Bıktım

Angela

Corpse Bride
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
1.459
1.540
63
44
Selamlar ,Kadınlar klübü üyeleri .İki yıla girmek üzere olan evliliğim var .Maalesef evlendiğim günden beri ,oradan oraya savruluyorum .Eşimin ,görümcemin ve kayınvalidemin ısrarları ,üzerine Almanya’ya geldik .Görümcem uzun zamandır burada yaşıyor ,çalışıyor .Bizede gelin burda iş var para çok diye diye getirdi .Destek olacağını söyledi vs .Yakından tanımadığım için ,açıkcası korktum .Evliliğimize karışacakmı,yardımcı olacak ancak ,sonrası nolacak .Gelmeyi pek istemedim .Ancak eşiminde ısrarı ,üzerine geldik .Bir sürü borca girdik ,ev kirala ,eşyadır .Çalışmaya başladım ,görümcemle .Zaten bütün gün beraber çalışıyoruz .Akşamda bizi evine çağırıyor ,mesafe koymak istedim .Eşimede söyledim ,Gitmezsek küsüyor dedi ,her defasında .Bizim para meselelerimize ,ne yapıp ,ne yapmayacağımıza kadar karıştı .Kendini uyardım .Sert konuşmalar ,çocuk gibi azarlamaya kalkmalar .Derken film koptu ,biz baya birbirimize girdik .Sinirlerime hakim olamadım üstüne yürüyüp ,omuzlarından ittim .Evine gidip kocasını aramış ,eve çağırmış .Ağlamış sızlamış .Enişte beni aradı ,sen burayı karıştırmaya gelmişsin ,Almanya’dan toz olup gideceksin .Falan ağır konuşmalar yaptı .Eşimde bu arada eniştenin yanında çalışıyor .Ben o öfkeyle eşimde evde yok .Valizlerimi topladım .Ablamı aradım bana uçak bileti alması için .Akşam eşim eve geldi ,bugün neler oldu .Anlat dedi olayı anlattım ,gidiyorum .Beni dinlemedin ,buraya baskıyla getirdin .Kardeşin ,bizi Buraya getirdi iş buldu ,iyilik yaptı .Başıma kaktı ,ailemize karıştı .Uyardım ,dinlemedi .Bende sinirlendim olay bu dedim .Enişte de beni aradı ,burdan gideceksin dedi .Türkiyeye dönüyorum dedim .Kardeşiyle konuşmaya gitti .Eve döndü ,bana gitme demedi .Ben ertesi gün,Türkiye’ye döndüm.Bir hafta kadar durdum .Beni aradı ,illa gel .Bir kaç ay ben çalışayım .Borçlarımızı ödeyelim .Döncez dedi .Geri geldim ,şimdi işimdende oldum ,görümcem,eşim benle barıştı ,çağırdı diye .Şimdi eşimlede görüşmüyor .Bütün gün evdeyim .Burda kimsem yok ,düşün düşün bunalıma girdim.Eşim bana karşı iyi ,dört beş ay buradayız .Benim başımın etini yeme diyor .Bir hafta oldu ,geldiğime pişman oldum.Bana sabret diyor .Sinirlendin ,sinirinden kaybettin .Alttan alsaydın ,böyle olamayacaktı diyor .Görümcem benden yaşça küçük ,saygısızca davrandı .Tahammülümü zorladı .Gerçekten insanlarla uğraşmaktan yoruldum .Bu zamanda iyilik ediyorlar güya ,ama insanın burnundan getiriyorlar .Napacağımı bilemiyorum .Psikolojim de bu olaylardan yıprandı .Lütfen fikirlerinizi yazın .

Ben sizi cok taktir ettim , gercekten tebrikler , burda normalde alismisiz kendini ezdiren sonra da burda zir zir aglayan , her cozum onerisine bahane bulup yapamam diyen kadinlara o yuzden konunun sonunda kahkaha patlattim valla bravo diye

Zaten yapmaniz gerekeni yapmissiniz , birkac ay tatil yapin , gezin tozun kendinize vakit ayirin sonra donersiniz Türkiye'ye

Öfke kontrolunuz pek yok gibi.
Her ne olursa olsun şiddete meyletmek hoş değil.

Diğer konularda haklısınız. Mesafe iyidir.

Eşiniz sizin yokluğunuzda daha cok kıymetinizi bilmiş olmalı ki geri çağırmış.
Dik duruşunuz gerçekten güzel.
Ama konuşarak da çözüm imkansiz değil.

Eğer anlamıyorsa en güzeli konuşmayı kesmek

"Anlamaya başladığında tekrar konuşalım"

diyerek ortamı terketmek daha iyi bir yol.

Son düzenleme:
Ohhh çok iyi olmuş gorumcene, bundan sonrasina sabır gerek borçlar varmiş. O eniştenin uslubu da yenilir yutulur cinsten değil yalniz ama eşiniz borc ödemek için işten cikmayi goze alamayip susuyor herhalde.

Şunlarla ilişkinizi bitirince bi de enişteye giydirseniz çok iyi olur terbiyesiz.

Bir süre verin o sürenin sonunda ne yapacaginiza karar verirsiniz. O süre zarfında bu olayları minumum düşünüp gorumceyke gorusmeyip kafa dinleyin. Ayrıca süre sonunda beklentileriniz karsilanmszsa ne yapacaginizi düşünün maddi manevi.
Ha birde baktin ki olmuyor en son turkiye ye dönmeden o görümceyi ve eşini sağlam bir parala sonra dön

Her konuda haklisiniz umarım her şey düzelir bir an önce ama o omuzları tutup ittirmek olmamış. Kendimizi sözel olarak ifade edebiliriz şiddete vardirmaya gerek yok. Zaten öyle yaparsak haksız duruma düşeriz
Aslında şiddet yanlısı değilim .Çok sabırlı biriyim ,insanları uyarıyorum .Onun bana konuşma tarzı el kol hareketleri yapması .Türkiyeden geldin ,çingene demesi beni o hale getirdi .İş rayından çıktı .

Fiziken itme olayi... kendinize hakim olmayi ogrenmelisiniz. Görümcenizin kimsesi olmadigi için sizlerle vakit gecirmeyi cok istemiş olmali. Ingiltere de yaşıyorum ve birkac tanıdığım geldi Ankara anlasmasiyla yardimci olduk elimizden geldigince. Onlar burayi bilmedikleri için alacakları seylerle alakali ucuz pahali nereye harcamalilar gibi bilgileri onlar sormadan söyledim. Sonucta karismam ama kötü olmalarini da istemem. Biraz öfkeli bir yapınız var gibi. Eşiniz su durumda size karsi iyiyse gezin tozun yeni yer... Is bulmaya calisin kafaniz dagilir biraz. Görümcenizin niyeti kötü olmayabilit. Ilk buraya geldiğimde sizin gibi alışkın olmadigim seylerle karsilasmistim. Hayatima müdehale edilmeye çalışılıyordu ama baktim ki burdaki insanlar cok sıkıntılar cejmis ayni duruma dusmemizi istememisler. Uzunca bi aradan sonra hersey oturdu. Kafaniza hicbisey takmayin. Esinize de dırdır etmeyin. Borclarinizi odemek icin paraniz olsun en azindan oralara gittiginize degsin. Az sabirli olin

Is bul çalış sende.Ehliyetin var mi?Arkadasim orda şoförlük yapiyor gecici ama parası iyiymis.Olmadi git markette çalış hızlı olursan idare edersin.Calisma iznin var mi bilmiom ama mizmizlanmayi ona buna kızmayi bırak kalk kendin seyler başar.Suan hata diye gördüğün fırsat esimin kuzeni orada markette çalışıyor burada kaçıncı evini aldi.Allah askina kirilma ama biz kadinlar şu narinligi bırakıp biraz cabbar olalim.Sanane görümceden onlari sen basamak diye kullan işte.Esinle sırt sirta ver çalış

"Eğer çingene olsaydim saçında bir tek sac teli kalmazdi o yüzden sana dokunmuyorum" diyerek de öfkeni yenebilirdin.

Sabrını tüketmiş anlıyorum ama onu kavgayla besleme.
Bazıları kötülükle beslenir.
Sen sana yakışanı yap.

Uzak dur ama seviyeni hep yukarilarda tut.

En güzel intikam görmezden gelmektir.
Bir müddet onu görme hem mecazi anlamda hem gerçek anlamda

Ehliyetim var ,ancak Türk ehliyeti olduğu için .Değişmesi lazım ,dil bilmiyorum.Bir ay oldu geleli .Zaten dil problemi olmadığı için görümcemin çalıştığı temizlik firmasına girmiştim .Aramız böyle olunca işide bıraktım .

Haklısınız ,uzak duruyorum .Evimiz ayrı ,Allah’tan eşimde bu konuda ısrarcı değil .

Bence görümce kötü biri değil. Öyle olsa oraya gitmeniz, Avrupa'nın nimetlerinden faydalanmanız için o kadar uğraşmazdı. Hem eşinize hem size iş imkanı vermezdi. Kadın eve bile bırakıyormuş. Evet biraz fazla hayatınıza dahil olmaya çalışmış olabilir ama belli ki yeni hayatınıza adapte olmanız için fazla heyecan yapmış. bu sorunu başka yollarla aşabilirdiniz. Ne olursa olsun sizin için bu kadar didinmiş birine el kaldırmanız bana etik gelmedi.

Cok iyi yapmissiniz gorumceniz ve esinin psikolojik baskisina isyan ederek. Bu sorunlar da esiniz gereken mesafeyi koruyamadigi icin olmus. Gorumceniz de ekmek veren emir de verir kafasinda masallah. Donmeye karar verdiyseniz sartlariniz net olsun en erken ne zamansa is degistirip onlardan bagimsiz baska isler bakmaya calisin. Bir arada yine huzurunuz olmaz. Kendinize hakim olun ama itip kakma olmasin sinirinize yenik dusmeyin. Ve bu tavrinizdan da odun vermeyin. Kimse sizi esya gibi oradan oraya surukleyip emir eri gibi davranamaz.

Size iyilik yaptı diye kendine herşeyi hak görmüş görümceniz galiba. Nelere karışıyordu, neler diyordu merak ettim. Kendinizi ezdirmeyin elbet ama fiziksel şiddet insanı haklıyken haksız duruma düşürür, kendinizi tutabilseydiniz keşke. Çalışma izniniz var mı, nasıl gittiniz oraya? Şimdi oturmak dışında yapabileceğiniz birşey olmaz herhalde, kısıtlamalar her yerde arttı yine. Online dil öğrenmeye falan çalışın.

Ben yapılan iyiliklere nankörlük edecek biri değilim .O biraz fazla hayatımıza müdahale etmek istedi .Zaten eşimin ikinci evliliği ve önceki eşi içinde onun her dediğini yapma diye .Abisini dolduruyormuş .Yardımcı oldu ,kötü biridir de demiyorum .Sadece konuşma üslubu hep direk ve kırıcı .Özellikle onun istediği gibi ,olmayınca bazı şeyler.Bir ay sabrettim .Öncesinde kırıldığımı da söyledim .O devam etti ,bu tartışma esnasında ,yanımızda komşusu da vardı .Onun yanında beni ezdi .Yaşçada ondan büyük olmama rağmen .Kendi Bulgaristan göçmeni,Türkiye’ye İzmir’deki depremin .Allahın nereye felaket vereceğini biliyor demesi .Aşağılaması beni raydan çıkardı .Bu arada İzmirliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…