bayıla bayıla gıtmiyoz herhalde.:)ayy milan sende mi :))
bende yeni evliyım 4 yıllık..Ilk gün bütün gelinler ogullar kv.de de toplanir. Yemekler yenir, caylar içilir, muhabbet geceye kadar sürer, ertesi gün en büyük eltimin ailesinin evine Cümbür Cemaat gideriz bayram kutlariz, eltimle kaynimi orda birakir ortanca eltimin ailesine gideriz. Orda da ayni şekilde bayramlasir En sonda da benim aileme gideriz. Bir iki gün kalir kendi akrabalarimizi gezeriz. Böylece de bayram tamamlanir.
Ama biz birbirimizi cok severiz. Eltilerimin ailesi falan mukemmel insanlar.
Velhasili ilk erkegin ailesine gidilir. Dogru olan budur. Yani benim annem bana böyle öğretti.
Ayrica cok saygisizca konusmussunuz. Bayram günü neden birbirinizi kiriyorsunuz ki? Şahsen ben esimin annesiyle böyle cirkin bir konusma yapsaydim, eşimin yüzünü bir daha asla goremezdim. Hakli da olurdu. Siz kucuksunuz ve sayginizi korumak zorundasiniz. Karsinizdakinin ne dedigi ne yaptigi onemli degil ama saygi cok önemli. .
Bunca yıl ben bayramlaştım, artık siz gelin diyebiliriz değil mibaskalarinin getirdigi kurala uymak zorunda degilim bu ister annannem olsun isterse babaannem bende bir bireyim bende istedim kurali getiriyim ozman,insalarinda buna itaat etmesini bekleyeyim cok sacma
bu adet nerden cikti ? cokmu önemli ? kim cikardi bu adeti ? nerde yaziyor ?
yeni gelinlrde icrat cikarabilir bu adetleri cikaranlar gibi hakki yokmu ,var tabiki
Bunca yıl ben bayramlaştım, artık siz gelin diyebiliriz değil mi
Şaka bir yana da yazılı olmayan ama içten içe kurallaştırdığımız bazı şeyler var, mesela bayramda illa küçükler arar kuralı gibi, nikah büyüğü diye birşeyde vardır, bilmem hiç duydunuz mu?
İsterse sizden 10 yaş küçük olsun sizden önce evlendiyse ben nikah büyüğüyüm bana gelmeniz lazım gibi garip bir talepte bulunanlar olur.
Bayramlarda hiç küçükler arasın diye beklemedim, büyük küçük herkesi ararım, keza kandillerde de öyle.
Önemli olan sayıp gitmektir, bayramlaşmanın sırası olmaz, anneniz yakınsa ona gidersiniz, ordan kayınvalideye geçersiniz, sanırım birazda baştan alıştırmaya bağlı, eşinizde size uyum sağlıyorsa ne mutlu.
Hic de oyle bir kural yok. Her bayram once kendi annemlere sonra esimin annesine gideriz biz mesela... Cunku annem bayram kahvaltilarini sever ve bunun icin emek verir borek acar bisey yapar davet eder.. Kv Zaten totosunu kaldiramadigi icin hem bayram seyran demez 11 lere kadar uyur hemde kahvalti kendi de etmeden ogle yemegindeb girer olaya.. Simdi biz gelenek gorenek bilmez mi oluyoruz? Yok ilk erkegin ailesine gidilir bilmemne birakin bu isleri.... Kv novelll in kendine bayramin 1. Gunu annesinden once gelmesini arZuediyoesa arar bunun icin bir emek verir kendi kv sini de cagirir gerekirse kurar bir bayram kahvalti sofrasi sirretlik yapmadan eder kahvaltisini novelll le ama bburdaki kv zaten armut pis agzima dus... Yasliya gence konu sahibi kime saygi gosterecegini burdaki yorumlardan ogrenecek degil... Kendini ezdirmemeni cok taktir ediyorum ben senin. Bence muhalefet yapan arkadaslar ders almali... Aksi taktirde sirf esimin ailesidir saygidir suygudur diye iclerine ata ata hasta olurlar mazallah.....Allah aşkına erkek tarafı falan filan ilk gün oraya gitmeler bende türküm Türkiye de büyüdüm erkek tarafı muhabbeti duymadım, böyle bi kural mı var
Ilk gün kayinvalidede kahvaltı güzelmiş de ikinci gün eltinin ailesine gitmeniz çok farklı geldi. Ne kadar iyi insanlar olsalar da (eltilerimin ailelerine) annemlerden önce gitmezdim. Beni büyüten aileme haksızlık ettiğimi düşünürdüm. Üstelik onları da kendi ailelerinde bırakıyormuşsunuz, sizle gelmiyorlarmış. Siz en küçük olduğunuz için mi usul böyle?Ilk gün bütün gelinler ogullar kv.de de toplanir. Yemekler yenir, caylar içilir, muhabbet geceye kadar sürer, ertesi gün en büyük eltimin ailesinin evine Cümbür Cemaat gideriz bayram kutlariz, eltimle kaynimi orda birakir ortanca eltimin ailesine gideriz. Orda da ayni şekilde bayramlasir En sonda da benim aileme gideriz. Bir iki gün kalir kendi akrabalarimizi gezeriz. Böylece de bayram tamamlanir.
Ama biz birbirimizi cok severiz. Eltilerimin ailesi falan mukemmel insanlar.
Velhasili ilk erkegin ailesine gidilir. Dogru olan budur. Yani benim annem bana böyle öğretti.
Ayrica cok saygisizca konusmussunuz. Bayram günü neden birbirinizi kiriyorsunuz ki? Şahsen ben esimin annesiyle böyle cirkin bir konusma yapsaydim, eşimin yüzünü bir daha asla goremezdim. Hakli da olurdu. Siz kucuksunuz ve sayginizi korumak zorundasiniz. Karsinizdakinin ne dedigi ne yaptigi onemli degil ama saygi cok önemli. .
Arkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?