- 7 Ocak 2016
- 10.355
- 49.963
- 598
Eşim zorla getirmedi ,ısrar etti bu konuda .Uzaktayken iyi ,ama oraya gideceğiz .İşlerimiz bir olacak ,nasıl gelişir olaylar bilemeyiz .Evimiz var ,orda kiraya gideceğiz .Maaşlar düşük olsun burda ,o kadar borca girmeyelim .Evimiz var iki kişi çalışır geçiniriz .Kimseye gebe kalmayalım dedim .Çok ısrar etti Hatta bana tavır koydu .Bende istemeyerekte olsa geldim .Gönülsüzdüm yani .
İş arıyorum ,bir tane buldum .Dil problem bu konuda .Kursa kayıt olmayı düşünüyorum.Ancak bir iki yılı buluyor .Bir dili kendini ifade edecek kadar öğrenmek .Borçlarımız var ,bende bir an önce çalışmak istiyorum.Bakalım ne olacak .Gönüllü de olsanız gönülsüz de olsanız sonuçta geldiniz değil mi? Geldikten sonra ne kadar isteyerek geldiğinizin bir önemi yok ki. Karı koca yeni bir düzen kuracaksanız sizin de çaba göstermeniz gerek. Daha geleli bir hafta olmuş kimsem yok evdeyim diye söyleniyorsunuz. Yeni iş arayın kendinize, dil öğrenin. Hep fırsat bunlar sizin için
İş arıyorum ,bir tane buldum .Dil problem bu konuda .Kursa kayıt olmayı düşünüyorum.Ancak bir iki yılı buluyor .Bir dili kendini ifade edecek kadar öğrenmek .Borçlarımız var ,bende bir an önce çalışmak istiyorum.Bakalım ne olacak .
Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama kutuphanelerde dil ogrenebilmek icin bircok aktiviteler yapiliyor. Mesela dil bilen birisi ile eslestiriliyorsun, sirf konusma yapiyorsun 1 saat. Yazma konusunda da grup eslesmeleri var. Her ulkede farklidir ama kaldiginiz yerdeki yerel kutuphanelere bir goz atin. Yerelde olsa oranin belediyesine bagli calisiliyor. Ve bedava. Belki koronadan dolayi derslere ara verilmis olabilir ama bir gidip bilgi alin..Sosyallesmek icinde birebir bu dersler. Hazir yurtdisindasiniz, orada tutunmanin yollarini arayin pes etmeyin.İş arıyorum ,bir tane buldum .Dil problem bu konuda .Kursa kayıt olmayı düşünüyorum.Ancak bir iki yılı buluyor .Bir dili kendini ifade edecek kadar öğrenmek .Borçlarımız var ,bende bir an önce çalışmak istiyorum.Bakalım ne olacak .
Gerçekten kafam karıştı .Kime inanıp güveneceğimi şaşırdım .Ütü ,yemek vs için .Evlilik sürdüren bir erkek ,düşünmesi bile çok kötü .Esin halen "sen alttan alsaydin.... "gibi cümleler kurup görümceyi tutuyorsa, sana karsi iyi degildir. O olay olunca bile sendi durdurmamis. Bana sorsan hiç geri gitmeyecektin Almanyaya. Adam belli ki "kim benim ütümü yemegimi yapacak" diye seni geri çagirdi. Yoksa cidden seven, esinin arkasinda duran olay oldugunda, üstelik pandemi sürecinde!! esinin o uçaga binmesine izin vermezdi.
Artik esinden umudunu kes. Bu saatten sonra kendi yolunu çizmelisin. Ülkelerin durumlari ortada. Ya Almanyada bir sekilde tutunacaksin ve simdilik esine razi geleceksin (yada öyle görüneceksin). Yada tekrar Türkiyeye döneceksin.
Yoksa bu adamdan da, bu evliliktende bir cacik olmaz kusura bakma.
Para konularına karıştı .Ben Türk vatandaşıyım .Eşim Bulgar vatandaşı o şekilde geldim .Oturum alabilmem için Bir forum doldurması gerekiyordu .Görümcem Almanca biliyor.Kimse onu doldurmak mecburiyetinde değil 50 Euro’n varsa .Birine doldur dedi .Çalışmaya başladım ,maaş banka hesabına yatacağı için .Banada o oturum olmadan hesap açmadılar .Oda maaş abimin hesabına yatsın .Bir evde ayrı gayrı olmaz .Demeye başladı .Kirayı ortak ödeyin herşey ortak ödensin demeler .Açıkcası üstüne vazife olmayan şeylere karışmak istedi .
O haldeydim ,bir an baktım pıstı,korktu .Bir şey beni resmen tuttu .İşler ileri gitseydi ,sonuç karakolda biterdi herhalde .Şaka bir yana burda ,kanunlar o konularda çok sert .kız bacım omuzunu itmekle az yapmışsın ,
saçını eline dolayaydın keşke , özellikle depremin olmasına ettiği laftan fazlasıyla hak etmiş
Ben de mesafeden yanayım .En başta mesafe koymaya çalıştım .Eşim bu konuda beni anlayamadı .Bende mesafeli olunca ,bana karşı iyice zıtlaştı ,Görümcem .Çünkü burda arkadaş çevreleri hep vıç vıç ilişkiler .Sonrada bakıyorum ,insanların arkasından dedikodu yapıyor .Hoşuma gitmeyen ,şeyler .Bu konularda fikirlerimiz uyuşmayınca .Bana karşı cephe aldı .
Gerçekten kafam karıştı .Kime inanıp güveneceğimi şaşırdım .Ütü ,yemek vs için .Evlilik sürdüren bir erkek ,düşünmesi bile çok kötü .
Ortak arkadaşımız tanıştırdı .Mesleğim yok ,ancak uzun zaman çalıştım evlenmeden de .Üni mevzunu değilim ,maalesef.Esin ile nasil tanistin? Bulgar göçmenler gözü açiklardir ve aile iliskileri çok viç viç. Kabile gibi yasayanlar çok. Erken yasta 16-17 yaslarinda evlenen çok. Esin seni bu konuda asla anlamaz. Onun için simdiki yasadginiz durumda bile mesafe var. Cünkü annesi ile, görümce ile ayni evde yasamiyor diye.
Dedigim gibi ya farkli islere girerek tutunacaksin orda. Her gün dili ögrenmeye çabalayacaksin. Yada tekrar Türkiyeye gideceksin. Esinde is yok. Ha kesinliklede kazandigin para ayri hesapt olsun. Yoksa yillar çalisip elinde kurus kalmaz, ki esin ve görümcenin gayeside zaten bu.
Türkiyede meslegin yokmu? Üni mezunumusun?
Aslında ikinci evliliğim ,ilkide çok sorunluydu 16 yıl sabrettim .İkinci evliliğim iki yıl olacak şubatta .Sekiz sene sonra ikinci evliliğimi yaptım ,korkumdan .Gerçekten çok acı insanın evliliğe bakışı bile değişiyor .Neden evleniyoruz ki ,diyesi geliyor insanın.Kk'ün yarisi o sekilde evli zaten. Mutsuz evlilikler ve erkekler yinede bosanmak istemiyorlar tabi, cünkü yemek ve çamasir.
Aslında ikinci evliliğim ,ilkide çok sorunluydu 16 yıl sabrettim .İkinci evliliğim iki yıl olacak şubatta .Sekiz sene sonra ikinci evliliğimi yaptım ,korkumdan .Gerçekten çok acı insanın evliliğe bakışı bile değişiyor .Neden evleniyoruz ki ,diyesi geliyor insanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?