- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Siskooanne
-
Neyi günahmış peki?Günah diye red etmiş adam pastayı ? Konu sahibi pasta siparişi almış kocası da dinen günah diye red etmiş siparişi. Orayı okumadınız sanırım siz.
Neyi günahmış peki?
Açıklaması neymiş?
Bir yaşıma daha girdim..Pasta yemek mi günahmış anlamadım şimdi.
Hayir yanlis anlasilmis.ben nazar boncugunu tamamen simgesel olarak ornek verdim.nazar boncugu tamamen hurefedir itimat etmem sevmemde zaten.ama bir musterim istediginde siparisi yaparim.o vesile olmamalisin yapmamalisin uygun degil diye o sekilde bi pastayi reddettirdi.Günah diye red etmiş adam pastayı ? Konu sahibi pasta siparişi almış kocası da dinen günah diye red etmiş siparişi. Orayı okumadınız sanırım siz.
Günah diye red etmiş adam pastayı ? Konu sahibi pasta siparişi almış kocası da dinen günah diye red etmiş siparişi. Orayı okumadınız sanırım siz.
Hayir yanlis anlasilmis.ben nazar boncugunu tamamen simgesel olarak ornek verdim.nazar boncugu tamamen hurefedir itimat etmem sevmemde zaten.ama bir musterim istediginde siparisi yaparim.o vesile olmamalisin yapmamalisin uygun degil diye o sekilde bi pastayi reddettirdi.
Hakketten saçmalamış ya.Çok pardon günah değil HARAM mış.
"oyle bi hale girdiki bi onlar musluman baska kimse degil.hepimiz herseyi yanlis yapiyoruz.yahu ben pastaciyim siparis aliyorum musteri ne isterse onu sunuyorum nazar boncugu haram diye siparis geri cevirttirdi bana."
Demiş konu sahibesi..
Bu yüzden durum vahim geldi bana.
bu da senin iş yerinin mimlenmesine neden oldu tabi....Hayir yanlis anlasilmis.ben nazar boncugunu tamamen simgesel olarak ornek verdim.nazar boncugu tamamen hurefedir itimat etmem sevmemde zaten.ama bir musterim istediginde siparisi yaparim.o vesile olmamalisin yapmamalisin uygun degil diye o sekilde bi pastayi reddettirdi.
Bunu hangi yorumumdan cikardiniz acaba?yanlis anlasilmayi duzelttim diyemi?adami bulundugu toplulugu yerden yere vurdum.tutunmak istesem esimin babaligi sevgidi yeter buraya bu konulari acmazdim.bi gururlu kadin siz degilsiniz bende bilirim cat diye bosanmayi ben burda onunda ne kadar zor durumda oldugundan,beyninin nasil yikandigindan bahsettim.bencede yapmayin yorum.oncekiler icinde tesekkur ederimBen daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Belli ki eşinize çok aşık ve bu olayı hafifletip tutunacak bir dal arıyorsunuz. Dilerim hakkınızda herşey güzel olur. Yavrunuz ve sizin hakkınızda hayırlısını diliyorum.
ben seni gerçekten samimi ve çaresiz buldum.Bunu hangi yorumumdan cikardiniz acaba?yanlis anlasilmayi duzelttim diyemi?adami bulundugu toplulugu yerden yere vurdum.tutunmak istesem esimin babaligi sevgidi yeter buraya bu konulari acmazdim.bi gururlu kadin siz degilsiniz bende bilirim cat diye bosanmayi ben burda onunda ne kadar zor durumda oldugundan,beyninin nasil yikandigindan bahsettim.bencede yapmayin yorum.oncekiler icinde tesekkur ederim
aslında bir yere bağlanmaya ne gerek var?Esiniz kac zamandir bu grubun icinde?
Cok uzuldum.
Sizin ve esinizin niyetleri halisane, dininizi yasamaya calismaniz takdir edilesi ama bu ortama gicik oldum.
İnsallah daha dogru bir gruba meyleder.
Peki sizin etrafinizda size daha sevimli gelen, dininizi daha duzgun, size daha uygun yasayabileceginizi dusundugunuz bir ortam yok mu?
Siz oraya devam etseniz, esiniz de daha saglam, direkt membaindan alabilse bilgilerini, boyle bir bilginiz, arastirmaniz var mi?
Oraya yonlendirirdiniz..
Sizin icin dua edecegim.
Dun tv de bir baba agliyordu.o agladi benagladim.evlerinin yaninda bir dergahvarmis.kuran ogrenicem diye gittmis.megersem katil isidin bir dergahiymis.adam kacmis gitmis isid e.karisini dort aylik cocugunu birakmis.Saygi duyulmayan benim evden giden o:)aglaya aglaya gitti ustelik beni yasadigi hayata mecbur birakabilmek icin.bize kiyamiyacagimi bildigi icin.evde giydigim gecelik bile onu rahatsiz eder oldu nefes alamaz hale geldik.Allah yolunda olan herseye saygim var.o beni kicimda sortla sevip aldi ama simdi yuzume kadar ortsem ona yetmez.oyle bi hale girdiki bi onlar musluman baska kimse degil.hepimiz herseyi yanlis yapiyoruz.yahu ben pastaciyim siparis aliyorum musteri ne isterse onu sunuyorum nazar boncugu haram diye siparis geri cevirttirdi bana.oyle kirdi kafayi.gitmesine izin verdim belki ayri kalmak saglikli dusunmesini saglar diye.napicagimi bilemiyorum artik.onu anlayabilmek icin derslerine gittim gorustugu insanlarla gorustum yok ama
Uymuyoruz birbirimize.giydigim pantolon,kurdugum sofra,sevdigim tatlilar bile tuhaf geliyo onlara iletisim kuramiyoruz.gercekten herseyi denedim onun sectigi yola kalbim isinsin diye ama olmadi
aslında bir yere bağlanmaya ne gerek var?
Her yer Allah'ın yeri sen ibadet etmek istedikten sonra, dudakla kalp arasında her şey..
O bize şah damarımızan yakın. gerçekten simgelerden uzak durmak lazım.
İslam alçak gönüllüğü sever. Hz Muhammed zengini, fakiri,inananı, inanmayanı kimseyi kapısından çevirmez mutlaka dinlermiş.Evet, Allah bizi bizden iyi bilen, ayakkabinizin bagcigi kaybolsa benden isteyin diyen, bize bizden yakin olandir.
Bu noktada hemfikiriz.
Tavsiyeme gelince, bu abi bi gruba giriyor, hos olmayan seyler var o grupta ve esi olan konu sahibesi hanim da magdur durumda.
Bu verilerle ne yapabiliriz?
Asamali ayirabiliriz mesela, cunku diger turlu abi kabul edecek gibi gorunmuyor.
Verdigim tavsiye nacizane kisiye ozeldi.
Her grup ya da tarikat iyi degildir, ben de oyle yerlerde bulunmadim ama iyi oldugunu bildiklerim var.
Bir de gruplar heterojen oluyorlar.
Yani insanin oldugu her yerde yanlislar, eksiklikler mevcut.
Yanlis uygulama yapan biri yuzunden butun bir grubu cope atamayiz mesela.
Off. birde yuva yıkıyorlar. esas günahkar onlarBende bunlari dile getirdigim,ben kisiliksiz degilim sadece senin icin bunlari yapmaya devam edemem dedigim icin gitti zaten esim.icim almiyo elimde degil.iste sana ikinci es bakalim sizin zaten nikahiniz kalmadi demisler,ayni evde durmaniz haram bile olabilir demisler,cocugu ona birakma demisler,o bunlari kendi iradesiyle yapmiyodur icinde bisey vardir bi okutalim demisler demislerde demisler.ben nasil seveyim bu insanlari nasil sogumayayim.he esim sana bunlari asla yapmam diyoda ben nasil guveniyim nasil kabul ediyim.sonucta bunlarinda hicbirini yapmaz diye dusunuyodum.
yok konu sahibi pasta satıyor. biri nazar boncuğu istemiş üstüne. eşide yapmazsın günah demişNeyi günahmış peki?
Açıklaması neymiş?
Bir yaşıma daha girdim..Pasta yemek mi günahmış anlamadım şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?