşünüp fikir verebilir ama siz istediğinizi yaparsınız.

parası olan çok rahat yürütüyo çünkü pra parayı çekiyo eşimde mecbur işsiz kalınca açmak zorunda kalmış oda haklı belli i yaşa gelmiş ve iş yok kendi işimi yapim dedmiş keşke yapmasaymış ama keşkelrle hayat yürümüyo çk dua ettim memurluğu konusunda hatta düğün öncesinde apatma durumu bile vardı düşünsenize evleneceksiniz eşiniz işsiz nasıl bir durum düğünden 1 ay önce memur olacağı belli oldu düğünden 4 gün öncede görve başladı büyük rabbim şuanda ben işletiyorum ama kapatmak isitoyruz bizi maddi manevi bitirdi burası para pul gitsin önemli değil bugün iş oldu iyi peki ya yarın bunu düşünmek çok kötü ben eve gidince yarın ne olacak diye düşünmek istemiyorum benimde abim babam hep eimin tarafından bekledi herşeyi bben acımasız olamam ben yapıyosam kendi evim için alıyodum yapıdum ama onların gözüne batıyodu bilmiyorum aynı anda düğünüm olan arkadaşlarımın aileleri böle değil kısacası esnaflık çok zor rabbim gherkese yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…