- 8 Temmuz 2014
- 3.364
- 3.417
- 163
- Konu Sahibi Siskooanne
-
Ya kimsenin gunahini almak istemiyorum ama ne zaman girdiysem ben o insanlarin ortamina ertesi gun kavga ettik biz.cunku uyariyolar onu muhtemelen.uzmandan yardim asla almazoni gectim kendim gitmek gitmek istedim izin vermedi.cunku biliyo onunla ters dusecek seyler soylenecegini.Eşini Etkiliyen üzerine salan birimi var? Tesettür e girmişsin Daha ne istiyor? Yada bu Konu da Beynini çok yorup aklımı yıkandı...? Biraz ortamdan uzaklaşıp Tatilemi gitseniz? Konuşup anlaşsanız? Çünkü Seviyorsun.. Yuva Yıkmak yerine Uzmandan Yardım alsanız?
Bakin bu yanlis anlasilmasin sakin ben islamdan rahatsiz olan biri degilim hayatim boyunca olmadim kendim acikkende ne carsaflidan ne peceliden eahatsizlik duydum.ben elimden gelen herseyi yaptim ya bi kadin namaz kilip oruc tutup ortunup esine itaatten baska neyle yukunlu islamda soylermisiniz?bunlarin hepsini yapip esini memnun edemiyosan ne yapabilirsin?birde ustune imanimdan oldum isyan etmekten.benim burada yazabildiklerim 10da 1iIsin ozune bakarsaniz esinizin niyeti kotu degil hatta belli ki sizin icin en iyisini istiyor. Acikcasi cok uzuldum, onu birakmayin, bence hala adimlar atmaya devam edin. Dua edin, Allahtan kalbinizi rahatlatmasini ve yumusatmasini isteyin.
Bakin bu yanlis anlasilmasin sakin ben islamdan rahatsiz olan biri degilim hayatim boyunca olmadim kendim acikkende ne carsaflidan ne peceliden eahatsizlik duydum.ben elimden gelen herseyi yaptim ya bi kadin namaz kilip oruc tutup ortunup esine itaatten baska neyle yukunlu islamda soylermisiniz?bunlarin hepsini yapip esini memnun edemiyosan ne yapabilirsin?birde ustune imanimdan oldum isyan etmekten.benim burada yazabildiklerim 10da 1i
Eger onu o mutlu edecekse oda gitsin kiminle isterse evlensin.sectigi yol kotu bir yol degil ama fazla cok fazla.ya yanlis anliyo ya yanlis uyguluyo bilmiyorum.ben sadece normal olabilmesini diliyorum.eger olursa onun basim ustunde yeri var her zaman.Pollyanna yorumlara da ayrı hasta oluyorum. Tatile çıkın, bir şans verin, kalbinizi ace ile yımışatın...
Adam nazar boncuklu pastayı haram diye geri çevirmiş hanımlar huuu. Bu kadar ağır bir vaka tatille düzelir mi ?
Bunu bir sonraki adımı ne olabilir ? Televizyonu haram şeyleri gösteriyor diye atmak? Eşinin işini erkeklerle görüşebilir sipariş sırasında diye yasaklamak? Peki ya o bebek büyürken ne olacak ?
Sadece sevginin çözemeyeceği durumlar maalesef var. Sizin durumunuz da böyle. Aynısı kuzenimin başına geldi eşi böyle ortamlara girdi boşandılar adam mühendisti herşeyi satıp savdı köye taşındı. Başkasıyla evlendi üç çocuk yaptı çocuklardan biri psikolojik rahatsız belki de sara hastası ama doktora götürmüyor.
Esimde boyle degildiki diyorum ya biz bodrum cesme yurtici yurtdisi beraber geziyoduk.boyle olsaydi zaten bulusamazdik odtak biyerde.simdi o istiyo ki onun kabul ettigi herseyi ben istemesemde yapayim.e nerde kaldi samimiyet ihlas o zaman?hadi kocami onu bunu kandirdim ben Allahi nasil kandiricam.baskasi icin aptigim ibadetlerle nasil hesap vericem?umarim duzelir diyebiliyorum sadececanım çok özür dilerim ama güldüm:) senin eşin deli mi başta seni alırken bilmiyor muydu böyle bir yapıda olduğunu. valla isterse kendini paralasın kimsenin içinden gelmedikçe ALLAH yolunda kapanmaz ibadet etmez ki. bu işin onun için bunun içini de olmaz. sen bugüne kadar bırak elini kolunu kaptırmışsın zaten. ama sonunda üzülen de sen olmuşsun. benim akıl vermek gibi de bir niyetim yok sadece allah yardımcın olsun evladının yüzü suyu hürmetine ailen bozulmasın
Bakin bu yanlis anlasilmasin sakin ben islamdan rahatsiz olan biri degilim hayatim boyunca olmadim kendim acikkende ne carsaflidan ne peceliden eahatsizlik duydum.ben elimden gelen herseyi yaptim ya bi kadin namaz kilip oruc tutup ortunup esine itaatten baska neyle yukunlu islamda soylermisiniz?bunlarin hepsini yapip esini memnun edemiyosan ne yapabilirsin?birde ustune imanimdan oldum isyan etmekten.benim burada yazabildiklerim 10da 1i
Pollyanna yorumlari degil, herkes kendi gorusunu belki hislerini yaziyor. Siz kimin ne yazacagina karar verecek biri degilsiniz, dusuncemi soylemekte ozgurum hanimefendi.
P.S nazar boncugu gibi cahil hurafesinden ben de tiksiniyorum : )
önceden de inancın bu şekildeymiş zaten, eşin bilmiyor muydu bunu?1,5 yildir bekliyorum inan duzelicegine artti.onunu alamiyorum artik simdi etkilemesede cocugumu etkileyecek ben zaten etkilendim.dinden sogudum psikolojim bozuldu.ben annesi tesetturlu 5 vakit namaz kilan ama babasi ateist bi kizim.herkesin herkese saygi duydugu bi ortamda buyudum.yani herseyi asirisina saygim var ama daha fazla kaldiramiyorum.sen istedigini yap ama beni boyle kabul et diyince kabahatli ben oluyorum.insan Allaha baskasi icin ibadet edemez ki.bana cok agir geldi.oda aglaya aglaya gitti zaten sirf bana kabul ettirebilmek icin.umarim bizsiz anlar biraz biseyleri saglikli dusunebilir.tek istedigim bu
Ben zaten asla o tarz yakistirmalar yapmadim,yapmam da.ben herkese saygi duydugum gibi saygi bekledim.zaman istedim.Aşırı olan hicbir seyi sevmem. Herkes kendi capinda yasamaya calisiyor zaten dinini. Ama uclarda yasayan insani da sapitik, manyak, deli olarak gormem. Bir başkasına zarar vermedigi, bir baskasinin özgürlüğünü kisitlamadigi surece herkese saygi duymak duser. Ki sizin esiniz evliligine zarar veriyor belli ki.
Ben bu hayatı yasarim, onunla herseye varim diyorsanız yurutun evliligi, yok kaldiramiyorum derseniz bitirin..Birakin sectigi yolda mutlu olabilecek mi acaba ailesini kaybederek?
Onun etrafindaki adamlarin esleri zaten o yasantiyi benimsemiş insanlar, zorluk cekmezler. Ama sonradan bahsettiginiz hayata alismak, adapte olmak zordur.
Benim abim de cok katidir, ama yengem ondan daha katıdır. Dolayisiyla birbirleriyle uyum sagliyorlar.
Yalniz hicbirimiz onlara deli, manyak, zottirik gozuyle bakmiyoruz. Saygi duyuyoruz.
Canım bir yuva kolay kurulmuyor, üzerine bir de evlat var. Üstelik değişmeyecek bir durum değil. Bekara hanım boşamak kolay diyeyim. Herkese aynı anlamı ifade etmiyor evlilik. Artık her şey pamuk ipliğine bağlı maalesef.Pollyanna yorumlari degil, herkes kendi gorusunu belki hislerini yaziyor. Siz kimin ne yazacagina karar verecek biri degilsiniz, dusuncemi soylemekte ozgurum hanimefendi.
P.S nazar boncugu gibi cahil hurafesinden ben de tiksiniyorum : )
Biliyodu tabiki zaten bahsettim onunda benim gibi oldugundan.kendide boyle degildi yani sonradan oldu.zaten oyle dusunen adamin benim gibi bi insanla isi olmaz sokakta gorse kafasini cevirirdi.kendi degisti benide ayni sekilde degistirmek istiyo.ben o yola girmeyerek ki -eksik yaptigim ne onu da bilmiyorum- sevgimize,yuvamiza haksizlik ediyomusum.huzurlu yuvamizi bozuyomusum.baska hicbi skntimiz yokken adim atmiyomusum.gercekten denedim ya gercekten uni mevzunuyum diye medreslerinde ogretmenlik bile yaptim yok olamiyorum oyle.egreti duruyorum samimi olamiyorumönceden de inancın bu şekildeymiş zaten, eşin bilmiyor muydu bunu?
Öncelikle merak ettiğim annen baban nasıl götürdü bu işi.Biliyodu tabiki zaten bahsettim onunda benim gibi oldugundan.kendide boyle degildi yani sonradan oldu.zaten oyle dusunen adamin benim gibi bi insanla isi olmaz sokakta gorse kafasini cevirirdi.kendi degisti benide ayni sekilde degistirmek istiyo.ben o yola girmeyerek ki -eksik yaptigim ne onu da bilmiyorum- sevgimize,yuvamiza haksizlik ediyomusum.huzurlu yuvamizi bozuyomusum.baska hicbi skntimiz yokken adim atmiyomusum.gercekten denedim ya gercekten uni mevzunuyum diye medreslerinde ogretmenlik bile yaptim yok olamiyorum oyle.egreti duruyorum samimi olamiyorum
Canım bir yuva kolay kurulmuyor, üzerine bir de evlat var. Üstelik değişmeyecek bir durum değil. Bekara hanım boşamak kolay diyeyim. Herkese aynı anlamı ifade etmiyor evlilik. Artık her şey pamuk ipliğine bağlı maalesef.
Kolay değilse çözüm aranır.Ben de evliyim ve eşimi de çok seviyorum yani bekara karı boşamak çok da kolay değil :). Ama ortada psikopatolojik bir vaka var nazar boncuğuna yasak getirmek.. Korktum açıkçası.. Keşke bir tatille çözülebilse ama baksanıza tatile de haram diyebilecek bir zihniyet var burada.
Annemler 17 yil sonra baska sebeplerden bosandilar.bunun altinda bana gore inanc farkliliklari var ama hic hakaret etmediler birbirlerine zorlamadilar.belki umut beklediler birbirlerini bilmiyorum.Öncelikle merak ettiğim annen baban nasıl götürdü bu işi.
Çünkü ben de bir yere kadar gider sonra paralellik olması gerekir diye düşünüyorum. Yani bir noktadan sonra anlaşamama durumuna gider olay işin içine inanç girince.
Medreselerde öğretmenlik yaptığı söylerken, eşin tarikata falan mı girdi? Sen ne dersi verdin? Bunları paylaştıysan okumadım, konunu anlamak adına da merak ettim.
Ben önceden inanan biriydim, ama sonra bir şeyler oldu İslam’ı çok sevmeye başladım. Okudukça, araştırdıkça, yaklaştıkça huzur buldum.
Kapalı değilim kesinlikle, denize de giriyorum, çalışıyorum da.. ama İslam’da huzur buldum. Bu kıvılcım meselesi, eşinin bu şekilde baskı yapması ancak seni uzaklaştırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?