bıktım,bunaldım,sıkıldım herşeydennn

gestapo

anneyim
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2009
133
0
96
Kayseri
:çok üzgünüm:arkadaşlar bugün eşimle ayrılmayı istedigimi söylüyecegim.bıktım artık sorumsuzluklarından,ailesinden.yaşamak istemiyorum artık.2 tane çocugum var.anasının babsının yanında kalıyoruz .5 senedir dünyam zindana döndü.beni tanıyanlar bilirler çok konu açtım buraya ama artık dur demenin zamanı geldide geçiyo bile.çocuklarım var diye sustum eşşimi seviyorum diye sustum.ama şu son zamanlarda yaşananlar beni çok yıprattı.dışarı bile çıkamıyorum.kaynanam sürekli dırdır ediyo. yemek yaparken bile bir sürü laf sölüyo.yaptıma ettime(eşşek,aptal,)gibi sürekli bu lafları sokuyo.artık cvp vermiyorum.sölensin dursun çünkü ugraşmaktan bıktım.eşim çalışmamı istemiyomuş.en son olaydada kendi babmgil üvey annem vardı istemedi yanına.o kadar kötü hissediyorum kendimi.ayrı eve çıkacamızı söledi ama nerde.ben biraz para koyarızz köşeye diye düşünüyom aldıgı aylıgı bile sölemedi geçen borçlara vermş.neyse tamam dedim bunada.kendine dünden bişeyler almış.paranın olmadıgı söylüyordun dedim.(her attıgım adımı sanamı sölüyecem dedi.her aldımı hesabını verecem dedi)okadar yaraladıki.ben nelere katlandım onun içi beblerim için.biz görücü usülü evlendik ama eşimi çok sevmiştim.izinli oldugu gün bile beraber vakit geçirmeyiz.hep bişeylerle ugraşır.sabahın köründe gidip gece geliyo.beblerimin birinede bakmaz kaynanm.okadar bunaldım ki yazıp rahatlamak istedim.içimde okadar büyük bi patlama varki bagırmak istiyorum yeter artı diye neolur bi fikir verin ne yapayım.:1no2:senağlamasenağlama

çok konuştum güzel arkadaşım yola gelecegi yok.istemmiorum aslında ayrılmayı ama okadar bunaldımki yaşadıklarımı bi bilsen daha ne duryorsun dersin.22 yaşındayım ama 5 snede bunlar olduysa gerisini düşünemiyorum

bebeklerin kaç yaşında? çalışmalısın ama nereye bırakıcaksın çocuklarını.büyükler mi? ben olsam katlanamazdım herhalde.

Valla uyum saglamaya calis diyecegim 5 sene oldu evleneli arti hakaret ve ilgisizlik var.. Bilemiyorum bende ne yapmali. Goze alamiyorsan ayrilacaksin yada goz dagi vereceksin buda senin konumuna bagli tabii.. Ailenden destek alamiyorsan kendi ayaklarinin uzerine durabilecekmisin?
ayrilmayacaksan ve ciddi anlamda kendine guvenmiyorsan esinde bunu biliyorsa o yuzden sindirmeye calisiyor olabilirler..

sizde şiddet var. evet fiziksel şiddet değil bu ama şiddet var. buda psikolojik şiddet. sadece vurmak dövmek değil işte. hem eş hem kayınvalide tarafından buna maruz kalıyorsunuz. hemde baskı var. dışarı çıkmanız engelleniyor,bireysel insani haklarınız bunlar, ve elinizden alınıyor. dışarı çıkma ve çalışmaya yasak gibi.
küfürler insan yerine konmamalar. bunlar hep psikolojik şiddet .
bu hayat böyle geçmez. 5 senedir çözemediyseniz ,, zaten çözmeniz çok zor.
valla boşanma kararınız kesin mi bilmiyorum. ama bu kararı verirseniz bana göre yerden göğe haklısınız. dünyaya 1 kere geliyor insan. oda acı çekip aşağılanmaya değil.

beblerim 3 yaşında biri 1 buçuk yaşında çok akılsızlık ettim 2ciye dogurmkala ama rabbimin taktiri çocuklaarı nereye koyacamı bilmiyorum offff

canım kıyamam ya...sürekli alttan alarak iyi davranarak eşinin kayınvalidenin gönlünce olmaya çalışarak mutlu olamazsınki...kendinden ve hayatından taviz verdikçe dahada üstüne binerler ve sen yeter deyinceye kadar buna devam ederler..bence yeterrr demelisin artık..akşam eşin gelince al karşına konuş doğru düzgün ama otoriter ve kendinden emin bi şekilde..
ben senin için annen için kendimden hayatımdan vazgeçtim de..kendi mutluluğum için hiç birşey yapamadığım gibi kimsede benim için bir şey yapmıyor de..
tamam seviyorum diye sabrettim dayandım ama bende insanım ve benimde sabrım bir yere kadar..
eğer bu böle devam ederse gözümü karartır ve hiçbişeyi düşünmeden bu evliliği bitiririm..ama ozaman dönüşü olmaz..bu sözlerimi tehtit olarak algılama eşimsin ve içimden geçenleri söylüyorum..
ya bişeylerin düzelmesi için sende gayret edersin yada olduğun gibi devam edersin taki benim sabrım bitene kadar..bu şekilde bir konuşma dene..
ama hayatım kendin için bişeyler yap...iş bak bir an evvel...bizim burda çalışan bi bayan arkadaşımız vardı çaycı..20 senelik evli..ama hep çekmiş adamdan..sorumsuzun pisliğin tekiymiş..kadının 20 sonra canına tak etti gözünü kararttı ve tek celsede boşandı..üstelik çocuklar küçüktü..bırakacak bakacak kimsesi yok..burda aldığı maaşla iyi kötü bir ev buldu..eşyada ona göre..ama idare etti..Allah yardım etti..
bu 3 sene önce oldu..şimdi neler neler değişti..tokiden evini ödüyor.kendi evinde oturuyor..evini istediği gibi döşedi bu 3 sene içinde..dert yok tasa yok kadında..oh bee diyor keşke daha önce boşasaydım..o sorumsuz adamda köpek oldu resmen...kadına yalvarıp duruyor..
sende yapabilirsin..en azından burunlarını sürrttür hayatım..EMıNıM ALLAH YARDIMCIN OLACAK..

arkadaşlar buraya çok konu açtım.belki bilenler vardır beni.sadece içimi dökmek istiyorum.kaynanm kayınbabmla yaşıyorum.kaynanm beni istemyior.elinden gelen çabayı gösteriyor gitmem için.kayınbabamsa gitmememiz için çabalıyo.okadar şeyler yaşadımki şu 5 yıl içinde.eski ben gitti başka biri geldi sanki ne gülüyorum.ne sevinebiliyorum okadar sıkıldımki hayattan.eşim ise maddiyatı öne sürüyo borçları var ayrılamam diyo.ben böyle yaşamya mecburmyum.adım atsam kaynanmın dırdırı bıktım artık.herşeyi ortadan kaldırıp saklamsı bebelerimi sevmemesi.2 çocugum için katlanıyorum bunlara.en son dögüşte kayınababanın sopasınıda yedik ortada hiç birşey yokken.kolum morardı 2 hafta sonra geçti. kayınbaba kendi babmgili çagırdılar.al git kızını diye istemedi babam beni.sahip çıkmadı bana.üvey annem vardı.kabul etmedi.ben nası bi hayat yaşıyorum okadar bunaldımki yorumlarınıza ihtiyacım var
diğer konunuz.

pardon pardon. birde fiziksel şiddet varmış. kayınpederiniz dövmüş sizi. oooo
hala durduğunuz kabahat. ne bu ya.
kadın sığınma evlerine gidin. durmayın o evde.

hayırlısı olsun, çalışabileceğin iş bulabilirsin sanırım, belki kreş falan olabilir, bebeklerinle ,aklıma ilk gelen bu oldu, ama 5 senede değişmeyen değişmez,allah yardımcın olsun

kıyamam ya , insan ikinciye evlenir de kendi evladına nasıl sahip çıkmaz aklım almıyor.bence de hemen bir sığınma evine falan git,yok mu başka yakının, bir süre idare edebileceğin

saol canım arkadaşım okdar rahatlattınki.bu sölediklerini aynen yapacagım eger olmassa ayrılırım çünkü çok konuştum demeki o ciiddiligi gösteremedim.

sana hakaret edip seni aşağıladıkça bu insanlar,insan yerine koymayıp değer vermedikçe
ve sen bütün bunların karşısında hala iyi davranmaya devam edersen inan hiç kıymetin olmaz....
bende hakaret edip aşağıladığım yada ilgilenmediğim biri bana iyi davranmaya devam ederse ona değer vermemki...kendi değerini bilen insanlara değer veririm..ben aşağıladığım zaman hopps dur bakalım sen kim oluyosun diyebilmeli bana.....kendi değerini bilmeli...seni sindirmişler..korkak yapmışlar..kendine olan güvenini bitirmişler..
daha fazlasına izin verme.....ve kendini yenile çünkü 22 yaşındasın daha bebeğim..

çok dogru söleedin arkadşaım kendime güvenim kalmadı.babamda desktek çıkmyınca.korkagın teki oldum ama artık bişeler yapmam lazım

canım öylede,nasıl karşı çıksın kötü davransın. baksana kayınpeder denilen mahluk, kızı dövmüş. diklense yiyecek dayağı. erkek kuvveti nereye kadar gücü yeterki.
bu şiddetten sonra o koca hala karısını o evde tutuyorsa,,o kocaya koca demem ben. acaip kızdım sabah sabah.

bu ne yaa..kayınpederinden dayaktamı yedin.. ???
hemen hemen terkederdim oraya..gidecek yerim yoksa da ablama abime teyzeme hala karakola nebiliyim mutlaka bir yere sığınırdım...ayaklarıma kapanmadıkçada dönmezdim..kendine güven canım lütfen.Allah hiç bir kulunu zorda bırakmaz.kendi istemediği sürece...[/QUOTE]

evet ortada hiç birşey yokken kavga çıkardı.ve eşim hiç bişey demedi

evet bir seyler yapman lazim sayginlik kazanmak icin her zaman iyi olmak yetmiyor maalesef.. Kayinpederden dayak yemek kaynanadan hakaret isitmek ne demek?!!
kararli oldugunu goster haklarini arastir nasil ne yapabilirsin sonra guclu bir sekilde cik ve kendini ifade et.. Bunlari bu devirde kimse cekmek zorunda degil Conal arkadasin dedigi gibi soyle konus esinle.. Sirtim yok diye zulum yapmak insanlikmi de? Arti ailesi sana kotu seyler soylerse durduk yere cevaplarini ver susma desinlerki "haa gelinin sabrininda vadesi doldu bir adim geri cekilelim"

17 yaşında evlendiniz yani, tamam görücüymüş, ama siz mi istediniz o yaşta evliliği, yoksa babanız mı (çok afedersiniz) başından savurup attı?
Eğer babanız bilerek bu kadar erken evlendirdiyse sizi, bırakın geçimsizlik, sizi kesseler biçseler bile evine geri kabul etmez sanırım..
Üvey anne olunca işin içinde babanın tavrı çok değişiyor malesef..:gitme:

Siz daha 22 yaşında ana kuzususunuz ya, nasıl diyor size eşek, aptal??
Annesin evet, ama küçüksün daha.. Biraz daha büyüdüğünde, bu yaşadıkların, yaşatılanlar için çok daha fazla canın yanacak, hırslanacaksın..

Baban arkanda sağlamca dursa, seni birkaç ay yanına alsa, geri de vermeyeceğim dese.. Bak gör, nasıl değişir sana tutumları.. Bunu yapabilecek dayı, amca vs de mi yok?
Tabi senin bir mesleğin olsa ve kimseye eyvallahın olmasaydı (hem maddi anlamda, hem özgüven) tüm bunlara gerek olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…