Ciddiyetsiz bir eş var ne yazık ki karşında.Bu yüzden kaç ay kaç yıl olması birşeyi değiştirmez.Senin hasta iken birde aklının onda olması hoş birşey değil.Geçmiş olsun bu arada. Aile büyükleri devreye girsin ya da bir terapistten destek alın.
Arkadaşım Allah herkese akıl vermiş irade vermiş. Kime neye göre yanlış bir düşünce. O bayanın görüşü kimseyi enterese etmez. Dinimizde birçok şey haram kim dört dörtlük uyguluyorHerkesin beyni var düşünebilmek için.
Dinimizde nerede zararlı bir şey varsa haram kılınmıştır. HARAMLAR kesin ve nettir. Kişiye veya duruma göre değişmez. Bayanın görüşü yanlışsa ve İslam dinine mensubum diyorsa elbetteki uyarırız, hatırlatırız. Gördüğümüz yanlışı elimizden gelmiyorsa, dilimizde uyarmak üstümüze farzdır. Kendi düşüncesi beni entere etmez der ve yanışın doğrusunu söylemezsen bu çiftin yaşayacaği olumsuzluklar toplumu da, devleti de devlet görevlilerini de boştan yere meşgu eder.
Oyle bisey degil klasik kususelim barisalim degil evliligin klasik kavgalarini biliyorum evet bi borc mevzusu var halledilir ama cikmazmis gibi icip boyle dagitti hele ki destege ihtiyacim var . Duzenli degil ama problem oldu mu iciyor boyle iste yahu olur borc bu her turlu altindan kalkariz ben cabalarim ama icimdeki enerjiyi emdi resmen
burda kimse kimseden fetva istememiş ki.. muhtemelen içkinin islama göre haram olduğunu biliyordur. ama yaşam tarzı bu şekilde olamaz mı?
müslüman olup olmadığını bile bilmediğimiz bir insana sanal hocalık yapmak ne derece mantıklı?
ben anlıyorum sizi,eşiniz tamemen "bencil"..siz hastalanırsınız ,o kendini dağıtır size destek olmak yerine,kavga edersiniz,kendi haksızdır,özür dileyceği yerde ban eşime nasıl bu lafları ettim diye içer sarhoş olur..
bunu adı bencillilk..nerden mi biliyorum bende de var bir tane..olaylarda hep düşündüğü kendidir aslında,yoksa insan sevdiği hastalandığında ona detsek olur,kendini avutmak değil....
rahtsızlığınız nedir bşlemiyorum,umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz..benc eönceliğiniz bu olsun,gerisini boşverin gitsin..
yok :) ben almıyım o ekşını ben bir kere yasadım
bne var yani bu kadar 8 ayda allah aşkına bu noktaya gelecek yahu
kaç sene cıktınız siz? yani hersey bu kadarmı
sasırdım sabah sabah
ben anlıyorum sizi,eşiniz tamemen "bencil"..siz hastalanırsınız ,o kendini dağıtır size destek olmak yerine,kavga edersiniz,kendi haksızdır,özür dileyceği yerde ban eşime nasıl bu lafları ettim diye içer sarhoş olur..
bunu adı bencillilk..nerden mi biliyorum bende de var bir tane..olaylarda hep düşündüğü kendidir aslında,yoksa insan sevdiği hastalandığında ona detsek olur,kendini avutmak değil....
rahtsızlığınız nedir bşlemiyorum,umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz..benc eönceliğiniz bu olsun,gerisini boşverin gitsin..
Siz nasil basa cikiyorsunuz peki? Duzeltebildiniz mi kac yil oldu :/ Ya ben hic gocunmam ek is bile yaparim o bana destek ol desin yeter ama bu sekilde acmazlara girmek ki benden yasca da buyuk. Hastaneye yaticam dedigimde verdigi cevap benim de suram agriyo benim buram atiyo suram fazla ben zaten bunalimdayim vs. Telefon acikken beraber atlayalim dedi ya kafayi yedirtecek yamuk sarhos agizla kapadim suratina dayanamadim gelmesin de ziyaretime falan tek basima gelicem ustunden orda oturup kendine acisin
Ha bi de ona sorsaniz ben bencilim ben anlamiyorum onu cunku onun derdi tasasi buhrani var ben destek olup yumusak olucagima kostek oluyorum
Iste o yuzden basina yazdim yazinin pek ciddi gelmiyor insanlara aldatma ya da siddet olmayinca ama icindeyken insan yasadigini biliyor vallahi basit sebep gibi gelse de sabir sabir catliyor insan inadini kirmak icin ugrasip duruyorum belki de sallamamak lazim
hahahha bu kadar mı aynı olurlar hahhahha
bana en son,hayatımda gördüğüm en bencil ve nankör insansın dedi ...
insan bir süre sonra kendinden şüphe ediyor ,o duruma geliyor,aslında bunun adı psikolojik şiddet ..
hep biz onları dinlemiyoruz,onlara hak vermiyor,destek olmuyoruz.ama mesela para konusunda; daha iyi bir iş bakalım ;yok olmaz sen bilmyiosun burdaki şirketleri..ee o zaman ek iş yapalım,nasıl olacak sen de hiç destek olmuyosun bana...çözüm sunarsın beğenmezler,evin erkeği benim hallederim derler..aman daha neler neler hangi birinden bahsedeyim ki..
Sevgili justim, oncelikle gecmis olsun. Sagligina kavusirsun en kisa zamanda ins.. Esin cocukluk yapiyor. Demek ki zaten guclu kadinsinki sana yaptiklarina bak. Sanirim ayy canim kiyamam ben sana mi demeni bekliyor anlamadim. Ama aslinda bu hareketleriyle de icinde oldugunuz diruma rahatsizligin ve borcunuz ne kadat uzuldugunu kendi capinda gostermeye calisiyor. Sen hayir dedikce 2 yaaindaki cocuklar gibi cigliklara ve kendini yerden yere atmalara tabiri caizse devam ediyor.
Sana iki yas sendeomu hakkinda okuyup bu sendromla nasil basa cikilir onu ogrenip esine uygulamani tavsiye ederim. Cok ciddiyim dalga gecmiyorum. Malesef bazen ailesinin buyutmedigi erkekleri biz buyutmek zorunda kaliyoruz, yada ailesinden sedkat gormemos erkekler boyle bebekliklerine donebiliyor.
Bence onu yola getirebilme sanain var.
Yanliz geri donme duzelinceye kadar, kavga da etme sakin sakin bu sacma davranislarindan hic bir sey kazanamiyacagini anlat icerse sarhos olursa gozune gorunmemesi gerektigini soyle, diyer normal zamanlarda sevgini goster. Ama hoslanmadigin hareketeine ve davranislarina yada dusuncelerine sakin ama sakin bir saniye bile taviz verme. Ohrenicektir.
Ciddiyim, iki yas sendeomunu bir oku sen.
Just öncelikle geçmiş olsun. Durumuna üzüldüm. Borç derken ne kadar bir miktardan söz ediyoruz? Meblağ belirtmesen de 1 yıl içinde ödenecek kadar kolay mı? Yoksa 100.000 gibi büyük bir miktar mı? Ben sorunlarınızın temelinde eşinin senden yaşça büyük olmasının yarattığı duyguyu görüyorum. Roma'da yapacağın yüksek lisansta sıkıntı çıkarmasından tut da en ufak bir olayda içkiye sarılması. Kişisel olarak sana yettiğini düşünmüyor olmalı.
Ayrıca sana uyguladığı psikolojik şiddet. Sürekli acıma duyguna oynayıp kendini kötü hissetmene sebep oluyor. Evlilik danışmanına gidebilirsiniz.
Canim ben psikoloji mezunuyum "terrible twos" u biliyorumyuz vermeyince sevmiyosun deger vermiyosun vs sucluyor her kosulda sucluyor iste o ne derse yaparsa canim cicim diyecegim ona gore uysal olmam lazim olamiyorum fenayimdir paralarim sendromu var bende de ama suclu hissetmicem bu kez o dusunsun cozum uretsin bakalim
Alnindan opuyorum bitanem cevap vermeyi bile dusunmedim zira polemik cikacak ama ben senin ne derece dinine bagli oldugunu biliyorum ve ickinin islamda haram oldugunu da biliyorum ama bir de ustune bu sekilde fetvalar sinir bozucu o yuzden tesekkur ederim
burda kimse kimseden fetva istememiş ki.. muhtemelen içkinin islama göre haram olduğunu biliyordur. ama yaşam tarzı bu şekilde olamaz mı?
müslüman olup olmadığını bile bilmediğimiz bir insana sanal hocalık yapmak ne derece mantıklı?
Falla ben fetva vermiyorum. Fetva vermek benim ne haddime. Evlenirken adamın dinine, namazına, içkisine, kumarına bakmadan evleniyorlar.
Yok halen aşığım, yok seviyorum. Neden bana bunu bana yapıyor, neden bana bunu söyledi diyorlar.
Bir Allahın kulu da bunlar İslamsızlıktan başınıza geliyor demiyor yaaa.
Bal gibi de adamın içki içmesi umrunda, bu kardeşimizin. İçki içenin aklı başında olur mu? Yaptıklarına, söylediklerine bakılır mı?
Adamın öncelikle bu kötü huyu değişmeli, yoksa adamın davranışı değişmez.
Neyse, beni entere etti ki zaman ayırdım düşüncemi belirttim. Polemiğe de gerek yok.
Dinimizde nerede zararlı bir şey varsa haram kılınmıştır. HARAMLAR kesin ve nettir. Kişiye veya duruma göre değişmez. Bayanın görüşü yanlışsa ve İslam dinine mensubum diyorsa elbetteki uyarırız, hatırlatırız. Gördüğümüz yanlışı elimizden gelmiyorsa, dilimizde uyarmak üstümüze farzdır. Kendi düşüncesi beni entere etmez der ve yanışın doğrusunu söylemezsen bu çiftin yaşayacaği olumsuzluklar toplumu da, devleti de devlet görevlilerini de boştan yere meşgu eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?