- 8 Temmuz 2014
- 3.364
- 3.417
- 163
- Konu Sahibi Siskooanne
-
Canim gittik biz tatile de gittik bu olaylar olmasa haftaya yine gidicektik.biz bu insanlardan uzak oldukca hic skntimiz yok.allah sahit ki yok.uyumlu sakin huzurlu bi ciftiz heleki cocuktan sonra cok daha baglanmistik birbirimize.ama geliyo gidiyo derse bilmemneye biz yine ayniyiz.sokakta elele dolasiyo olmamizi bile ayiplamislar bizim.ben esime de uzuluyorum.o da arada kaliyo.suanlik bi bosanma durumu yok zaten.bi ayri kalsin bizden gorsun bi sakinlessin he donmek istemezse cani sagolsun yalvaracak degilim herkes mutlu oldugu gibi yasasin ama dusunur yumusar ve donerse basimin taci her zamanBen de evliyim ve eşimi de çok seviyorum yani bekara karı boşamak çok da kolay değil :). Ama ortada psikopatolojik bir vaka var nazar boncuğuna yasak getirmek.. Korktum açıkçası.. Keşke bir tatille çözülebilse ama baksanıza tatile de haram diyebilecek bir zihniyet var burada.
Kolay değilse çözüm aranır.
Eşiniz aynısını yapsa tek celsede boşarsınız yani?
İnsanlar zaman zaman bazı konularda derinlere dalabilir. Sonrasında hatalarını fark edip, eski yaşam biçimlerine dönebilirler.
İnsanız robot değil. Fikirler değişir. Büyütmemek lazım her şeyi.
Kolay değilse çözüm aranır.
Eşiniz aynısını yapsa tek celsede boşarsınız yani?
İnsanlar zaman zaman bazı konularda derinlere dalabilir. Sonrasında hatalarını fark edip, eski yaşam biçimlerine dönebilirler.
İnsanız robot değil. Fikirler değişir. Büyütmemek lazım her şeyi.
İslam’ı Müslümanlara yıkmamak lazım. Ama maalesef öyle, İslam adı altında bir sürü yanlış şeyler yapıyorlar. En son İşidçiler zaten…Annemler 17 yil sonra baska sebeplerden bosandilar.bunun altinda bana gore inanc farkliliklari var ama hic hakaret etmediler birbirlerine zorlamadilar.belki umut beklediler birbirlerini bilmiyorum.
Ben medresede matematik dersi verdim kendimde onlarla birlikte hadis ve fikih ogrendim.İslam cok guzel asla ne kotu laf ederim ne ettiririm.Benim derdim bambaska.bilmem bilirmisin bi laf vardir 'islamdan once muslumanlari tanisaydim islamdan nefret ederdim'diye.ben o raddeye getirildim artik.din 1 gunde tamamlanmamis ki kac yil emek sarfedilmis ama benimki bekliyoki ben 1 gunde herseyi sindiriyim yapiyim.kendi oyle yapti evet ama herkes bir degilki.
Ben sizinle tartışmadım.Tabii mesela eşim ev alacağı muhiti değiştirdi fikirleri değişebiliyor çünkü insanın. Ama nu konuda değişen sadece fikir değil bilmem farkında mısınız ? Ayrıca benimle tartışmak zorunda değilsiniz ben boşanma avukatı da değilim yuvalar yıkılsın mutlu olayım diyen biri de.... Konu sahibi sormuşssa burası da her fikre açık bir platformsa ben de fikrimi dile getiririm. Siz benimle fikrimi tartışmak zorunda hissetmeyin lütfen kendinizi.
Bilmiyordum ben senin kapalı olduğunu…..çalışırken sorun oluyor mu?bir umut girdiği yola girersiniz diye yaptığı hareketi ,sizi dinden soğutacak pozisyona girdiyse vay eşinizin aldığı vebale..sevap işleyeyim mantığıyla çıkıp cehennemin dipsiz kuyularına adım atmışta haberi yok(dipnot:bende tesettürlüyüm )
İste ona uzuluyorum ya bende en cokta kendi geldigim duruma.ortunurken yazin ortasiydi o kadar severek isteyerek yaptim ki hic koymadi bana ama suan yemin ederim tugla tasiyorum sanki kafamin uzerinde.onada yazik banada Allah hepimizin yardimcisi olsun.dun cocugu birakirken elindede bi poset uzun zamandir aradigim findik kremasini bulmusta almis getirmis.kiyamiyorumda bi yandan ama bu sekildede olmazbir umut girdiği yola girersiniz diye yaptığı hareketi ,sizi dinden soğutacak pozisyona girdiyse vay eşinizin aldığı vebale..sevap işleyeyim mantığıyla çıkıp cehennemin dipsiz kuyularına adım atmışta haberi yok(dipnot:bende tesettürlüyüm )
sanırsam sorun eşinin ailevi veya arkadaş ilişkilerinden fazla etkilenmesi. benim eşimin ailesine kalsa benimde kapanmamı istiyorlar ama ben tavrımı baştan koydum sen baştan koyamamışsınEsimde boyle degildiki diyorum ya biz bodrum cesme yurtici yurtdisi beraber geziyoduk.boyle olsaydi zaten bulusamazdik odtak biyerde.simdi o istiyo ki onun kabul ettigi herseyi ben istemesemde yapayim.e nerde kaldi samimiyet ihlas o zaman?hadi kocami onu bunu kandirdim ben Allahi nasil kandiricam.baskasi icin aptigim ibadetlerle nasil hesap vericem?umarim duzelir diyebiliyorum sadece
Bende bunlari dile getirdigim,ben kisiliksiz degilim sadece senin icin bunlari yapmaya devam edemem dedigim icin gitti zaten esim.icim almiyo elimde degil.iste sana ikinci es bakalim sizin zaten nikahiniz kalmadi demisler,ayni evde durmaniz haram bile olabilir demisler,cocugu ona birakma demisler,o bunlari kendi iradesiyle yapmiyodur icinde bisey vardir bi okutalim demisler demislerde demisler.ben nasil seveyim bu insanlari nasil sogumayayim.he esim sana bunlari asla yapmam diyoda ben nasil guveniyim nasil kabul ediyim.sonucta bunlarinda hicbirini yapmaz diye dusunuyodum.Kendin isteyerek yapmıyorsan zaten anlamı yok ki örtünün.
Yani bu tamamen içten gelme meselesi.
Bir arkadaşım vardı, kız dini hiç bilmiyordu, ilgilenmiyordu, aileden gelme. Mühendis hatta ve çalışıyor..
Eşi askere gitti bu askerdeyken nasıl olduysa baştan aşağı kapandı. Eşi gelince onu öyle kabul etmedi, açılmasını istedi. Ama bu açılmadı ve ayrıldılar sadece bu sebepten dolayı.
Uff agladim:)tesekkur ederimcanım benim..
eşin bazı şeylerde şekle takılıp işin özünü göremiyo bence..
dışardan onun istediği kalıpta değilsin belki, ama için çok güzel senin...
keşke orta noktada buluşabilseniz....
Canim bu anlattiklarimda belki takilinacak son mesele tesettur.ayrica anlattiklarimda askimizin olmedigi ama ciddi sorunlarla basetmeye calistigimizda asikar:)Alllahin istekleriyle ilgili bir meselede olcmeden tartmadan tavir koymayi denemeden ben istemiyorum demeyide dogru bulmadigim icin ben bu sekilde yasadim.yine olsa yine kestirip atmaz denerdim.sanırsam sorun eşinin ailevi veya arkadaş ilişkilerinden fazla etkilenmesi. benim eşimin ailesine kalsa benimde kapanmamı istiyorlar ama ben tavrımı baştan koydum sen baştan koyamamışsınÖfff be evlilik aşkı öldüryor diyorlar dogru evlenince nasıl tepetaklak oluyor değişiyor herşey insan korkuyor acaba bende mi böyle olcam diye ;(
Yok canım ben seni çok iyi anlıyorum aslında benim eşimde ailesinin fikirlerinden etkilenen sözlerini dinleyen çok baglı bir insan ailesi de ders falan alıyor ama dinde de zorlama olmuyor ki. beni urfa da ziyaretleri falan var inandıkları oraya götürdüler başımı örttm etek giydim ama sanki boynuma dolandı eşimde bir daha gitmezsin dedi ama senin eşin çok istekli anladığım kadarıyla. aşkı öldürmekten kastımda sorunlar çıkınca ilişkide sevgi aşk bir adım geride kalabiliyor bazen insanın gözü kararıyor ama kıskanç erkek iyidir :) bazen şaşıyorum adamın yanında afedersin karısının götünde poposunun hizasında mini şort üstte straplez yanındaki kocasıda adamım diye geziyor :) iyi yönünden bakmayı deneCanim bu anlattiklarimda belki takilinacak son mesele tesettur.ayrica anlattiklarimda askimizin olmedigi ama ciddi sorunlarla basetmeye calistigimizda asikar:)Alllahin istekleriyle ilgili bir meselede olcmeden tartmadan tavir koymayi denemeden ben istemiyorum demeyide dogru bulmadigim icin ben bu sekilde yasadim.yine olsa yine kestirip atmaz denerdim.
yok canım ben kapanalı iki sene oluyor çalıştığım kurumda türban yasağı varken de bayanlar çalışıyordu..bende gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra kapandım..Bilmiyordum ben senin kapalı olduğunu…..çalışırken sorun oluyor mu?
Bu işte aklını yitiren insanlar var. Tr de olan tarikatlardan birinde ki tanınmış bir tarikat bu, adam eşiyle durumu için şeyhe sormuş. Şeyh hemen boşanın demiş. Adam karısını gitmiş söylemiş. Boşanmamız lazım diye. Karısı nerden çıktı bu deyince X kişi söyledi demiş. Karısı da “o zaman sorgu sual olmaz boşanalım” demiş. Bunu o tarikata bağlı kişilerden biri anlattı.
Mesela bulundukları ilde çok büyük dergahları var. Gönüllü hizmetliler var. Aileden doğan çocuklara bakan kızlar, ev işini yapan kızlar vs vs..ben de dedim peki “ailedeki kadınlar ne yapıyorlar?”
Bana verilen cevap: onlar ibadet ediyor..
Eee başkasının ibadet etmesini engellemiyor mu ama? Bu işte bir tezat yok mu ama???
gönüllüler onların çocuklarına bakarak hizmet etmiş oluyorlarmış.
Buna benzer o kadar çok şey var ki.. resmen bunların bildiği İslamsa benim bildiğim ne diyorum..
Nazar boncuğu simgeseldir. Yani aslında hurafe bir çeşit batıl inançtır. İslam’ın özü batıl inançları ret eder. Nazar boncuğu da bizim kültürümüze işlemiş bir şey. O kadar da büyütmemek gerekir aslında. Ama konu sahibi de nazara karşı nazar boncuğuyla korunmayı saplantı haline getirdiyse bu da yanlış tabi.Bir süre sonra iyice obsesifleşip karısını, karşı cinsi şeytan gibi gören var. Günahkar gören kadın bedeninden iğrenen..
Ben iyi düşün dediğimde bekara karı boşamak kolay oluyor ama nazar boncuğunu yasaklayan bir adamdan söz ediyoruz burada.... Bunun bir sonraki aşaması ne ?
Gerçekten tebrik ederim. Ne güzel inandığın bir şeyi kendince yaşayabilme cesaretini göstermen.yok canım ben kapanalı iki sene oluyor çalıştığım kurumda türban yasağı varken de bayanlar çalışıyordu..bende gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra kapandım..
Nazar boncuğu simgeseldir. Yani aslında hurafe bir çeşit batıl inançtır. İslam’ın özü batıl inançları ret eder. Nazar boncuğu da bizim kültürümüze işlemiş bir şey. O kadar da büyütmemek gerekir aslında. Ama konu sahibi de nazara karşı nazar boncuğuyla korunmayı saplantı haline getirdiyse bu da yanlış tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?