- Konu Sahibi eSmerimSin
-
İstisnalar olabilir ama yaşlarınız evlilik için genç.Biraz daha bekleyin ki hayat sizi biraz daha yoğursun , geliştirsin.21 yaşında çok sevdiğimiz ,etkilendiğimiz şeylere, 28 yaşında çoğunlukla daha soğukkanlı ve farklı bakabiliyoruz.O kişi içinse diyorum ki 'Sana saygı ,sevgi gösteriyor mu ? Sadece sana değil ,diğer insanlara ve çevreye karşı duyarlı mı? Kafası çalışıyor mu ? Dürüst ,vicdanlı ,anlayışlı mı?Sorumluluklardan kaçmıyor mu ?Gelişmeye ,yenilenmeye,dinlemeye ,öğrenmeye açık mı?Yanıt evetse bu insanla arkadaşlık yapmaya ,ileride daha da olgunlaştığınız zaman ,herşey yolunda giderse evlenmeye de değer çünkü bu insanın ister türk,eskimo,macar ,meksikalı, o dinden bu dinden olsun ,ya da kendini bir yere konumlandırmasa da kaliteli bir insan hamuru var demektir.Kaliteli kişilikler nasıl (kendi farkında olmasa bile )Allahtan uzak olabilir ki ?Bu arada onu başka bir Tanrı mı yaratmış?Annen baban bunları biraz daha düşünse keşke .
Bence yanlış yoldasın
...
Seni az çok tanıdığım için böyle bir yorum yapma gereği hissettim içimden geçen bu
gecmis olsun ya, allah acil sifa versin.. bu arada kac yasinda kendisi? merakimi af buyur
Canim üzüldüm durumuna. Ama hic birsey engel degil ki aslinda.
Bu arada hangi ülkedesin? Konustugun kisi nereliydi?
Ben cevap vereyim:) Almanya sınırında oturuyorlarmış, çocuk aslen macarmış.
Sagol canim bu arada simdi senin durumunuda okudum. Insallah sende kavusursun.
Bu bir ara bahsettiğin Macar çocuk mu ? :44:
Yanlış yolda olduğunu düşünenlerden biri de benim...
Daha bir süre önce eski sevgilinin vefatından dolayı ne haldeydin.
Duyguların nasıl bu kadar değişebiliyor anlam veremiyorum.
Onunla ilgili yazılarında sanki hala onu seviyormuş gibi yazıyordun.
Esmerimsin, senin durumun benim basimda olsaydi, sanirim ailem (ozellikle babam) ilk basta karsi ciksalarda kultur ve din farkini cokta buyuk problem haline getirmezlerdi ve iliskime eger diger seyler cok uyumluysa onay verirlerdi. Ben oyle bi ailede yetistim, ve bu yuzden benim bi yabanciyla iliskim yuruyebilirdi. Fakat goruyorum ki senin ailen cok farkli dusunuyor ve sizleri de o bilincle yetistirmisler. Sadece ailen degil yakin akrabalarinda bu tarz bi iliskiye karsi cikacaklarmis oyle soyluyorsun. Bu durumda herkesi karsina alip, bu kisiyle beraber olursan hata yapmis olursun. Iliskin yanlis oldugundan falan degil, ama insanlar zamanla degisiyorlar. Hele ki kimsesiz kalirsan, ailen seni tanimazsa, elin adaminin eline bakarsan cok zor olur senin icin.. Dusunsene, bu zamanda bosanmak o kadar normal ve SIK rastlanir hale geldi ki yeni evlenen ciftlere artik hayat boyu beraber olacak gozuyle bakmalar bitti. Ve seninde iliskinde ilerde sorun cikabilir.. Anlasamayabilirsiniz, ayrilabilirsiniz, arkanda aile destegi olmadigi icin seni ezebilir.. Tum bunlar zor. Eger aileni bu taz bi beraberlige ikna edebilecegini dusunuyorsan, duygularini harcama derim. Ama ailen kesin bi sekilde bu durumu kabul etmiyorlarsa da karar senin..
Bu arada benimki çok şükür iyiymiş, haber geldi bugün, kırığı çokmuş sadece. Dualarım kabul oldu.
sevındım haber almana..cok sükürr. ve tekrarr gecmıs olsun..
ınsallah cabukk ıyılesır..
tesekkürler canım..
evet aramızdakı engel kültür ve ınanc meselesı..
benım aılem ıslam dınıne ınanıyor ve tabı bende.. onun aılesı hrıstıyan..ama o hıc bırseye ınanmıyor..ateıst denılıyor sanırım bu kısılere..her neyse..
benım aılem dogru düzgün bır koca bulup evlendırmek ıstıyor benı..türk ve islam dınıne ınanan bırısıyle..aıle kurup onları ele güne rezıl etmeden gıdıyım ıstıyolar evden..tellı duvaklı ıste..
ama benım ıstedıgım hayat bu degıl..gelde bunu aılene anlat..bır yanda aılem..benım bu yasıma getıren ve her türlü emek veren, bır yanda ıste bu dedıgım ınsan..dıger yarım dedıgım ınsan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?