bile bile atese yürüyorum

wooow ne kadar güzel seyler yazmıssın, uzun zamandır böyle tatlı ve güzel yorum okumadım..yanı böyle etkıleyıcı..

evlılık gıbı bır düsüncemız yok suan tabıkı..ama aılem benı evlendırmek ıstıyor malesef bütün sülalelin derdi suan benım mürvetım..

benımde korkum aıleme karsı gelemeyecgım ıcın, onunla sonumuzun olmadıgı..(bu demek degılkı aılemın ıstedıgı kısıyle evlenıcem)

hem kendımın hemde baskasının basını yakmaya nıyetım yok..evlenmem ıcın sevmem gerek sonucta aynı hayatı, aynı yatagı paylasacagım kısı olacak..

ama ben yanımda, hayatımda ve her anımda Mario olsun ıstıyorum..

ınsallah benı anladınız...

Son düzenleme:
herkesın fıkrı kendıne tabıkı ama ben kızımın bızden farklı ınancları olan bırısıyle evlenmesını ıstemem..torunlarımında..

Bence yanlış yoldasın
...

Seni az çok tanıdığım için böyle bir yorum yapma gereği hissettim içimden geçen bu

tesekkürler gercekcı yorumun ıcın..

peki dogru yol sence neresı?? hangı yol? ondan ayrılmak mı sence?? yanı fıkrını merak edıyorum gercekten..

Esmerimsin, senin durumun benim basimda olsaydi, sanirim ailem (ozellikle babam) ilk basta karsi ciksalarda kultur ve din farkini cokta buyuk problem haline getirmezlerdi ve iliskime eger diger seyler cok uyumluysa onay verirlerdi. Ben oyle bi ailede yetistim, ve bu yuzden benim bi yabanciyla iliskim yuruyebilirdi. Fakat goruyorum ki senin ailen cok farkli dusunuyor ve sizleri de o bilincle yetistirmisler. Sadece ailen degil yakin akrabalarinda bu tarz bi iliskiye karsi cikacaklarmis oyle soyluyorsun. Bu durumda herkesi karsina alip, bu kisiyle beraber olursan hata yapmis olursun. Iliskin yanlis oldugundan falan degil, ama insanlar zamanla degisiyorlar. Hele ki kimsesiz kalirsan, ailen seni tanimazsa, elin adaminin eline bakarsan cok zor olur senin icin.. Dusunsene, bu zamanda bosanmak o kadar normal ve SIK rastlanir hale geldi ki yeni evlenen ciftlere artik hayat boyu beraber olacak gozuyle bakmalar bitti. Ve seninde iliskinde ilerde sorun cikabilir.. Anlasamayabilirsiniz, ayrilabilirsiniz, arkanda aile destegi olmadigi icin seni ezebilir.. Tum bunlar zor. Eger aileni bu taz bi beraberlige ikna edebilecegini dusunuyorsan, duygularini harcama derim. Ama ailen kesin bi sekilde bu durumu kabul etmiyorlarsa da karar senin..

Bu bir ara bahsettiğin Macar çocuk mu ? :44:

Yanlış yolda olduğunu düşünenlerden biri de benim...

Daha bir süre önce eski sevgilinin vefatından dolayı ne haldeydin.

Duyguların nasıl bu kadar değişebiliyor anlam veremiyorum.

Onunla ilgili yazılarında sanki hala onu seviyormuş gibi yazıyordun.

Canim üzüldüm durumuna. Ama hic birsey engel degil ki aslinda.

Bu arada hangi ülkedesin? Konustugun kisi nereliydi?

Insallah sonun hayirli olur "esmerimsin".

Ama sunuda belirtmek istiyorum ki annen ve babana da hak vermek gerek. Bende yurtdisinda yasiyorum burda dogdum büyüdüm. Ve olur olmaz burda dogup büyümeme ragmen
yabanci biriyle kültürel catisma oluyor. Yanlis anlama ben olmaz bu iliski demiyorum. Tabiki olur, hiristiyan veya ateist olmasi hic birseyi degistirmez. MEsele "INSAN" olmasi.
Seni sevsin, saygi duysun, sahip ciksin da kültürü, dini, irki hic farketmiyor aslinda.

Aslinda zor bir cikmaz degil. Eger o cocuk seni gercekten seviyor ise. Kendini ailene ispat etsin. Gercekten seni en az bir türkün sevebildigi kadar sevebildigini göstersin.
Belki biraz müslümanliga ilgi duyarsa belki ailende bu duruma sicak bakar.

tekrar diyorum insallah sonun hayirli olur ama ümitlerini kaybetme sakin :).

evet bır ara bahsettıgım, bir sürelıgıne memleketıne gıtmek zorunda kalan, dönecegı belırsız olan macar cocuk .. ve artık tamamen döndü.

eskı sevgılımı kasım ayının son haftasında kaybettık, cok olmadı..onu sevmıyordum sadece cok kötü bır sekılde ayrıldık bu yüzden ıcım hıc rahat degıldı.. evet berbat haldeydım son bır kac güne kadar da öyleydım.. ama yenı yılda mario geldı macar cocuk ıste.. ve ben o günden berı bulutlardayım.. yasadıgım kötü günlerı bır cırpıda unuttum ona kavusunca..

gecen hazıran yeni ise basladım, orda mario .ılk gördügüm an bır woow etkısı yasamıstım saten..sonra sohbet etmeler fln gözlerım hep onu aradı..bu aradada eskı sevgılımle beraberdım ama mario hıc aklımdan cıkmadıgı ıcın, eskı sevgılmden ayrıldım hem sırf tartısıyoduk hemde sevgıden bahsedılınce aklıma direk mario gelıyodu..

eskı sevgılmde kabullenmedı ayrılıgı, ıntıkam almaya fln kalktı..olaylar oldu..falan fılan..bende ona ölümü dıledım..o kadar nefret ettırmıstı..
sonra ölünce cok cok pısman oldgum .. ve onu hıc unutmıcam dıye söz verdım kendıme..

dualarımı eksık etmıyorum ondan..belkıde halen soktayım bılmıyorum..ama aglamıyorum artık onun ıcın.. henüz olaylar o kadar taze olmasına ragmen.. belkıde ruh saglıgım yerınde degıl bılmıyorum..son aylar hıc kolay seyler yasamadım..ama mario benım herseyım..herseyı, herkesı unutuyorumm onun yanında..büyü mü bu, tutku mu, salaklık mı bılmıyorum ama her güzel sey gıbı buda bıtecek onu bılıyorum..

ve ben tekrar depresyondan depresyona koscam..

benım aılemın ve sülalemın bu durumu kabullenmesı cok cok zor.. farkındayım..dıyorum ya bıle bıle atese atıyorum kendımı ben..

ama sende bılıyosun terapı gurubunda yazıyoruz ya, ıstedıgımız cok sey degıl... anlasılmak, anlamak, anlasmak, güven duymak, huzur duymak..omuzuna yaslanabılecegın bırı ama.. ama sen arkanı döndügünde baska bırıne kosan degıl..senı merak eden, arayan soran, senden baskasını gözü görmeyen..ıste mario öyle bırısı.. sevıyorum, sevılıyorum..bır ınsan daha ne ıster kı? yada ınsan neyı bekler? sevmeyı, sevılmeyı..

Canım müsait olamadım yazamadım bi türlü..Gerçek sevgiyi bulmak özellikle bu devirde imkansız gibi bişey.Ben herkesin dini kendine diye düşünüyorum.Benim dayımda yabancı bi kadınla evlendi yengem müslüman oldu göya sadece evlenirken dua falan etti.Yaklaşık 20 yıllık evliler bu kültür farklılıklarının tek kötü yanı çocuklar hangi kültürü benimseyeceklerini bilemiyorlar psikolojileri biraz bozulabiliyor benım kuzenlerımın öyle oldu.Ama dayımla yengem birbirlerine hala aşıktırlar ::) Anneannemde baştan hiç istememiş yengemi gavur olmaz vs vs demiş ama şimdi kızından cok sever :)

böyle güzel duygulardan, sırf baskalarına ters dıye vazgecmek benı delı edıyor...

[video=youtube;_vj_DbGmIM0]http://www.youtube.com/watch?v=_vj_DbGmIM0[/video]

süper MaRio icin gelsin bu sarkı

bilmesin o felek seni cokk sevdıgımı
duymasın kaderımm senı ıstedıgımıı

alırlar senı benıden..
vururlar yüregımden..

bilmesin sensizligin bana neler neler cektırdıgını..

Çok üzüldüm, ne denilebilirki...
Hristiyan katolik musevi olabilir...Anlayabilirim, ama inançsız olmakta bir inançtır derler ya işte bunu anlayamam, birşeylere inanmak zorundasın, yoksa bu dünyanın bitiminde ölümleri düşündükçe aklını yitirirsin... Birşeylere tutunmak zorundayız. Hiç saygı duyamıyorum ateistlere...Yani bu yüzden zulum görmelerini istemem, öldürülmelerine göz yummam, ama saygıda duyamam gibi geliyor
Çok mu seviyorsunuz

Başka dinden olsan belki ama Allahı kabul etmeyen varlığını bilmeyen bir adamla evlilik çok zor. Allahtan korkmayandan korkacaksın birde akıllı bir adam değilmiş ki Allahın varlığından bihaber...Kusura bakma ama mutlu olamazsın...

seni anlamaya çalışan biri olarak söyleyeceğim.. önemli olan nerede doğup-büyüdüğün değil.. hangi kültüre göre büyütüldüğün..

kültür meselesine hiç takılmayacağım, benim için adet-gelenek-görenek bilmemesi bir sorun teşkil etmez, kaldı ki eşimle çok çok farklı kültürlerdeniz, ama bu bizi hiç etkilemedi..

ancak inanç meselesi pek öyle değil.. yani sen kabul etsen bile ailenin ve çevrenin baskılarını çoook uzun bir süre ensende hissedeceksin.. bu seni gerecek, üzecek.. ve bu muhakkak ilişkine yansayacak.. en basitinden mesela sen veya ailen oğlun doğduğunda sünnet ettirmek isteyeceksin, ama o gereksiz hatta belki de sakıncalı görecek.. sen içeriğinde domuz eti/yağı bulunmayan ürünleri tercih ederken, o domuz pastırması yapmanı isteyecek etc..

yabancı eş olayını çok normal karşılayan biriyim.. benim çok sevdiğim arkadaşlarım da Hintli ve Amerikalı erkeklerle evlendiler.. Hintli olan müslümandı, Amerikalı da müslüman oldu ve evlendiler.. çok mutlular :)

hakkında hayırlısı olsun diyeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…