Bıktım

Keşke fiziksel şiddete başvurmasaydınız haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz ama yine de sessiz kalmamanız çok iyi olmuş

Eşiniz de haklı bir yerde. Borçlarınız varmış, az sıkıverin dişinizi. Bana kalsa Almanya 'nın sahibiymiş gibi ' 'Almanya' dan gideceksin. '' diye kafa tutan enişte hanzosuna inat girerim eşimin beynine, başka iş baktırırım. Size iyilik yapmak için değil, kölemiz olsunlar diye çağırmışlar oraya. Kininizi unutmadan sakin olun, serin kalın.

görumcenin adı angela merkel değilse bence almanya da gitmene gerek yok, başka iş bulursun ne olacak, ben olsam en azından bir sure para biriktirmek için almanya da kalmayı tercih ederdim, aylık bir kenara 500 euro atsan bildiğin 5000 lira biriktirmiş olacaksın her ay. parası çok değerli, bence madem gitmişsin en azından bir işe yarasın.

Keşke yapmasaydın etmeseydin demek oturduğunuz yerden kolay, olay anlık değil ki, görümce çok zorlamış belliki. Bence yine iyi sabretmişsiniz itip bırakmışsınız. Görümce çok sinsi, dolduğunuzun farkında ve sizin o sinirle neler yapabileceğinizi biliyor ki kocasını salmış üstünüze, yüz vermeyin, keşke öyle şöyle yapmasydım demeyin, sürenizi doldurun dönün. Denediniz olmadı bitti, görümce gibi bir beladan kurtulmanın karıyla üstelik.Eşinizle aranız iyi olsun, gerisi tırt boşverin. Bi kahve için üstüne, oh sefanız olsun :)

O deprem lafını etmiş ya, az bile yapmışsınız. Keşke yolunmadık saç bırakmasaydınız. Ölen O minicik canların hatrı için kendisi de kınadığı şeyi yaşamadan ölmez inşallah. O kadar kızdım ki görümcenize. İnsan değil resmen

Evet işte Allah korkusu yok dediğim bu.
Abimle yengemin birakin evliliklerinin benim yüzümden bitmesini, benim yüzümden kavga ettiklerini bilsem gece uyku girmez gözüme.
Abisinin evliliğinin bitmesi, abisinin mutsuz olmasi umurumda olmayacak kadar bencil biri görümceniz.
Kendi kocasını insanların üstüne salarken, abisinin evliliği bitmedi diye abisini silen bir insandan kimseye hayır gelmez.
Resmen zayıf noktanızdan vurmaya çalışmışlar.
Umarim günü gelir, onlar size muhtaç hale gelirler. Allaha emanet olun.

Bende öyle düşünüyorum,inşallah iş araştırıyorum .Denk gelir .

Sağolun ,zaten öz babasıyla 17 senedir küs görüşmeyen ,evlatlarına dedeniz öldü diyen ,birinden bana vicdani davranmasını beklemek yanlış olur .Sizde Allah’a emanet olun .

Başka iş bakacak zaten ,bir sürelik takılıyor .Bende öyle düşünmeye başladım ,kendilerine köle düşünmüşler sanırım .Bu kadar fevri olmalarının başka nedeni olamaz .

Cahil insanlar ,kadın kavgasına karışıp .Beni ne kadardır tanıyor sa dengesizce konuşmalar sergiledi .Neyse en azından tanımış oldum gerçek yüzlerini .

Başka iş bakacak zaten ,bir sürelik takılıyor .Bende öyle düşünmeye başladım ,kendilerine köle düşünmüşler sanırım .Bu kadar fevri olmalarının başka nedeni olamaz .
Bu kadar fevri olmayın bi de. Enişte kovdu diye valizi alıp gitmek neyin nesi, eşinizin haberi bile olmamış. Enişte kim yav? Almanya 'nın anahtarı onda mıymış, bi de neden evliliğinizi etkileyecek kadar söz sahibi yapasınız ki git deyince giderek. Onlar kim ki? Küs kalmayın ama az soğuk durun.

Konunuzu ilk okuduğumda sizi birçok konuda haklı bulmuş olsamda omuzlarından tutup iteklemenizi haklı bulmamıştım ta ki İzmir depremi için "Allahın nereye felaket vereceğini biliyor" dediğini okuyana kadar. Ülkesinin herhangi bir yerinde yaşanan felakete bu cümleyi kurabilecek kadar hadsiz bir insana çok daha fazlasını da yapabilirdiniz o anki sinirle, şu an gözümde yüzde yüz haklısınız.

O anki can sıkıntısı ,burada yaşamış olduğum o tatsız hadise yüzünden .O şekilde davrandım ,açıkcası gururuma dokundu.Eşiminde o an onlara borçlu olması ,bana gitme dememesi üzerine ,böyle bir şeyi yaptım .Biraz kafamı dinledim ,gel dedi geldim .Şimdide sabret diyor ,zamanla her şey düzelecek diyor .Düzelirmi ,düzelmezmi bilmiyorum,ancak yaşananlar hiç hoş değildi .En güzeli uzak durmak .

Görümcenin, sizin Almanya'ya yerleşmenizdeki çıkarı neydi? Mutlaka bir çıkarı vardı.
İşlerini büyütmek falan mı?
Kocası yeni firma açtı ,bir kaç işçileri vardı .Sanırım bir kaçı ,daha iyi ücret veren başka firmalara geçmişler .Benim eşimde sessiz ,pek hakkını arayamayan biri .Abisini iyi tanıyor .Ya bunu düşündü ,ya da bana ilk işe başlayınca demişti .Bu arada kendi işi değil görümcemin temizlik firmasında çalışıyor .Bana ilk geldiğimde ,biz birbirimize yardıma gideriz ,ancak saat yazmayız dedi .Ben de işten kaçan biri değilim ,o bize yardım etti ,iş buldu diye .Gittim onun işlerine saat yazmadım .Aslında bunlar sorun değil ,asıl sorun .Bütün gün beraberiz ,akşam evimizde dinlencez ,çok içli dışlı olmak istedi .Bide bizim hesap işlerimize .Yani benim maaşım eşimin hesabına yatacakmış,Evlilikte hesap para ayrı tutulmazmış,üstüne vazife olmayan konulara karıştı .Bu arada yeni evliyim ,ister istemez oturmuş bir evlilik olmayıncada .İnsanın aklına her şey geliyor .Bunlar ailecek benimi kullanıyor .Her şey geldi .Bir kaç defa uyarmıştım .Beni zıt belledi ,en son filmler koptu .Bu arada hâla iş bulamadım .Dil meselesi yüzünden .Tamamen eve kapandım .Kimsem yok akşama kadar ,kocamı beklerken sıkıntıdan patlıcam.Bazı arkadaşlar bunu eleştirdi ancak ,yaşamak lazım gerçekten zor .

Bir yerde sizin arkanizdan esinizede soyleyebilirdi direkt sizin yuzunuze demis cunku onlar oyle burda bir tanidigim var sigortasiz calisiyor nakit odeme aliyor onuda esine veriyor. Bence gorumce fikrini soylemis sen esinle ayri konusurdun gorumcen konu disinda otomatik kalirdi.bu konuda onunla tartisman bile gereksizmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…