Bilemiyorumm

Günah diye red etmiş adam pastayı ? Konu sahibi pasta siparişi almış kocası da dinen günah diye red etmiş siparişi. Orayı okumadınız sanırım siz.
Neyi günahmış peki?

Açıklaması neymiş?

Bir yaşıma daha girdim..Pasta yemek mi günahmış anlamadım şimdi.

Neyi günahmış peki?

Açıklaması neymiş?

Bir yaşıma daha girdim..Pasta yemek mi günahmış anlamadım şimdi.

Çok pardon günah değil HARAM mış.

"oyle bi hale girdiki bi onlar musluman baska kimse degil.hepimiz herseyi yanlis yapiyoruz.yahu ben pastaciyim siparis aliyorum musteri ne isterse onu sunuyorum nazar boncugu haram diye siparis geri cevirttirdi bana."

Demiş konu sahibesi..

Bu yüzden durum vahim geldi bana.

Aa yok artik.
Ya kusura bakmayin nasil ifade edebilecegimi bilemedim ama bilhassa din hususunda "sonradan gormeler"de diyeyim, hizli bi giris oluyor.

Sanirim zaten bunca zaman bir sey yapamadim bari simdiden sonra hizlandirilmis haliyle devam edeyim, gibi bir mantiklari oluyor.

Yanlis anlamaya daha musait oluyorlar.
Cunku temelsiz bina yapilmaya calisiliyor.
Girdigi ortam da musaitse millet birlikte ucuyor.

Hic hoslanmadim esinizin ortamiyla ilgili son yazdiklarinizdan.
Dini tekeline alan, dindarmis gibi sacma sapan din disi, mantik disi seyleri yapan, yaptirmaya calisan insan toplulugu canlandi gozumde.

Allah evinize huzur versin.

Günah diye red etmiş adam pastayı ? Konu sahibi pasta siparişi almış kocası da dinen günah diye red etmiş siparişi. Orayı okumadınız sanırım siz.
Hayir yanlis anlasilmis.ben nazar boncugunu tamamen simgesel olarak ornek verdim.nazar boncugu tamamen hurefedir itimat etmem sevmemde zaten.ama bir musterim istediginde siparisi yaparim.o vesile olmamalisin yapmamalisin uygun degil diye o sekilde bi pastayi reddettirdi.

Hayir direkt pastayi degil, nazar boncugundan dolayi pastayi reddediyor.
Evet nazar boncugu batildir.

Evet ben de hoslanmadim ortamdan konu sahibinin anlattigi kadariyla ama sadece bu konuya cok takilmamak gerek.

Ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Belli ki eşinize çok aşık ve bu olayı hafifletip tutunacak bir dal arıyorsunuz. Dilerim hakkınızda herşey güzel olur. Yavrunuz ve sizin hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Hakketten saçmalamış ya.

Gittiği belli bir yer var sanırım ki bu kadar kaptırmış kendini.

bu da senin iş yerinin mimlenmesine neden oldu tabi....

Bunu hangi yorumumdan cikardiniz acaba?yanlis anlasilmayi duzelttim diyemi?adami bulundugu toplulugu yerden yere vurdum.tutunmak istesem esimin babaligi sevgidi yeter buraya bu konulari acmazdim.bi gururlu kadin siz degilsiniz bende bilirim cat diye bosanmayi ben burda onunda ne kadar zor durumda oldugundan,beyninin nasil yikandigindan bahsettim.bencede yapmayin yorum.oncekiler icinde tesekkur ederim

Esiniz kac zamandir bu grubun icinde?

Cok uzuldum.
Sizin ve esinizin niyetleri halisane, dininizi yasamaya calismaniz takdir edilesi ama bu ortama gicik oldum.
İnsallah daha dogru bir gruba meyleder.

Peki sizin etrafinizda size daha sevimli gelen, dininizi daha duzgun, size daha uygun yasayabileceginizi dusundugunuz bir ortam yok mu?
Siz oraya devam etseniz, esiniz de daha saglam, direkt membaindan alabilse bilgilerini, boyle bir bilginiz, arastirmaniz var mi?
Oraya yonlendirirdiniz..

Sizin icin dua edecegim.

ben seni gerçekten samimi ve çaresiz buldum.
nasıl yardım edebiliriz acaba eşine ve sana?
gerçekten o ortamlara girince beynin başka şeyleri kabul etmez.ben de o tarikat üyesinden dinlediklerimle "nasıl bunlara inanırlar hem de İslam'a inanırken" demiştim. oluyor işte..

aslında bir yere bağlanmaya ne gerek var?
Her yer Allah'ın yeri sen ibadet etmek istedikten sonra, dudakla kalp arasında her şey..
O bize şah damarımızan yakın. gerçekten simgelerden uzak durmak lazım.

Oncelikle nick inize bayildim :) Mesleginize de :)

Simdi, bence yerden goge haklisiniz ama bu adam bu zirvaliklara nerden bulasti? Yani durduk yere ben de cemaate mi girsem demedi herhalde, ailesi yapti demissiniz, ailesi mi bu adami bu zirvaya bulastirdi? Ailesi de cinsse, yardim edecek baska biri, samimi arkadasi falan var mi? Ben anlamiyorum, kocaniz gercekten salak bence cemaat hayati mi artik ne naneyse onu yasamak icin evinden, ailesinden , oglundan mi vazgecti? Allah akil fikir versin bu adama. Yalniz sunu da soyleyeyim, insanlari evinden koparacak kadar beyin yikayan cemaatler, bu insanlarin resmen posasini cikariyorlar. Kocaniz bence maddi manevi tukenmis ve akli basina donmus olarak size doner ama 1 yil sonra mi, 2 yil sonra mi olur bilemem. Umarim kocanizi iyice somururler, kullanirlar, arkasina baktiginda pismanliktan kahrolur, ben ne yaptim der.

Turkiye'deki cemaat midir tarikat midir nedir, cogunun dinle alakasi yok zaten. Baslarindaki uyaniklar insanlari din adi altinda uyutup somuruyorlar, hicbirinin derdi din degil yemin ederim. Elini veren kolunu alamiyor, akli basina gelip kullanildigini anlayanlari da tehdit , santaj bir sekilde birakmiyorlar. Din adi altinda somurmek iyice gelenekten oldu zaten, cemaati de , politikacisi da hicbirinin Allah i yok bana gore.

Son düzenleme:
Dun tv de bir baba agliyordu.o agladi benagladim.evlerinin yaninda bir dergahvarmis.kuran ogrenicem diye gittmis.megersem katil isidin bir dergahiymis.adam kacmis gitmis isid e.karisini dort aylik cocugunu birakmis.

Burdada bir komsumvardi boyle ne oldugu belirsiz bir dergaha gittiler.odergaha giden yogurt yemiyormus.tobe tobeeee.islami ne kadar assagliyorlar.ve anne babasiyla altli ustlu oturuyorlar di aile cikartti evladini evinden.yaonlar ya biz dediler.hatta cocuk onceden icki falanda iciyordu.bu dergaha girince bayagi bir sofu olodu ama,islami yanlis yerden ogreniyor...ickiyi birakmasi super,yogurduyememesicoksacma degil mi.
Ama bir aile tanidigim var o da boyle bir dergaha gidiyor.cok beyefendi.ailesine,cevresinecok mukemmel biri.
Onemli olan islami dogru anlamak.

Canım işin çok zor bir de küçücük bebeğin var hakkında hayırlısı olsun umarım eşin biraz daha anlayışlı düşünebilir..

aslında bir yere bağlanmaya ne gerek var?
Her yer Allah'ın yeri sen ibadet etmek istedikten sonra, dudakla kalp arasında her şey..
O bize şah damarımızan yakın. gerçekten simgelerden uzak durmak lazım.

Evet, Allah bizi bizden iyi bilen, ayakkabinizin bagcigi kaybolsa benden isteyin diyen, bize bizden yakin olandir.
Bu noktada hemfikiriz.

Tavsiyeme gelince, bu abi bi gruba giriyor, hos olmayan seyler var o grupta ve esi olan konu sahibesi hanim da magdur durumda.
Bu verilerle ne yapabiliriz?
Asamali ayirabiliriz mesela, cunku diger turlu abi kabul edecek gibi gorunmuyor.
Verdigim tavsiye nacizane kisiye ozeldi.

Her grup ya da tarikat iyi degildir, ben de oyle yerlerde bulunmadim ama iyi oldugunu bildiklerim var.

Bir de gruplar heterojen oluyorlar.
Yani insanin oldugu her yerde yanlislar, eksiklikler mevcut.
Yanlis uygulama yapan biri yuzunden butun bir grubu cope atamayiz mesela.

İslam alçak gönüllüğü sever. Hz Muhammed zengini, fakiri,inananı, inanmayanı kimseyi kapısından çevirmez mutlaka dinlermiş.

Şimdiki tarikat liderlerine bak, hepsi kalabalık guruplar halinde, zengin şaşalı hayatlar içinde, müritleriyle görüşmeyen kibirli yapılar..

Yani genelleme yaparsak böyle maalesef.

Daha önce anlattığım tarikat örneği için aynı kişi şunu da anlattı: lider dermiş ki: benim müritlerim baş parmağımdadır. Ne isterseniz benden isteyin..

Töbe töbe.

Ben neden senden isteyeyim ki, neden bir beşerden isteyeyim ki..

Bu insanların algıları her şeye kapalı oluyor. Nasıl bu hale geliyorlar bilmiyorum ama.. ilk cümlende ne kadar güzel söylemişsin. Ben bu inanca göre yaşıyorum ve çok huzurluyum.

Off. birde yuva yıkıyorlar. esas günahkar onlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…