- Konu Sahibi eSmerimSin
-
bana nispet mi yapıyorsun kızben de buradan o dediklerini hissedebiliyorum canım... onun kalbini, ruhunu, sevgisini, samimiyetini, sadakatini hissedebiliyorum... hayatımda tanıdığım en düşünceli en hassas en kibar en iyi... insan. o liste uzar gider.
biz evlenebilirsek burada yasamak ıstıyoruz, o yuzden onun gelip burayı görmesını istiyorum önce.
ben 28 yaşındayım ve calışıyorum canım. ama çok hassasım, ben de tüm ihtimalleri tepkileri dedikoduları düşünüp kafama takıyorum, üzülüyorum, ama yine de bir şansı hak ettiğimizi düşünüyorum. neden 2 günlük dünyada mutlu olmayalım ki
Canım işin çok zor Allah yardımcın olsun.Benim arkadaşım da yabancı ve Hristiyan biriyle çıkıyordu.2 yıl ailesini ikna etmek için uğraştı ama olmadı.En son gidip gizlice nikah kıydı ve eşyalarını topladı çıkıp gitti evden.1,5 yıldır evliler ve şuan hamile.Hala da konuşmuyor ailesi onunla ama arkadaşım eşiyle çok çok mutlu hiç pişman değil.
Tabi aileyi ezip geçmek oldu mu? Yaşamadan ne desek boş. Yaşın daha 21 ve yolun çok başındasın. Ailemden vazgeçemem diyorsan da bir an önce bitirmelisin. Malesef Allah korusun yarın öbür gün evliliğin yolunda gitmezse, dönüp gelmek, sonrası.........offff içim şişti valla zorrrrr
Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım
yok hayr amacim nispet degil.. yani ayrilmasi bana daha zordur diyorum saclamadim dayani tabiki sanada kolay olmayacaktir ve insallah mutlu bir sonuc olur..
evet ayni sekilde.. hem hissediyorum hemde yasiyorum.. onsuzlugu düsünmek bile cok aci veriyor.. hemde ayni sehirde.. artik hep burda..annesinide aldi yanina..
en cok bu yönünü seviyorum onun..sahiplenici ve koruyucu..
evime kadar birakamasa bile yakinlarda birakip eve girdigimden hep emin olmak istiyor, arabayla degilsek taksiye bindiriyor ve parasini cebime zorla sokuyor..bazen yerin dibine giriyorum bu para yüzünden cünkü 1kez bile elimi cebime attirmadi..hic alisik degilm ya sanki parasini yiyormusum gibi hissediyorum onada dedim .. böyle birsey söz konusu degil, bu benim görevim senin degil dedidahada eridim bittim ona orda..
bir erkek bir kiza asla para ödetmez, param yoksa yola cikmam dedine kadar düsünceli..
şaka yaptım canım, ama ayrılmak her seven için zordur,onu demek istedim. Allah ayırmasın.
evet canım bence yabancı erkekler genel olarak çok düşünceli, romantik, saygılı oluyorlar. sen bir versen onlar on verir, çok değer veriyorlar kadına, emeğe...
burada bugün konu vardı çay parasını kıza ödettirmek istemiş bir çocuk... Allah korusun bu kadar cimri insanlardan...
Ben de benimkıne dışarı çıksak kim öder vs. dedıgımde ben öderim tabiki demişti. gelse de canlı canlı o pamuk ellerini ben de görsem cebine atarken
ne zaman gelecek belli mi?? ve ne kdar süredir tanisiyorsunuz?
amin canimm insallah allah ayirmasin sevenleri ve benimkine dogru yolu göstersin
Elif Şafak'ın aşk kitabını okumadıysan oku ve sonra ona ver, ingilizce varmış kitabı. belki etkilenebilir ondan, eger bir arayış içindeyse. ayrıca müslümanlıga gecen kişilere karşı sabırlı olunmalı,hemen bir çırpıda olmuyorlar, dinimiz gereği de üstlerine cok gidilmeden yavaşça sevdırerek hoşgörüyle yaklaşmak gerekiyor.
tesekkürler canım..
evet aramızdakı engel kültür ve ınanc meselesı..
benım aılem ıslam dınıne ınanıyor ve tabı bende.. onun aılesı hrıstıyan..ama o hıc bırseye ınanmıyor..ateıst denılıyor sanırım bu kısılere..her neyse..
benım aılem dogru düzgün bır koca bulup evlendırmek ıstıyor benı..türk ve islam dınıne ınanan bırısıyle..aıle kurup onları ele güne rezıl etmeden gıdıyım ıstıyolar evden..tellı duvaklı ıste..
ama benım ıstedıgım hayat bu degıl..gelde bunu aılene anlat..bır yanda aılem..benım bu yasıma getıren ve her türlü emek veren, bır yanda ıste bu dedıgım ınsan..dıger yarım dedıgım ınsan..
haydaaa..gecmis olsun..teli fln yokmu yani hic birsekilde haber alamiyorsun?? gecmis olsun yauu üzüldüm simdi..
okumadim ama okurum insallah..ilgimi cekti bakalim bulurum okurum bende..
ben saten baski fln yapmiyorum ki.. kendisi isterse olsun. yani inanci yok hic birseye ama bir yandan da arayis icinde..yönünü ariyor..
bende yardimci olmaya calisiyorum elimden gelidgi kadariyla.. ama illa olcaksin hadi ol gibi seyler asla yok.. saten öyle olsa 1saniye durmazdi heralde..
ayrica herkesin dini kendine.. ona kalmis yani.. ama tabiki kim ister yanmak cehennemde? ve sevgidigi de yanmasin ister
[sıze=3]doğru değil belki ama, hangimiz sevdiceğimizle buluşup görüşmek içi ailelerimize yalanlar söylemedik ki[/sıze]
sağol canım. yok canım ulaşamıyorum 5 gündürbaşka ülkede kaza geçirmiş, ablası mail atmış bana sadece, onu da arayıp durumu iyi demişler sadece... başka da haber alamadım 3 gündür...
canım senin için demedim zaten, yani yaşın genç, daha zamanınız cok, zamanla belkı müslüman olabilir dedim...ailen önem veriyor ya dine, o yüzden onlar da sabırlı olmalı manasında dedim. yoksa ben de hiç lafını bile etmemiştim ona din konusunda. ama o kitabın onu etkileyeceğini düşünüp ben okudum hoşuma gitti diyip ona da önerdim. yabancı ülkede yaşasak kimse sorun etmezdı dini pek, ama Türkiyede tepki çok olacagından o yüzden olmasını istiyordum içten içe ama bir şey demıyordum. neyseki doğru yolu buldu çok şükür. yavaş yavaş oluyor o da. namaz kılamadığı günler için özür diliyormuş, çok tatlı yaaa....
gecmis olsun ya, allah acil sifa versin.. bu arada kac yasinda kendisi? merakimi af buyur
sağol canım.
ben 28, o 29 canım. yaşı yaşıma, ama boyu boyuma değil, çok uzunseninki kaç yaşında...
ya tüm sevenler kavuşsa ne kadar güzel olur hayat değil mi, hayal mi bu acaba
bizimde aramizda 1yas var sadece ben 21 o 22 yasinda..
burclarimizda cok uygun ben yengec o akrep
su grubundaniz
ahh ahhhh keske..
Sevmek Yanmak demek Sevmek Ateş Demek Sevmek Acı Çekmek Demek...! Bunların Hepsini Göğüsleye bilirsen.!baslıktan bellı oldugu gıbı bıle bıle atese yürüyorum ama kendıme engel olamıyorum..
yasak bır ask yasıyorum..sonu yokk ıste..o bana yasak..
..herseyı unutuyorum onun yanında..öylesıne mutluyum kı..hergünüm dolu dolu gecıyor..
arabayı alıp sehırden uzaklasıyoruz, saatlerce konusuyoruz zaman su gıbı akıp gıdıyor onun yanında ve ben tekrar maskemı takıp evıme gıdıyorum..
resmen 2 dünya ve 2kültür arasında sıkısıp kaldım ve nereye aıt oldugumu bılmıyorum?? kücük de degıl yasım..21 yasındayım..koskoca 21 yıldır nefes alıp verıyorum, hayatı ögrendım belkıde ögrenemedım..
yurt dısında dogdum büyüdüm, ve burda dünyalar ıyısı, herseyımle ılgılenen derdımı dınleyen bana kulak veren, kalbını acan bırısıyle tanıstım..ıs arkadasım kendısı..herkesden gızlıyoruz tabıkı görüstügümüzü..
dedıgım gıbı sonu yok .. kültürü, dili ve ınancı benımkınden farklı ama sevmeye engel degıl kı bu unsurlar..=(((
sevıyorum napayım?? bır gelecegımız yok, daha fazla baglanmadan bıtırmem gerekıyor bılıyorum ama acısı bıle güzel bır yandan vıcdan azabı.. aıleme yalanlar söylemeler...falanlar fılanlar.. napıcam benn yaa..cıkamıyorum ısın ıcınden=(
o cıkarmıstı benı yerın dıbınden ve sanırım yıne yerın dıbıne dogru yol alıcam.. ben hep böyle debelenıp durcam mı camurda, bataklıkta?
bütün sülale bana uygun es adayı ararken, ben baskasının kollarında huzur buluyorum ve bunu kımseye dıyemıyorumbır yandan da öylesıne mutluyum kı onunla..huzurun ta kendısı o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?