Bıktım

Gönüllü de olsanız gönülsüz de olsanız sonuçta geldiniz değil mi? Geldikten sonra ne kadar isteyerek geldiğinizin bir önemi yok ki. Karı koca yeni bir düzen kuracaksanız sizin de çaba göstermeniz gerek. Daha geleli bir hafta olmuş kimsem yok evdeyim diye söyleniyorsunuz. Yeni iş arayın kendinize, dil öğrenin. Hep fırsat bunlar sizin için

İş arıyorum ,bir tane buldum .Dil problem bu konuda .Kursa kayıt olmayı düşünüyorum.Ancak bir iki yılı buluyor .Bir dili kendini ifade edecek kadar öğrenmek .Borçlarımız var ,bende bir an önce çalışmak istiyorum.Bakalım ne olacak .

Size önerim telefonunuza dil üzerine uygulamalar indirin, sizin de emek vermeniz lazım A1 kısmını kendi kendinize bile öğrenebilirsiniz kursla da üstüne eklersiniz. Siz elinizden geleni yapın orda iyi bir hayatınız olsun diye, Türkiye’ye dönmek artık olmuyor çok uğraştım dediğiniz anda en son seçeneğiniz olsun.

Bir başkasının lafıyla eşinizle konuşmadan valiz hazırlayıp bilet almışsınız kendinize. Kafasına göre evi terk eden birine ben de kal demezdim, eşiniz sizi seviyor ki dön diye aramış. Artık başka bir ülkede iki kişi hayat kuracaksınız. Şimdi size destek olan insanlar da yok, işiniz daha zor. Eşinize yanında olduğunuzu hissettirin derim.

Fiziksel müdahale işi tamamen yanlış. Ne kadar ileriye gitmiş olursa olsun yanlış. Nefsi müdaafa değil yaptığınız sonuçta alenen saldırı. Hoşlanmayan görüşmesin.

Almanya konusunfa 1 ayda neyin bunalımı bu? Almanya tatili kazandım gibi bakardım ben olaya. Almanyaya zorla değil koşa koşa giderdim zaten o ayrı konu. Bir de çalışmadan evde durduğumu heyecandan hayal edemiyorum. Deliler gibi gezerdim sanırım bırakın geri dönme planları yapmayı.

Hayat ne garip di mi kimine yurtdışında yaşama şansı veriyor istemediği halde isteyene de denk düşmüyor

Esin halen "sen alttan alsaydin.... "gibi cümleler kurup görümceyi tutuyorsa, sana karsi iyi degildir. O olay olunca bile sendi durdurmamis. Bana sorsan hiç geri gitmeyecektin Almanyaya. Adam belli ki "kim benim ütümü yemegimi yapacak" diye seni geri çagirdi. Yoksa cidden seven, esinin arkasinda duran olay oldugunda, üstelik pandemi sürecinde!! esinin o uçaga binmesine izin vermezdi.

Artik esinden umudunu kes. Bu saatten sonra kendi yolunu çizmelisin. Ülkelerin durumlari ortada. Ya Almanyada bir sekilde tutunacaksin ve simdilik esine razi geleceksin (yada öyle görüneceksin). Yada tekrar Türkiyeye döneceksin.

Yoksa bu adamdan da, bu evliliktende bir cacik olmaz kusura bakma.

Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama kutuphanelerde dil ogrenebilmek icin bircok aktiviteler yapiliyor. Mesela dil bilen birisi ile eslestiriliyorsun, sirf konusma yapiyorsun 1 saat. Yazma konusunda da grup eslesmeleri var. Her ulkede farklidir ama kaldiginiz yerdeki yerel kutuphanelere bir goz atin. Yerelde olsa oranin belediyesine bagli calisiliyor. Ve bedava. Belki koronadan dolayi derslere ara verilmis olabilir ama bir gidip bilgi alin..Sosyallesmek icinde birebir bu dersler. Hazir yurtdisindasiniz, orada tutunmanin yollarini arayin pes etmeyin.

Tamam görümce normal değil, haklı tepkinizi verin, işi bırakırsınız normal olur ama bu kadar fevri kararlar almayın.

Enişte Almanya'yı terk et dedi diye, kocaya bile söylemeden uçak bileti almak bavul toplamak nedir? Almanya'nın tapusu eniştede mi? Benim eşim böyle yapsa ben de kal demem.

Gerçekten kafam karıştı .Kime inanıp güveneceğimi şaşırdım .Ütü ,yemek vs için .Evlilik sürdüren bir erkek ,düşünmesi bile çok kötü .

kız bacım omuzunu itmekle az yapmışsın ,

saçını eline dolayaydın keşke , özellikle depremin olmasına ettiği laftan fazlasıyla hak etmiş

kız bacım omuzunu itmekle az yapmışsın ,

saçını eline dolayaydın keşke , özellikle depremin olmasına ettiği laftan fazlasıyla hak etmiş
O haldeydim ,bir an baktım pıstı,korktu .Bir şey beni resmen tuttu .İşler ileri gitseydi ,sonuç karakolda biterdi herhalde .Şaka bir yana burda ,kanunlar o konularda çok sert .

Esin ile nasil tanistin? Bulgar göçmenler gözü açiklardir ve aile iliskileri çok viç viç. Kabile gibi yasayanlar çok. Erken yasta 16-17 yaslarinda evlenen çok. Esin seni bu konuda asla anlamaz. Onun için simdiki yasadginiz durumda bile mesafe var. Cünkü annesi ile, görümce ile ayni evde yasamiyor diye.

Dedigim gibi ya farkli islere girerek tutunacaksin orda. Her gün dili ögrenmeye çabalayacaksin. Yada tekrar Türkiyeye gideceksin. Esinde is yok. Ha kesinliklede kazandigin para ayri hesapt olsun. Yoksa yillar çalisip elinde kurus kalmaz, ki esin ve görümcenin gayeside zaten bu.

Türkiyede meslegin yokmu? Üni mezunumusun?

Ortak arkadaşımız tanıştırdı .Mesleğim yok ,ancak uzun zaman çalıştım evlenmeden de .Üni mevzunu değilim ,maalesef.

Kk'ün yarisi o sekilde evli zaten. Mutsuz evlilikler ve erkekler yinede bosanmak istemiyorlar tabi, cünkü yemek ve çamasir.
Aslında ikinci evliliğim ,ilkide çok sorunluydu 16 yıl sabrettim .İkinci evliliğim iki yıl olacak şubatta .Sekiz sene sonra ikinci evliliğimi yaptım ,korkumdan .Gerçekten çok acı insanın evliliğe bakışı bile değişiyor .Neden evleniyoruz ki ,diyesi geliyor insanın.

Keske yogurdu üfleyerek yeseydin. Artik bu saatten sonra yapacak bisey yok. Hayat herkese adaletli degil. Evet bazelere göre hayat daha kolay. Seninki zor. Evet kendi seçimlerin sonucunuda yasiyorsun fakat bu seçimleride tetikleyen farkli seylerde vardir.

Artik bu saatten sonra kendini yanliz olarak gör ve tirnaklarin ile çabala. Meslegin yoksa, Almanyada mesleksiz olmak daha iyi. Dil kurslarini acilen yazil. Evde televizyon hep almancada açik kalsin. Kulagina normal gelsin bu dil. Birsürü appler var, netflix var,.. dili iyicene ögrenmeye çalis.

Tek basina ekmek almaya git, markete git. Orda fiyat sor yada ne bilim baska ürünleri sor almancada. Kendine güven gelsin.

Esin ile birlikte olacaksan da, çok iyi korun. Hem hap, hem kondom olsun. Bu süreçte cocuk olmasi, çok kötü olur. Dili ögrenemezsin, o cocuga bakmak bin türlü dert.

Görümceniz size yardımcı oldu diye her şeyinize karışmak zorunda mıymış anlamadim hicte savunulacak bir tarafı yok.

Eşiniz eniştesinin yanında çalışıyor olabilir de adam sizi hangi hakla kovuyormuş Almanyadan pardon? Kendinde bu hakki nasil buluyor bu özgüven nereden geliyor, ne sanmış kendini merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…